- 11 Aralık 2018
- 39.748
- 246.368
Fikrinin değişmesine uğraşmıyorum zaten. Ama fikrin bir şey ifade etmiyor bu konuda maalesef.Açık alanlarda barınakları var o köpeklerin tek tek kulübeleri var bizim burada. Ama o köpekler gelip dibimize giriyorlar. Onların özgürlüğü benim kısıtlanmam olmamalı. Kimse de bu fikrimi değiştiremez
arı
Abov konu yine sokakta kopek olmasina mi geldiNereye koyalım peki onlarca köpeği? Üstüste yaşayacakları iğrenç barınaklara mı? Yoksa uyutalım mı hepsini?
İstisnasız her zaman olduğu gibiAbov konu yine sokakta kopek olmasina mi geldi
Her sene doğuran onlarca kedi var bizim burada. Hepsini hamile diye eve alsam 80-100 kedi olurdu evin nüfusu. Doğum yapması için uygun yer ayarlıyoruz yine dışarda. Kedileri beslerken hamile ya da yavrulu olana torpil yapıyoruz. Hasbelkader bina içinde doğurduysa dış parazit damlası uyguluyorum ki pire falan olursa dışarı atmasınlar diye. Bu kadar. Yavrulardan hasta olup ölen de oluyor, köpeklerin öldürdükleri de. Buna çareyi eve alarak bulamam ki.
Yapmadığıma nasıl kanaat getirdin ki . Evet pandemi öncesi ekonomim iyiyken barınaklara maddi yardımda da bulundum gittim de mama götürmeye komşumla. Kendi semtimden bahsediyorum ayrıca. Burada her türlü evleri kulübeleri var bu hayvanların herkeste yemek veriyor mama veriyor . Her imkanları var hayvanların . GEzecekleri çık çok geniş alanlar var. Ne işleri var marketin önünde içinde ya da daracık merdivenlerde ya da kamelya da binamın içinde. Hayvan sevgisi bu demek değil. Korku içinde yaşamaya mecbur muyum derim ben deFikrinin değişmesine uğraşmıyorum zaten. Ama fikrin bir şey ifade etmiyor bu konuda maalesef.
Kaç barınak bahsettiğin gibi ve bahsettiğin barınaklar kaç köpek barındırabiliyor? Belediye barınaklarını hiç gördün mü? Hepsini geçtim herhangi bir barınağa yardımda bulundun mu? Şartlarını iyileştirmek için en ufak bir çaban oldu mu? Öyle yapılsın böyle yapılsın benim alanım vırt zırt demek kolay. Sen ne yaptın diye sorarlar adama...
Yapmadığıma nasıl kanaat getirdin ki . Evet pandemi öncesi ekonomim iyiyken barınaklara maddi yardımda da bulundum gittim de mama götürmeye komşumla. Kendi semtimden bahsediyorum ayrıca. Burada her türlü evleri kulübeleri var bu hayvanların herkeste yemek veriyor mama veriyor . Her imkanları var hayvanların . GEzecekleri çık çok geniş alanlar var. Ne işleri var marketin önünde içinde ya da daracık merdivenlerde ya da kamelya da binamın içinde. Hayvan sevgisi bu demek değil. Korku içinde yaşamaya mecbur muyum derim ben deBenim gibi yakın temas büyük sokak köpeklerinden korkanlar yok mu tonla var. Kedi yazmadım bak büyük sokak köpeği dedim. Saldırıyorlar insanın üstüne üstüne geliyorlar arabadan insem koşa koşa yanıma geliyorlar arkamdan takip ediyorlar 3 ü 5 i yürüyüş yaparken. Bunlar da normal mi? Aynı hayvan düşmanlarının normal olmadığı gibi hayvanları insanların önüne koymak ta normal değil. Benim fikrim bu
Ben yolda gördüğüm kopeklerle oynarim. Kadikoy'de buyukce bir kopekle oynarken gaza geldi saskin, elimi kolumu agzina alip kemirmeye calisti, ustume atladı. Eeh abarttin oglum diye cemkirdim durdu. Sagda solda olanlar ay kopek kiza saldiriyor diye panikledi, ama sadece oynuyorduk biz öküzlemesineCeyceyİnsanlar tarafindan duzenli beslenen marketin önünde hatta dedigine gore marketin içinde dolanan, insanlarla bu kadar ic ice olan köpekler insana saldirmaz.
Bence seninle oyun oynamaya calisiyorlar ama boyutu buyuk olunca ee sen de korkunca saldiriyor gibi geliyordur.
O kadar buyuk kopek saldirgan olsa birileri simdiye kadar cok ciddi şekilde isirilir yaralanirdi. Kopek saldirmadigi halde korkup kacarken kendini yaralayanlardan bahsetmiyorum.
Bazi kopuşlerin başini okşayinca bile eve kadar takip ediyorlar insani biraz daha oyun ve sevilmek icin ama keşke herkese yapmasalarbilemiyorlar
engeli olmayan kedileri barınağa teslim etmelisiniz bence, şartları kötüyse bahçenizde de bakabilirsiniz. 15 kediye evde bakmak imkansızCam balkonu komple tel file ile kaplamak geldi aklıma eğer hava alırsa koku olmaz çünkü .
Kristal kum kullaniyorum
İnanın inşaatlar benden daha az kum kullanır o engelli bu hamile bu küçük bu atılmış diye diye 15 tane oldu .
Eve alışmış bir kediyi engelsiz olsa bile sokağa salamam ki
Ben yolda gördüğüm kopeklerle oynarim. Kadikoy'de buyukce bir kopekle oynarken gaza geldi saskin, elimi kolumu agzina alip kemirmeye calisti, ustume atladı. Eeh abarttin oglum diye cemkirdim durdu. Sagda solda olanlar ay kopek kiza saldiriyor diye panikledi, ama sadece oynuyorduk biz öküzlemesine
Valla barınak görmüş insanın böyle konuşacağına inanmıyorum ben. En vicdansız insanın bile içi sızlar çünkü.Yapmadığıma nasıl kanaat getirdin ki . Evet pandemi öncesi ekonomim iyiyken barınaklara maddi yardımda da bulundum gittim de mama götürmeye komşumla. Kendi semtimden bahsediyorum ayrıca. Burada her türlü evleri kulübeleri var bu hayvanların herkeste yemek veriyor mama veriyor . Her imkanları var hayvanların . GEzecekleri çık çok geniş alanlar var. Ne işleri var marketin önünde içinde ya da daracık merdivenlerde ya da kamelya da binamın içinde. Hayvan sevgisi bu demek değil. Korku içinde yaşamaya mecbur muyum derim ben deBenim gibi yakın temas büyük sokak köpeklerinden korkanlar yok mu tonla var. Kedi yazmadım bak büyük sokak köpeği dedim. Saldırıyorlar insanın üstüne üstüne geliyorlar arabadan insem koşa koşa yanıma geliyorlar arkamdan takip ediyorlar 3 ü 5 i yürüyüş yaparken. Bunlar da normal mi? Aynı hayvan düşmanlarının normal olmadığı gibi hayvanları insanların önüne koymak ta normal değil. Benim fikrim bu
Bana hiç köpek saldırmadı ama şu an 8-10 köpek çeteleşmiş durumda. Bu durum da oldukça tehlikeli kabul edersiniz. Köpeklerin acil şekilde kısırlaştırılması gerekiyor. Sokakta bırakmakta tehlikeli çünkü bu şekilde.Valla barınak görmüş insanın böyle konuşacağına inanmıyorum ben. En vicdansız insanın bile içi sızlar çünkü.
O köpekler de nedense hep size saldırıyor, bize kuyruk sallayıp göbek sevdiriyorlar. Niye öyle oluyor acaba?
Ben bi ara gelir konuşurum sizin semtteki köpeklerle, ceycey ablanız korkuyor bakın kulübeleriniz var geniş alanınız var kaldırımda yatmayın derim anlarlar inşallah
Benim kendi kopeklerim 40+ kiloYa evet buyuk kopekler biraz abartiyor. Ben biraz ufak tefek oldugum icin cok yüz vermiyorum oyle ustume atlamasinlar diyeSert oynuyorlar.
Saldırdılar kuzum aynı köpekler marketlerin önünde çok insan olduğundan orda üstümüze üstümüze geliyorlar ama ıssız sokak çok burada oralarda saldırıyorlar . Çok kişiden duydum kendim de yaşadım gördüm de saldırdıklarını. 1 metre enindeki merdivene boylu boyunca yatıyor 40 kilo köpek . Üstünden mi atlayayım ne cesaretle atlayacağım. Her türlü yerde olmamalılar diyorum ben. Mahallemden atılsınlar kovulsunlar toplansınlar demiyorum. Bazı sözde hayvanseverler alıştırıyor market önüne merdivenlere evin önüne. Hayvanlarda suç yok aslındaCeyceyİnsanlar tarafindan duzenli beslenen marketin önünde hatta dedigine gore marketin içinde dolanan, insanlarla bu kadar ic ice olan köpekler insana saldirmaz.
Bence seninle oyun oynamaya calisiyorlar ama boyutu buyuk olunca ee sen de korkunca saldiriyor gibi geliyordur.
O kadar buyuk kopek saldirgan olsa birileri simdiye kadar cok ciddi şekilde isirilir yaralanirdi. Kopek saldirmadigi halde korkup kacarken kendini yaralayanlardan bahsetmiyorum.
Bazi kopuşlerin başini okşayinca bile eve kadar takip ediyorlar insani biraz daha oyun ve sevilmek icin ama keşke herkese yapmasalarbilemiyorlar
Kısırlaştırma konusuna katılıyorum. Ancak çeteleşme dediğiniz şey oynayan ya da birbirine havlayan köpekler. Şu an sitede beslediğim sizin tabirinizle en irilerinden 19 köpek var. Bazen sayıları azalır bazen artar. Bir tanesi apartmanın içine girer gelir benim paspasın üzerine yatar. Sitede yürürken etrafımda havlayan, üzerime çıkmaya çalışan en az üç köpekle yürürüm. Tehlikeli olsa benim başıma bir şey gelirdi muhtemelen şimdiye kadar. Hiç tanıdığınız köpekler argümanıyla da gelmeyin, tanımadığım köpeklerle de aynı şey geçerli.Bana hiç köpek saldırmadı ama şu an 8-10 köpek çeteleşmiş durumda. Bu durum da oldukça tehlikeli kabul edersiniz. Köpeklerin acil şekilde kısırlaştırılması gerekiyor. Sokakta bırakmakta tehlikeli çünkü bu şekilde.
Banlanmak istemiyorum tartışmak istemiyorum her fikrine katılmak zorunda değilim ben saygıyla yazıyorum alayla cevap alıyorum . İyi akşamlar . Başka da yorumum yokValla barınak görmüş insanın böyle konuşacağına inanmıyorum ben. En vicdansız insanın bile içi sızlar çünkü.
O köpekler de nedense hep size saldırıyor, bize kuyruk sallayıp göbek sevdiriyorlar. Niye öyle oluyor acaba?
Ben bi ara gelir konuşurum sizin semtteki köpeklerle, ceycey ablanız korkuyor bakın kulübeleriniz var geniş alanınız var kaldırımda yatmayın derim anlarlar inşallah
Fikrini değiştirmeye çalışmadığımı en baştan söylemiştim zaten. Ben tartışmıyorum ki, sen tartışıyorsan bilemeyeceğim. Şu yazdıklarına alaydan başka tepki veremezdim üzgünümBanlanmak istemiyorum tartışmak istemiyorum her fikrine katılmak zorunda değilim ben saygıyla yazıyorum alayla cevap alıyorum . İyi akşamlar . Başka da yorumum yok
Ben banlanırım o nedenle susiciiimAbov konu yine sokakta kopek olmasina mi geldi
Benim kendi kopeklerim 40+ kiloo yuzden ben danacanlara alışığım