Eve almak başka, yardim etmek tedavi ettirmek başka. Ben de butcemin el verdigi kadariyla veteriner masraflarini karsiliyorum hayvanlarin. Duzenli gittigim besleme noktalari da var ama her kediyi bu doguracakti, bunu kopegin agzindan aldim diye kalici olarak eve almiyorum, alamam.
Engelli olanlari tabi ki atmasin artik ona yapacak birsey yok ama mesela dogum yapan kedinin yavrularini eve tikmanin cok anlami yokmuş arada sirada o bebekleri disari cikartip alistirma yaptirsa buyuyene kadar hayvanlar bahçe bilse, disari ogrense sudan cikmis baliga donmezler daha iyi olmaz miydi?
Sokakta yapamaz diyip disarisini hic gormeden buyutmek yerine evine gecici sure alsa ve tedavi bitiminde kademeli olarak tekrar disariya, bahceye alistirsa daha iyi olurdu. Hem evde devamli yer acilirdi yardima ihtiyaci olan baska hayvanlara da gecici yuva olurdu tedavisi biteni salsaydi kalabalik olmazdi bu kadar.
Bastan hatali davranmis tabi ki sokak bilmeyen ya da cok uzun sure evde kalmiş hayvanlari salmak zor bir sey.