- 7 Kasım 2013
- 13.435
- 31.575
Ben kendim 46 kiloyum. Kangal gibi buyuk bir köpiş tarafindan oyun oynayacagiz diye yerlere devrilmistim.Kendimden buyuk kopeklerle oyun oynamaya kalmiyorum.
Semt içinde olmasınlar korkuyoruz kaldırımda yürüyemiyoruz, ıssız alanda, ormanda olmasınlar vahşileşip çeteleşiyorlar... Nereye mıçsın bu hayvanlar? Yani şunun sonu ya itlaf etmeye ya barınağa tıkmaya dayanıyor ama anlatamıyoruz.Mevzu sokak köpeklerine de gelmiş burası iyice karışır minimum on kişi de banlanırben de duramıyorum işte yazmadan. 42 yaşımdayım her ama her gördüğüm kediyi, köpeği ellerim severim yanımda varsa mama veririm bir kez ama bir kez dahi köpeklerden negatif bir şey almadım. Ha şu var ben ıssız bir yerde kalabalık bir sürüye denk gelmedim ama durduk yerde de kırk senedir köpek tacizi yaşamadım yani.
Çeteleşme mevzuzu da yine belediyelerin suçu. Düzenli kısırlaştırma, yuvalama desteği verilir, barınak şartları iyi duruma getirilirse ki yazarken gülüyorum şu an ….. durum düzelme yoluna girer. Hayvanlar aç, susuz, eziyet görüyor ve vahşiler, elbette demiyoruz ki sizi parçalasın ısırsın diye ama ne olur şu köpek olayını egzajere etmeyin. Zaten insanlarımızın çoğu cahil ekşideki başlıkları görüyorum insanlara hayvan nefreti pompalanıyor resmen! Yazık günah.
Çözüm belediyeler ve bilinçli hayvan sahipleri. Satın alınan hayvan mı olur ALLAH AŞKINA YA PATATES Mİ BU!!!! Sahiplenip terk etmeyeceksiniz. Üçbin verip alan beşbine yenisini alıyor elindeki büyüyünce ya.
Benimkilerin biri rottBen 1.75’im külom da maşallah ama beni de rot yere sermişti hehe yirim kuzum
Barinaga ? Barinaklarda olsun diye mi?engeli olmayan kedileri barınağa teslim etmelisiniz bence, şartları kötüyse bahçenizde de bakabilirsiniz. 15 kediye evde bakmak imkansız
her barınak kötü şartlarda değil ki ? kötüyse sokakta, bahçede beslesin. 15 hayvanı evde beslemek çok mu sağlıklı ?Barinaga ? Barinaklarda olsun diye mi?
Ömründe barınak görmemiş insanlar kötü şartlarda değil diyor yaher barınak kötü şartlarda değil ki ? kötüyse sokakta, bahçede beslesin. 15 hayvanı evde beslemek çok mu sağlıklı ?
Yahu 20 köpeği (özellikle cins olanları) bir araya toplayıp gül gibi bakıyorlar bu arada milletten barınak adı altında bağış topluyorlar kedi köpek götürsen asla almıyorlar ama bizim hatunlar çogzel barınaklar var diye inanıyor bu dolandırıcılara.Ya barınaklar gerçekten kötü yaa. O kadar haberlere çıkıyor sosyal medyada gösteriliyor. hala nasıl iyi diyebiliyorsunuz. He iyi barınak varsa çok çok azdır
şu köpek olayını egzajere etmeyin.
ben zaten belediyelerin topladigi kopekleri barinaklara goturdugune inanmiyorum anadoluyakasinda beykozda orman yollarina birakiyorlar kopek dolu heryer ve açlar cunku sehir disindalar karistiracaklari cop bile yok.Ya barınaklar gerçekten kötü yaa. O kadar haberlere çıkıyor sosyal medyada gösteriliyor. hala nasıl iyi diyebiliyorsunuz. He iyi barınak varsa çok çok azdır
mahallelerin uçlarında ya da dışlarında yerler yapılabilir bu köpeklere bizim mahallede var mesela.herkes oraya gidip besliyorlar hayvanları.Ama burnumun dibinde de de istemiyorum devamlı .bunu da hayvanları sevdiğinden hayatı boyunca hiç et yememiş bir üye yazıyor.duyar kasmak kolay.ama köpekten korkanlara saygı duymayı de bilmeliyiz.ben zaten belediyelerin topladigi kopekleri barinaklara goturdugune inanmiyorum anadoluyakasinda beykozda orman yollarina birakiyorlar kopek dolu heryer ve açlar cunku sehir disindalar karistiracaklari cop bile yok.
hayvanseverler bakiyorlar
kardesim de sizin gibi yaninda kopek havlasa akli uçuyor anliyorum o sebeple sizimahallelerin uçlarında ya da dışlarında yerler yapılabilir bu köpeklere bizim mahallede var mesela.herkes oraya gidip besliyorlar hayvanları.Ama burnumun dibinde de de istemiyorum devamlı .bunu da hayvanları sevdiğinden hayatı boyunca hiç et yememiş bir üye yazıyor.duyar kasmak kolay.ama köpekten korkanlara saygı duymayı de bilmeliyiz.
işte demek istediğim buydu.yoksa barınaklara atılsınlar öldürülsünler asla demem.seviyorum köpekleri ama bana dokunduklarında üstüme atladıklarında ya da kovaladıkların da bayılacak gibi oluyorum ödüm patlıyor.benim gibi çok insan da var.en son kamelya da kahve içerken geldi içine çığlık çığlığa oldum kahve vardı elimde attım onu kenara.bir komşu kurtardı beni.herkes hayvanlarla dip dibe olmaya alışmak zorunda değil.alışsaydım bu yaşa kadar alışırdım zatenkardesim de sizin gibi yaninda kopek havlasa akli uçuyor anliyorum o sebeple sizi
Ben de hayvanlarla iç içe olmayı seviyorum ceycey. Sahilde bira içerken yanıma bir sokak köpeği gelirse mutlu oluyorum. Bahçesinde hayvan olmayan ya da kovalayan restoranları kara listeye alıyorum. Bir şehirde sokak hayvanı olmaması beni mutsuz eder. Benim gibi düşünen de çok insan var. Hayvanlar sokağın rengi.işte demek istediğim buydu.yoksa barınaklara atılsınlar öldürülsünler asla demem.seviyorum köpekleri ama bana dokunduklarında üstüme atladıklarında ya da kovaladıkların da bayılacak gibi oluyorum ödüm patlıyor.benim gibi çok insan da var.en son kamelya da kahve içerken geldi içine çığlık çığlığa oldum kahve vardı elimde attım onu kenara.bir komşu kurtardı beni.herkes hayvanlarla dip dibe olmaya alışmak zorunda değil.alışsaydım bu yaşa kadar alışırdım zaten
bu cok zor birsey ama mesela diyorum beykozda ormanlarda kopeklere hayvanseverler bakiyor diye ama uzak mesafe oraya gidip gelmesi bile yol masrafi oluyor bu insanlar ceplerinden harciyorlar.mahallelerin uçlarında ya da dışlarında yerler yapılabilir bu köpeklere bizim mahallede var mesela.herkes oraya gidip besliyorlar hayvanları.Ama burnumun dibinde de de istemiyorum devamlı .bunu da hayvanları sevdiğinden hayatı boyunca hiç et yememiş bir üye yazıyor.duyar kasmak kolay.ama köpekten korkanlara saygı duymayı de bilmeliyiz.
her barınak kötü şartlarda değil ki ? kötüyse sokakta, bahçede beslesin. 15 hayvanı evde beslemek çok mu sağlıklı
Iste anlatamiyoruz maalesef, kopekler barinaklara zor dayanirken kedileri dusunun bir de.ben zaten belediyelerin topladigi kopekleri barinaklara goturdugune inanmiyorum anadoluyakasinda beykozda orman yollarina birakiyorlar kopek dolu heryer ve açlar cunku sehir disindalar karistiracaklari cop bile yok.
hayvanseverler bakiyorlar