Bir öneri lütfen :( Evimde 15 kedi var hepsi sokaktan gelme...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mevzu sokak köpeklerine de gelmiş burası iyice karışır minimum on kişi de banlanır ben de duramıyorum işte yazmadan. 42 yaşımdayım her ama her gördüğüm kediyi, köpeği ellerim severim yanımda varsa mama veririm bir kez ama bir kez dahi köpeklerden negatif bir şey almadım. Ha şu var ben ıssız bir yerde kalabalık bir sürüye denk gelmedim ama durduk yerde de kırk senedir köpek tacizi yaşamadım yani.

Çeteleşme mevzuzu da yine belediyelerin suçu. Düzenli kısırlaştırma, yuvalama desteği verilir, barınak şartları iyi duruma getirilirse ki yazarken gülüyorum şu an ….. durum düzelme yoluna girer. Hayvanlar aç, susuz, eziyet görüyor ve vahşiler, elbette demiyoruz ki sizi parçalasın ısırsın diye ama ne olur şu köpek olayını egzajere etmeyin. Zaten insanlarımızın çoğu cahil ekşideki başlıkları görüyorum insanlara hayvan nefreti pompalanıyor resmen! Yazık günah.

Çözüm belediyeler ve bilinçli hayvan sahipleri. Satın alınan hayvan mı olur ALLAH AŞKINA YA PATATES Mİ BU!!!! Sahiplenip terk etmeyeceksiniz. Üçbin verip alan beşbine yenisini alıyor elindeki büyüyünce ya.

Semt içinde olmasınlar korkuyoruz kaldırımda yürüyemiyoruz, ıssız alanda, ormanda olmasınlar vahşileşip çeteleşiyorlar... Nereye mıçsın bu hayvanlar? Yani şunun sonu ya itlaf etmeye ya barınağa tıkmaya dayanıyor ama anlatamıyoruz.

her barınak kötü şartlarda değil ki ? kötüyse sokakta, bahçede beslesin. 15 hayvanı evde beslemek çok mu sağlıklı ?
Ömründe barınak görmemiş insanlar kötü şartlarda değil diyor ya hey allahım, saraydan bozma zaten barınaklar hep. Allah aşkına bana şartları iyi olan bi barınak bulsanıza sokakta baktıklarımı götüreyim. Hangi şehirde olduğu önemli değil, transferlerini ben yapacam. Barınağı bulun yeri ayarlayın biz geliyoruz 19 köpekle.

Ya barınaklar gerçekten kötü yaa. O kadar haberlere çıkıyor sosyal medyada gösteriliyor. hala nasıl iyi diyebiliyorsunuz. He iyi barınak varsa çok çok azdır

Ya barınaklar gerçekten kötü yaa. O kadar haberlere çıkıyor sosyal medyada gösteriliyor. hala nasıl iyi diyebiliyorsunuz. He iyi barınak varsa çok çok azdır
Yahu 20 köpeği (özellikle cins olanları) bir araya toplayıp gül gibi bakıyorlar bu arada milletten barınak adı altında bağış topluyorlar kedi köpek götürsen asla almıyorlar ama bizim hatunlar çogzel barınaklar var diye inanıyor bu dolandırıcılara.

sokak kopeklerinden korkmam bir defa 15 20 tanesi okula giderken etrafimi sardi buyukce heybe gibi bir canta takmistim o gun icinde yemek var sandilar galiba.
sakin kaldim ne yapacagimi dusunurken bir tanidigimiz geldi kopekler dagildi, havlamadilar bile.
ama kardesimin akli cikar kopekten en sakin, yerde yatan hayvanin bile yanindan gecemez.
eger benim yerimde o olsaydi mahalle ayaga kalkmisti eminim.
sahipli kopeklerden korkarim ama kesinlikle onlar daha saldirgan oluyor.

ben zaten belediyelerin topladigi kopekleri barinaklara goturdugune inanmiyorum anadoluyakasinda beykozda orman yollarina birakiyorlar kopek dolu heryer ve açlar cunku sehir disindalar karistiracaklari cop bile yok.
hayvanseverler bakiyorlar

ben zaten belediyelerin topladigi kopekleri barinaklara goturdugune inanmiyorum anadoluyakasinda beykozda orman yollarina birakiyorlar kopek dolu heryer ve açlar cunku sehir disindalar karistiracaklari cop bile yok.
mahallelerin uçlarında ya da dışlarında yerler yapılabilir bu köpeklere bizim mahallede var mesela.herkes oraya gidip besliyorlar hayvanları.Ama burnumun dibinde de de istemiyorum devamlı .bunu da hayvanları sevdiğinden hayatı boyunca hiç et yememiş bir üye yazıyor.duyar kasmak kolay.ama köpekten korkanlara saygı duymayı de bilmeliyiz.

kardesim de sizin gibi yaninda kopek havlasa akli uçuyor anliyorum o sebeple sizi
ama cok icli disli olan birisine yada kopeklerin dunyasini taniyan insanlara utopik geliyordur

kardesim de sizin gibi yaninda kopek havlasa akli uçuyor anliyorum o sebeple sizi
işte demek istediğim buydu.yoksa barınaklara atılsınlar öldürülsünler asla demem.seviyorum köpekleri ama bana dokunduklarında üstüme atladıklarında ya da kovaladıkların da bayılacak gibi oluyorum ödüm patlıyor.benim gibi çok insan da var.en son kamelya da kahve içerken geldi içine çığlık çığlığa oldum kahve vardı elimde attım onu kenara.bir komşu kurtardı beni.herkes hayvanlarla dip dibe olmaya alışmak zorunda değil.alışsaydım bu yaşa kadar alışırdım zaten

Ben de hayvanlarla iç içe olmayı seviyorum ceycey. Sahilde bira içerken yanıma bir sokak köpeği gelirse mutlu oluyorum. Bahçesinde hayvan olmayan ya da kovalayan restoranları kara listeye alıyorum. Bir şehirde sokak hayvanı olmaması beni mutsuz eder. Benim gibi düşünen de çok insan var. Hayvanlar sokağın rengi.

O mahalle uçlarına, şehir dışlarına sizler için hayvansız hava sahaları yapalım gidin oralarda yaşayın, biz de şehirde iç içe kediyle köpekle boğuşarak yaşayalım. Olur mu? Bu fikir ne kadar ütopikse seninki de o kadar ütopik.

bu cok zor birsey ama mesela diyorum beykozda ormanlarda kopeklere hayvanseverler bakiyor diye ama uzak mesafe oraya gidip gelmesi bile yol masrafi oluyor bu insanlar ceplerinden harciyorlar.
ve ac kaldiklarinda gercekten birbirlerini yiyorlar.
beraber yasamayi ogrenmeliyiz bence ve dedigim gibi sokak kopekleri cok nadir saldiriyorlar.
bir tanesine yanindan gecerken gulerek baktim beni evime kadar takip etti ve kopek de bana guluyordu
eger bulundugunuz bolgede saldirgan kopek varsa onun icin belediyeyi aramalisiniz ankara belediyesinin ilgilenmeyecegini dusunmuyorum aslinda.
sizin korkunuz icinse yaninizda kopek kaciran uzaklastiran bir takim seyler var onlardan edinebilirsiniz.ise yariyor mu bilmiyorum ama guvende hissettirebilir.

her barınak kötü şartlarda değil ki ? kötüyse sokakta, bahçede beslesin. 15 hayvanı evde beslemek çok mu sağlıklı

Iste anlatamiyoruz maalesef, kopekler barinaklara zor dayanirken kedileri dusunun bir de.

Bakin ben sizi anliyorum korkmanizi, telaslanmanizi tabi ki bunlar cocukluktan alisilmasi gereken seyler. Illa hasir nesir olmak zorunda da degilsiniz ama bu hayvanlar insanlarla ic ice yasamak zorunda. Kopekler barinaga tahammul edemezken kediler asla yasayamaz. Konu sahibi neden evine bukadar hayvani almak zorunda kalmis anlayabilmenizi istiyorum cunku bu hayvanlara kimse bakmiyor, bakanlar cok cok az ki zaten sahiplendirmis baslarina gelmeyen kalmamis. Disarida bakabilir evet ama koyulan mamalara sulara etraf tahammul etmiyor, arabalar eziyor vs. Daha ne kadar aciklamak gerekiyor bilmiyorum. Empati yapmanizi istiyorum sadece.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…