Bir öneri lütfen :( Evimde 15 kedi var hepsi sokaktan gelme...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

he iyi bari
bir an sandım herkes alkent te oturuyor bir moralim bozuldu açıkçası.
Illa villa gibi dusunme daha farkli yapilarda olabilir, hatta bahce kati eve ait bahceli evlerde var

onlar da çok pahalı ben her gün malum sitelerden emlak araştırıyorum en büyük hobim

konu sahibine de yani şöyle hak verdim şimdi hangi birini bıraksın ki, en iyisi sahiplendirme ufaktan. Başka mümkün değil gibi geliyor bana.

tüm sayfaları okuyamadım ama eğer 15 kediye balkonda bakıyorsanız hayvanlara iyilik yapayım derken eziyete dönüyor biraz olay.Ki bütün gün evde olmadığınız için hakkıyla baktığınızı düşünemedim açıkçası.Ayrıca burda kedi köpek fobisi olan ve bunu dile getiren insanlara neden korkunç birşey söylemiş gibi muamele yapılıyor onu da anlamış değilim . Ben genel olarak hayvanlardan çekinen bir insanım ama hiçbir zarar vermem .Sokaktaki canlara bakan arkadaşlarıma mama için destek olurum ama dokunamam mesela .Şimdi ben hayvan sevmeyen duygusuz bir insan mı oluyorum bu durumda :)

Illa villa gibi dusunme daha farkli yapilarda olabilir, hatta bahce kati eve ait bahceli evlerde var
Tanıdığımızın 8-9 kedisi var ama dediginiz gibi apartman dairesinin bahce katinda oturuyor ve kedilere bahce de acik. Butun ev+yaklasik 25-30 mt2 bahce olunca kedi sayisi anlasilmiyor bile.
Bu kadar kalabalik bir kedi nufusunda hepsini balkona koymak kedilere haksizlik. Su an file olmadığı için camlari dogru duzgun acamiyordur bile konu sahibi.

Ben de bir kedi severim uzun yıllardır benimle olan iki gözü de kör bir kedim var, onun dışında problemli, hasta yada yavru hayvanları iyileştirdim hep ama ikiden fazla kedim olmadı hiç evde. ben genelde sokakta yaşayamayacak engeli olan hayvanları iyileştirip sahiplendirme niyetiyle hareket ettim hep. yanlış anlamayın hiçbirine kıyamadığınızı da biliyorum ama eğer bir engeli yoksa okadar kedinin dört duvar içinde yaşaması onların da çok tercih ettiği birşey değil gerçekten.benim fikrim bu onlara çok ta iyilik yapmak olmuyor. sağlıklı olanları kedilerin sevildiği ve bakıldığı güvenilir ortamlar var mahallelerde oralara salardım sizin yerinizde olsam kısacası..

Evim 3+1 normal boyutta bir ev, biliyorsun. Çok küçük değil. 15 kediyi bırak balkona bu evin içine sağlıklı bir şekilde yerleştiremem. Ha bir şekilde yaşarlar, mama kaplarıyla kumları, yataklarıyla kakaları dipdibe olur sığışırlar. Evi afederisiniz mok götürür. Yanlış anlaşılmasın konu sahibinin evine pis demiyorum, ben o kadar hayvanla evi temiz tutamam. Yapabilen vardır belki, ben yapamam. Tek kediyle bile evde tüy yumakları uçuşuyor bazen.

Düşünüyorum düşünüyorum bir balkona 15 kedi sığdıramıyorum.

Yürüyemeyen engelli falan kediler belki de konu sahibinin kedilerinin cogu cok sukur saglikli. Benimkiler kudurdugunda koca evi tavaf ediyor oynarken, oyle kosturuyorlar. Hadi balkon kocaman olsun, yine de yedi kum kabi, mama su kapları, yatak, tirmalama tahtasi vs derken hayvanlara kosacak yer bayagi az olur.
Evet cok iyi niyetle davranmis, maddi manevi de yorucudur muhakkak ama bir yerden sonra kedilerin refahını da gozetmek gerekiyor. Sirf bir yerde yasayabiliyor olmalari rahat olduklarını göstermiyor.

Bu arada boyle diyorum diye konu sahibi kizabilir okuyunca ama benim de 4 kopegim 2 kedim var, yani oyle evde hayvana karsi falan degilim.

soyle aslinda benim tanidigim sehir icinde evini kiraya verip yakin koylerde mustakil evde kirada oturan var ama dediginiz sekilde villa degil tabiki bu kadar canlilari dusunuyorsa konu sahibi illaki boyle bir yer bulabilir.
istanbulda bile varsa heryerde vardir.
tek zorlugu ise gidip gelirken yaptigi mesafe olur ama canlilari canindan cok sevdigi icin katlanabilir diye dusunuyorum

Yani şimdi 15 kediyi bir daireye doldurunca onlara iyilik mi yapmış oluyorsunuz, ya da kedi apartmanı mi nedir hepsini ona tikistirinca kediler mutlu mu olacak ? Kediler özgür hayvanlardir onlara şu an eziyet ediyorsunuz. Benim de kedilerin var bahçede sokakta besledigim yanlış anlaşılmasın seviyorum hayvanları ama bu şekilde olmaz.aklima tlc deki çöp evler geldi tedavi olun bence. Ve kokmamasi imkansız. Bahçeye toprağa pisleyen kediler oluyor o bile kokuyor hemen alıp atıyorum 15 kedinin kakasi kapalı alanda, balkonda nasıl kokmayacak ?

Veganlarin, aktivistlerin yaptığı bu değil. Rica ediyorum sanki ben konu sahibini gömüyorum da siz de iyiliğine savunuyormuşsunuz gibi bir savunmaya girmeyin.
Bu kadının yaşadığı şey normal değil ve evet o ruh halini yaşayan birisi olarak yine yazıyorum bu da bir hastalık.
Ben 2 yıl ailemin yanına bile gidemedim evde, sokakta yardım ettiğim kedileri kimseye emanet edemediğimden. Doğum yapacak ve yavrular ölecek diye kaç tane gebe kediyi içeri aldım ama bunların hepsi hayatınızı mahvediyor, kendinizi unutuyorsunuz.
İşteyken bile aklınız kedilerde kalıyor ya da bir tatile gidemiyorsunuz kime emanet edilir o kadar kedi? Hayvan otelleri çok pahalı. Mamalarını satın almak, aşılarını yaptırmak pire damlası vs. hepsi hayatınızı maddi açıdan kalitesizleştiren şeyler.
Her gün 15 kediyi tarayamazsınız her yer kıl tüy olur, yemekleriniz de dahil ki, kıyafetlerinize girmiyorum bile, 15 kediyi eğitemezsiniz mutfağınıza da girerler, kum 1 kedi için günlük temizlenirse koku olmaz ama 15 tanesi için eviniz hep kokar, tırmalama tahtasını öğretmeniz mümkün değil hadi öğrettiniz diyelim, bir tahta ne kadar bilginiz var mı? Tırmalama tahtaları aldım hep kullansın olmaz, ömrü var. Sonra yine alırsınız. 15 kedinin haftada bir tırnağını kesmeniz hayat kalitenizi nasıl etkiler? Veterinere aylık ne kadar ödersiniz? Mama parası ne kadar tutar? Kısırlaştırma masrafı ne olur? Yolda gördüğünüz araba çarpmış bir kedinin veteriner masrafı ne kadar fikriniz var mı? 5 yıl önce cebimde sadece o ayı geçirecek param varken veterinere 1600lira ödediğimi bilirim. Yolda gördüğüm hasta kedi için iş görüşmesine girmediğimi ya da yavru kedilerimi sahiplendirme için her gün internette 2 saat ilan açma düzenleme ile uğraştığımı (işten ve bu kadar kedinin bakımından kaç saat kalır sizce kendimize??), isteyen kisilere kedilerini ulaştırmak için işimden defalarca izin alıp bir sürü yol gidip masraf yaptığımı, bir çoğunu buyunce al biz bakmıyoruz diye geri verdiklerini ve kedi sayımın "mecburi" artış yaşadığını ve yükümun istemeden arttığını ama vicdani yükünden de kurtulamadıgim için onu da alıp baktığımı... Sizce bunlar ruhumuza iyi mi geliyor? Hayat sizce böyle geçmeli mi? Kendiniz böyle mi yapıyorsunuz? Konu sahibi şuan çok duygusal karar alıyor ve onu yanlış etkiliyorsunuz.
Ben tüm bunları yaparken bana karşı çıkanları kötü olmakla, duyarsız olmakla suçladım ama öyle değil işin aslı. Evet belki bir çoğu duyarsız ama ben de normal değildim. Her hayvan ölür bunun doğal olduğunu kabul etmek gerekir ilk önce. Kedilerin haddinden fazla çoğaldığını ve bu sebeple hepsinin kurtarılması durumunda dünyaya zararı olduğunu da. Yapılması gereken kısırlaştırma işlemi. Ayrıca bu kadar kedileri severken yedirdigimiz mamaların içeriklerini biliyor musunuz? Hindi, tavuk, sığır ya da balık. Peki neden kedilere kalbimiz bu kadar üzülürken yedirdigimiz hayvanlara üzülmüyor? Çünkü kedilerle fazla bağ kurduğumuz, fazla empatik davrandigimiz için.
Bilmeden ahkam kesmeyiniz! Ben bilmeden yazmıyorum bunları. Önce 20 kedi evinize alın 2 yıl besleyin sonra burada olumlamalarinizi yapın ben tamamen konu sahibinin iyiliği için yazıyorum.

Bilmeden ahkam kesen kim? Biz senelerdir kac tane hayvan bakiyoruz. Hepsinin sayilarini mi yazayim buraya. O sizin gorusunuz bu da benim gorusurum. Vicdanla alakali bi durum, demek ki herkes sizin gibi dusunmuyor. Engelli hayvani sokaga atamayacagina gore ne yapmasi gerekiyor, dusuncesizce yaziyorsunuz. Biraz mantik. Iyi birakalim olsunler o zaman. Sosyal medyaya girin bakin insanlar kac tane hayvan tedavi ettiriyo maddi imkanlari cok mu iyi o insanlarin yardim toplayip tedavi ettiriyolar. Bizim de cok iyi degil ama bakmak zorundayiz herkes ayni sekilde dusunurse ne olacak bu isin sonu. Herkes el atsa bu hayvanlarin sorunu cozulur zaten. Barinaklar ucretsiz tedavi ediyo eger imkanlari varsa. O da can sonucta elimizden geleni yapariz zaten hepsine yetisemiyoruz

Son düzenleme:
Siz isin kolayina kaciyorsunuz, hayvanlarla ugrasan gonullulere sorun. Insanlar mama toplayip beslemeye cikiyor, gidin de gorun hayvanlarin halini

Et yememekle kesilecek diye tüm inekleri, tavukları bir eve doldurup bakımını üstlenmek aynı şey mi gerçekten size göre?
Hayatım boyunca hiç bir hayvanın etini yemedim . Ama yiyenlere asla karışmadım evimde de yeniyor zaten. Ee hayvan yemiyorum diye de evime onlarca hayvan doldurup bakmıyorum. Hayvan sevgisi bu değil bana göre. Besliyorum ama dışarda . Eşim istemiyor kabul etse evde 1 kedim olsun da isterdim. Ama 15 20 hayvanla tüy içerisinde gün boyu onların kakalarını temizleyerek karınlarını doyurarak bir hayat ta asla istemezdim. Başka şekillerde de iyi insan olabiliriz derim ben

Iste sizin dediginiz gibi olmuyor engelli evde bakima muhtac bir ton hayvan var, anlamak istemiyorlar sanirim. Ben hepsini eve alin diye bi tabir kullanmadim zaten herkes istedigi yere cekiyor.

Keske ben de dogal seleksiyon deyip arkami donebilsem ama olmuyor maalesef. Herkesin birlik olup hayvanlara sahip cikmasindan bahsediyorum, disarisi da onlar icin saglikli degil. Kediler cok cabuk hastalanan hayvanlar. Engellisi var, bi ton hastaligi olan var ama iste

Iste sizin dediginiz gibi olmuyor engelli evde bakima muhtac bir ton hayvan var, anlamak istemiyorlar sanirim. Ben hepsini eve alin diye bi tabir kullanmadim zaten herkes istedigi yere cekiyor.
Evinde engelli olmayan hayvan da çokmuş ama. Hiçbirini göndermek istemiyor ki. Sokakta hayatını sürdüremeyecek olanlara tabiki baksın. Bizim alt katta vardı yalnız yaşayan bir mühendis 7 8 kedisi vardı. Ha bir de apartmanın önünde hayvanları besliyordu. Sonra o köpekler alıştı . Arabasını parkedene saldırdı apartmanın içine girdi korktuk hepimiz . Herkes şikayetçi oldu . Balkonundan da kötü kokular geliyordu. Evini sattı taşındı sonunda. Bu hayvanseverlik değil üzgünüm. Korkup nöbet geçiren oldu yahuu köpekten

arkanizi donmeyin kimse donmesin zaten ama bir evde hatta daha kotusu belki de balkonda 15 kediyi bakmak normal mi sizce ihtiyaclari giderilip guvenli ortama birakilabilir evlerinin arka bahcesinde onlara yer saglanabilirdi.
boylece eve de alismamis olurlardi kedileri kisirlastirmaya bile gerek kalmazdi belki de.
boyle bahce katinda cok fazla kedi bakan kisiler taniyorum.
disarida ölmüyorlar gayette mutlu yasiyorlar.
ayrica benim de mustakil evim var orada da cokca kedi besliyoruz yavrulara bakiyoruz ama hic birini alip da eve kapatmak aklima gelmedi.

Zaten ben et yememekle tüm hayvanları evde bakma fikri nasıl kıyaslanabildi ona bile şaşkınım

İnsanlara da hayvanlara da yardım etmenin binbir çeşit yolu var
Mesela küçük çocuklara da üzülüyorum ama hepsini evime almaya kalkmıyorum
Çünkü bakamam
Mümkün değil
Dünyada zor durumda çocuk da bitmez zaten
Hayvanlar için de durum öyle
Onlara da yardım etmek isterim ama hepsini evimde bakamam
Zaten hepsini evime doldurunca adı yardım olmuyor o işin artık

Kadin da arkasini donmek istememis ki eve almis, o almasa olecek hayvanlar. Ben bundan bahsediyorum hala o kadar hayvan eve alinir mi derdindesiniz. Kimse bakmiyor, disarda kac kisi hayvan bakiyor, kac kisi hayvan sahipleniyor, bahcede bakilana bile karisiyolar, sokaklardaki mama kaplarini su kaplarini atiyolar. Biz bahcede baktigimiz halde bi ton insanla ugrasiyoruz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…