- 31 Aralık 2017
- 6.447
- 22.144
- 28
Naftalinli, nostaljik, güzel bir koku olsaydı keşke. Babaannem çok temiz titiz bir insan değil maalesef. Kedim yalanınca ona da kızıyor, yıkanmadık yerin kalmadı diyeAhshshdh ay buna cok guldum
Evet silica kum kullanıyorum demiş. Ben sadece bir kez kullanmıştım silica. Hem sağlıklarına zararlı hem de çok fena koku yapıyor. İnce taneli bentonit kum en az koku yapanı bence, marsilya sabunu ya da bebek pudrası kokulu olanları çok iyi. Onda da idrar altta birikip amonyak oluşturuyor. Boğucu, berbat ötesi bir kokusu oluyor. Aktif karbonlularda o koku oluşmamıştı. Dediğim gibi kedi sağlığına etkisini araştırmadım. 6 litresi 70 lira gibi pahalı bir kum. Çam peleti de koku yapmıyor. Tek sorun koku ise kum değişimiyle çok aşırı bir masraf yapmadan çözülebilir aslında sanki buradaki sorun.Aslinda bence konudaki sorun konu sahibinin uzun sureler evde olmamasi yeteri kadar tuvaletleri olmamasi ve iyi bir kum onerildiginde param yetmez ztn oteki de kokmuyorki demesi.
Yeteri kadar alan ve tuvalet olsa problem olmaz ama burda garip bir durum var konu sahibi beni ikna edemiyor
Yoksa normalde kedilerin temizligi nettir diye dusunuyorum
Ruhlarindan anlamak gerekiyor biraz da empati yetenegi iste. Empatisi yuksek insanlar onlarin dilinden anliyor.Ay biz de bir yavruya baktık geçici olarak. Paçalarıma atlıyordu oyun yapmak için. Ben “ay” diye bağırsam kendi kedim onun üzerine atlardı “bırak annemi” diye. Bit kadar bebekten koruyor beni .
Kızım saftır biraz ama duygusal zekası çok yüksek bir kedi. Hastalansam ilgilenir, ağlasam neşelendirmeye çalışır. Annem epilepsi nöbeti geçirmişti geçende. Hemen atladı, endişeli endişeli baktı, miyavladı. Elinden bir şey gelse yardım edecekti. Baktı ben çok üzüldüm, hemen bana sırnaştı kendini sevdirdi sürtündü, yüzümü falan yaladı beni neşelendirmek için çırpındı yavrum.
Hayatında sokak görmemiş kedinin doğal ortamı evdir. Benim kedim apartmana çıksa ağlıyor, küçüklüğünden beri bahçeye vs gezdirmeye indiriyordum alışsın diye, tir tir titriyor. Arabalardan çok korkuyor. Diğer kedilerden sürekli dayak yiyebilecek kadar naif bir kedi. Nasıl bırakılsın şimdi böyle bir kedi “doğal ortamı”na?
Kusura bakmayın 15 kedi bir evin içinde hiç normal degilHerkese merhabalar çok dikkat çeker mi konum bilmiyorum ama artık çıkış yolu bulamadığım için yazmak istedim
Benim evimde 15 kedi var hepsi sokaktan gelme aşina olanlariniz vardır .
Bir kaçı engelli , sokakta yavru iken bulduğum tedavilerini yaptirdigim sonra kimsenin almadığı ve sokağa salamayacagim için eve aldığım .
Kiradayken apt. Da sorunlar başladı işte gürültü çıkıyor falan diye tmm dedik ev aldık ev sahibi hayvan bakacaksaniz müstakil ev alın dedi ağrıma gitti cam balkonlu ( epey geniş ) bir ev aldım .
Kedileri oraya geçirdik
Ama bu sefer de bu apt.dan şikayet geldi bugün ilk kez
Aslında giriş kat evin içinde değiller balkondalar ama daha file taktiramadigim için sanırım koku oluştu .
Her gün temizliyorum onu belirteyim ama geç saatlere kadar çalışıyorum
Hem gürültü hem koku insanlari rahatsız etti sanırım
Ama elimden bir şey gelmiyor ki
Kimse sahiplenmiyor
Sokağa salamam bu onlar için ölüm demek
Barınak da keza öyle
Ben ne yapicam bir fikri olan varsa söylesin
O kadar aliskinlar ki bize hangi birini ne yapayım aklım durdu artık ..
Not : Hamile bir kediyi evime aldım o üç tane doğurdu .
Sonra bir ilan gördüm annesiz kalmis iki tekir yavrusu süt emmezlerse oleceklerdi aradım kadını dedim ki geri almak şartı ile süt annelik yapar benim kızım ama lütfen sonra geri alın
Almadı ....
2. Not : Arkadaşlar ilan açın alsınlar demeyin defalarca açtık veterinerimiz de dahil olmak üzere .
2 engelli yavruyu takip şartı ile verdim
Kız bayila bayıla aldı 1 hafta sonra ben yapamıyorum dedi gittim çocukları almaya sosluk gibi bir şeyin içine azıcık mama koymuş , hiç ilgilenmemis zayiflamislar öldüm kahrimdan kızı da paralamamak için zor tuttum ..
3. Engelliyi bir ogretmene verdim
Karısı scottish istiyormuş benim yavrumu alır almaz siteye salmislar iki ayağında platin var. Gece iki saat bahçede onu aradım bir apartmanın altına sinmis kalmış korkudan , bir de yalan soyluyorlar kaçtı diye utanmadan ..
Bir daha da kimse almadı herkes cins kedi peşinde sanırım
Biz müstakil evde yaşıyoruz. Annem, abimler ve biz yan yana ve bahçeli. Burda bile yengemin sizin gibi kedileri var. Yaklaşık 10 taneydi. Üzgünüm ama çok rahatsız edici oluyorlar. Yakınımizda büyük bir park var ve içinde kediler için özel bahçeler. Kısırlaştırıp oralara yetkililere bıraktık. Arada gidiyorum, görüyor, mama alıyoruz. Ben 15 kedininde o sekil cok mutlu olacağına inanmıyorum ve kusura bakmayın lütfen anliyorum sizi ama 15 kediyi bir balkonda bakmaya çalışmak bana cok saglikli bir insanın yapabileceği bir is gelmiyor. Bu sayı 20 olur, 30 olur, 50 olur. Sokakta gorur kiyamazsiniz ama hangi birine yeteceksiniz? Üç kedi ve bir yavru var, onlar yetiyor. Koku gercekten bahce olmasına rağmen can sıkıcı, kusura bakmayın komsulariniz hakli üzgünüm.Herkese merhabalar çok dikkat çeker mi konum bilmiyorum ama artık çıkış yolu bulamadığım için yazmak istedim
Bir kaçı engelli , sokakta yavru iken bulduğum tedavilerini yaptirdigim sonra kimsenin almadığı ve sokağa salamayacagim için eve aldığım .
Kiradayken apt. Da sorunlar başladı işte gürültü çıkıyor falan diye tmm dedik ev aldık ev sahibi hayvan bakacaksaniz müstakil ev alın dedi ağrıma gitti cam balkonlu ( epey geniş ) bir ev aldım .
Kedileri oraya geçirdik
Aslında giriş kat evin içinde değiller balkondalar ama daha file taktiramadigim için sanırım koku oluştu .
Kimse sahiplenmiyor
Barınak da keza öyle
Sonra bir ilan gördüm annesiz kalmis iki tekir yavrusu süt emmezlerse oleceklerdi aradım kadını dedim ki geri almak şartı ile süt annelik yapar benim kızım ama lütfen sonra geri alın
Almadı ....
2. Not : Arkadaşlar ilan açın alsınlar demeyin defalarca açtık veterinerimiz de dahil olmak üzere .
Kız bayila bayıla aldı 1 hafta sonra ben yapamıyorum dedi gittim çocukları almaya sosluk gibi bir şeyin içine azıcık mama koymuş , hiç ilgilenmemis zayiflamislar öldüm kahrimdan kızı da paralamamak için zor tuttum ..
Karısı scottish istiyormuş benim yavrumu alır almaz siteye salmislar iki ayağında platin var. Gece iki saat bahçede onu aradım bir apartmanın altına sinmis kalmış korkudan , bir de yalan soyluyorlar kaçtı diye utanmadan ..
Allah sabır versin ama çokta tatlılar :) benim kedimi de sokaktan buldum annesi terketmişti şimdi kocaman oldu :) ev onun gibi takılıyor istediği gibi. Hasta oldu veterinere dünya para bayıldım ve 5-6 kez tekrar edince mahvoldum. Bide pahalı mama almak zorundayım artık çünkü gene hasta olup kristal taşlar idrar yolunu tıkıyor. Hal böyleyken 2. Kedi ve onların koşuşturması beni hem sevindirir hem bazen dağıttıkları için yorarBizde zorlaniyoruz vallahi. Buyuk olan yeni geleni kiskandigi icin bizim yatagimizda yattigi zaman dövüyor isin kotusu sevgi kelebegiydi onceden yeniyi severken gorurse bizide dovuyor , kiskanclik cok fazla
Evet silica kum kullanıyorum demiş. Ben sadece bir kez kullanmıştım silica. Hem sağlıklarına zararlı hem de çok fena koku yapıyor. İnce taneli bentonit kum en az koku yapanı bence, marsilya sabunu ya da bebek pudrası kokulu olanları çok iyi. Onda da idrar altta birikip amonyak oluşturuyor. Boğucu, berbat ötesi bir kokusu oluyor. Aktif karbonlularda o koku oluşmamıştı. Dediğim gibi kedi sağlığına etkisini araştırmadım. 6 litresi 70 lira gibi pahalı bir kum. Çam peleti de koku yapmıyor. Tek sorun koku ise kum değişimiyle çok aşırı bir masraf yapmadan çözülebilir aslında sanki buradaki sorun.
Evet bence de. Biz kısa süre bir siyam kediye bakmıştık bir tanıdığımızındı, onlar şehir dışındayken evimizde baktık. Silika kum göndermişler hayvanla. Yavruydu da üstelik, kakasını cıvık falan yaptığında mahvoluyorduk. İnce taneli bentonitler idrarı emip topaklaşıyor, temizlemesi kolay. Kakaların da etrafını sarıp havayla temasını kestiği için koku yapmıyor. Silika asla böyle değilSilika kum mevzusu var bir de doğru. Ben silika kumu 1 defa almiştim o da kedim ameliyat olmuştu, silika onerdiklerini gormustum internette tozsuz olur diye. Ben de niyeyse dusunmeden gidip almistim halbuki ameliyattan sonra zaten sargisi vardi.
Kedim bir gun kullandi tuvaleti baktim cişi sapsari duruyor kaka zaten oldugu yerde ortada. Direkt ayni gün cöpe atmiştim butun paketi. Silika cidden saglikli degil, temiz de degil bence.
Evet bence de. Biz kısa süre bir siyam kediye bakmıştık bir tanıdığımızındı, onlar şehir dışındayken evimizde baktık. Silika kum göndermişler hayvanla. Yavruydu da üstelik, kakasını cıvık falan yaptığında mahvoluyorduk. İnce taneli bentonitler idrarı emip topaklaşıyor, temizlemesi kolay. Kakaların da etrafını sarıp havayla temasını kestiği için koku yapmıyor. Silika asla böyle değil. Niye üretildiğini bile anlamıyorum .
Iki kedim var, sabah ve aksam kum temizliyoruz. Komple çiş olana kadar bekledigimizi dusunemiyorum, kokudan girilmez ya.Devamli kum temizlemekle ugrasmak istemeyenler icin uretilmis olabilir. Hem disari dagilmiyor hem hemde gunluk kum temizligi yapmiyorlar. Silika kullananlar soyluyordu kumu tamamen çişle kirlenene kadar degistirmiyorum diye
Kendim de gordum yani cişli halini leş gibiydi ayiklanmaz o oyle.
Henüz diğer yorumları okumadım ama özür dileyerek bunun bir hastalık olduğunu söylemeliyim. Öncelikle pisikolaga gitmelisiniz çünkü her yardıma muhtaç insanı evimize alamadığımız gibi kedileri de almamalıyız. Ayrıca doğanın bir kanunu var kedi ve köpekler çoklu doğum yapar ve yetişkinliğe ulaşmadan çoğu ölür zaten bu sebeple evrimleri çoklu doğum olarak gerçekleşmiştir.Herkese merhabalar çok dikkat çeker mi konum bilmiyorum ama artık çıkış yolu bulamadığım için yazmak istedim
Kedileri oraya geçirdik
Kimse sahiplenmiyor
Barınak da keza öyle
Almadı ....
Ben günlük kaka ve topak temizliği yapmaya özen gösteriyorum. Ona rağmen dibi amonyak oluyor. İki haftada bir kumun tamamını değiştiriyorum, ayda bir de kum kabını fırçalıyorum yapışanlar çıksın diye. Böyle yaptığım halde her ay o son temizliği yaparken kokudan duramıyorum, öğürüyor, nefessiz kalıyorum. Çok kimyasal fena bir koku çünkü. Dediğiniz gibi yaptığımı hayal bile edemiyorum. Her şeyden önce kedim o şekilde kullanmaz. Biraz geç temizlesem dırdır ediyor bana. Tuvaletten sonra ağlanıyor, çok bağırıyor. Yazık o kedilere, kediler o kadar pis bir şeyi sevmez. O idrar da kumda dururken üzerine oturup tuvaletlerini yapmaları hasta olmalarına sebep olur gibi geliyor bana.Devamli kum temizlemekle ugrasmak istemeyenler icin uretilmis olabilir. Hem disari dagilmiyor hem hemde gunluk kum temizligi yapmiyorlar. Silika kullananlar soyluyordu kumu tamamen çişle kirlenene kadar degistirmiyorum diye
Kendim de gordum yani cişli halini leş gibiydi ayiklanmaz o oyle.
Hastalik dediginiz sey insanlarin kafasini kuma gomup hicbir sey yokmus gibi davranmasi, belediyenin kisirlastirma yapmamasi insanlarin etrafindaki canlilara duyarsiz kalip destek olmamasi. Veteriner hekimler bosuna var o zaman. Dogal seleksiyonsa birakalim kaderlerine. Kimse hayvanlar icin bir sey yapmiyor ki, herkes doga da kendi yiyecegini bulur baskasi bakar diye elini surmuyor. Dogal yasama destek olmazsan doga nasil var olacak? Ben katilmiyorum maalesef yaban hayatina bile insanlar mudahale ediyor nesilleri tukenmesin diye kaldi ki dogal seleksiyon olsun...Henüz diğer yorumları okumadım ama özür dileyerek bunun bir hastalık olduğunu söylemeliyim. Öncelikle pisikolaga gitmelisiniz çünkü her yardıma muhtaç insanı evimize alamadığımız gibi kedileri de almamalıyız. Ayrıca doğanın bir kanunu var kedi ve köpekler çoklu doğum yapar ve yetişkinliğe ulaşmadan çoğu ölür zaten bu sebeple evrimleri çoklu doğum olarak gerçekleşmiştir.
5-6 yıl önce neredeyse sizinle aynı durumda olan birisi olarak yazıyorum bunu. Aşırı empati kurmuştum hayvanlarla ve her hayvana koşmaya çalışıyordum ama bu bana ruhsal olarak çok zarar verdi. Hem çok üzüldüm, hem dışlandım hatta 23 yaşımda bana lakab takmışlardı "kedi anası" diye...
Neyse yaralı her hayvanı veterinere götürmek aşırı pahalı bir iş maddi olarak bu bile sorun yaratır. Ben bir de hepsini box, mama kabı, tuvaleti ve makası ile sahiplendiriyordum ki insanlar çok masraf yapmazsa bakarlar diye..
Sonunda bunun hastalık derecesine vardığını farkettim ve ilk işim sokak hayvanlarına herkesin sahip çıktığı bir semte taşınmak oldu böylece yardıma muhtaç hayvan görmedim. Gördüğümde ise yemini suyunu verdim bazen veterinere götürdüm ama asla evime almadım bunun doğal seleksiyon olduğunu kabullendim. Siz de bunun bir hastalık olduğunu kabul edip kurtulmaya çalışmalısınız bu şekilde yasayamazsiniz, tatile gitmek sorun, gezmek sorun, dinlenmek bile sorun...
Erkek kedilerin kokuyor daha çok, dişi bir tık daha az. Ben her gün kumunu temizleyip 3 günde birde tuvalet kabını yıkıyorum, kışın balkonada konmuyor boş oda var orda duruyor. Üstelik benim erkek kedilerde olan bi hastalığa tutuldu. Onların idrar kanalları çok aşırı dar olduğu için az su içmiş ve kristaller oluşup tıkanmış. Oğlum yapamıyordu cisini artık çiş bekler olmuştum. Veyerinere götür sonda taksınlar çıksın gene aynı gene. Kafayı yicektim. Her seferinde para bayıl. 5-6 kez tekrar etti ve doktor bubların yaradılışı böyle diyor. Dişileştirme yapılıyor diyor. Bdaha olursa dişileştircem diye diye 5-6 kez oldu. Yapmakta istemedim çünkü oda sıkıntılıymış ve önemli doktor gelecek dedi. İnanın 10 bine yakın param gitti şaka gibi. Oğlumun çektikleri de cabası. Üstüne ilaçlar bildiğin kapsül vitaminler. Serumlar. Belki de 10 bini geçti. Ülkemizde belediye hayvan hastanesi yokki düzgün özelde sürünüyoruz. Şimdi iyi şükür çok korkuyorum bdaha olursa. 10 15 kediyi düşünemiyorumBen günlük kaka ve topak temizliği yapmaya özen gösteriyorum. Ona rağmen dibi amonyak oluyor. İki haftada bir kumun tamamını değiştiriyorum, ayda bir de kum kabını fırçalıyorum yapışanlar çıksın diye. Böyle yaptığım halde her ay o son temizliği yaparken kokudan duramıyorum, öğürüyor, nefessiz kalıyorum. Çok kimyasal fena bir koku çünkü. Dediğiniz gibi yaptığımı hayal bile edemiyorum. Her şeyden önce kedim o şekilde kullanmaz. Biraz geç temizlesem dırdır ediyor bana. Tuvaletten sonra ağlanıyor, çok bağırıyor. Yazık o kedilere, kediler o kadar pis bir şeyi sevmez. O idrar da kumda dururken üzerine oturup tuvaletlerini yapmaları hasta olmalarına sebep olur gibi geliyor bana.
Kedinize geçmiş olsun umarım bir daha yaşamazsınız. Benim 1 oğlumda 3 defa tıkandı ama maşallah uzun zamandır yaşamıyoruz. Normal maması harici (Proplan kısırlaştırılmış) 3-4 pakette bir Hills CD 5 kilo mama alıp onu kullandım ve ayrıca kotervin yine dönem dönem yaş mamasına karıştırdım. Kotervin bitkisel bir karışımdır rahatlıkla verebilirsiniz.Erkek kedilerin kokuyor daha çok, dişi bir tık daha az. Ben her gün kumunu temizleyip 3 günde birde tuvalet kabını yıkıyorum, kışın balkonada konmuyor boş oda var orda duruyor. Üstelik benim erkek kedilerde olan bi hastalığa tutuldu. Onların idrar kanalları çok aşırı dar olduğu için az su içmiş ve kristaller oluşup tıkanmış. Oğlum yapamıyordu cisini artık çiş bekler olmuştum. Veyerinere götür sonda taksınlar çıksın gene aynı gene. Kafayı yicektim. Her seferinde para bayıl. 5-6 kez tekrar etti ve doktor bubların yaradılışı böyle diyor. Dişileştirme yapılıyor diyor. Bdaha olursa dişileştircem diye diye 5-6 kez oldu. Yapmakta istemedim çünkü oda sıkıntılıymış ve önemli doktor gelecek dedi. İnanın 10 bine yakın param gitti şaka gibi. Oğlumun çektikleri de cabası. Üstüne ilaçlar bildiğin kapsül vitaminler. Serumlar. Belki de 10 bini geçti. Ülkemizde belediye hayvan hastanesi yokki düzgün özelde sürünüyoruz. Şimdi iyi şükür çok korkuyorum bdaha olursa. 10 15 kediyi düşünemiyorum
Literatürdeki adı Over-accumulating Pets yani aşırı evcil hayvan biriktirme.Bu bir rahatsızlık,terapi almalısınız.Kimse 15 kediyi bir apartman dairesine sıkıştırıp bunun adını iyilik koymamalı.Hayvanların tedavisini yaptırdıktan sonra sokağa bırakmalıydınız.Elbette şuan sokakta yapamazlar çünkü onları eve alıştırdınız.Bir başkası sizi birkaç yıl bir yere hapsetse siz de serbest kaldığınızda adapte olamazsınız.Keşke o canların bu konuda bir söz hakları olsa çok üzülüyorum.Fiziki olarak yetersiz bir alanda yaşamaya çalışıyorlar,kendi habitatlarından uzak.Komşunuz olmak istemezdim açıkcası çünkü insanlar nice maddi manevi zorluklarla bir ev sahibi olabiliyorlar ve ferah içinde yaşamak istiyolar,burunlarını kapatıp yaşamaya çalışmayı haketmiyorlar.Ayrıca sizinde o evde hijyen ve huzur içinde yaşadığınıza inanmak çok güç.İçinizde hangi duygunun ne şekilde eksikliğini yaşıyorsunuz da,bu durumla kendinizi tedavi ediyorsunuz bilmiyorum ama iyiliğiniz eziyete dönüşmüş durumda,destek alın.Herkese merhabalar çok dikkat çeker mi konum bilmiyorum ama artık çıkış yolu bulamadığım için yazmak istedim
Kedileri oraya geçirdik
Kimse sahiplenmiyor
Barınak da keza öyle
Almadı ....
TeşekkürlerKedinize geçmiş olsun umarım bir daha yaşamazsınız. Benim 1 oğlumda 3 defa tıkandı ama maşallah uzun zamandır yaşamıyoruz. Normal maması harici (Proplan kısırlaştırılmış) 3-4 pakette bir Hills CD 5 kilo mama alıp onu kullandım ve ayrıca kotervin yine dönem dönem yaş mamasına karıştırdım. Kotervin bitkisel bir karışımdır rahatlıkla verebilirsiniz.
Not: tıkanmadan önce Acana mama kullanıyorduk veterinerimiz bu mama tamam çok kaliteli protein oranı yüksek ama ev kedisi için uygun değil. Bu mama dışarı çıkan kedi için idealdir o enerjisini atar ama evden çıkmayan kedide bu tarz soruna yol açar demişti. Yüksek protein içeren bir mama kullanıyorsanız gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
Birde su sebili alabilirsiniz akan su daha çok su içmelerini sağlıyor.