Bir öneri lütfen :( Evimde 15 kedi var hepsi sokaktan gelme...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaptıracağım ev aşağıdaki ekteki gibi , teli olacak bunun biraz daha büyüğü çünkü kumları da olmak zorunda ki dışarı cikmasinlar . Çünkü gerçekten sokakta yapamazlar yitip giderler bende de onları sokağa salacak kalp yok zaten ..
Ben isterdim ki hep evde kalsınlar ama yok olmuyor insanların da hakkına girmek istemiyorum müsade ederlerse böyle bir cozum ama işte etmezlerse ne halt edicem bilmiyorum :KK43:

dışarı çıkmasınlar derken?
Kedilerin sürekli telle çevrilmiş alanda durabileceğini düşünmüyorsun değil mi?
hani koşmak atlamak falan isterler?

• Beğen
Reactions: The
Hastalik dediginiz sey insanlarin kafasini kuma gomup hicbir sey yokmus gibi davranmasi, belediyenin kisirlastirma yapmamasi insanlarin etrafindaki canlilara duyarsiz kalip destek olmamasi. Veteriner hekimler bosuna var o zaman. Dogal seleksiyonsa birakalim kaderlerine. Kimse hayvanlar icin bir sey yapmiyor ki, herkes doga da kendi yiyecegini bulur baskasi bakar diye elini surmuyor. Dogal yasama destek olmazsan doga nasil var olacak? Ben katilmiyorum maalesef yaban hayatina bile insanlar mudahale ediyor nesilleri tukenmesin diye kaldi ki dogal seleksiyon olsun...
Doğal seleksiyon tabii ki tek kötü yanı artık şehirlere inmiş olmaları. Eskiden doğada daha fazla mücadele veriyorlardı şimdi ise şehirlerimizde doğaya göre daha çok üreme imkanı buluyorlar ve yetişkinlik çağına da ulaşması gerekenden fazla kedi ulaşıyor.
Arkadaşın durumunun da hastalık olduğundan eminim cevap verir misiniz bana gördüğü her ihtiyacı olan kediyi evine alırsa ne olur? Bu kadının bir hayatı olur mu? Elbette birşeyler yapmalıyız duyarsız kalın demiyorum ama bu kadar empati yapmak doğru değil. Eğer bu empatiyi tavuklarla yapmış olsaydı her mezbaha dan kesim öncesi parasını verip tavukları kurtarsaydi ve apartmandaki dairesinde besleseydi ne düşünürsünüz? 1000lerce tavuk besleyen bir kadın hakkında ne düşünürsünüz? Şuan arkadaşımız empatiyi kedilerle yapıyor diğer hayvanlarla değil. Bu aşırı verici bir kişilik hastalığı. Kendisini karsının yerine fazla koyuyor ve dertlerini sorunlarını kendi sorunu gibi algılıyor.
Çözüm tüm kedileri evimize alıp beslemek değil belediyelere kısırlaştırma konusunda baskı yapmak ve toplumda hayvana şiddete karşı bilinç oluşturmak. Söylediğim gibi her köpeği ya da kediyi eve almamız mümkün değil.

ıyıde 15 kedı bır evde cam balkona guvenmıssınız ama evınız 300 m2 degılse cam balkonun genıslıgı nedır kı
onlara da yazık...

haklılar fazlaca sayılı patili dostları olanların kesınlıkle mustakıl ve bahcelı evde oturması gerekıyor mustakıl ve bahcelı evınız olsaydı tum mahallenın kedısını de beslerdınız sızınkılerınde sartları daha ıyı olurdu

ben kedıyı severım bocekten fareden korur bınayı ıyı guzel hosta fazla sayı var ustelık bu sayı apartman daıresınde cok cok fazla ... sadece apartman sakinlerı ıcın demıyorum kedıler ıcın de zor ustelık evde yoksunuz calısan bırısınız

Literatürdeki adı Over-accumulating Pets yani aşırı evcil hayvan biriktirme.Bu bir rahatsızlık,terapi almalısınız.Kimse 15 kediyi bir apartman dairesine sıkıştırıp bunun adını iyilik koymamalı.Hayvanların tedavisini yaptırdıktan sonra sokağa bırakmalıydınız.Elbette şuan sokakta yapamazlar çünkü onları eve alıştırdınız.Bir başkası sizi birkaç yıl bir yere hapsetse siz de serbest kaldığınızda adapte olamazsınız.Keşke o canların bu konuda bir söz hakları olsa çok üzülüyorum.Fiziki olarak yetersiz bir alanda yaşamaya çalışıyorlar,kendi habitatlarından uzak.Komşunuz olmak istemezdim açıkcası çünkü insanlar nice maddi manevi zorluklarla bir ev sahibi olabiliyorlar ve ferah içinde yaşamak istiyolar,burunlarını kapatıp yaşamaya çalışmayı haketmiyorlar.Ayrıca sizinde o evde hijyen ve huzur içinde yaşadığınıza inanmak çok güç.İçinizde hangi duygunun ne şekilde eksikliğini yaşıyorsunuz da,bu durumla kendinizi tedavi ediyorsunuz bilmiyorum ama iyiliğiniz eziyete dönüşmüş durumda,destek alın.
Katılıyorum size. 1 2 hayvanı anlarım aile üyesi olarak görülüyor sevgiyle bakılıyorlar benim gibi hayvan beklemeyenler bile sempati duyuyorlar ama kimsenin 15 20 kedisinin sesini kokusunu vs çekmek istemem. Apartman öncelikle insanlar içindir. Vergi vereyim zorla evi alayım ya da kira ödeyeyim ondan sonrada 20 kediye katlanayım . Bu olmaz . Aynı evde 20 kişi yaşayan komşuya katlanmak zorunda olmadığımız gibi bu olay.

Doğal seleksiyon tabii ki tek kötü yanı artık şehirlere inmiş olmaları. Eskiden doğada daha fazla mücadele veriyorlardı şimdi ise şehirlerimizde doğaya göre daha çok üreme imkanı buluyorlar ve yetişkinlik çağına da ulaşması gerekenden fazla kedi ulaşıyor.
Arkadaşın durumunun da hastalık olduğundan eminim cevap verir misiniz bana gördüğü her ihtiyacı olan kediyi evine alırsa ne olur? Bu kadının bir hayatı olur mu? Elbette birşeyler yapmalıyız duyarsız kalın demiyorum ama bu kadar empati yapmak doğru değil. Eğer bu empatiyi tavuklarla yapmış olsaydı her mezbaha dan kesim öncesi parasını verip tavukları kurtarsaydi ve apartmandaki dairesinde besleseydi ne düşünürsünüz? 1000lerce tavuk besleyen bir kadın hakkında ne düşünürsünüz? Şuan arkadaşımız empatiyi kedilerle yapıyor diğer hayvanlarla değil. Bu aşırı verici bir kişilik hastalığı. Kendisini karsının yerine fazla koyuyor ve dertlerini sorunlarını kendi sorunu gibi algılıyor.
Çözüm tüm kedileri evimize alıp beslemek değil belediyelere kısırlaştırma konusunda baskı yapmak ve toplumda hayvana şiddete karşı bilinç oluşturmak. Söylediğim gibi her köpeği ya da kediyi eve almamız mümkün değil.
Bu dediklerinizi veganlar yapiyor mesela, aktivistler yapiyor bu insanlarin hasta oldugunu gostermez. Herseye hastalik deniyor bu kisiler senden benden daha fazla dusunup arastiriyor olmasin. Hunharca cogalmalarina goz yumup bunun dogal bir sey oldugunu kimse soyleyemez. Sonra boyle tek kisi 20, 30 hayvanla ugrasmak zorunda kalir. Herseye hastalik demeyin lutfen.

Son düzenleme:
@srinsh dün takip edemedim konuyu ancak şimdi okuyabildim.

Yanlış anlamadıysam eğer kedilere evde değil balkonda bakıyorsun. 15 kedi ne kadar büyük olursa olsun balkonda bir arada yaşayamaz. Anlıyorum seni hepsini vicdanın el vermediği için almışsın ama ne kediler için ne senin için ne de apartman sakinleri için sağlıklı bir ortam değil bu.

Bahçeye koymak istediğin kedi evi de sağlıklı bir ortam değil onlar için. 11 tane kediyi (4’ü evde kalacak demişsin) yürüme imkanları bile olmayan daracık bir alana hapsetmek, kumlarıyla mamalarının dip dibe olması o hayvanları depresyona sokar.

Çözüm ne bilmiyorum ama çözüm bu değil bence.

Et yememekle kesilecek diye tüm inekleri, tavukları bir eve doldurup bakımını üstlenmek aynı şey mi gerçekten size göre?
Gozunle gormedigin, mudahale edemedigin seyler icin gecerli dogal seleksiyon dedigimiz sey, sen butun bilimsel kaynaklari kullanirsin yapilacak bir sey kalmaz o zaman tamam dersin. Biz evcil olan mudahale edilebilecek kediden kopekten bahsediyoruz.

Et yememek bi tercih hastalik degil.

Gozunle gormedigin, mudahale edemedigin seyler icin gecerli dogal seleksiyon dedigimiz sey, sen butun bilimsel kaynaklari kullanirsin yapilacak bir sey kalmaz o zaman tamam dersin. Biz evcil olan mudahale edilebilecek kediden kopekten bahsediyoruz.

Et yememek bi tercih hastalik degil.
Doğal seleksiyondan veya et yememekten bahsetmiyorum ben
Farkındaysanız o konuda yorum da yapmadım

Denk tuttuğunuz şeyler birbirinin dengi değil sadece

Bu dediklerinizi veganlar yapiyor mesela, aktivistler yapiyor bu insanlarin hasta oldugunu gostermez. Herseye hastalik deniyor bu kisiler senden benden daha fazla dusunup arastiriyor olmasin. Hunharca cogalmalarina goz yumup bunun dogal bir sey oldugunu kimse soyleyemez. Sonra boyle tek kisi 20, 30 hayvanla ugrasmak zorunda kalir. Herseye hastalik demeyin lutfen.
Hastalık mı bilmiyorum ama bence sağlıklı insan davranışı değil. Hastalık teşhisini doktor koyar o yüzden yine bence de bir doktorla görüşmeli konu sahibi.

Çok vicdanlı kadın o yüzden dayanamıyor hepsini eve dolduruyor denecek bir durum değil. En başta kedilere iyi bakması ve uygun bir ortam sunması mümkün değil zaten. Bizler vicdansız mıyız mesela evimize sokak hayvanlarını doldurmuyoruz diye?

Kediler icin mustakil ev alin, siz hastasiniz diyenlere ne kolay oyle ev fiyatlarindan haberiniz mi yok, oturdugunuz yerden hastasiniz siz vs diyorsunuz. Dizilerden fazla etkileniyirsunuz sanirim, biriktirme hastaligi demis birisi😃

Kadin cozum istemis hastalik teshisi degil

70 mi o_O o kafaya henüz ulaşamadım ama müstakil evler gerçekten çok pahalı burada 1 milyon .
Benim o kadar param yok
Bu evi de kredi ile aldım 10 yıl ödemesi var
Kedi/hayvan sever bazı influencerlar var; danla biliç, damla altun, meryem can, irem akdemir, büşra yurtgül gibi. Bunlarla instagram üzerinden bağlantı kurup yardım isteyebilirsiniz, kedilerinize yuva bulma konusunda yardımları dokunabilir diye düşünüyorum.

Kediler icin mustakil ev alin, siz hastasiniz diyenlere ne kolay oyle ev fiyatlarindan haberiniz mi yok, oturdugunuz yerden hastasiniz siz vs diyorsunuz. Dizilerden fazla etkileniyirsunuz sanirim, biriktirme hastaligi demis birisi😃

Sizin de müstakil ev dışında bir önerinizi göremedim sanki, sizin çözümünüz nedir konuda? Muhalefet etmek kolay, çözüm?

15 kediyi bir evde bakmak sağlıklı mı sizce?
Hem kediler hem de konu sahibi açısından?
Evler maksimum kaç m2 zaten 15 kedi sıkış tepiş değil de rahatça yaşayacak 🤦‍♀️
evde de degil balkonda bir balkon en fazla kac metrekare olabilir.
file bence daha cok koku yayar oldugu gibi ust katlara cikar koku

Sizin de müstakil ev dışında bir önerinizi göremedim sanki, sizin çözümünüz nedir konuda? Muhalefet etmek kolay, çözüm?
Evet ben de oyle olmasi gerektigini soyledim ama kisi icin soylemedim maddi durumu iyi degilmis. Muhalefet olan sizsiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X