Bir ömür konuşmadan yaşanabilir mi?

Ya birde ben haksızmışım gibi bana tavır takınması yokmu deli oluyorum ya.Şiddet asla affedilcek bişey değil.Aslında ben bu evde kalarak affetmiş sayılmam inanın.Birşeylerin zamanını bekliyorum.

inşallah o dediğiniz zaman biran önce gelir..
çünkü bu kadar haksızlığı hiç kimse haketmez..
hiç kimse sahipsiz değildir..
sizinde bir ananız babanız var değilmi..
ağaç kovuğundan çıkmadınız yaa
bu yapılan size olduğu kadar onlarada yapılmış bi kötülüktür...

Son düzenleme:
yasadıklarınız gercekten çok çok üzücü ve inanılmaz fakat düşünceleriniz tavırlarınız dahada inanılmaz kaynınızdan dayak yiyorsunuz birde esiniz resmen öyle dövülmez böyle dövülür diye size siddet uyguluyor sonrasında siz onun sizle konuşmamasını dert eden bir başlık açıyorsunuz bütün sorun bu mu allah askına sorun esinizin sizle konuşmaması mı? bu yasadıgınız ilk siddet olayı mı bilmiyorum ama son olmayacagına eminim bence bir an önce ailenize haber vermeli ve gelip sizi almalarını söylemelisiniz yoksa onlar karsısındada haksız duruma düşebilirsiniz

Canım bu başlık bana ait değil.Sayın editörümüz başlığı değişitirdi ve bana msj geldi.İnanın konuşup konuşmaması deert değil artık.Evet ilk kez şiddet görüyorum.Babamdan bile bir tokat yememiştim.

Eşiniz varken ne hakla size karışıyor kaynınız? bir de şiddet uyguluyor! bu şiddet ne zaman sona erecek çok merak ediyorum.. ayy çok sinirlendim şimdi! eşinizin yaptığı da, hem karnım doysun hem pastam dursun hesabı.. Allah yardımcınız olsun..

Çok üzüldüm gerçekten. Sizin yerinizde olsam (sanırım) eşim bana şiddet uyguladığı an kafamda bitirirdim evliliğimi.

Hadi kaynınız insan değil size şiddet uygulamış, bir de eşiniz niye şiddet uyguluyor. Eşinizin, kardeşiyle sizin ayağınızı öptürene kadar kavga etmesi gerekirdi. Hepsinin yaptığı büyük terbiyesizlik.

Allah yardımcınız olsun.

ya erkeğin yaratılışındandır diyen arkadaşa inanılmaz şaşırdım ! :s bi dahaki kavgalara da aşama aşama artk, önce abi sora koca sora anne sora hepsi birden, ağır oldu yorum biraz ama kusura bakmayın

Şiddet yanlıştır, şiddet hiçbişeye asla çözüm değildir asla savunmak için yazmadım, sadece anlamaya çalışıyorum..
Bu arkadaş ilk kayın validesiyle nasıl bir tartışma yaşadıki üst kattan kaynı duyup geldi, kendini tutması lazımdı ama tutamadı!!
Eşi kaynıyla annesiyle konuşmaya çıkarken öperek sakince çıktı ne anlattılarki bu kadar sinirlendi o da kendine hakim olamadı..
Bu insanlar dayağı normal olarak görüyor da olabilirler kötü insanlarda olabilirler ama eşinin davranışlarından ve de arkadaşta hissettiğim suçluluk duygusundan öyle olmadığını düşündüm.

Bir kadın bir erkeğe tokat atsa "Kim bilir, adam ne yaptı da kadın vurdu." deniyor. Erkek kadına vurduğunda "zalim adam" deniyor. Her iki durumda da erkekler suçlanıyor.
Erkeklere her türlü hakareti yap, sorun yok; ama kadınların hatalarını yazınca suç oluyor. Kadınlar hiç sorgulanmadan, hep haklı kabul edilmek istiyorlar..

dayanamadım tüm yorumları okumaya sinirim bozuldu.. Arkadaşım daha gençsin, daha yeni evlisin cicim ayları denen o aylar bile bitmemişken dayak yemek ne demek ya.. sen sahipsiz misin? hadi onu geçtim sana değer vermeyen, kıymet bilmeyen bir adamın yanında ne işin var... ayrıca kusura bakma da kendini geçtim abisi sana dayak atmış üstüne kendi gelmiş dövmüşse bu adamın ne olduğu belli olmuş zaten şimdiden.. ne mutlu sana ki çocuğun yok 10 ayda gördün bu adamın gerçek yüzünü.. bence yol yakınken kaç kurtul... kaç kurtul ki ilerde başın dik bir şekilde ailenin yüzüne bakabilesin, onlar da gururlu bir şekilde senin arkanda dursunlar... bu saygısızlığı kendine yapma... çok geçmiş olsun

Canım senin şu an derdin bir ömür konuşmadan yaşanır mı olmamalı...daha ciddi bir konun var, 10 aylık evlisin önce kaynın dövüyor, sonra kocan...ve sen konuşmamayı dert ediyorsun. Meydanı bırakmamaktan bahsediyorsun. Asıl sen evde onun senle konuşamasını, arayı düzeltmesini bekleyerek meydanı veriyorsun zaten. Çünkü onlar zaten yılanın başını küçükken ezelim demişler ve nitekim ezmişler...bence bunu bu kadar kolay sineye çekmemeliydin hatalı davranmışsın. Sopanı baştan göstermezsen sonra göstersende gören olmaz ben söyleyim.

siz bu yazdığınızı bi okuyun isterseniz,ne yani her 3 yılı dolan bi çift çocuk mu yapmalı o kadar evlilikte sorun varken?ki bu tip adamlarda düzelmez yani şiddet var ortada,birde kaynana sorunu.

bence biraz ailenizin yanına tatile gidin ailenize bişey anlatmasanızda kendiniz sakince düşünün düzeleceğine inanıyorsanız eşinizle konuşun.ama asla çocuk yapmayın düzeldiğini görmeden.baktınız düzelmiyor artı şiddet devam ediyorsa boşanın.bekarım.bekara karı boşamak kolay derler ama hiçbir kadının şiddete katlanmasını istemiyorum nefret ediyorum erkeklerden artık.kadına el kaldırabiliyorsa erkekliğinden bi şüphe etsin.hergün gazetelerde okuyoruz şiddetten ölen kadınları.çok yazık.kendinize saygınız varsa evliliği değil ilk başta kendinizi düşünün.ne demek kaynının sizi dövmesi.kocanız onun eşini döövse misal kaynınız bunu kabul edebilirmiydi.yada başka biri buna katlanırmıydı.

tabi tabi çocukta yapsın bide hamile hamile dayak yesin sonra
çocuğuyla gitsin baba evine çocuksuz olurmu yani değilmi ama

kadının erkeğe tokat atmasıyla erkeğin kadını dövmesini bir mi tutuyorsunuz siz?
bu bir kadın, incinebilir, hem ruhsal hem de fiziksel olarak daha hassas bi canlı...
şiddete uğramış ve kimbilir neler hissediyor.. suçluluk duyuyor demişsiniz, şiddete uğrayan kadınların ortak sorunu bu zaten. kocaları onları dövüyor üstelik öyle bir suçluyorlar ki hem suçlu hem güçlü misali kadın kendi kendini suçlu hissediyor o psikolojiyle...
burada şiddete uğrayan bir kadına "haketmişsin ki kocan seni dövmüş" yazmak ne büyük sorumsuzluk..
şiddet her an tüm kadınların başına gelebilir.
kadınlara düşen görev birbirine köstek değil destek olmaktır.

Haketmişsinki kocan seni dövmüş, burdan bunu çıkarmak yanlış öncelikle..
Benim asıl amacım kaç kurtul adam değil sevmiyo boşan diyenlere karşılık, kendini de sorgulasın bunları göz önüne alarak konuşsun belki düzeltebilecekler.....
Daha 10 aylık evli, sabır ve tahammül kalmadı insanlarda hiç..
Bu arkadaşın boşanmaya niyeti yoktu, burdan yazılanlardan etkilenip boşandı diyelim
ee sonra?? sonra çok mu mutlu olacak acaba merak ediyorum..

Merhaba

Öncelikle sebep ne olursa olsun şiddet gören sensin ve küsüp tavır yapması gereken de yine sensin. O yüzden eşin bu konuda sana umursamaz davranıyorsa sen de bırak ne hali varsa görsün. Suç işlemiş de pişman olmuş gibi onunla diyalog kurmaya çalışma.

Bu konuyu kesinlikle ailenle paylaş ve eşinin ailesine sahipsiz olduğun izlenimini asla verme. Başka bir konuda yazmıştım: " Allah bi sokak köpeğinin bile sahipsiz bırakmasın diye." Yoksa ilerleyen dönemde hem kendine saygını daha da kaybedersin, hem de iş işten geçer ailenin de bir yaptırımı olmaz.

Anladığım kadarıyla eşinin ailesi seni pek kabullenememiş. Ben annemden biliyorum, kadın 31 yıllık evli hala kabullenemediler. Bu durum malesef kolay kolay düzelebilen bişey değil. Eşin de kendi ailesi ve senin aranda bir denge kuramamış. Yaşlarınız nedir bilemiyorum ama erkekler bu konuda da çok zayıf malesef.

Ve en önemli tavsiyem sakın ama sakın böyle bir ortamda çocuk yapmaya kalkışma. İşte o zaman hayatının çok ama çok karanlık bir hal alacağını sana garanti veririm.

Umarım hakkınızda hayırlısı olur.

boşanmasa çok mu mutlu olacak?
her kavgada kocası her sesini yükselttiğinde alttan almak zorunda kalacak
bir tartışmada haklı bile olsa ya yine vurursa diye fikrini söylemekten vazgeçecek
kendisine kötü muamele yapan ailenin ayağına çay kahve götürecek. güya "barış" olacak
hamile kalacak, hamileyken tekrar tokat yese karnındaki çocukla kimsenin evine sığmayacak.
sürekli kendini kontrol altına almaya ve etrafını kollamaya çalışmaktan erken yaşta sinir stresten tansiyonu çıkacak.

gönül ister ki tekrarlanmasın, kocası hatasını anlasın mutlu olsunlar ama gelgelelim kocanın hatasını anladığı da yokmuş. hala kadına kötü davranıyormuş.
o el tekrar tekrar kalkacak.. kendini kandırmak olur aksini düşünmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…