Ya birde ben haksızmışım gibi bana tavır takınması yokmu deli oluyorum ya.Şiddet asla affedilcek bişey değil.Aslında ben bu evde kalarak affetmiş sayılmam inanın.Birşeylerin zamanını bekliyorum.
yasadıklarınız gercekten çok çok üzücü ve inanılmaz fakat düşünceleriniz tavırlarınız dahada inanılmaz kaynınızdan dayak yiyorsunuz birde esiniz resmen öyle dövülmez böyle dövülür diye size siddet uyguluyor sonrasında siz onun sizle konuşmamasını dert eden bir başlık açıyorsunuz bütün sorun bu mu allah askına sorun esinizin sizle konuşmaması mı? bu yasadıgınız ilk siddet olayı mı bilmiyorum ama son olmayacagına eminim bence bir an önce ailenize haber vermeli ve gelip sizi almalarını söylemelisiniz yoksa onlar karsısındada haksız duruma düşebilirsiniz
Evet problemlerimiz vardı evliliğimizn başından beri.Ama o zamanlar benden kaynaklanıyordu inkar etmiyorum.Alışamamıştım buraya.Büyük bir şehirden geldim sonuçta kasabaya.İşimi bıraktım çevremi herşeyimi.Bunuda eşime yansıttım o hep alttan aldı.Baba evine problem yokken aramızda gittim 2 günlüğüne aöf sınavım vardı girip gelicektim.Ne olduysa tlf görüşmelerinde oldu.Tartıştık.Annesi aradı karıştı annemle tartıştı.Bana gelme artık dedi bende gelmedim.Sonra annesini gönderdi ve geldim.Ya eşimide anlamıyorum bir bakıyorsun seni seviyorum bir bakıyorsun sana sevgim yok neye inanacağımı şaşırdım ama artık sevmediğine inanıyorum çünkü seven adam nolursa olsun şiddet uygulamaz abisinede izin vermezdi.
Evliliğinizin ilk zamanlarında senden kaynaklanan problemler eşinin sabrını taşırmış, psikolojisini
bozmuş olabilir mi tatlım? İlk günlerde son derece anlayışlı ve sana destek olan insan ufak tefek
nedenlerle bir canavara dönüşemez.
Sen evlenirken, yaşayacağın yeri ve nelerden vaz geçeceğini biliyordun. Bile isteye evlenipte
bal ayı dönemini cehenneme çevirmiş olmanın eşini nasıl etkileyebileceğini düşündün mü hiç?
İlk zamanlar eşim çok hoşgörülüydü daha sonra niye böyle oldu derken, ömür boyu sızlanmalarına
aynı sabrı göstermesini mi bekliyordun? Ne yazık ki sabır taşı çatlamış canımcım.
Doğru anladıysam evliliğini sonlandırmak istemiyorsun. Toparlama çabasına da, ilk günlerde yaşadığın
bunalımlar nedeniyle başlayan ve birbirini tetikleyen olumsuzluklardan kaynaklandığına vurgu
yaparak başlamalısın. Herkes kendi hatasını masaya yatırmak üzere geldiğiniz noktayı konuşmalısınız.
Her çözüm arayışınızda, mutlu mesut yaşarken, eşin çıldırdı ve sana şiddet uyguladı gibi bir
başlangıç yaparsanız, sebepsiz saldıran bir adam olduğunu vurgularsanız, saldırgan biri olduğuna
inanarak saldırılarına devam eder.
Kaynının yaptığına söyleyecek söz bulamıyorum canım. Umarım kendini affettirebilecek mucizeyi yaratır.
Allah Yardımcınız olsun, umarım en doğru, en hayırlı yolu bulursunuz.
Evliliğinizin ilk zamanlarında senden kaynaklanan problemler eşinin sabrını taşırmış, psikolojisini
bozmuş olabilir mi tatlım? İlk günlerde son derece anlayışlı ve sana destek olan insan ufak tefek
nedenlerle bir canavara dönüşemez.
Sen evlenirken, yaşayacağın yeri ve nelerden vaz geçeceğini biliyordun. Bile isteye evlenipte
bal ayı dönemini cehenneme çevirmiş olmanın eşini nasıl etkileyebileceğini düşündün mü hiç?
İlk zamanlar eşim çok hoşgörülüydü daha sonra niye böyle oldu derken, ömür boyu sızlanmalarına
aynı sabrı göstermesini mi bekliyordun? Ne yazık ki sabır taşı çatlamış canımcım.
Doğru anladıysam evliliğini sonlandırmak istemiyorsun. Toparlama çabasına da, ilk günlerde yaşadığın
bunalımlar nedeniyle başlayan ve birbirini tetikleyen olumsuzluklardan kaynaklandığına vurgu
yaparak başlamalısın. Herkes kendi hatasını masaya yatırmak üzere geldiğiniz noktayı konuşmalısınız.
Her çözüm arayışınızda, mutlu mesut yaşarken, eşin çıldırdı ve sana şiddet uyguladı gibi bir
başlangıç yaparsanız, sebepsiz saldıran bir adam olduğunu vurgularsanız, saldırgan biri olduğuna
inanarak saldırılarına devam eder.
Kaynının yaptığına söyleyecek söz bulamıyorum canım. Umarım kendini affettirebilecek mucizeyi yaratır.
Allah Yardımcınız olsun, umarım en doğru, en hayırlı yolu bulursunuz.
(arkadaşım kulitta ne güzel yazmışsın) canım sende eşinle tekrar konuşmayı dene. ama sağlıklı sakin birşekilde konuş. mutlaka bir çözümü vardır. vede inanıyorumki güzel bir çözümü vardır. birbirinizi anlamaya çalışın. ben haklıyım, sen haksızsın ,demekten önce, nasıl düzelebiliriz? nasıl mutlu olabiliriz? gibi yapıcı konuşun. Allah yardımcın olsun.
(arkadaşım kulitta ne güzel yazmışsın) canım sende eşinle tekrar konuşmayı dene. ama sağlıklı sakin birşekilde konuş. mutlaka bir çözümü vardır. vede inanıyorumki güzel bir çözümü vardır. birbirinizi anlamaya çalışın. ben haklıyım, sen haksızsın ,demekten önce, nasıl düzelebiliriz? nasıl mutlu olabiliriz? gibi yapıcı konuşun. Allah yardımcın olsun.
Teşekkür ederim canım.
Herhaldeki aynı evin içinde iki yabancı olarak yaşanmaz bunu bende biliyorum iğrençtir. Bence ilk olarak eşinle aranı düzelt ondan sonra yani onu kendine çektitkten sular durulduktan sonrada bu konuyu sakince konuş. Kaç yıllık evlisiniz? Eğer 3 seneyi geçtiyse artık bir çocuk düşünmelisiniz Çünkü çocuk evin neşesidir ve çok derdini insana unutturur sizi birbirinize bağlar.
Herhaldeki aynı evin içinde iki yabancı olarak yaşanmaz bunu bende biliyorum iğrençtir. Bence ilk olarak eşinle aranı düzelt ondan sonra yani onu kendine çektitkten sular durulduktan sonrada bu konuyu sakince konuş. Kaç yıllık evlisiniz? Eğer 3 seneyi geçtiyse artık bir çocuk düşünmelisiniz Çünkü çocuk evin neşesidir ve çok derdini insana unutturur sizi birbirinize bağlar.
Şiddet yanlıştır, şiddet hiçbişeye asla çözüm değildir asla savunmak için yazmadım, sadece anlamaya çalışıyorum..
Bu arkadaş ilk kayın validesiyle nasıl bir tartışma yaşadıki üst kattan kaynı duyup geldi, kendini tutması lazımdı ama tutamadı!!
Eşi kaynıyla annesiyle konuşmaya çıkarken öperek sakince çıktı ne anlattılarki bu kadar sinirlendi o da kendine hakim olamadı..
Bu insanlar dayağı normal olarak görüyor da olabilirler kötü insanlarda olabilirler ama eşinin davranışlarından ve de arkadaşta hissettiğim suçluluk duygusundan öyle olmadığını düşündüm.
Bir kadın bir erkeğe tokat atsa "Kim bilir, adam ne yaptı da kadın vurdu." deniyor. Erkek kadına vurduğunda "zalim adam" deniyor. Her iki durumda da erkekler suçlanıyor.
Erkeklere her türlü hakareti yap, sorun yok; ama kadınların hatalarını yazınca suç oluyor. Kadınlar hiç sorgulanmadan, hep haklı kabul edilmek istiyorlar..
kadının erkeğe tokat atmasıyla erkeğin kadını dövmesini bir mi tutuyorsunuz siz?
bu bir kadın, incinebilir, hem ruhsal hem de fiziksel olarak daha hassas bi canlı...
şiddete uğramış ve kimbilir neler hissediyor.. suçluluk duyuyor demişsiniz, şiddete uğrayan kadınların ortak sorunu bu zaten. kocaları onları dövüyor üstelik öyle bir suçluyorlar ki hem suçlu hem güçlü misali kadın kendi kendini suçlu hissediyor o psikolojiyle...
burada şiddete uğrayan bir kadına "haketmişsin ki kocan seni dövmüş" yazmak ne büyük sorumsuzluk..
şiddet her an tüm kadınların başına gelebilir.
kadınlara düşen görev birbirine köstek değil destek olmaktır.
Haketmişsinki kocan seni dövmüş, burdan bunu çıkarmak yanlış öncelikle..
Benim asıl amacım kaç kurtul adam değil sevmiyo boşan diyenlere karşılık, kendini de sorgulasın bunları göz önüne alarak konuşsun belki düzeltebilecekler.....
Daha 10 aylık evli, sabır ve tahammül kalmadı insanlarda hiç..
Bu arkadaşın boşanmaya niyeti yoktu, burdan yazılanlardan etkilenip boşandı diyelim
ee sonra?? sonra çok mu mutlu olacak acaba merak ediyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?