Bir olayı anlamadan üstünüze gelen arkadaş

Muhtemelen bakarsınız diye tahmin ediyorum ve hala lise zamanı gibi arkadaşlar sıkı fiki takılır diye düşünüyorsunuz. Bir kere vs olur ama sizin ya da ailenizin imkanlarıni arkadaşlarınız için seferber etmek zorunda değilsiniz. Gelecek imkanları yoksa ona göre arkadaş ortamlarına girsinler. Yarın öbür gün herkes yoluna gidince insanların ne kadar para hesabını yaptığını görürseniz gözünüz açılır bence

Neden Türkiye'de böyle bir şey hayal edemezsiniz ?
Yani Türkiye'de toplu taşıma daha gelişmiş, bir de genelde buluşmak için merkezi yerler tercih edilir, ulaşımda çok sorun olmaz. Yurtdışında bireysel araçlanma daha yaygın. Birini araçla almak daha yaygın diye düşündüm.

Evet doğru, ve yaşadığımız bölgede sık sık toplu taşımada sorun yaşanıyor (hergün ertelenen trenler gibi...)

Evet, insanlar bazı şeyleri sizden kolayca istiyorlar ama onlara sıra gelince, "çok pahalı, olmaz" diyorlar, hiç zorlanmadan. Ama tabii, istisnalar hep var.

Bence kültür farkı'da var. Söz ettiğim kız başka bir kıta'dan geliyor. En fazla 7-8 senedir burada. Bence, onların kültüründe bir ihtiyaç olduğu zaman, arkadaşın sana direkt yardım eder, senin sormana bile gerek olmadan.

Kız bana söyledi, benzin paranı vermem gerekiyor diye. Ama ben kabul etmedim. Sonuçta hepimizin bir gün başkasının yardımına ihtiycamız oluyor.
Benim eşimin bir arkadaşı var. Eşim kendisine Bir iki yardımcı oldu diye illallah ettik çünkü eşimi parasız taksici belledi. Yalandan da bir kere taksiye para vermeyeyim sana vereyim dedi eşimin yok diyeceğini bilerek. Sonrasında defalarca kez aynı şeyi yaptırmasına rağmen asla teklif falan etmedi. Arkadaşınızı tanımıyorum ama o da bu arkadaş gibi yalandan teklif etmiş olabilir, inanmayın derim. Ve de böyle kendinizi kullandırmayın. Eşim sonrasında defalarca kez o arkadaşa "işim var, gelemem" demesine rağmen en ufak işinde hep yine onun paçasına dolanmaya devam ediyor.

Eşinizin iyi niyeti süistimal edilmiş gerçekten...
Bazen hayır demek zor oluyor, insanların ihtiyacı olduğu için...

Bence gidin bi kavga çıkıp arkadaşlığınızın bozulması lazım gibi. Fedakarliklarinizida suratına vurun ki yüzsüzlügünü farketsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…