Tercihim iyi bir öğretmenden yana. Birebir yaşadım bu durumu zaten. Sevgi dolu anaç bir anasınıfı öğretmeni çocuklara çok şey katar .ilk öğretmen sonuçta ..çocuğu okuldan soğutur da ısıtır da...Merhaba arkadaşlar,
Anaokulu ve ilk okulda sizce sınıftaki arkadaşlar mi önemli yoksa ogretmen mi? Mesela sınıf potansiyeli çok düşük seviydeki bir okul düşünün ama öğretmeni mukemmel olan bir sınıf
Ve ya tam tersi durum olan öğretmen iyi değil ama sınıf arkadaşları çok terbiyeli efendi olan bir sınıf mi tercih edersiniz?
Devlet okulu ise bulunduğu sosyokültürel bölge ve sınıf mevcudiyetini baz alırım. Sınıf kalabalıksa Mahmut hoca da olsa sınıf yönetimi konusunda zorlanır, öğrenci verim alamaz.Merhaba arkadaşlar,
Anaokulu ve ilk okulda sizce sınıftaki arkadaşlar mi önemli yoksa ogretmen mi? Mesela sınıf potansiyeli çok düşük seviydeki bir okul düşünün ama öğretmeni mukemmel olan bir sınıf
Ve ya tam tersi durum olan öğretmen iyi değil ama sınıf arkadaşları çok terbiyeli efendi olan bir sınıf mi tercih edersiniz?
İlk sıra öğretmen kesinlikleMerhaba arkadaşlar,
Ben de size katılıyorum arkadaş ortamı çocuğun yetişmesinde etkileyici faktörSoyle karar vermiş olabilir.yaklasik 20 yıldır aynı apartmanda oturuyorum.bina ilk yapıldığında luks konumunda idi. Genelde elit kısim dedigimiz insanlar oturuyordu.e tabi cocuklarinda yetistirlme tarzı ona göre.sonra çevre baya degerlendi siteler falan yapılmaya başlandı.komsular evlerini yavaş yavaş uyguna satıp o sitelere gecemeye başladı.ben düğünüm olduktan sonra tekrar bu apartmana geldim annem bakacak diye oğluma.apartman tam bir varoş mahalleye dönmüş.cocuklar arabaları ciziyor çöpler apartman içinde balkonlardan izmarit atiliyor vs.surekli guruptan çocuklarla alakalı uyarı yapiliyor.onceden hiç böyle muhabbetler olmazdı.konu sahibi onu kasdetmis
Potansiyelden kastım terbiye, hani küfür eden, vuran saygısız cocuklar vardır bir de efendi terbiyeli kurallara uyan (yoksa akademik başarı için erken olduğunu biliyorum)anaokulu çocuğunun yada ilkokula başlayan çocuğun potansiyelinin düşük olduğuna nasıl karar verdiniz? ortaokul olsa anlayacağım..
ben öğretmen tercih ederdim.