Bir öğretmenin çaresizliği

10-15 sene önce bu yaş grubu nasıldı?Özgüvenli ,kendini ifade edebilen çocuk yetiştirmeye çalışma sonuçları mı bu merak ettim
Özgüvenle şımarıklığı ayıramayan annelerin çocukları bunlar. Dünya çocuklarının etrafında dönsün diye uğraşırlar. Sonra da okulda bize olur olan. Öğretmenin kral olduğu zamanda öğrenciydik öğrencinin kral olduğu zamanda öğretmeniz. Bıktım bu düzenden

bilmediğimden soruyorum etrafmda genelde özele giden çocuklar var

tuvalet eğtimi olmayan küfreden vs çocuğu devam ettirmek zorunda mısınız?

uyumsuz diye aileden okuldan almasını isyemiyor musunuz (agresif çocuklar için bunun yapıldığını gördüm ama başka hangi durumlarda yapılabiliyor) merak ettim

Kesinlikle katılıyorum size

herkes yerine otursun bağırtısında benim çocuğum koridorda mı bekliyor olacak?
öğretmen bağırmasa da akıllı uslu neyin ne olduğunu bilen çocuklarımız diğer çocuklar tarafından eziliyor. onların yarattığı ortamda bulunmak zorunda olduğu için çocuğumuz, ister istemez etkileniyor.

Çok hareketli çocuklar diğer sınıflara bölünemez miydi? Tek bir sınıfta toplanmaları iyi olmamış
Her sınıf böyledir muhtemelen. Ayrıca okulöncesinde çocuğu tanıyarak sınıflama lüksün yok çünkü çocuğun okul geçmişi ve eski öğretmeni yok, objektif değerlendirmeye ulaşamazsın. Sonradan sınıf değiştirmeye kalkarsan da veli burnundan getirir

kesinlikle öyle bir hakkımız yok aksine veli asla kabul etmiyor ve daha çok gönderiyor mesela asla ortama uyum sağlayamayan kaynaştırma öğrencim vardı hem kendine hem diğer çocuklara zarar veriyordu ama okula devam etti. veliler bu konuda çok anlayışsız maalesef. elbette her çocuğun eğitim öğretim hakkı var hepsi okula gitmeli ama öğretmenle hareket edilmeli. bu öğrencim sebebiyle diğer çocuklar okulu bırakmaya başlamıştı.

Hocam belki okumuşsunuzdur ama ‘Çocuğunuza sınır koyma’ adında benim çok severek okuduğum bir kitap var. Okumadıysanız tavsiye ederim, belki içindeki yöntemler işinize yarar.

Hocam belkide siz yorulmussunuzdur. 16 yıllık öğretmenın deneyim tavsiyesine ihtiyacı oldugunu düşünmüyorum ( öğretmenım) belkıde bıraz ara vermelısınız mesleğe
Ne alakası var. Her çocuk farklı. Her çocuk her yaşta her yerde farklı. Aynı çocuk evde farklı sokakta farklı okulda farklı. Sanki önlerine sabit nesne mi koyuluyor ki tavsiyeye ihtiyacı olmasın.

Benim oğlum görebileceğiniz gerçekten en uslu söz dinleyen akıllı çocuklardan biri olmasına rağmen geçen sene ilkokula başladıktan 1 ay sonra yazmamaya başladı sınıfta öylece duruyordu. Öğretmenimiz 20 yıllık öğretmen ben de öğretmenim eşim de öğretmen ama hiçbir yol işlemedi çocuğa resmen.

En sonra rehberlik servisine yönlendirdi öğretmenimiz çocukla ve bizle ayrı görüştüler tavsiyelerine uyduk 1 haftada düzeldi.

Bu konuda da sadece öğretmenin yapacağı iş değil. Kesinlikle velilerle ciddi iletişim halinde olunması gereken bir durum. Özellikle uygunsuz konuşmalar konusunda öğretmen okulda uyarsa ne olacak çocuk evde aynı şeylere maruz kalmaya devam ettikten sonra.

Veliyle işbirliği dışında etkili bir çözüm gelmiyor aklıma. Gerçi veli profili de belli oluyor böyle durumlarda ama.. bir veli toplantısı, sorunun açık açık söylenmesi, evde kural koyulmayan çocukların hali… evde kural koyacaklar, direnecekler, yorulacaklar ki verim alsınlar. Ha siz bir yıldan sonra düşünmezsiniz bunu, çocuklarının geleceğini düşünüyorlarsa asıl onların bu süreci çok iyi yönetmeleri gerek. Umarım diyelim..

Benim kızım özel kreşe gidiyor. 4 yaş grubundan bir öğrenci hem kendi sınıfındaki öğrencileri hem öğretmenine şiddet gösteriyordu ama öyle böyle değil. Okuldan uzaklaştırıldı mesela ama devlet okullarındaki düzeni henüz bende bilmiyorum.
Daha sonra kızın bunları neden yaptığını öğrenince de içim parçalanmıştı o da ayrı tabi

Kimsenin eğitim hakkını elinden alamayız. Sadece çocukta eğer gerçekten sıkıntı varsa otizm belirtisi, hiperaktivite vs. o zaman yönlendiriyoruz doktor da bu yönde tehşis koyarsa rapor çıkıyor özel eğitime de gidiyor öğrenci

Hocam belkide siz yorulmussunuzdur. 16 yıllık öğretmenın deneyim tavsiyesine ihtiyacı oldugunu düşünmüyorum ( öğretmenım) belkıde bıraz ara vermelısınız mesleğe
Siz buyrun geçin o zaman yerine, epey dinçsiniz anladığım kadarıyla.

Bir de öğretmensiniz öyle mi, şimdiye kadar hiç çaresiz kaldığınız isyan ettiğiniz olmadı yani.

Suç unsurlarıni severim dermişim.

Ifsa mi oluyor o da yav. Benimkini bana atacak yani şurda şöyle yapıyo gibisinden. Ben de tam görebilirsem o halleri daha iyi bir çözüm geliştirebilirim diye dedim.
Maalesef yapamaz. İşine gelmeyen biri çocuğumu benim rızam olmadan kayıt altına almış diye şikayetçi olabilir. Neleri görüyoruz anlatamam.

Bir de öğretmensiniz öyle mi, şimdiye kadar hiç çaresiz kaldığınız isyan ettiğiniz olmadı yani.
12.yılımı çalışıyorum daha bugün arkadaşla bir konu hakkında nasıl bi yöntemle devam etsek diye konuştuk. Her sene aynı konuları anlatıyoruz halbuki. Ama her sene aynı öğrencilere anlatmıyoruz işte.

Hay allahım kötü anlamda söylemedimki ben . Zaman zaman yaşanabılır . İyi anlamda söylemiştim aslında

her geçen yıl daha zor bir nesil geliyor. aynı şekilde veliyle olan iletişimde de sıkıntı yaşıyoruz. aynı dili konuşamıyoruz kendimizi ifade edemiyoruz. bakanlığın yanlış yönlendirmeleri, algıları sonucu bunlar oldu. öğretmeni velinin elinde oyuncak ettiler.
naçizane tavsiyem sorun çıkaran çocukların aileleriyle gerekirse tehdit ederek sert konuşun. anlayabilecekleri örnekler verin. mesela siz lan demezseniz çocuğunuz lan kelimesini öğrenmez. şiddet, küfür içerikli neler izliyorlarmış biraz sorgulayın. siz didikledikçe onların da dikkatini çekersiniz umarım.
sınıf içinde sorun çıkaranları yanınızda tutmaya çalışın. yanlış hareketlerde dokunun kolundan tutun elinden tutun adını söyleyin göz teması kurun minik uyarılar vermiş olursunuz. eğer çok çocukta problem varsa her gün 1ine yoğunlaşın çünkü biliyorum hepsine yetişmek imkansız.
ben kabul edilemeyecek davranışlarda bulunanlara ceza veriyorum. bu kesinlikle önerebileceğim ya da uygulamaktan hoşlandığım bir durum değil. ama diğer çocukların hakkını da gözetmek durumundayız. arkadaşına zarar veren etkinliğe katılamaz, bu oyunu oynayamaz gibi. buna mecbur olduğumuz için çok üzgünüm.
ben bu sene daha başlamadım sanırım konteynerda olacağım. çok stresliyim. allah kolaylık versin hepimize.

doğru söylüyorsunuz hiçbir çocuk durduk yere problemli davranmaz. altta yatan sebepler hep bizlerin suçu kim ister ki çocuk okula gelmesin? ama mecbur kalıyoruz. devlet okulunda böyle bir uygulama ancak özel eğitim kurumunda kaynaştırmaya uygun değildir raporu varsa oluyor. onu da 10 yılda bir defa gördüm

Tabıkı öyle yazdıgınız her şeyi bende bılıyorum. Hocamızda bu güne dek birçok farklı öğrenciyle karşılaşmıştır yöntem denemiştir. Tavsiyeye ihtiyacınız yok demem aslında övgü anlamındaydı nedense yanlış anlaşıldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…