• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir öğretmenin çaresizliği

Şimartilmis çocuklarla hiperaktif çocuklar farklıdır.Hiperaktiflik bir bozukluktur. Eğer çocukların gelişiminde bu yönde şüpheniz varsa aileyi o yönde uyarmaniz gerekiyor.Ailenin de destek alması gerekiyor başka türlü ödül ile falan olmaz maalesef.

Bağırmak kesinlikle etkili bir yöntem değil. Bir iki susarlar otururlar ama illa kuralı delip geçen yine olacak ve sizin daha üst seviyeye geçmeyeceğinizi anladıkları an daha da çoğaltacaklar uyumsuzluğu.

Veliler arasında ödül yarışı gibi bir şey sunabilirsiniz
Belli ki aile içi sınır tanımayan öğretilmeyen öğrenci kitleniz olmuş

İlkokul seviyesinde böyle benzer bir sınıfım olmuştu. Çözümü velilerde buldum. Problemli öğrencilerimle de birebir ilgilenerek onların duygularına yönelerek sınıf içinde sözümü dinler duruma getirmiştim.
Ders dışında bağ kurup, ders içinde uyumsuz hareket yaptığında göz teması ile buna son veriyorduk.
Velilerle de hemen her gün görüşme yapıyordum
Asla ama asla tehdit ya da yüksek ses işe yaramaz günümüz çocuklarında.
Çok teşekkürler hocam bencede bağırmak kesinlikle çözüm değil sabrım kalmadı,bende birebir sürekli konuşuyorum daha da 2. Haftamız inş düzelme olur

Hocam .gecen sene bizim anasinifida bòyleydi aglayan hic yemek yemeyen kendini yerlere atan sürekli tükürük atan. Ne ararsaniz vardi ögretmenimiz baya sabirliyli 20 kişilik bir sinifti yari dönemden sonra cocuklarimiz cocuklar baya düzeni girdi .ben sinif annesiydim .ama dinlemeyen cocukta cok zor
İnş benim de düzene girer çok severek yaptığım mesleğimden soğudum son bir kaç gündür

sizn çocuğunuza niye bağırsın lafı nerden anlıyorsunuz, genel olarak yüksek sesle herkes yerine oturun diye bağıracak . yeniz nesil çok kuralsınz ve dikkat dağınıklığı olarak geliyor.
kızsanız bile gülüyor çünkü evdede çok kızılmış normalleştirmiş .
herkes yerine otursun bağırtısında benim çocuğum koridorda mı bekliyor olacak?

Bunun sorumluları yine anne babalar maalesef. Bi çocuk bu denli şımartılmaz. Annemde anaokulunda aşçı olarak işe başladı çocuklara pankek yapacak kakaolu yapmış çocuk '' niye bana sormuyorsunuz yaparken ben yemem ayrıca süte ve kakaoya alerjim var '' demiş ancak böyle bir sağlık sorunu varsa anne babası zaten net söylemeli hiçbir şey dememişler ki sonra eminim suçlusu oranın çalışanları olacak. Birde hesap sormuş bir çocuk nasıl böyle üsluba sahip olabilir? Ben kesinlikle bu mesleği özellikle bu dönemde yapamazdım. Allah sabır versin sizlere. Bu şımarıklık ailede olduğu için çocuklara şaşırmıyorum gerçi.

Hem yaşları küçük hem de okula yeni başlamışlar, sabırla kuralları öğretmekten başka çare yok gibi ama kesinlikle velileri işe koşun, ellerini taşın altına koymazlarsa yükünüz ağırlaşır işiniz zorlaşır. Sık sık uyarın durumu anlatın çözüm yollarını cocuklara neler yapmaları gerektiğini telkin edin. Sabırlar ve kolaylıklar diliyorum size

Ne alaka ya benim gül gibi yetiştirdiğim çocuk çocukluk etti arkadaşına uydu diye azar mı işitecek.

Bence annelere biraz daha video filan gönderin problemli hallerini. Onlar da elini taşın altına koysun.
Bu suç maalesef merve, ifşa yasak, soruşturmalardan mahkemelerden başını alamaz öğretmen

Bunun sorumluları yine anne babalar maalesef. Bi çocuk bu denli şımartılmaz. Annemde anaokulunda aşçı olarak işe başladı çocuklara pankek yapacak kakaolu yapmış çocuk '' niye bana sormuyorsunuz yaparken ben yemem ayrıca süte ve kakaoya alerjim var '' demiş ancak böyle bir sağlık sorunu varsa anne babası zaten net söylemeli hiçbir şey dememişler ki sonra eminim suçlusu oranın çalışanları olacak. Birde hesap sormuş bir çocuk nasıl bir üsluba sahip olabilir? Ben kesinlikle bu mesleği özellikle bu dönemde yapamazdım. Allah sabır versin sizlere. Bu şımarıklık ailede olduğu için çocuklara şaşırmıyorum gerçi.
Kesinlikle ailenin söylemesi gerekiyor, kuruma vahiy inmeyecek. Kızımın çilek alerjisi var ilk söylediğimiz şey buydu

10-15 sene önce bu yaş grubu nasıldı?Özgüvenli ,kendini ifade edebilen çocuk yetiştirmeye çalışma sonuçları mı bu merak ettim
Her sene bir önceki seneyi arıyorum şahsen, birde şansa bu şekilde çok öğrenci bir araya geldiyse işimiz çok zor oluyor ama bu sene ekstra zor maalesef. Çocuklar kelimeleri bile doğru telafuz edemiyor bütün gün eline tablet verilmiş orda öğrendiği şiddet içerikli küfürlü şeyleri sınıfta uyguluyor.

Bu suç maalesef merve, ifşa yasak, soruşturmalardan mahkemelerden başını alamaz öğretmen
Suç unsurlarıni severim dermişim. 🤣

Ifsa mi oluyor o da yav. Benimkini bana atacak yani şurda şöyle yapıyo gibisinden. Ben de tam görebilirsem o halleri daha iyi bir çözüm geliştirebilirim diye dedim.

Kesinlikle ailenin söylemesi gerekiyor, kuruma vahiy inmeyecek. Kızımın çilek alerjisi var ilk söylediğimiz şey buydu
Bu unutulacak dikkatten kaçacak bir durum değil ki.. O yüzden ben çocuğun uydurduğunu düşündüm biraz zaten ailesiyle iletişime geçeceklerdi ama konuşma tarzları ileride ailesininde başını yakacak hiç farkında değiller.
Çok geçmiş olsun bu arada çileğe alerjinin olması baya ciddi diye duymuştum.

Bu unutulacak dikkatten kaçacak bir durum değil ki.. O yüzden ben çocuğun uydurduğunu düşündüm biraz zaten ailesiyle iletişime geçeceklerdi ama konuşma tarzları ileride ailesininde başını yakacak hiç farkında değiller.
Çok geçmiş olsun bu arada çileğe alerjinin olması baya ciddi diye duymuştum.
Kesinlikle alerji çok ciddi bir durum, bende hemşireyim. Sağlıkla ilgili her şey eksiksiz anlatılmalı, yoksa insanlar nereden bilsinler?
Ya gerçekten bu yeni nesil çok fena, bazen apartmanın bahçesinde çocuklar oynarken duyuyorum maksimum 5-6 yaşlarındalar ettikleri küfürlerden ben utanıyorum ve anneleri hiç etkilenmiyor gülüp geçiyorlar.
Aslında 2.5 yaşındayken alerji bitti ama ben hala veremiyorum. Korkunç ürtikerler dökmüştü yavrum 🥺

Back