Bir mektup karıştırdı herşeyi:(

makaka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2011
414
0
46
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,eşimle hep 3. kişiler yüzünden tartışmaya son gaz devam ediyorum; daha doğrusu ben tartışıyorum o bağırıyor ve bıktım artık bitsin diye isyan ediyor.. Dün resmen tanıyamadık birbirimizi..Şöyleki,ben son zamanlarda çocuk,işsiz olmam,ailesindeki kadınların bana tavrı 2.5 yılda her şey üst üste geldi birde üstüne annemin evinde oturmam bunun yükü eşimle ayda bir çığrından çıkıncaya kadar kavgalarımız oldu ve ne yazık ki bu alışkanlık haline geldi.Ben geçtiğimiz hafta psikolojik yardım almak için bir uzmana başvurdum o sıralar bebeğime annem bakıyordu bende annemlerde kaldım yaklaşık 2 hafta telde gayet saygılıydık zaten uzakta her şey yolunda konuşmadığımız sürece aynı ortamda da ama evlilik böyle nereye kadar yürür.Eve geldim bir hafta benimle çok güzel ilgilendi,birlikte aşıcağız her şeyi dedi ama ben sustum hep merak etti haliyle doktorla konuşmalarımızı ben yine de onunla konuşmamayı tercih ettim yine kavga ederiz bağırır çağırır,anlatamam diye kendimi diye diye iyice birikti zaten 2 hafta ayrılıkta var üstüne derken bir mektup yazayım dedim bugüne kadar 3. kişilerin benimle uğraştığını,benim yada senin hep sessiz kaldığımızı doktorun neler söylediğini biraz da kendi istediklerimi de ekleyerek yazdım.Bir kaç gündür de evliliği,konuşmayı tam olarak beceremediğimizi düşünüyordum.Birbiririmizi deli gibi sevmemize rağmen anlaşamıyorduk bende yazdım ki sonunda böyle devam etmiyorsa ikimize de yazık adam gibi birbirimize saygı duyarak ayrılmayı bari becerelim.Gerçekte bunu istiyormuydum hayır sadece benim için daha fazla mücadele etsin istedim:(Dün okumuş mektubu cebine koymuştum,işten erken çıkıp,saat gece 11'e kadar gelmedi,oğlumun resmini yolluyor telde bana buna nasıl kıyarım diye mesaj attı.Sonra geldi zil zurna sarhoş,çocuk huzursuz bebeğim ağlamaktan helak oldu üstüne biz bağrıştı,k çağrıştık zor uyuttuk yavrumu.Neyse bana dediği bitsin biz 3. kişilerden boşanamıyoruz,senin yüzünden ben annem geberiyodu bile ,gitmedim dedi,benim kimse umrumda değil ama senin hep 3. kişiler umrunda 1 hafta iyisin, sonra yine aynısı dedi..Ben karşılık verdikçe, bağrış çağırış...Valiz topluyor bir yandan,yeter dedi benim cenazemi bile bulamıyacaksınız dedi,sevinirler sen annen ,kardeşin beni hiç insan yerine bile koymadılar bir damat gibi görmediler dedi.Dünden hevesliler sen boşan da oğlumuza da sanada bakmaya.Ben de ben boşansam annemle mi yaşarım dedim..Bu kapıdan çıkarsan bir daha olmaz bir daha hiç birşey eskisi gibi olmayacak dedim.Artık benim cenazemi bile bulamıyacaksınız dedi..Ben fenalaştım daha sakinleştik ama üstüne üstüne gitmeye başladım daha önce evlilik yapmıştı eşim ve bende daha önce arkadaşım olduğu için kendisi az çok biliyordum gerçi eski eşini tanımıyordum ama ayrılma sebebi eşinin onu aldatması hatta bir tanıdıkları yatakta yakaladığını bile idda etmişti ailem eşimi araştırırken..Ben tutamayıp kendimi benim için bunu yapıyorsun ama eski karın seni aldattığı halde hakime ben karımı seviyorum diyebilmişsin ama bana gelince çekip gidebiliyorsun bu kadar mücadele ediyorsun ben senin için mokoko herşeyi yaptım biraz da kendine sor,senin mutluluğun için gidiceğim böylelikle kimseyle uğraşmak zorun da kalmazsın v.s..

Sabah oldu laf sokuşmalar, çocuğun yanın da daha dikkatli davranmalar ama sorun büyük sizden yardım istiyorum ben nasıl davranmalıyım git gide saygıyı yitiriyoruz..
:18:

Üzntülüsünüz zaten birşey yazmak doğru değil ama çok ağır konuşmuşsunuz mokoko ?

Eşinizin gururu, onuruyla oynamışsınız.

Sinirleriniz iyice yıpranmış ve anladığım kadarıyla eşinizinde artık tahammulu kalmamış.

Madem ayrılmak istemiyorsunuz, neden neden neden bu kadar çok ailenizin içine sokuyorsunuz o kişilerin konularını ?

3. Kişilerden kastınız tam olarak kim?

şu anda kim ve hangi huyu yüzünden tartışıyorsunuz?

üzüldümm !!!
bir an sankı eşinizi getirdim gözüm önune aldatılması ve ardından bı kadına guvenebılmesı ve ardından evlenebılmesii.
cogu seyı aşmıs ama siz üstüne cok cok cok gitmişsiniz..
onu her defasında yıkmak istercesıne 3. kişilerden bahsetmişsiniz bu ailen olsun ailesi olsun dısardakı kadınlar olsun
bir adamı sewıyorsan evlenıyorsan önce gecmişini unutacaksın gecmısden ne sana nede ona bır laf bı hatıra kalacak..
ve adam bence cok sarfetmiş ama ailen sevememiş buda senı cok etkılemiş.
egerkı cok kolay etkılenen bırıysen onu daha fazla mahvetme ayrıl ama 3. kişilerden gelen tepkılere kendını kapatmayı basabılırsen kocanda senı deli gibi sevıyorsa o evden huzur eksılmez..
bende 3 yıllık evlıyım ailesiyle karsılıklı oturuyorum ama asla ne onun ailesi nede benım ailem hıc bir şekılde evlılıgıme mudahele edemedi izin vermedı izin vermedimm... cunku kapıyı içerden kapatınca biz kaldık sadece o ve ben.. eğerki baskalarını soksaydım içeri en basta şimdi bende sen gibi dert yanıyor olurdum... önce hayata olumlu bakmayı öğren sonra kım ne derse desin hayırlısı demeyı öğren senı kötü etklrmeye calısan olursa ben aklı basında bır ınsanım bana kımse yol göstermesın demeyı öğren sonra eşine baskı yapma derim. nacizane fikrim..

sen lafın nereye gideceğini düşünmeden çok ağır konuşmuşsun bunlar söylencek laflar değil...

çocuğunun yanında nasıl bağırabiliyorsunuz birbirinize 0 6 yaş çocuğun kişiliğinin oluştuğu dönem ne kadar bencilsiniz ikinizde...

kusura bakma ama sevgi aşk diye çocuğunu unutmuşsun

tamam sevgi olacak aşk olacak ama bu kadar kendinizden geçmeyin çocuğunuz var sizin

saygıyı yitirmemek için kocanın üstüne gitmemelisin çeneni tutmalısın bu böyle olmaz.

ki kocan bence seni seven bir insan.seven bu kadar yıpratılmaya çalışılmaz. eski karısının ne alakası var ne işi var onu ne diye karıştırıyorsun?

sırf yaralamak üzmek için hırsını çıkartmak için konuşmuşsun.sorun çözmek için değil...

adam demiş 3. kişiler benim umurumda değil ama hep senin aklındalar demiş..

madem öyle o 3. kişileri takmayacaksın..

3 .kişileri düşündüğün kadar çocuğunun ruhunu sağlığını düşünsen o kocaya o kadar bağıramazsın zaten...

Son düzenleme:
Bu arada sizin tabirinizle üçüncü kişileri hayatınıza sokan hep sizmişsiniz eşiniz öyle diyorya ;
başka üçüncü kişi daha sokmuşsunuz hayatınıza en son ; eşinizi gururunu, onurunu hiçe sayan eski karısını.

En kötü duygulardan biridir birinin geçmişini kavga anında yüzüne vurmak.

3. kişilerden kastın kim bende anlayamadım ama kimseyi evliliğine karıştırma:50: ister kendi tarafın olsun ister eşinin tarafı farketmez.ayrıca eşine çok ağır konuşmuşsun geçmişte çok kötü bir olay yaşamış onu hatırlatman hiç doğru değil.geçmişi bırak geleceğine bak.kocanla iyiysen kimse için kötü olma.psikolojik destek alıyormuşsun tedavine devam et evinde huzurunu kaçırma canım:31:

senin psikolojini hiç sağlıklı görmedim ben. eşine de kendine de eziyet ediyorsun. mutsuz olmak için neden arıyorsun mutlu olmak için değil. kim ne hali varsa grsün neden kendi aileni ya da eşinin ailesini karşıtıyorsun ki işe? yakın mısınız eşinin ailesiyle? yakınsanız da çek elini eteğini herkes evine yuvasına baksın.

yani sen eşinden boşansan bile bu kafayla mutlu olmak çok zor düşünme tarzını değiştirmen lazım. histerik hareketlerin var fenalaşma, kriz geçirme vs. sana da yazık kocana da yazık en çok bebeğinize yazık.

sakin ol terapi mi alıyorsun ilaç mı alıyorsun artık neyse tedavine devam et. yaşadıkların normal değil bunu kabullenmen lazım benim bu yaptıklarım normal değil yapmamalıyım diye kendini kontrol etmeye çalış biraz.

umarım her şey daha iyi olur. ha sakın kendini suçlama bu bi süreç psikolojinin zayıf olduğu bi dönemdesin ama geçmeyecek şeyler değil. sen kendine dikkat etmeye çalış yeter

Ohoo sen napmissin arkadasim ya. En yanlis iki davranis.

3. Sahislar icin esinin kirmak.

İlk evliligini yuzune vurmak.

Cook yaniliyorsun lutfen duzelt bu durumu. Once sunu dusun bu adam sana asik seninle yuva kurmus birde cocugu olmus. İlk evliligini karistirma. 3. Kisileri napsin adam oldursun mu niye malzeme yapiyorsun. Birak onlar yasasin olduklari yerde sen yasamana bak.

Esinle oynasip koklasacagina o tatli vakitleri baskalarini tartisarak mahvediyorsun. Bu gitgise seni itici bir es haline getirmekten baska bir sey yapmaz. Deger mi yani gun gelip ben senle yapamiycam derse mutlu mu olucaksin. Bunu kaldirabilecek misin. Senin hic mi hatan yok.

3. Sahislara en iyi mesaj yuvanizin mutlu olusudur. Sinirlerine halkim olmalisin. Esinin golunu al ve bir daha yapma.

Bizde bir laf vardir. Bir sinirle yuvani bozupta ellere kina yaktirma.

Üzntülüsünüz zaten birşey yazmak doğru değil ama çok ağır konuşmuşsunuz mokoko ?

Eşinizin gururu, onuruyla oynamışsınız.

Sinirleriniz iyice yıpranmış ve anladığım kadarıyla eşinizinde artık tahammulu kalmamış.

Madem ayrılmak istemiyorsunuz, neden neden neden bu kadar çok ailenizin içine sokuyorsunuz o kişilerin konularını ?

Öncelikle teşekkürler,2.5 yılda çok yıprattık herşeyi dedim ya takıntı oldular artık bende ve ben haklıyken haksız duruma düştüm hep bu kadar kurcalıyarak her şeyi:( İstedim ki eşim hep benim yanımda olsun,ne bilim kötüyüm:((

3. Kişilerden kastınız tam olarak kim?

şu anda kim ve hangi huyu yüzünden tartışıyorsunuz?

Onun annesi özellikle ablaları ve küçük kız kardeşi beni her fırsatta ineliğen,hizmetçi gibi olmamı bekleyen ve kardeşi oğlunu karısının sözünde değilde anne baba sözünden çıkmamasının isteyen onun tarafı ve benim kocamı hiç damat olarak görmeyen her fırsatta bana layık olmadığını hatırlatan,başımın etini yiyen annem biz hep bunlar yüzünden yıprandık:(

Canım senin belliki sinirlerin cok yıpranmıs.Yardım alıyorsun demekki ihtiyacın oldugunu biliyorsun..İyi günde kötü günde diye atmadınız mı imzaları..Pisman olcagın seyleri yapma..Gerekirse aynı evde ayrı hayatlar yasayın bir süre ama bu haldeyken ayrılmayın.Sanada yazık esinede en önemli evladınıza.Hersey gönlünüzce olsun ins..

işin içindeyken, insan ne kadar kocaman ve çözülmeyecek bi problemin içinde zannediyor kendini değil mi? ama dışarıdan bakınca ne kadar da incir çekirdeğini doldurmayacak sorunlar. eğer eşinizi seviyorsanız, yuvanızın dağılmasını ve çocuğunuzun babasız kalmasını istemiyorsanız, 3. kişiler için evliliğinizi bu hale getirmeye değer mi iyice bir oturup düşünmenizi tavsiye ederim. ben denedim, yok saymak o kadar da zor değil.

Son düzenleme:
Üçüncü kişiler için asla çocuğum ve yuvama kıymazdım, Allahın izniyle.
Bu adam seni sevmese, zil zurna olmaz. Telefonla çocuğunun resmini atıp, "buna nasıl kıyarım?" demez.
Birinci evliliğinde, "aldatılmasına rağmen seven bir adam", seni "üçüncü kişilere rağmen" hayli hayli sever canım.
Sen taaa, eski eşini mevzuya dahil edip adamın erkeklik gururunu ayaklar altına almışsın ama, bunu düşünememişsin.​

onu sevdiğini ve ayrılmak istemediğini söylesene.
fazla lafa gerek yok.
sevgini göster.
öncelikle kendi annene tavrını net ve sert olarak koy. artık kenarda durmasını söyle.
ama bunu mutlaka kocanın yanında söyle ki iki taraf da senin gözünde yerini anlamış olsun.
senin ona sahip çıktığını görünce o da kendi ailesini uzak tutacaktır.
zaten öyle biri gibi.

Merhaba arkadaşlar,eşimle hep 3. kişiler yüzünden tartışmaya son gaz devam ediyorum; daha doğrusu ben tartışıyorum o bağırıyor ve bıktım artık bitsin diye isyan ediyor.. Dün resmen tanıyamadık birbirimizi..Şöyleki,ben son zamanlarda çocuk,işsiz olmam,ailesindeki kadınların bana tavrı 2.5 yılda her şey üst üste geldi birde üstüne annemin evinde oturmam bunun yükü eşimle ayda bir çığrından çıkıncaya kadar kavgalarımız oldu ve ne yazık ki bu alışkanlık haline geldi.Ben geçtiğimiz hafta psikolojik yardım almak için bir uzmana başvurdum o sıralar bebeğime annem bakıyordu bende annemlerde kaldım yaklaşık 2 hafta telde gayet saygılıydık zaten uzakta her şey yolunda konuşmadığımız sürece aynı ortamda da ama evlilik böyle nereye kadar yürür.Eve geldim bir hafta benimle çok güzel ilgilendi,birlikte aşıcağız her şeyi dedi ama ben sustum hep merak etti haliyle doktorla konuşmalarımızı ben yine de onunla konuşmamayı tercih ettim yine kavga ederiz bağırır çağırır,anlatamam diye kendimi diye diye iyice birikti zaten 2 hafta ayrılıkta var üstüne derken bir mektup yazayım dedim bugüne kadar 3. kişilerin benimle uğraştığını,benim yada senin hep sessiz kaldığımızı doktorun neler söylediğini biraz da kendi istediklerimi de ekleyerek yazdım.Bir kaç gündür de evliliği,konuşmayı tam olarak beceremediğimizi düşünüyordum.Birbiririmizi deli gibi sevmemize rağmen anlaşamıyorduk bende yazdım ki sonunda böyle devam etmiyorsa ikimize de yazık adam gibi birbirimize saygı duyarak ayrılmayı bari becerelim.Gerçekte bunu istiyormuydum hayır sadece benim için daha fazla mücadele etsin istedim:(Dün okumuş mektubu cebine koymuştum,işten erken çıkıp,saat gece 11'e kadar gelmedi,oğlumun resmini yolluyor telde bana buna nasıl kıyarım diye mesaj attı.Sonra geldi zil zurna sarhoş,çocuk huzursuz bebeğim ağlamaktan helak oldu üstüne biz bağrıştı,k çağrıştık zor uyuttuk yavrumu.Neyse bana dediği bitsin biz 3. kişilerden boşanamıyoruz,senin yüzünden ben annem geberiyodu bile ,gitmedim dedi,benim kimse umrumda değil ama senin hep 3. kişiler umrunda 1 hafta iyisin, sonra yine aynısı dedi..Ben karşılık verdikçe, bağrış çağırış...Valiz topluyor bir yandan,yeter dedi benim cenazemi bile bulamıyacaksınız dedi,sevinirler sen annen ,kardeşin beni hiç insan yerine bile koymadılar bir damat gibi görmediler dedi.Dünden hevesliler sen boşan da oğlumuza da sanada bakmaya.Ben de ben boşansam annemle mi yaşarım dedim..Bu kapıdan çıkarsan bir daha olmaz bir daha hiç birşey eskisi gibi olmayacak dedim.Artık benim cenazemi bile bulamıyacaksınız dedi..Ben fenalaştım daha sakinleştik ama üstüne üstüne gitmeye başladım daha önce evlilik yapmıştı eşim ve bende daha önce arkadaşım olduğu için kendisi az çok biliyordum gerçi eski eşini tanımıyordum ama ayrılma sebebi eşinin onu aldatması hatta bir tanıdıkları yatakta yakaladığını bile idda etmişti ailem eşimi araştırırken..Ben tutamayıp kendimi benim için bunu yapıyorsun ama eski karın seni aldattığı halde hakime ben karımı seviyorum diyebilmişsin ama bana gelince çekip gidebiliyorsun bu kadar mücadele ediyorsun ben senin için mokoko herşeyi yaptım biraz da kendine sor,senin mutluluğun için gidiceğim böylelikle kimseyle uğraşmak zorun da kalmazsın v.s..

Sabah oldu laf sokuşmalar, çocuğun yanın da daha dikkatli davranmalar ama sorun büyük sizden yardım istiyorum ben nasıl davranmalıyım git gide saygıyı yitiriyoruz..
:18:

Valla canim yapman gereken sey ortada bence: Bence ne yap et esinin gönlünü al. Yani 3. kisiler icin ne kendini nede esini yiprat. Uzak durun madem olsun bitsin. Siz kendi evliliginize bakin.
Bence esin seni cok seviyor, senin cok agir konusmalarin karsisinda bile seni kirmamis adamcagiz. Birdaha asla eski esini karistirma olayin isine, yoksa iyice sogur senden. Yani böyle agir bir lafi kimse kaldiramaz, helede isin icinde aldatma varsa. Kimbilir nekadar sürmüstür esinin o aldatma olayini unutmasi, sende tekar tekrar hatirlatiyorsun. Ben taktir ettim esini valla, sahsen benim esim bana böyle birsey deseydi ona neler sayardim düsünmek bile istemiyorum.

bunu kolay kolay demem ama hata sizde
boşanmak istemiyorsanız blöf yapmıcaksınız bu konularda blöf yapılmamalı
bence alın karşınıza konuşun aslında daha çok ilgi beklediğiniz için böyle bi saçmalık yaptım deyin
erkekler biz gibi değil direk çat çat düşündüklerinizi söyleyin oyun yapmayın
3. kişileri de boşverin. hazır yardım alıyorsunuz belki eşiniz de sizinle gelir aranızdaki ilişkiyi saygıyı geri kazanırsınız?
yavrucağa acıdım ya kavga etmeyin

çok ilginc bır ılıskınız var gercekten .
genel de cıftler ayrı kaldıkların da ,ozlemın verdıgı stresle hırcınlasır tartısırlar .
bır araya geldıklerın de ,sankı telefonlar da tartısan cıftler onlar degılmıs gıbı
cok mutlu olurlar .
ama sız de durum tam tersı ,sız ayrı kaldıgınız da gayet ıyı anlasıyorsunuz
yan yana geldıgınız de gecınemıyorsunuz .
ayrıca esınıze son soyledıgınız soz gercekten cok agır olmus .
onu aldatan eskı esıyle erkeklık gururunu zedelemıssınız resmen .
kısacası saygı bıtmıs .yaa orta yolu bulacaksınız yada,daha fazla yıpratmadan
bırbırınızı ayrılacaksınız .

Back