Bir magandanın günlüğü

Maalesef trafikte kadınlara tahammül edemiyorlar, benzeri benim de başıma gelmişti.
Düz yolda magandanın biri sıkıştırdı, plakasını aldım, şikayetçi olmak için karakola gittim.
Kaza yapıcaktım dedim, zaten panik halinde korkmuştum. Sizde birşey varmı, karşı tarafta birşey varmı dediler, hayır ama ben şikayetçiyim deyince, uğraşmayın sonuç çıkmaz, evinize gidin sakinleşin diye başlarından savdılar.

Son düzenleme:
kizlar aklinizda bulunsun cogu magandalar tehlike sinirindan kat kat fazla olabiliyorlar bana birgun rast geldi arabadan birsey gosterdi keskin alet onume kiviriyor tum camlari kapilari kilitledim en yakin polis karokolanu dogru goturdum hodukkk hadi gel simdi dedim kacti plakasini aldim verdim polise eger gitmesydi zarar vercekdi bunuda esim demisdi hemen polis karakoluna dogru gotur ise yariyor aklinizda bulunsun:34:

evet kızlar çok stresliydim mutsuzdum ama sonuna kadar hakkımı arayacağım ve vazgeçmedim bugün babam ablam ve iş arkadaşım hayati ile çağlayan adalet sarayına gittik mahkeme 10 da ben 9 da oradaydım :)
avukatım demişti; savunabilecekleri birşeyleri yok kesin gelmeyecek zaman kazanmak için, doğruda çıktı gelmedi işin komik tarafı adamın avukatıda kendisi gibiydi.. hakime müvekkilim gelmedi polemik olmasın diye ben onu duruşma arasında dinleticem dedi... savunmaya bak ... gerçi hakimde kızdı bu nasıl iş böle sakın gelmesin duruşma arasında dinlemem dedi..
Sonuçda herşeyi olduğu gibi anlattım (o küfürleri açık ve net söyleyemiyeceğim hakim bey ailem burda demem haricinde herşeyi)üstü kapalı geçtim küfür kısmını gerçi onlar olduğu gibi yazdılar
şahidim merve hanımda geldi.. çok sağolsun onun hakkını ödeyemem.. onu tanıyınca ben kendi insanlığımdan utandım bukadar duyarlı insanlardamı var diye.. oda olay gününü olduğu gibi anlattı
avukatı bişeye itiraz etmedi edemez zaten olay ortada biz hakaret ve ölümle tehtitden şikayetimizin arkasında durduğumuzu söyledik
karşı taraf gelmedi çünkü benim ifademi görüp ona göre savunma yapmak istedi yani dersine çalışıp gelmek istedi anlayacağınız
dava ertelendi 12 şubat gününe.. ve adam hakkında yakalama kararı cıkarıldı zorla getirilecek gelmezse
avukatım ogün benim gitmeme gerek kalmadığını davayı artık kendisinin devam ettireceğini söyledi bilmiyorum belki giderim belkide gitmem ama bildiğim kesin birşey varsa o da davamdan asla vazgeçmeyeceğim :)

kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim okadar güzel şeyler yazmışsınızki çok sağolun

Sevgili Volkan konağın dediği gibi kadın olmak zor zanaat. sadece türkiyede değil bir çok yerde bu böyle. ne kadın tacizleri biter ne kadın ölümleri. allah o zihniyette ve basitlikte olan insanları ıslah etsin ne diyim. Bu arada o şişko malesef cüzzi bir para cezası alacak hepsi o kadar. ama bir ihtimal belkide bir ders çıkarır bu durumdan...

kadınlara tecavüz edip,öldürenleri tahliye ediyorlarda,karakolda trafik cezasını boş ver demişler çokmu?

evet kızlar çok stresliydim mutsuzdum ama sonuna kadar hakkımı arayacağım ve vazgeçmedim bugün babam ablam ve iş arkadaşım hayati ile çağlayan adalet sarayına gittik mahkeme 10 da ben 9 da oradaydım :)
avukatım demişti; savunabilecekleri birşeyleri yok kesin gelmeyecek zaman kazanmak için, doğruda çıktı gelmedi işin komik tarafı adamın avukatıda kendisi gibiydi.. hakime müvekkilim gelmedi polemik olmasın diye ben onu duruşma arasında dinleticem dedi... savunmaya bak ... gerçi hakimde kızdı bu nasıl iş böle sakın gelmesin duruşma arasında dinlemem dedi..
Sonuçda herşeyi olduğu gibi anlattım (o küfürleri açık ve net söyleyemiyeceğim hakim bey ailem burda demem haricinde herşeyi)üstü kapalı geçtim küfür kısmını gerçi onlar olduğu gibi yazdılar
şahidim merve hanımda geldi.. çok sağolsun onun hakkını ödeyemem.. onu tanıyınca ben kendi insanlığımdan utandım bukadar duyarlı insanlardamı var diye.. oda olay gününü olduğu gibi anlattı
avukatı bişeye itiraz etmedi edemez zaten olay ortada biz hakaret ve ölümle tehtitden şikayetimizin arkasında durduğumuzu söyledik
karşı taraf gelmedi çünkü benim ifademi görüp ona göre savunma yapmak istedi yani dersine çalışıp gelmek istedi anlayacağınız
dava ertelendi 12 şubat gününe.. ve adam hakkında yakalama kararı cıkarıldı zorla getirilecek gelmezse
avukatım ogün benim gitmeme gerek kalmadığını davayı artık kendisinin devam ettireceğini söyledi bilmiyorum belki giderim belkide gitmem ama bildiğim kesin birşey varsa o da davamdan asla vazgeçmeyeceğim :)

kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim okadar güzel şeyler yazmışsınızki çok sağolun

Helal olsun sana. Gorsun o maanda gununu. Kendim kazanacakmisim gibi seviniyorum inan.
Polisere de akil sir erdiremiyorum. Babam polis ama yine de yazicam . Bizim de darp olayimiz olmustu. Polis beyler bize darp uygulayan karsi tarafi teselli ediyorlar. Bundan bi sey cikmaz merak etmeyin diye. Sonra biz ifademizi verirken iceri karsi tarafin bizi ikna icin yolladigi muhtari aldilar.:53: konustu abuk sabuk. Bu da yetmezmis gibi esimin imzasini taklit edip tutanaga imza atmislar.
Biz bunu esimin verdigi ifadeyi kaybettikleri icin! Tekrar ifadeye cagirdiklarinda ogrendik.

Babam cok dedi sikayet edelim diye de. Daha darp olayinda bile sonuc alinmamisken bi de bu konua girmek istemedik. Mahkeme isi cok zor cunku. Bir de yalanlayacaklar kesin. Nefret efiyorum onlardan artik.

Sevgili Volkan konağın dediği gibi kadın olmak zor zanaat. sadece türkiyede değil bir çok yerde bu böyle. ne kadın tacizleri biter ne kadın ölümleri. allah o zihniyette ve basitlikte olan insanları ıslah etsin ne diyim. Bu arada o şişko malesef cüzzi bir para cezası alacak hepsi o kadar. ama bir ihtimal belkide bir ders çıkarır bu durumdan...

bana olan oldu.. ben aylardır psikolojik destek gördüm daha iyiyim ama ben bu olayları hatırlarken bile çok çok kötü oluyorum kolaya kaçıp bilinç altına atıp olayları hatırlamak istemiyorum, adamın yüzünü görmek istemiyorum, bu işin peşini bırakayım diyebilirdim (deseydim bukadar acı çekmezdim aylardır... illaki unuturdum bir gün:) ) ama dediğim gibi bu kolaya kaçmak ve kendimi kandırmak olur
bu adam yarın bir gün belkide içinizden birini karşısına çıkacak ve tam size hakaret taciz tehtit etmek üzereyken aklına benim ile süren davası gelecek ve o küfürü etmekden vazgeçecek ..
işte benim için asıl başarı bu ... bana yaptığını başkasına yapamasın benim yaşadıklarımı başka bir kadın yaşamasın eğer buna bi parça engel olabiliyorsam benim için en büyük kazanç bu... bellimi olur benim kardeşimin karşısınada çıkabilir bu adam sonuçda güzergahlarımız aynı ben kardeşim annem ve diğer kadınlar için bu davamın peşini bırakmıyorum .. yoksa ne yazıkki bi para cezası ile sonuçdan çıkacağı doğru ama bu sürede kendini frenliyecek başkasına yapmayacak açılmış bir davası olacak sicilinde

bana olan oldu.. ben aylardır psikolojik destek gördüm daha iyiyim ama ben bu olayları hatırlarken bile çok çok kötü oluyorum kolaya kaçıp bilinç altına atıp olayları hatırlamak istemiyorum, adamın yüzünü görmek istemiyorum, bu işin peşini bırakayım diyebilirdim (deseydim bukadar acı çekmezdim aylardır... illaki unuturdum bir gün:) ) ama dediğim gibi bu kolaya kaçmak ve kendimi kandırmak olur
bu adam yarın bir gün belkide içinizden birini karşısına çıkacak ve tam size hakaret taciz tehtit etmek üzereyken aklına benim ile süren davası gelecek ve o küfürü etmekden vazgeçecek ..
işte benim için asıl başarı bu ... bana yaptığını başkasına yapamasın benim yaşadıklarımı başka bir kadın yaşamasın eğer buna bi parça engel olabiliyorsam benim için en büyük kazanç bu... bellimi olur benim kardeşimin karşısınada çıkabilir bu adam sonuçda güzergahlarımız aynı ben kardeşim annem ve diğer kadınlar için bu davamın peşini bırakmıyorum .. yoksa ne yazıkki bi para cezası ile sonuçdan çıkacağı doğru ama bu sürede kendini frenliyecek başkasına yapmayacak açılmış bir davası olacak sicilinde

Belki bir ders çıkarır derken kastettiğim tam da bu işte tatlım :) doğru olanı yaptın sen. emin ol bende aynısını yapardım ama eşim yanımda olsa biri mezara biri hapse gider okadar eminim :( eski bordo bereli ve trabzonlu ve de çok sinirli bir kocam var allah dek getirmesin öyle tiplerle onu. otobuste liseli kızın dibine kadar yaklaşıp saçına dokundu dıye ortalığı savaş alanına çevirip otobusu durdurup sürükleyerek adamı aşağı atan biri kendisi.

Korkmuş ablası yaa:1:pislik heriff:20: küfür etmeyi tehdit etmeyi bilir ama iş ciddiye binince gelemez ayı... Abla sen davanı bırakma kadınlar için! Biz arkandayız:34: :16:

Korkmuş ablası yaa:1:pislik heriff:20: küfür etmeyi tehdit etmeyi bilir ama iş ciddiye binince gelemez ayı... Abla sen davanı bırakma kadınlar için! Biz arkandayız:34: :16:

canımmmm inşallah böyle şeyler yaşayıp cesaret edemeyen kadınlar için iyi bir örnek olurum :)

Lafa gelince ben erkeğim diye dolaşırlar ama nasılda korkaklar :104:Kadınlar olarak zafer kazanmışız gibi nasıl mutlu oldum şu yazıları okurken anlatamam yaa :16::16: içimden sana 'helal olsuuuunn sanaaa helaaall olsuuun şak şak' şeklinde tezahurat yapıyorum :64::71:

Cok iyi yapmissin bnde senin gibi susmayip sesimi cikaranlardanim sen sozlu bn fiziksl taciz konumda var.ne diyim bu ulkede adalet varsa cezasiz kalmamali

evt kızlar bugün 2. celsem göründü ben gitmedim o şahısla karsılasmak istemedim ilkinde hazır bulunmuştum zaten
avukatımla görüşmem sonucu şahsın ifadesini öğrendim aynen yazıyorum
bayan beni aracıyla trafikde sıkıştırdı biz 3 kişiydik o arabadan indi bize hakaret küfür etti cok onurumu kırdı beni aşağıladı ve şiddet gösterdi polisin yanına zor attım kendimi polise sığındım ama ordada bana saldırmaya devam etti
ve son bombaaa geliyor kızlar "o yoldan geçen şahit onun arkadaşıdır kendisi tlefonla arayıp çağırdı "
yaaa ben neymişim 45 kilo 1,60 boyunda bir canavar 3 tane erkeğe neler yapmışım görüyorsunuz dimi
karar ayın 20 sinde acıklanacak acıkcası benim umudum yok

Hayatımın en kotu gününü yaşadım ama eminim bunları benim gibi birsürü bayan yaşamıştır ve böyle magandalar olduğu sürece yaşayacakta

Saat 6 da arabamla isyerimden cikmis Zincirlikuyu metrobüs duragina arkadasim ozlem ile görüşmeye gidiyordum yanimda mesai arkadaşım hayati vardi. trafik inanılmaz sıkışık arkadasim 1 saattir beni bekliyordu Zincirliluyu ustgecitin oraya geldigimde
ozlemi arayip az kaldi birazdan orada olucam dedigim sirada, sol serit hizli aktigi icin sol sinyal verip yoluda takip edip tam burnumu cikardigim an arkadan sinyal ve korna calarak bir araba yanima kirdi reno clio marka bir arac ve iceride 3 adam vardi
şoför olan inanılmaz bir sinirle a... Kodumun karisi bide telefonlami konusuyorsun lannn diye bağırdı ..... telefonda arkadaşım, yanımda mesai arkadasim ve isittigim bu küfür... kafamdan asagi kaynar sular döküldü okadar asagilik bi küfür ilk kez birisi bana kullaniyor...

diyebildigim tek sey sen nediosun siskoo olmustu.. gerçekten baya kilolu bri sahisti o an aklima gelen ilk sey o oldu.. sonrasinda sen nediyosun kaltakk seni oldururum kime sisko diyosun doverim lan seni gibi hakaret ve tehtitler savurarak arabayi ustume surmeye gaz vererek bana doğru kirmaya basladi.. sesimi cikarmadim cunku 3 trafik magandasi ve dayak atmak icin can atiyorlar.

3 dakika ama bana saatler gelen kufur taciz ve arabaya gaz vererek ustume kırmaya devam etti. Bu sirada direksiyonu okadar sikmisimki ellerim aciyordu. Yapabileceğim hiç bişey yok o an caresizlik icinde bekliyorsun kufurlerinin son bulmasini. arkadaki arabalar kornaya basinca basip gaza gittiler.
Metrobüs duragina yanasip arkadaşımı almak uzereyken sanirim ordaki polise sikayet edecegimi dusunerek. oda yanasip trafik polisine biseyler soledi ve arabami kenara cektirip bundan sikayetciyim bana sisko dedi diye polisin yaninda üstüme yurudu polis araya girip gogsunden tutarak uzaklaştırdı. Ben tamam bende ondan sikayetciyim ozaman yanina kalmicak ettigi taciz ve kufur dedim.
Ve o sirada yanımızda bir araba durdu icindeki hanfendi polise memur bey durum ne dedi.ve memur .. beyfendi hanfendiden şikayetci diyince. Bayan bidakika ben tum olaya küfürlere tacize sait oldum bende sait olucam dedi ve bana sonuna kadar destek oldu. O an okadar kotulugun icindeki en guzel sey o kizdi durmayip gidebilirdi ordaki diger olaya tanik olan insanlarin yaptigi gibi ama o insan di ve durdu. Tum mutsuzlugum uzuntumu supurdu aldi duyarlilikla beni onemsedi orda durdu ya bu yeterliydi. Sen deil bende olabilirdim ordaki dedi sen ben dur demezsek bu magandalarin sonu gelmez biz bunlari trafikde hep yasiyoruz dedi. ..

Ve bu tacizci adam bunlari duyunca seni affefiyorum acelem var ben gidiyorum dedi... Hayır asla sikayetimden vazgecmicem sen bugun bana yarin baska kadina bunu yapicaksin dersini almalisin dedim... ve karakola gittik. Polisler mahkemeden vazgecmem icin konustular bak hic oyle bi adama benzemiyo sekeri cikmis saakin kendi halinde bi adam..sizde uzatmayin mahkeme zor surec ugrasmak istemezsiniZ gibi muhabbetler... nasil böyle dersiniz sizin baciniz anneniz yokmu ona bunlar yapılsa. .. sonra yorum yapmadılar zaten... ifadelerimizi verdik sikayetci olduk ve artik olay mahkemelik...simdi dusunuyorum ben o kufurlerin ustune bu adama sisko değilde baska bi seyle karsilik verseydim onun seviyesinde.. ozaman inip dovecekti ki buna yeltendi zaten polis araya girdi .. yada benim babam, erkek arkadaşım yanimda olsaydi onlar bu kufurlere tacize tabiki sessiz kalamazlardi ozaman neolacakti dedikleri gibi oldureceklermiydi.. bu olaylari biz kadin sürücüler hergün yaşıyoruz ne yazikki yaşayacağızda.. bu davadan vazgectigim an onurumdanda vazgecmis olurum.sonuna kadar hakkimi arayacağım.. su an ii degilim hem ruhen hem bedenen ama dunku karanligin icindeki isigim merveyi dusunmek bile bana guc veriyorrr..

öncelikle ÇOK GEÇMİŞOLSUN zaten o terbiyesizlere söylenecek söz bulamıyorum.ama size şayit olan bayanıda yürekten tebrik ediyorum.malesef çok haklısınız kan dökülmeye kadar gidebilcek bir olay yaşamışsınız.polislerimizin tutmlarını ayrıca yadırgıyorum.polis memuru bir arkadaşımın sözleri greldi aklıma
-öyle eften püften şeyler için geliyorlarki şikayetçi olmaya ama bizde bulduk çözümünü önce ben dinliyorum anlatın baştan diye şikayetçi anlatıyor.sonra diyorum ki ben bişey anlamadım siz bide arkadaşıma anlatın onada anlatıyorlar sonra oda diyorki büyütülcek gibi birşey yok ortada ama siz bide felencaya anlataın .... bu böyle amire kadar gidiyor tabi yüzde 50 60 ı bu sırada vazgeçiyor şikayetinden :(
kararlı olmanızıtebrik ediyorum

evt kızlar bugün 2. celsem göründü ben gitmedim o şahısla karsılasmak istemedim ilkinde hazır bulunmuştum zaten
avukatımla görüşmem sonucu şahsın ifadesini öğrendim aynen yazıyorum
bayan beni aracıyla trafikde sıkıştırdı biz 3 kişiydik o arabadan indi bize hakaret küfür etti cok onurumu kırdı beni aşağıladı ve şiddet gösterdi polisin yanına zor attım kendimi polise sığındım ama ordada bana saldırmaya devam etti
ve son bombaaa geliyor kızlar "o yoldan geçen şahit onun arkadaşıdır kendisi tlefonla arayıp çağırdı "
yaaa ben neymişim 45 kilo 1,60 boyunda bir canavar 3 tane erkeğe neler yapmışım görüyorsunuz dimi
karar ayın 20 sinde acıklanacak acıkcası benim umudum yok

:53:

Avukatınız ne diyor?

avukatım mutlaka bir ceza çıkması lazım diyor normalde çıkması lazım ama burası Türkiye o yüzden ne olur bilmiyorum

Siz bu davayı kazanırsınız. Demedi demeyin :1:

Davandan vazgeçmediğin için seni kutluyorum şanslısın görgü tanığında var biz kadınlar birlik ve beraberlikçe birbirimizi desteklersek daha güçlü olacağız, şu karakoldada hep erkek birliği olur zaten güya seni vazgeçirecekler adam ceza yemeszln diye , sinir şu polisler

avukatım mutlaka bir ceza çıkması lazım diyor normalde çıkması lazım ama burası Türkiye o yüzden ne olur bilmiyorum

Hak ettiğini yaşamasını diliyorum. Sıkmayın canınızı yeterince ceza almasa hatta hiç almasa da siz bu olaydan alnınızın akıyla çıktınız bence. Sizi tebrik ediyorum :42: Herkes sizin gibi cesur olmalı haksızlıkların engellenmesi için. Aslında sorun adaletin işlememesinde değil, adaletin işlemesi için harekete geçilmemesinde.

Back
X