• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Maceraya Yolculuk(19.08.2010-Malatya-Bilge Bey)

canım daha önce yazmadım ama okuyordum senin maceranı baştan beri:) umarım alçıların çıktığında da çok mutlu olursun ve bu ilginç maceraya değer ki ben öyle olacağına inanıyorum. sevgiler. a.s.
 
Tamam canım sen çaldırınca daha mesajını okumadan senin olduğunu anladım.kaydettim noyu.salı günü inşallah görüşürüz.öptüm..

Asilem akıllı kızsın valla.Lebi bırak L bile demmeden anlamışsın ben olduğumu:)
inşllh Canım görüşürüz.Bende çok öptüm.Salı günü inşşllh alçılar çıktıktan sonra beni teselli etmek zorunda kalmazsın:)
 
canım daha önce yazmadım ama okuyordum senin maceranı baştan beri:) umarım alçıların çıktığında da çok mutlu olursun ve bu ilginç maceraya değer ki ben öyle olacağına inanıyorum. sevgiler. a.s.

Valla Canım inşllh öyle dediğniz gibi olur.Güzel kalbinizle güzel düşünüyorsunuz,inşllh sonucumda güzel olur.a.s.
 
aaaaaaaaa
çok geçmiş olsun ya nefessiz okudum .. ben de aileme sölemedim ama ailem başka yerde kalıo ben istanbuldayım kardeşlerimle .. ablam tatilden geldi "ben bu akşam ameliyat olucam "dedim :) zavallı şokta..diğer kardeşim de ses etmedi ameliyattan 3 -4 gün sonra ailemin haberi oldu bişe demediler çok şükür .. keşke daha önce yaptırsaymışım:))

Yaaa sende bendensin desene:) Ay ama inşllh bende snein gibi derim keşke daha önc eyaptırsaydım diye:) ama zaten benim öncesin uygun zamanım yoktu yaptırmak için.
Tekrar geçmiş olsun .NE MUTLU SİZE.
 
kIZLAR BEN BİRAZ DİNLENEYİM.Sonra yine burda toplanır maceramın aklımda kalan yerlerinden anlatırım.Önerilerinize,tesellinize ihtiyacım var.
Görüşmek üzere KK'nin Melekleri.a.s.
 
adacım hoşqeldin, çok geçmiş olsun.. malatya'ya gitmeden gidip görmüş kadar olduk sayende :)
 
adacım hoşqeldin, çok geçmiş olsun.. malatya'ya gitmeden gidip görmüş kadar olduk sayende :)

Hoşbuldum Canım.Çok Teşekkür ederim.İlk gören için halen büyük şok olsada yüzümdeki ameliyat belirtileri yinede geçiyo Canım,sağol.İnşllh 1haftaya kadar dahada geçer.
Evet Malatya'yı ayağınıza getirdim;Malatya'yı gezme fırsatım olmadığı için pek övemicem;ama insaları çok iyiydi:)
 
çok geçmiş olsun canım, alçı değişirken görmüştüm ben de burnumun ilk halini, bana da çok ince gelmişti ama inan alçın çıktıktan sonra çok çok değişicek burnun, alçının baskısıyla o kemikli kısım şişemiyo , açıkta olan uç kısım çok şişiyo ve aradaki fark garip gösteriyo burnu. hiç canını sıkma, en zor günleri atlatmışsın, tadını çıkar artık bundan sonra :)

Bilimsel bi açıklama olmuş,dahada rahatladım:)
Ya arkadaşlar hepiniz çok iyisiniz ya.Valla moralimi düzeltmek için devamlı yazdığınız yazıalrı okuyorum.ÇOK SAĞLUN.
ilk alçımda böyle şok oldum,2.alçımdada şok olurmuyum Perna Hocam:)?
 
CANIM pernanın söyledikleri gerçekten doğru.İlk zamnlar alçı burnun üst yan duvarlarına baskı yaptığı için şişemiyor.Alçı çıktıktan sonra burun rahatlayıp kendini bırakıyor.Gerçekten bir ayda bile öyle değişiyorki inanamaycaksın.ama bahsettiğin kadarıyla sen çok şişip moraranlardan oldun.bu nedenle biraz sabredip bekleyeceksin.kendini kimse ile kıyaslama.Ben ve nem gerçekten az şişip az moraran ve şişleri de çabuk geçenlerdendik.senin bünyen demekki farklı canım.Bu senin burnunu kötü olacağı düzelmeyeceği anlamına gelmez.Biz 10 günde iyileştiysek sen kendininkini 20 gün olarak düşün.yani hemen kötü oldu deyip stres etme.Sadece burnun açıldığında genel anlamda görüntüsünü incele.ayrıntılara takılma bence.Ben ilk alçım çıktığında da ikinci alçım çıktığındada olumsuz bişey hiç düşünmedim.sadece keşke burun deliklerim biraz daha küçük olsaydı diyordum ilk zamanlar.ama zamanla ona da alıştım ve sevdim.şimdi çok memnunum ve mutluyum.benim yüzüme bu burun gitti yani delikleri şekli falan.sen de sonraları memnun olacaksın.Bak nem diyorki ben odada ağladım diye ilk alçı çıktığında.Ama şimdi nemin burnu en çok beğenilen burunlar arasında.relax ol bence canım
 
Ameliyata güle oynaya gitmiştim.Ameliyathanedekilerde çok sıcak insanlardı.Zaten O hastane çalışanları sanki tepeden aşağıya güleryüzlü olmalarıyla seçilmiş gelmiş insanlar ya,çok iyiler.Ameliyathanedekiler anestezciyi beklerken kendi aralarındaki konuşmalarına benide dahil edip stres yapmamı engelliyorlardı.bana pc yi açıp Shakira'nın hareketli bi şarkısını armağan etiler:)
Bol espri vardı,sıcak ortamdı,neyse anestazci geldi ve beni hiç farkında olmadığım bi şekilde uyuttu.Gözümü açtığımda çok üşüyordum.Zaen heralde çok üşüdüğüm için gözlerimi açtım:)
Hemşire kıyafetimi giydirdi SAĞOLSUN. Sonra battaniye örttüler.Bi süre sonra kendime geldim.Ameliyata dair ağrım hiç oomadı,zaten devamlı ilaçlar falan veriliyo.O gün o şekilde geçti.Gözümün üstüne 24saat buz tutularak.


offf ada ya içim pır pır oldu yazdıklarını okuyunca inanamıyorum oldun bitti işte evine geldin şişliklerin morluklarında bi gecse atlattın cok merak ettik seni.bi haftadır hastanede mi kaldın ?
 
ada bu arada tarif ettiğin bu ters t tam bir zenci burnu bayılırım öyle burunlara :)
hic canını sıkma
eminim ki düzelicektir.
 
Kızlar,Canlarım benim ya sizleri o kadar çok seviyorumki,çok ama çok içtensiniz ve ameliyat öncesi ve sonrasında hatta ameliyat esnamda hep yanımda oldunuz.Sizlere yazmak,sizlerden yanıt almak beni o kadar çok rahatlatıyorki anlatamam.
HEPİNİZDEN ALLAHIM RAZI OLSN.
GÖNLÜNÜZDEN GEÇENLERİ ŞU MÜBAREK GÜNLERDE NASİP ETSİN.
inan yazıalrınızı okudukça rahatlıyorum.Benim asıl ilacım sizlersiniz:)
Yani bende ameliyattan önce bu gibi durumla karşılaşıp şok olacağımı tahmin edebiliyordum.Hatta kulüpten beni takip eden,orda tanıştığım arkadaşlarda bana diyorlardı ilk gördüğünde şok olacaksın falan diye.Kendimi buna hazırlamama rağmen çok şok oldum ve demorolize oldum.inanın aynen dediğiniz gibi aslında sacede burnum değil,yüzümün diğer hatlarıda çok farklı.Kimliğimdeki fotoya bakan hemşireler inanamıyordu ben olduğuma:(
Çünkü ben haddinden fazla şiştim ve morardım.Gözlerim kıpkırmızı içi.Herkes,doktor bey dahi "ya sen çok morardın" dedi.Üstelik 24saat de buz uygulaması yaptık.
Kızlar olmak isteyenlere şunu söylyeyebilirim.Olun,gerçekten ameliyata dair kaygılarınız olmasın.Ha bazen istisnada olsa komplikasyonlar olabiliyomuş ama siz duanızı yapın ve girin ameliyata.Korkulacak hiçbişe yok.Sonrasında ağrıda yok denecek kadar az zaten.Nem şey demişti,çok doğru söylemiş.Grip gibi oluyorsun.Aynen öyle oluyo.Grip gibisiniz.Kimi ağır grip olarak geçiriyo,kimide hafif.çok şükür benimkisi hafifdi.Ve boğazıma takılan hortumunda hiç bi etkisini hissetmedim.Gayet güzel yemek yedim.
Hastanennin personelleri olduğu kadar yemekleride çokk güzeldi.Hatta ben ameliyattan bi gün önce dışardan bişeyler almıştım,bi personel,yemeklerimiz çok güzel,dışardan getirtmenize gerek yok demişti.öylede oldu zaten.Ya ben halen o hastaneyi anlamış dğeilim.Herkes mi iyi olur ve O Malatya halkı ne kadar iyi insanalr ya.İlk gittiğim gün teyzenin bi tanesi kardeşimle benim kaçak olduğumuzu anladı ve dediki "eğer gidecek yeriniz yoksa gelin bizde kalın,benim de 2tane genç kızım var" dedi.çok şaşırmıştım.Teyzenin evinde günlerce kalmış gibi teşekkür ettim bu davetinin karşılğında.Buna benzer çok örnek var.Mesela dünde hastanenin önünde otogara gitmek için belediye otobüsünü beklerken kontör satıyormusunuz dedim gişedeki adama.Yok dedi.Diğer taraftaki kapalı,pardesülü bi bayan geldi,buyrun telefonumu kullanın dedi.Ay yine çok şaşırdım.Yok dedim acil arama yapmayacam.oLSUN DEDİ ISRARLA BUYRUN KULLANIN.Aslında acil aramaydı,çünkü burnumun şokunu rahatlamam için anlatmam gereken kulüptn beni takip edip orda iyi arkadaş olduğumuz bi arkadaşı aramam gerekiyordu,onun ablasıda daha önce ameliyat olmuş,ilk halinde şok olursun demişti.durumumu anlatacaktım,canım çok sıkkındı çünkü.Sonra bayan ısrar edince telefonu alıp tuşlara basarken benim otogara giden araba geldi,konuşamadım,bayana çok teşekkür edip verdim telefonunu ve bindim otobüse.Szilere çok ihtiyac hissettim,çok.Yani o kadar çok yardımsever insanlar vardıki sanki anlaşmalı gibilerdi,bana yardım etmeye çalışıyorlardı.Ben inanın ne kadar anlatsam azdır.Malatyadan,halkından,hastaneden,hastanenin doktorlarınden,hemşirelerinden,temizlik personellerinden hepsinden çok memnun kaldım.Ayrıca şunuda belirtecem.Hastane holding gibi bi hastane,çoook güzel ve temiz bi hastane:)



VAYY BEEE!!!!
SÜPER kaydirigubbakcemile
 
Annem ameliyatten bi gün önce akşamı arkadaşa gitmediğimi parçaları birleştirerek önce şüpheleniyo,sonrada emin olarak arıyo,nerdesin diyo ısrarla.önce söylemedim.Ameliyat olduğum günü akşamıda ısrarla sordu,en sonunda kendimi olduğumdan daha iyi gösterekek durumu anlattım.çok şok oldu.Kızdı,telefonu yüzüme kapattı.Dedimki kimseye söyleme.5dk sonra tekrar aradı,durumun nasıl falan diye soruyo,sonra dayanamayıp tekrar kızdıp tekrar tlfnu kapattı:)
Yani sadece sesim grip gibi çıkıyprdu,onu bile anlamasın,endişelenmesin diye sesimi gayet iyi göstererek konuşmaya çalıştım.Sonra zaten kabullndi annem,devamlı konuşuyoruk.Annemin bilmesi beni çok ama çok rahatlattı.Zaten asla gizli bi iş yapmayan biriyimdir,ilkd efa yaptı.Rabbim pişman etmesin.AMİN.
Ama dün annem beni görünce şok oldu,halen şimim,morlukarım var,gözlerim şiş falan.Başım ağrıyordu dedi,seni görünce geçti:)
Babam gördü,oda aynı şokta.O top yüzüme geldiğindne dolayı gittiğim yazlıkta ameliyat olmak zorudna kaldığımı sanıyo,kaza biliyo yani.Doğruyu bilse öldürür beni:)
Apartmanın girişinde bahçenin yanından geçerken yüzümü bi kartonla kapatarak girdim içeri,sanki güneşten kaçnıyorum gibi komşular görmesin diye.Genelde bahçede toplanıyorlar meraklı komşular.
Tam oh dedim asansörün oraya girdim,en çok çekindiğimde apartmanın meraklısı,Allahım günah yazmasında ayaklı gazetecisi,o karşıma çıktı,gördü beni.Bnew asansöre binmeye çalışıyorum,2dk da bi ton soru sordu.Sordu trafik kazası mı diye:) yok dedim top kazası,traji komik ya halim:)
Asansörün kapatırken dedimki kimse bilmesin,ay olurmu dedi tabi söylemem.inanın 5dk sonraa komşu geldi Tuğbaya ne oldu,x komşu çok kötü bi halde olduğunu söyledi dedi,ayyy güldüm ya.Hiç gecikmemiş ayaklı gazetemiz,iyiki söylemem dedi ya dedim:)

ben fena duygunlandım bunları okurken cok gecmis olsun canım.
 
adacım çok geçmiş olsun cnm benm:)cok mutlu oldum sende oldun bitti bak:) sende benmgibiçok morarmıssın yumruk yemişgibiydim bende gözlerm içikan canagıydı bilge bey uzun zamandır hiçbirhastam böyle olmadı demişti benden sonra sen oldun sansa cnm:/ ama geciyo merak etme bak bnm 2ayı gecti burunumdaşiş flnda kalmadı kimseanlamıyo ameliyat oldugumu morluklar 1aya tamamen geciyo kaygılanma hiç bir morluk kremi verdi doktor onu kullandm adını özeline yzarım istersen:) tekrardan geçmiş olsun tatlım güzel fotolarını görürürz inş
 
CANIM pernanın söyledikleri gerçekten doğru.İlk zamnlar alçı burnun üst yan duvarlarına baskı yaptığı için şişemiyor.Alçı çıktıktan sonra burun rahatlayıp kendini bırakıyor.Gerçekten bir ayda bile öyle değişiyorki inanamaycaksın.ama bahsettiğin kadarıyla sen çok şişip moraranlardan oldun.bu nedenle biraz sabredip bekleyeceksin.kendini kimse ile kıyaslama.Ben ve nem gerçekten az şişip az moraran ve şişleri de çabuk geçenlerdendik.senin bünyen demekki farklı canım.Bu senin burnunu kötü olacağı düzelmeyeceği anlamına gelmez.Biz 10 günde iyileştiysek sen kendininkini 20 gün olarak düşün.yani hemen kötü oldu deyip stres etme.Sadece burnun açıldığında genel anlamda görüntüsünü incele.ayrıntılara takılma bence.Ben ilk alçım çıktığında da ikinci alçım çıktığındada olumsuz bişey hiç düşünmedim.sadece keşke burun deliklerim biraz daha küçük olsaydı diyordum ilk zamanlar.ama zamanla ona da alıştım ve sevdim.şimdi çok memnunum ve mutluyum.benim yüzüme bu burun gitti yani delikleri şekli falan.sen de sonraları memnun olacaksın.Bak nem diyorki ben odada ağladım diye ilk alçı çıktığında.Ama şimdi nemin burnu en çok beğenilen burunlar arasında.relax ol bence canım

Canım benim ya valla rahatlıyorum.İnşllh dediğiniz gibi olucak.Doktor beyde daha değişecek dedi;ama ben ya değişmezse diyorum;çünkü şansıma pek güvenmem;ama tabi Rabbim büyük,dualarınız var,herşey güzel gitti,sonuçta dediğiniz gibi güzel olucak inşllh.Ayyy ben burnun bu şiş hali sanıyordum,iyi ya,doğru söylüyorsunuz,alçıdan nasıl şişsin.Evet burnun delik kısmı açık olduğu için şiş olmuş olabilir,bu orantısızlık alçıdan dolayıdır,ay kızlar sağolun ya,daha mantıklı geldi.Gerçi doktor bey'de söyledi ama ben duydum ama algılayamadım o an şoktan:)
Ayyy inşllh çok iyi olurda kızlar başınızı ağrıtmam yaaa:)
 
offf ada ya içim pır pır oldu yazdıklarını okuyunca inanamıyorum oldun bitti işte evine geldin şişliklerin morluklarında bi gecse atlattın cok merak ettik seni.bi haftadır hastanede mi kaldın ?

Ay cANIMbENİMMMM evet valla oldum bitti,kolay kız,bişeyi yok ameliyatın.Ben o kadar rahattımki sizler sayesinde ameliyata dair kaygılarım yoktu,oldu bitti olacağını biliyordum.Bende daha çok merak vardı.ameliyathane nasıl,kimler var,anestezi nasıl bişey,nasıl yapacaklar,ben nasıl duyacam vs.o yüzden bi an önce maeliyathaneye gitmek istiyordum düğüne gitmek ister gibi:)
üstelik morartıımın olacağını bile bile göz kalemimi sürüp gittim:)Hemşire diyoki bana"ay bide makyaj yapmış:)".Ya ben birden o kadar moraracağımı bilemedim 2gün sonra morarırım sanıyorm aslında.O şekildeydim yani,rahattım.
Anestezi yapılrırknde hiçbişe duymadım.Diyorum ya çok iyiler diye.Normalde ben ameliya sedyesinde uzanıyordum,hemşirelerin hepsi diğer taraflarda durup benimle konuşuyorlardı.Sonra anestezici geldi,o kolumun yanına geçti.hemşireler bi anda onu kapatacak şekilde etrafımı çevrelediler ve beni devamlı soru yağmuruna,sohbete tuttular.Ben önce cevap veriyordum,sonra fark ettim bi anda etraımı çevrelemelerini.Dedimki gülerek siz beni bayıtlmak için böyle konuşturuyorsunuz diimii:) Hemşiree yooook dedi ve sonrasını hatırlamıyorum:) Uyandığımda odamdaydım.Yani anestezi önce uyku getirir ve sen anlarsın bayılacağını dye bilirdim,yok öyle olmadı bana.Birden gittim:)
ÇOK GÜZELDİ AMA YAAAA,özledim:)
 
Back
X