Bir küçük çocuk meselesi

Bir cocugun egitimi gelecegi elbette cok onemlidir ama bir kardes gelince de kalitesinin inanilmaz dusecegine inanmiyorum. Cok iyi bir devlet okuluna gider + kurslarla eksigini tamamlar gibi. Ki kardesten daha onemli olamaz hicbir egitim bence.

Kardeslerim var ve iyi ki de varlar diyorum. Iyi gunumde kotu gunumde hep yanimdalar hep de olsunlar insallah. Benim de 1 cocugum var daha cok kucuk Allah nasip ederse insallah kardesi olsun cok isterim.

haklisiniz ülkenin durumu eğitim durumu ortada..herkes çocuklarına iyi bir eğitim iyi bir gelecek bırakmak ister.. benim de bir oğlum var 32 aylık ve ona kardeş istiyorum çünkü bu çok farklı bir duygu biz 4 kardeşiz.. anne babadan kalan en değerli miras kardeşlerdir.. tabi bunun kararını siz vereceksiniz ama.. çocuğunuzu yanlız bırakmayın derim

tek çocuğum tek çocuk sahibiyim ne kardeş istedim hayatım boyunca ne 2. bir çocuk, kızımın eşimin ilk eşinden olan bir abisi var ama çok sık görüşmediklerinden ilerde de aralarında çok bir kardeşlik bağı olacağını düşünmüyorum. ama kardeş çok mu gerekli derseniz bence gerekmiyor...
önemli olan mevcut çocuğa herşeyin en iyisini verebilmek...

cevap beklediginiz gruba dahil degilim ancak sunu soylemek istiyorum iyi imkanlari olan egitimi olan isi gucu olan tek cocukda kapiyi carpip cikabilir (olmayanda carpip cikabilir tabi ama imkani olan daha rahat carpar ) kapiyi carpip cikmanin kardesle degil kendisine olan ozguveniyle alakali tamamen
bir cocugum var 2.yi bazen aklima takilsada dusunmuyorum evet kardes guzel bir sey ama yaparsam birincisinin zaten kisitli olan imkanlarini dahada kismak istemiyorum allah isteyipte olmayanlara versin insallah

Büyük kızım 33 aylık, küçüğü henüz 20 günlük. İyi mi oldu kötü mü henüz bilemem. Ancak ben başka şey söylemek için geldim. Bir öğretmen olarak diyorum ki, eğitim sisteminin içini gerçekten iyi bilen özel okul diye diretmez şu zamanda. Eğer çok marka, iyi ve dolayısı ile fiyatı 50bin civarı olan okullara vermeyecekseniz özel okula vermeyin. Hepsi maddi zorlukta. Aşırı öğretmen sirkülasyonu var.

ikinci çocuk yapacaksanız arayı çok açmanızı tavsiye etmem.aradaki yaş farkı artınca arkadaş gibi büyüme durumu ortadan kalkıyor ve evde kaos çıkıyor genelde.(iki taraf da yetişkin olduğunda ortam tekrar sakinler ama ).4 yaştan fazla yaş farkı için geçerli bu dediğim.kendi adıma konuşuyorum eğer bir sabancı değilsem ben 2. çocuğu yapmam.onu dünyaya getirdiysem zorlansın biraz diye düşünme , bir şeylerden eksik bırakma hakkını kendimde göremiyorum.ben çok çocuk istiyorum diye ondan refah düzeyini alamam.eğer bir kardeşi olursa o kardeşin hayırlı olacağı ne malum? ya ona yük olacak biri olursa, ya kötü huylu olursa.herkes kardeş istemek zorunda değil.hatta dürüstçe bir şey söyleyeyim benim benden 7 yaş küçük bir erkek kardeşim var ve ben hiçbir zaman kardeş istemedim , başıma bir şey geldiğinde de ona gitmem.biz burdan göçtükten sonra demişsiniz ama keşke ölümler sıralı olsa.yani o sıralama değişebilir.

Biz de tam bu maddi kaygılar ve herşeye sıfırdan başlamak yüzünden ikinciyi düşünmüyoruz ..
özellikle maddi olarak ana sebep ..

Tek çocuğum hiç eksikliğini hissetmedim. Kuzenlerimle çok bir arada büyüdüm. Sınıf arkadaşlarıma göre daha iyi durumdaydım her zaman tek çocuk olmanın farkı hissediliyordu. Tabi artıları da var eksileri de. Her kardeş iyidir diye bir şey yok. Yengemler 8 kardeş hiçbiri birbiriyle görüşmüyor. Fazla uzağa gitmeye gerek yok bu forumda kardeşinden kötülük görmüş insanların konusu çok. Arada yaş farkı şu kadar olsun diye bir sınırlamanız olmasın bence. Eğer kendinizi maddi, manevi hazır hissetmiyorsanız bir çocuk daha düşünmeyin derim.

Konuyu kardeş olayından çıkarım bence, ikinci bir çocuk istiyorsanız doğurun istemiyorsanız doğurmayın.

Orta gelirli misiniz şimdi siz, 8 bin maaş artı kira geliri olan bir evle
Asıl sorunuza gelecek olursam, 3 yaş 9 ay var çocuklarımın arasında, bu durum çocuğuna göre değişir, benim büyük çocuğum kardeşi olunca ilk aylar çok güzel karşıladı, çok yardımcı oldu bana, uyurken ses yapmadı vs ama ne zaman ki kardeşi konuşmaya hey bende varım artık demeye başladı, işte o zaman kıskançlıklarda başladı.
Bu doğal bir duygu bence, zarar vermediği sürece tabi ki kıskanacak, insanın doğasında var bu duygu.
Kardeş olmalı diyenlerdenim.

Ya hiçmi pozitif tarafi yok 2inci çoçugun?

Su siralar bizde düsünüyoruz 2inciyi fakat her gün fikir degistiriyorum. Bizdeki sorun maddiyat degil fakat maneviyat. Bir diyorum "nasil ilgimi sevgimi 2 çoçuk arasinda paylasirim, yazik degilmi kizima?" Bir diyorum "Yok yok, bir kardese ihtiyaci var, hiç degilse birbirleri ile oynarlar, rahatlarim"

Hele o pazar günü örnegin, mahv edici. Kizimda, eger kardesi olursa, o kardes oldugu zamanda 4-5 yasinda olacak. Tam okul sonrasi aktivite zamani.

Neye ihtiyacim oldugunuda bilmiyorum. Birinin gaz vermesinemi? Yada birinin "manyakmisin, ne 2incisi" demesinemi? Bu konuda kafam fazlasi ile karisik.

Benim çocuğum falan yok ama kardeşlerim var...
Annemler de 10 kardeş...
Asıl olan bireyin kendisine yetmesidir...
Çocuğu çocuğunuz için yapmayın.Annemin 9 kardeşi var birinin bile hayrı yok onu da geçtim yaptıkları altında eziliyor(annem zamanında sorumluluklarını aldıda)

çocuğunuza ya da olacak olan kardeşe birbirlerinin sorumluluğunu yüklemeyin bence illa yapıcaz derseniz...

2 side ayrı birey kendilerine yetecekler...
İleride herkesin ayrı ailesi ayrı hayat tarzları oluyor ve bazen insanı keşke olmasalardı durumuna getiriyor...

birazda benim kardeşlerimle durumumu söyleyeyim seviyorum ama olmasalardı da aramazdım...
Zira şuan onlar kendilerini şekillendirdikleri yaştalar...
Şuan aynı ailede olmamıza rağmen birbirimize karşı elbet bencilliklerimiz var ilerisini düşünemiyorum...

kimsenin kapıyı çarpıp çıkması için 2.birine ihtiyacı yok...
Güzel bir şekilde yetişir de umarım özgüvenli bir şekilde yapması gerekeni yapar kızınız...

hem anne baba içinde çok zor 2 çocuk demek herşeylerini çok önemseyeceksin her üzüldüklerinde ekstra üzüleceksin...
Baya yıpranacaksın yani...
Büyük konuşmayayım ama birazdan daha fazla kendime zaman ayırmak isterdim...

bencillik mi olur sorunuz yapsanız da belli miktarda bencillikler olabilir...
Yapmazsanız da pişman olabilirsiniz..

ama buradaki en büyük nokta 2 side benzer genetiği taşıyacak ama karakter genetikleri çok farklı olabilir...
Herkes kendi ayaklarının üstünde durmalı...
Bence birbirlerinin sorumluluğunu yüklenilsin diye doğurulmaz çocuk...

umarım pişman olmayacagınız bir karar alırsınız...

Bence tamamen kızınızın karakterine bağlı ve gelecek çocugun bu iyi mi olur kötü mü olur sorusunun cevabı burada saklı...

bu da şans biraz

bn yalnızlığı seven biri olmadığım için yanımda iyi ve kötü günümde olcak bir kardeşim olsun isterim. Annen ve babanında hayatta olmadığını varsaydığımızda tutunacak dal olarak kardeşi olmalı insanın. Tek çocuk olanlara bakıyorum 60 yaşında bile bir kardeşim olaydı iyi olurdu diyorlar.

ablalarım, abim iyi ki var :) hepimiz de okuduk hepimizin de maddi durumu yeterli çok şükür..
düşündüm de ablalarım olmasa bunca derdi kimle paylaşırdım, kimle sinema keyfi yapardım..

Bence tamamen kızınızın karakterine bağlı ve gelecek çocugun bu iyi mi olur kötü mü olur sorusunun cevabı burada saklı...

bu da şans biraz

Sans iste. Benim kizim 6ayliktan sonra saat aksam 7den, sabah 7ye kadar uyuyor.

Iste ya bu ikinci kolik bir bebek ise? Ya 1 yasina kadar hiç umaz ise? Yan en basit örnekler, hiçbirsey yapamayacagin. O halde nasil ilgi verecegim kizima? O bile olmaz ise, gayet "normal" bebek olursa bile, o ilk zamanlarda uykusuzluk, yorgunluk, hormonlar,.. Ay bunu yazarken vaz geçiyorum bile

Ancak kizim son zamanlarda kardes kardes diye tutturuyor. Bir taraftanda konu sahibin dedigi gibi, biz vefat ettiken sonra, insanin kardesi olmasi iyi diyorum.

Ya gerçekten bilmiyorum

Benim iki çocuğum var.şükür ikisinede yetecek hem maddi hem manevi imkanlarımız var. Büyük 3 küçük 1 yaşında. Allah eksikliklerini göstermesin. Ikisi (oyuncak kavga harici) iyi anlaşıyor. Halası oğluma "kardeşin bende kalacak bundan sonra" diye şaka yaptı. Oğlum ağlamaya başladı. Söz konusu kardeşi ise şaka anlamaz. Görmese hemen soruyor nerede diye. Kendinizde yetebilecek gücü görüyorsaniz neden olmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…