Ben de o nedenle mahkeme sürecine girmek istemiyorum. 3 yıl sürecek. 3 yıl yine çok düşük bir kira alacağım. Canım sıkılacak.Mahkemeler suan kiraci/ev sahipleri davalarıyla dolu.
Sen orta yolu nedir diye bir konuş bakalim, 30 binin ortasini 15 olarak ayarlar bu.Ben de o nedenle mahkeme sürecine girmek istemiyorum. 3 yıl sürecek. 3 yıl yine çok düşük bir kira alacağım. Canım sıkılacak.
Yani bu ev bizim yaşayacağımız evdi, biz yurtdışına taşınınca kiralık oldu. Kendi malımda başkasının hakkımı yemesine sinir oluyorum.
Karı koca doktorlar. Başka evleri de var biliyorum. Kendileri evlerini kiraya verip benim evimde değerinin 4te birine yaşamalarını hak görmüyorum.
Ben bulmasam avukat bulsa? Hani ilk mesajımda sormuştum ya ben mi cevap yazayım avukat mı yazsın diye. Avukat arasın o uğraşsın istiyorum. Ama adamın attığı mesaja avukat dönerse tepkisi daha da sert olur mu? Bilmiyorum belki çatışmadan kaçınıyorum ama denedim yani ben bu adamla diyalog kurmayı onun dediği oldu.Devlet yüzde 25 varken, adam zaten belirlenen oranın fazlasını yatırmış.kötü niyetli biri olsa yüzde 25 yatırır işin içinden çıkardı. Kafasına göre daha ne yapabilir, devlet yüzde 25 kuralını koymuşken. Yüzde 40 fena değil. Öyle yıllık kiracı bulmak kolay değil üstelik. Bence orta yol bulunabilir bir kiracı tipi
Anlamadım ne demek istediğiniziSıfırdan girecekmiş gibi niye hesaplıyorsunuz ki, sıfırdan girmiyor ve 5 senelik kiracı. Emsallere değil evin sıfır değerine göre çıkarmaya çalışıyorsunuz çok fazla bu, haksızlık da bence.
Anlamadım ne demek istediğinizi
Evin sıfır değerine çıkarmak ne demek?
Bölgede 3+1ler 20-25000. Ben 30000 dedim.
Evin emsalleri 20-25. Siz sanki yeni bir kiracı bulacakmışsınız, hiç tanımadığınız biriyle sıfırdan anlaşacakmışsınız gibi hesaplamışsınız 30 diye onu diyorum.Şimdi sıfırdan kiracı girecek olsa kirası 35000 olur dediler.
Bölgede 3+1ler 20-25000. Benim evim 6+1, 2 mutfak, 3 banyosu var.Evin emsalleri 20-25. Siz sanki yeni bir kiracı bulacakmışsınız, hiç tanımadığınız biriyle sıfırdan anlaşacakmışsınız gibi hesaplamışsınız 30 diye onu diyorum.
Ben de o nedenle mahkeme sürecine girmek istemiyorum. 3 yıl sürecek. 3 yıl yine çok düşük bir kira alacağım. Canım sıkılacak.
Yani bu ev bizim yaşayacağımız evdi, biz yurtdışına taşınınca kiralık oldu. Kendi malımda başkasının hakkımı yemesine sinir oluyorum.
Karı koca doktorlar. Başka evleri de var biliyorum. Kendileri evlerini kiraya verip benim evimde değerinin 4te birine yaşamalarını hak görmüyorum.
Ben bulmasam avukat bulsa? Hani ilk mesajımda sormuştum ya ben mi cevap yazayım avukat mı yazsın diye. Avukat arasın o uğraşsın istiyorum. Ama adamın attığı mesaja avukat dönerse tepkisi daha da sert olur mu? Bilmiyorum belki çatışmadan kaçınıyorum ama denedim yani ben bu adamla diyalog kurmayı onun dediği oldu.
Ha herhangi bi yerde yazmamışsınız ya da ben okumamışım, çevrenin kirasını öyle yazınca sizinki de aynı sandım benBölgede 3+1ler 20-25000. Benim evim 6+1, 2 mutfak, 3 banyosu var.
Sözleşme ağustos ayında 5 yıl oluyor. Aslında ondan bile rahatsızım çünkü ekonomi çok değişiyor ve 4 ay önceden adı konulsun istiyor.5 sene doldugunda kiira tespit davasi acabilirsiniz. Dava biraz uzun surebilir ama geriye donuk toplu odeme alirsiniz. Tabi o zamana kadar o para enflasyonda erir gider ama ben yerinizde olsam kira tespit davasi acardim.
Maalesef ekonomi cok degisken. Acaba anlasmak istedigi rakam nedir ? Eger cok komik bi rakam degilse ve evinize iyi bakiyorsa kirayi zamaninda oduyorsa biraz dusunseniz mi ?Sözleşme ağustos ayında 5 yıl oluyor. Aslında ondan bile rahatsızım çünkü ekonomi çok değişiyor ve 4 ay önceden adı konulsun istiyor.
Dava da seneler sürer mi?
Sitede bir başkası 25000i kabul etmedi davaya gittiler diye yazmış. Yani 25i kabul etmeyeceğim diye ima etmiş anlıyorum ben.Maalesef ekonomi cok degisken. Acaba anlasmak istedigi rakam nedir ? Eger cok komik bi rakam degilse ve evinize iyi bakiyorsa kirayi zamaninda oduyorsa biraz dusunseniz mi ?
Kira oranın yukselmesini istiyorsanız 5.yilda dava açmanız gerek,eğer acmazsaniz o hakkınızı kaydedebilirsiniz çünkü 5 yıl şartı var,o zaman da kiracinizi kafanıza göre cikartamazsiniz yada zam yapamazsınız.Sitede bir başkası 25000i kabul etmedi davaya gittiler diye yazmış. Yani 25i kabul etmeyeceğim diye ima etmiş anlıyorum ben.
Eve iyi bakıp bakmadığını bilmemekle beraber çıkarken de berbat durumda bırakacağına adım gibi eminim.
Beş yıl bu ağustosta oluyor.Kira oranın yukselmesini istiyorsanız 5.yilda dava açmanız gerek,eğer acmazsaniz o hakkınızı kaydedebilirsiniz çünkü 5 yıl şartı var,o zaman da kiracinizi kafanıza göre cikartamazsiniz yada zam yapamazsınız.
Temmuzda %25 bitecek zaten büyük olasılıkla eskisi gibi olur Tüfe oda ,%100 olmaz en fazla %60 olur diye tahmin ediyorum