- 5 Nisan 2023
- 21
- 15
- 3
- 29
- Konu Sahibi begonvillerce
Aynı ben hiiiç mi hiç sevmem, bende hiç bir merasime katılmadığım için bu olaylarda nasıl oluyor bilmiyorum oradan buradan okuyorum mevcut durum içerisinde.Düğünlerden, nişanlardan ve kınalardan nefret ederim, zorunlu kalmadıkça kimsenin merasimine de gitmem, buna rağmen iki düğün yapmak durumunda kaldım Sevgili kocam düğün istedi, kabul ettim. Aileler de farklı şehirlerde olduğu için kendi ailemin yaşadığı yerde nikah, eşimin ailesinin yaşadığı yerde de düğün olur diye düşündük maddi sebeplerden dolayı. Bu fikre annem ve babam kesinlikle karşı çıktılar. Babam "Benim en az 1000 misafirim gelir, nikahla olmaz!" dedi yumruğunu masaya vurup (hakikaten vurdu yani, mecaz değil ). Annem de kendisi sadece nikah yaparak evlendiği için zamanında çok dedikodusunun yapıldığını söyledi, "Devir değişti" desem de fikrinden dönmedi. "O zaman bu şehirde düğünü siz yapın, elimi cebime atmam, hiç bir şeyle de uğraşmam, misafir gibi gelip giderim!" dedim, öyle de yaptım. Eşimin ailesi de "Kına gecesi" diye tutturdular, köyde evlerinin önünde olacakmış, alkollü çalgılı falan. Bu sefer eşim de kına gecesini hiç sevmediği için "Benden beş kuruş çıkmaz, ne yapıyorsanız kendiniz yapın, maddi manevi biz uğraşamayız" dedik, yapmadılar Demem o ki, siz istemediğiniz şeyleri söyleyin, karşınızdakilerin önerilerini dinleyin, somut bir çözümle orta yolu bulun. Mesela 3-5 kız arkadaşınızın yanına biraz da yaşıt akraba kızlarını, iki tarafın da annelerini alıp gelin hamamı gibi bir şey yapabilirsiniz, ya da küçük bir mekan tutup bindallı değil sade bir elbiseyle bir saatlik bir eğlence düzenleyebilirsiniz, herkesin de gönlü olur böylece.
Annemler kınayı biz yapacağız siz bir şey yapmayacaksınız diyor, biz bunu da istemiyoruz hadi ona da tamam dedik işin maddi kısmı değilki beni rahatsız eden. İstemediğim bir şeyi sırf başkaları istiyor diye yapmak durumunda kalmak, manevi ve fiziksel olarak bunun ağırlığını taşımak. Bundan rahatsız oluyorum yani, buna maruz kalmak sitemiyorum..
Ha yok o bindallı giyilecek anneme kalsa, tüm köy halkı çağıralacak.. El alem ne düşünür yoksa :O