Bir kere daha denemeli miyim sizce?

O benden önceki kazancı, o yüzden benim için önemli değil, ben benden sonraki yaptıklarına bakıyorum. Babası evi ölse vermez, bu konuda baya kavgaları oldu çünkü biliyorum, bir de bana şikayet ediyor ama o evi ben ödedim diye, bende ödemeseydin diyorum. Babası kalp hastası, Allah korusun kavga sırasında bir şey olursa ömür boyu vicdan azabı çeker, o yüzden kavga etme, saygılı bir şekilde artık size paramı vermeyeceğim de diyorum, anlamıyorlar diyor. Evin masraflarını karşılıyor zaten, çok enteresan, o kadar masrafı kendi yapsa yalnız yaşayabilir aslında ama onlara göre bu ters bir durum sanırım. Ailesi dışında çok aklı başında biri, öğretim üyesi, çok başarılı, üniversite haricinde başka yerlere derse de gidiyor, çok iyi bir kazancı var, deli gibi çalışıyor resmen, bu kadar çalışıp parası olmaması ne kadar acı aslında bir düşünse. Evlilik teklifi ettikten sonra ailesine vermeyip biriktirse benim için yeterliydi ama onu bile yapmamış, gözümden çok düştü o yüzden. Ben sizin gibi benim eşim kime nasıl davranması gerektiğini bilir diyemem ileride maalesef, sorun para da değil bu sanırım. onun bu davranışları yüzünden ben ailesinden ölesiye nefret ettim, sürekli ailenden nefret ediyorum diyorum, bu da asla hoş bir şey değil. Biri bana sürekli kokrunç bir ailen var, ailenden nefret ediyorum dese aşkımdan ölsem bakmam yüzüne, hümanist bir insanım normalde, bana bunları söylettiği içinde kızgınım. Bizden olmaz yani, tek isteğim bunu onunda kabullenip yaramı sürekli deşmemesi ama anlatamıyorum.

bu adam ögretim üyesimi

vay başımıza gelenlerrrr

gerçekten de durumunuza bir dışarıdan bakın bence. yakın bir arkadaşınız size böyle gelmiş olsa nasıl tavsiye verirdiniz?adam bu güne kadar verdiği sözleri tutmamış, ailesinin sözünden çıkıp da ben bu kızı seviyorum bir birlikte hayat kuracağız deyip resti çekememiş. şimdi yine tonla söz veriyor size ama bunlardan da dönmeyeceği ne malum? aynı film defalarca izlenir mi?
sizin güveninizi boşa çıkarmış birine bir saniye daha harcamayın unutmayın güven kolay duyulacak bir şey değil ki zaten sizin aklınızda da yine sözünden döner düşüncesi var.
ailesi ayrı bir konu. illaki karışacaklar bir de işin içine maddiyat giriyor, anladığım kadarıyla eski sevgiliniz onlar için önemli bir gelir kaynağı ve bunu kaybetmek istemiyorlar. sorun sizi sevip sevmemelerinde değil. eğer eski sevgiliniz onlara rest çekmiş biz bu işi bildiğimiz gibi yapıyoruz demiş ve onların gerçekten birşeylere karışmasını engellemiş olsaydı şu anda sizden kötüsü cadısı yoktu, biricik oğullarının kanını emen kötü gelin olacaktınız.
böyle aileleri ilişkileri bilirim. ayrılarak en doğru kararı almışsınız. eski sevgiliniz bu gün ne derse desin yarın öbür gün yine aynı şeyler olacak bu devirde evlenip boşanmak hele bir de çocuk olduktan sonra çok zor.
valla allah kurtarmış sizi. sakın kararınızdan dönmeyin. daha niceleri var sizi el üstünde tutacak

O yüzden yakın arkadaşlarıma anlatamıyorum bile bu durumu. Yakın bir arkadaşım bana anlatsa, kaç kurtar kendini derdim tabi ki. Şu an kendime de aynı şeyleri söylüyorum ama onu görünce de üzülüyorum.

Bende, ailemde aylardır Allah kurtardı bizi diyoruz, ayrılığı da acayip kabullendim, iyilikle kötülükle her şekilde anlattım ona da yok anlamıyor, ne yapıp edip kafamı karıştırıyor, o yüzden birilerine anlatıp fikir almak istedim, teşekkür ederim.

Ben hiç değişenini görmedim.Eski eşimin ailesi ve benim ailem okadar farklıydı ki ..hiçbir zaman mesafe koyamadı koyucam diyordu ailesi bir duygu sömürüsü yapıyordu babası hastalanıyordu borçları yüzünden diyip kayınvalide telefon da ağlıyordu ex eşim vicdan yapıp koşa koşa gidiyordu doktor lar gayet sağlıklısın bir problem yok diyorlardı bunu defalarca yaşadık herzaman para verdik kendimiz sıkıştık onlara verdik bizi herzaman son demine kadar sömürdüler eşim bile bile babam atsam atılmaz diye kendini borca soktu gerekirse yine de verdi ensonunda çocukluğunda yaşadığı şeyler psikolojik olarak büyük şekilde çıktı!Kötü çocukluk=mutsuz yetişkin diyorum burada bizim ayrılık sebebimiz çok daha kötü bir sebepten oldu

Aynı onun ailesini anlatıyorsunuz, Kızların maaş kartını alıp onlara sadece harçlık vermişler, o yüzden o ben şanslıydım en azından maaş kartımı vermedim diyor. Beni anlamıyorsun, başka türlü o evde bana huzur vermediler, o evde yaşamak için vermem lazımdı diyor, ben bunu da anlamıyorum çünkü çocukluğundan beri çalışıyor, kendi çalışarak okumuş, şu an öğretim üyesi, yani hiç mi düşünmedin bu yaşa kadar ben ne yapıyorum diye. Hadi buraya kadar anlayayım, biz evlilik kararı aldığımız tarihten itibaren verme biriktir, ben bilmiyordum verdiğini, düğün hazırlıklarına başlayınca öğrendim ve şok oldum, biz evlenicez, en azından evlilik teklif ettiğin aydan beri biriktirseydin dedim anlamıyorsun huzur vermediler dedi. Şu an vermiyorum artık, biriktiriyorum diyor ama bana yine de güven vermiyor çünkü sizin gibi kendi fark etmedi bazı şeyleri, ben kafasına vura vura fark ettirdim, fark ettiyse tabi.
Evlilik kararı verdiği anda rest cekmeliydi gerekirse ayrı eve çıkmalıydı,hala bile isteye sömürülüyor muhtemelen,karşı çıkmak hayır demek kolay değil ciddi bi tepkiyle karşılaşıyorsunuz çünkü bence o tepkileri göze alamıyor,kaçak oynuyor.

Ben hiç değişenini görmedim.Eski eşimin ailesi ve benim ailem okadar farklıydı ki ..hiçbir zaman mesafe koyamadı koyucam diyordu ailesi bir duygu sömürüsü yapıyordu babası hastalanıyordu borçları yüzünden diyip kayınvalide telefon da ağlıyordu ex eşim vicdan yapıp koşa koşa gidiyordu doktor lar gayet sağlıklısın bir problem yok diyorlardı bunu defalarca yaşadık herzaman para verdik kendimiz sıkıştık onlara verdik bizi herzaman son demine kadar sömürdüler eşim bile bile babam atsam atılmaz diye kendini borca soktu gerekirse yine de verdi ensonunda çocukluğunda yaşadığı şeyler psikolojik olarak büyük şekilde çıktı!Kötü çocukluk=mutsuz yetişkin diyorum burada bizim ayrılık sebebimiz çok daha kötü bir sebepten oldu

İnsan değişebilir ama istemesi lazım, isteseydi bu yaşa kadar değişirdi zaten, artık değişmez diye düşünüyorum bende.

Ailesinin durumu çok iyi, borcum var diye isteyecek bir durumları yok ama işte.

Size de çok geçmiş olsun, Rabbim çok hayırlı kapılar açsın inşallah.

Evlilik kararı verdiği anda rest cekmeliydi gerekirse ayrı eve çıkmalıydı,hala bile isteye sömürülüyor muhtemelen,karşı çıkmak hayır demek kolay değil ciddi bi tepkiyle karşılaşıyorsunuz çünkü bence o tepkileri göze alamıyor,kaçak oynuyor.

Aynen o andan itibaren vermese benim için yeterliydi, benim çok sonra haberim oldu maaşını verdiğinden. Kesinlikle kaçak oynuyor, ne yardan geçiyor ne serden.

Aynen o andan itibaren vermese benim için yeterliydi, benim çok sonra haberim oldu maaşını verdiğinden. Kesinlikle kaçak oynuyor, ne yardan geçiyor ne serden.
Kendi ayakları üzerinde duran zeki bi kadınla evlenmeyecek o zaman,varolan durumu kabullenebilecek mümkünse kendi kültüründen hatta çalışmayan bi kadınla evlenecek,siz ona bikaç gömlek fazlasınız sahip olduğunuz farkındalıkla.

Kendi ayakları üzerinde duran zeki bi kadınla evlenmeyecek o zaman,varolan durumu kabullenebilecek mümkünse kendi kültüründen hatta çalışmayan bi kadınla evlenecek,siz ona bikaç gömlek fazlasınız sahip olduğunuz farkındalıkla.

Çalışmayan biri ile evleneceğini sanmıyorum, maalesef çalışıp maaş kartını eşine verip ailesine vermesine göz yuman çok kadın var, öyle biri ile evlenebilir ama benle değil haklısınız. Bu şekilde ne ben mutlu olabilirim, ne de o zaten. Benzer olayları yaşamış birisi olduğunuz için yorumlarınız çok faydalı oldu benim için, çok teşekkür ederim. Sizi de içinde bulunduğunuz kötü duruma karşı durabildiğiniz için tebrik ediyorum.

Çalışmayan biri ile evleneceğini sanmıyorum, maalesef çalışıp maaş kartını eşine verip ailesine vermesine göz yuman çok kadın var, öyle biri ile evlenebilir ama benle değil haklısınız. Bu şekilde ne ben mutlu olabilirim, ne de o zaten. Benzer olayları yaşamış birisi olduğunuz için yorumlarınız çok faydalı oldu benim için, çok teşekkür ederim. Sizi de içinde bulunduğunuz kötü duruma karşı durabildiğiniz için tebrik ediyorum.
Benzer olaylarla bu kadar savaştığımı gören eşim kendi ailesine para vermek için bi planı var mıydı bilmiyorum ama girişimde dahi bulunmadı,bize en büyük artısı bu oldu. Siz de evlenince hallederiz mantıgında olmadığınız için kendinizi tebrik edin çünkü zaman zaman eşim bile pes etti benim ailem için,yollasak mı para düzelir mi acaba diye,dik durabilmek çok zordu özünde.

Benzer olaylarla bu kadar savaştığımı gören eşim kendi ailesine para vermek için bi planı var mıydı bilmiyorum ama girişimde dahi bulunmadı,bize en büyük artısı bu oldu. Siz de evlenince hallederiz mantıgında olmadığınız için kendinizi tebrik edin çünkü zaman zaman eşim bile pes etti benim ailem için,yollasak mı para düzelir mi acaba diye,dik durabilmek çok zordu özünde.

Dik durmak değil de evlenince sorun çıkacağından %99 eminim, o nedenle bile bile ateşe atmak istemiyorum kendimi. Bu kadar farkındayken bile zaman zaman acaba gerçekten düzelir mi diye soruyorum kendime, o kadar da kolay değil aslında. Siz sürekli gönderme taraftarı olsanız, eminim eşiniz de bir yerde dayanamayıp dur derdi, karşıdaki insan için hiç kolay değil.

Ailesinin talepte bulunup hala anlayışsız davranmasını anlamıyorum ben. Bu çocuk yuva kuracak evlenecek niye sana versin. Arkadasım bu yüzden ayrıldı eşinin ailesi çocuğun maaş kartını vermiyordu. Çocuk herseyi ailesi üstüne yapıyordu. Kıza harçlık bile gıdım gıdım veriyordu ihtiyaçlarını karşılamıyordu. Kız şikayet etmeye başlayınca aile ayırdı aldı oğullarını

Dik durmak değil de evlenince sorun çıkacağından %99 eminim, o nedenle bile bile ateşe atmak istemiyorum kendimi. Bu kadar farkındayken bile zaman zaman acaba gerçekten düzelir mi diye soruyorum kendime, o kadar da kolay değil aslında. Siz sürekli gönderme taraftarı olsanız, eminim eşiniz de bir yerde dayanamayıp dur derdi, karşıdaki insan için hiç kolay değil.

Maaş kartını bana ver bende duracak deseniz ne olur. Eşiniz ihtiyaçları için kredi kartı kullanır

Ailesinin talepte bulunup hala anlayışsız davranmasını anlamıyorum ben. Bu çocuk yuva kuracak evlenecek niye sana versin. Arkadasım bu yüzden ayrıldı eşinin ailesi çocuğun maaş kartını vermiyordu. Çocuk herseyi ailesi üstüne yapıyordu. Kıza harçlık bile gıdım gıdım veriyordu ihtiyaçlarını karşılamıyordu. Kız şikayet etmeye başlayınca aile ayırdı aldı oğullarını

Bende anlayamıyorum, durumları çok iyi çünkü. Oğulları onlar için büyük bir gelir olduğu için evlenmesini de istemiyorlar, evlenmeyelim diye babası bir sürü sorun çıkardı. Kızları daha büyük o da evlenmemiş, muhtemelen onunda evlenmesine bu şekilde engel oldular. Vermeyeceğim dediği zaman büyük sorunlar çıktı zaten, artık vermiyorum diyor ama ne kadar doğru acaba.

Maaş kartını bana ver bende duracak deseniz ne olur. Eşiniz ihtiyaçları için kredi kartı kullanır

Parasını ailesine verdiğini ilk duyduğumda şok olmuştum. Ortak bir hesap açıcaz, evlenince ikimizinde maaşları oraya yatacak, harcadığın her kuruşu görücem demiştim, tabi ki evlendikten sonra senden habersiz vereceğim bir kuruş bile haram olur dedi ama ne kadar uygulayacak acaba evlendikten sonra, ya evlenmek için yapıyorsa.

Bende anlayamıyorum, durumları çok iyi çünkü. Oğulları onlar için büyük bir gelir olduğu için evlenmesini de istemiyorlar, evlenmeyelim diye babası bir sürü sorun çıkardı. Kızları daha büyük o da evlenmemiş, muhtemelen onunda evlenmesine bu şekilde engel oldular. Vermeyeceğim dediği zaman büyük sorunlar çıktı zaten, artık vermiyorum diyor ama ne kadar doğru acaba.

Eşim işi gereği hiçbi ödemeyle ilgilenemiyor onun maaş kartıda bende maaşını aldığı uygulama da bnm telde kurulu. Eşimin ailesi de çocuklarını para kapısı olarak görüyor. Hatta eşim evleneceği zaman annesi sorun çıkardı. Bize çeyrek altını bile takmadılar üstüne bir de sen işe girdin de bnm koluma be taktın dedi annesi. Babası kredi çek bana araba al ev al diyip durur. Ama eşim hep benim kendi ailem var sorumluluğum var borca gireceksem kendim yatırım yaparım çoluğuma çocuğuma der. Yani sevgilinizin zihniyeti de bi garip. Kardeşim çalışıyor annem gereksiz masraflarına çok kızar ama tek kuruş istemez kardeşim verse bile asla kabul etmez üstüne kendisi gönderir hep anne olarak. Biriktir ilerde ihtiyacın olur der. Eğer eşiniz değişmezse evliliğiniz uzun ömürlü olmaz çünkü siz de bnm gibi böyle şeylere tahammül edemezsiniz diye tahmin ediyorum. Annesi eşimden istiyor bir de karına söyleme diyordu ama bn telde duyuyordum tabi eşim ztn gizlemiyordu. Düğünlere giderken bize takı takmış kişilerin düğünleriyse takıları bizden istiyordu. Ama tabi sonuç alamıyordu. Ben en sonunda dedim ona annem giderken bizden istemiyor öyle saçma iş mi olur onlar bnm evladıma taktı bnde onların evladına takatim sizi ilgilendirmiyor bu diyor siz neden istiyorsunuz dedim. Daha isteyemedi. Ben de çalışıyorum ya bişey isteyemiyor. Biz ev alırız araba alırız kardeşi alamaz sorun yaratır biz biyere gideriz onlar gidemez annesi arar ağlar falan. Ben kendime araba alacaktım eşimle kullanamıyoruz diye ortak. Bize alın ikinciyi diyorlar. Ama sadece konuşuyorlar eşim de veremez ben de vermem. Ama konuşmaları bile yetiyor sinir olmama. Benim eşim dağ bayır it pislik peşinde koşarken ben 1 lirasını rahat harcayanıyırum kimseye de verdirtmem dedim susup kaldılar. Bizim malımız var diye kendileri eşimi maldan mahrum bıraktılar hakkını vermediler. Ama eşim tepki koydu. Dediğim gibi eşim karakterli ve kendi kuruduğu aileye karşı sorumluluklarını bilen birisi.

Back
X