- 12 Ocak 2010
- 16.670
- 1
- 25.044
- 798
- Konu Sahibi peembe_papyon
-
Herkese merhaba
2 yıllık evliyim kv ve kp aramız bazen iyi genelde kötü aynı şehirde oturuyoruz sürekli oraya gitmemizi her zaman içli dışlı olmamızı istiyorlar ve sürekli ısrar böyle olunca gideceğim varsada gitmek istemiyorum.
Kp'im çok farklı bi insan inanın iyi mi kötümü çözemiyorum her gittiğimzde surat insanların içinde laf sokmalar her gittiğimde evde ağlıyorum 2 gün kendime gelemiyorm.O kadar dolaylı söyler ki lafını o an anlayamadığım için bişey diyemiyorum sonradan dank ediyor en basitinden evlendikten sonra bi kaç kilo aldım bi gün biyerde börek yemem için ısrar ediliyordu yee yeee zaten hiç kilo almadın evlendikten sonra baban iyi bakamıyosunuz kızıma demesin dedi.
Kv dem dışardan bakıldığında melek sadece garezi bana onun sebebide biricik oğlunu bana vermesi biyerde bir muhabbet açılsın mesela eşlerle ilgili herkes kendi kocasından bahsederken o oğlunu anlatır. Sürekli torun torun diye baskı yapar. ilk zamanlar beni eşimin yanında otururken gördüğünde çekil oğlumun yanından derdi.Gecenin 12 sinde arayıp bi kaç akrabasıyla oturmaya gelmek istedi bi kere reddettim . Eşimi evdeyken aramaz evden çıkıp işe gittiği saati bilir o zaman arar. Her gittiğimde mutlaka mutfak için erzak vs verir istemiyorum dediğim halde. Evime geldiğinde bütün odalarımı gezer heryere bakar temiz mi diye .Ve bu böyle uzar gider aklıma gelmeyen daha birsürü şey var.
Ben tek başıma gitmiyorum evlerine eşimle birlikte çok bazen haftada bazen bir ayda bazen iki üç gün ard arda duruma göre ziyaret ediyoruz. Mesafeliyim soğuk duruyorum onlara karşı bişey dediklerinde bazen cevap veriyorum genelde kitleniyorum eşime sakin bi dille anlattığım da hak veriyor ama kızdığımda sesimi yükselttiğimde durum farklılaşıyor ve anlayış göstersede hiçbişey yapmıyor sadece dinliyor inanın çocuk yapmak bile istemiyorum ailesinden dolayı çünkü daha fazla gelmek gitmek daha fazla karışmak isteycekler ve bu sefer ben torunlarını onlardan sakınıyor olucam o kadar istersim ki başka bi şehirde yaşamak ama bu şu anlık imkansız.
İçimi dökmek istedim uzun oldu hakkınızı helal edin sizce bu durumla nasıl baş edebilirim ?
Ahh ahh bizimkide eşyaları toplanırken ağlamış bir iki tane kıyafeti eksik eşimin onları vermedi sanırım onları kokluyor özleyince bu zamana kadar alışır düzelir diye bekledim ama yok olmayacak bu böyle dediğin gibi cevap vermek gerek.Aynı benim kayınvalidemin ilk zamanları
Kadıncağız oğluşu evlendi diye bir triplere girmişti. Ben de sussaydım senin gibi muhtemelen halen devam ediyordu ben cevap verince kendini geri çekti.
Mesela annemle ve kayınvalidem oturuyoruz evlendikten bir süre sonra kayınvalidem ay işte hala ağlıyorum odasına gidip ağlıyorum yok pijamasını kokluyorum ne zormuş evlendirmek dedi. Annem direkt orada e ben ne yapayım benim tek çocuğum tek kızımdı yapayalnız kaldım ama kendimi bırakmıyorum. Yeni bir başlangıç yaptılar kendi yuvalarını kurdular buna sevinmemiz lazım annelik bencillik değildir üzülsem ağlasam onları da üzerim bu bencillik olur dedi. Çok bozuldu ama sustu. Sonra biz başbaşayken de bir iki böyle mızıldandı ben de e diğer çocukların da bekar diye üzülüyorsun anne sevinmen lazım değil mi kendi düzenini kurdu kendi ailesini kurdu diye dedim. Mesela eşimi de bebek gibi mıncıklayacak olurdu o konuda da bir kaç misilleme yaptım rahatsız olunca mecbur bir empati de orada yaptı. Şimdi tam benim istediğim munis kıvama geldi.
Çekinme cevabını ver. Emin ol mükemmel uyumlu, anlayışlı ve sabırlı gelin olunca kimseye yaranmıyorsun. Kendini ezdirme.
Oğlu çok kıymetli olan evlendirmeyecek. Uyum sağlamak zorunda bu yeni düzene. Sağlayamıyorsa da rahatsızlıklarını belli etmelisin.
Dediğim gibi sadece bunlar değil aklıma gelenleri yaZdım tamam bazı şeylere de ben alınganlık yapıyorum diyelim ama kp başka zaman bana ye demez herşeyi oğlunun önüne çekerken balık etli makbul değildi de o zaman mı makbul oldu.aslında kv ve kp in bana kötü niyetli gelmedi, valla ben kaynanamdan örnek olsun diye yazıyorum bir ekmek bile görmedim erzak olarak ama kendi annemden istemediğim zahmet etme yorulma dediğim halde bir kere bile boş gelmedim, bu iyi niyet göstergesi, eskiler için balık etli makbuldur kp bu yüzden börek yedirmeye çalışmış bence. tek irrite edici durum temizlik kontrolu
yani herşeye kafana takma bu kadar, he de geç ama karı koca bizim sınırımız bu diye de konulara göre konuşa konuşa öğretin, siz öğretmedikçe sizin ayrı bir aileniz yuvanız eviniz olduğunu anlamazlar
En doğrusu bu sanırım yavaş yavaş öğrenicem bende susmamayı ama benim dilimin ayarı yok işte ya susuyorum yada çok aşırı kaçıyorum böyle olursa daha kötü olur diye korkmamdan aslında susmam.bende eskıden senın gıbıydım onlara birşey demez kocama kötü olurdum , artık onlara patır patır gerektiği kadar cvp veriyorum ve kenera çekiliyorum , artık herkes yerini biliyor , kp bile konuşurken dikkat ediyor ,
bende kocamın kafasını yemıyorum , benden kıymetlisi yok şuan ,
Evet laf söylemeye hakları yok erkek ailelerinin özellikle gelinlere bu kadar yüklenmeye hakları yok ama yapıyorlar işte. Evet gitmem belki tavrımı koyarım benim dediğim olur ama illaki bişeyler yapacaklar eşime yüklenecekler bu sefer oda bana karşı cephe alabilir üstüne bide hamilelik lohusalık psikolojisi inanın kendimde bu gücü bulamıyorum. Aslında her zaman susmuyorum yani 10 kere laf söylediyse 3 üne cevap veriyorum ama daha fazla konuşmam lazım sanırım.Kimse kusura bakmasin yok oyle torununu sakindi falan fistan. Cocuk benim cocugum, ben dogurdum, ben cektim cilesini. Onun cocugunun 'cocugu' ama direkt 'benim cocugum'. Yani evet babaannesi-anneannesi olabilir ebeveynlerin anneleri ama cocuk benim cocugum. Buyuk konusmak gibi olmasin ama ister gosteririm ister gostermem. Yani cocugun olsa ve sik sik gitmesen sana da laf etmeye haklari yok.
Ayrica niye kendini ezdiriyorsun ki? O kadin kim ya kocandan icin cekil yanindan diyecek. O kadar kiskaniyordu madem evlendirmeseydi kiymetlisini. Bazi laf sokmalarini gormezden geleceksin, duymayacaksin, direkt sana laf sokarsa da karsilik vermekten cekinmeyeceksin. Unutmamak lazim alttan alan surundurulur, surunduren ise alttan alinan olur. Yani ezdirme kendini hicbir sekilde.
Çok haklısınız evet aynen öyle eşim yokken alttan alttan söyler lafını beni delirtir eiim geldiğinde gel yavrum hanımının yanına otur diye yer verir sonuç o gülüyor benim suratım asık ee doğal olarak eşim beni suçlu biliyor.Arkadasim bu islerde biraz sinsi olacaksın ,
Bak kv aramak ici oglunun ise gitmesini bekliyormuş ,eminim ki oğlunun yanında sana cok iyi davraniyordur koz vermemek için .
Aynı taktiği uygula.esinin yanında gayet sakin ol ama yalnızken hic bir hatalarini tolere etme,saygindan taviz vermeden sert bir dille ikaz et.
Ben kv yi severim ama birbirimizin bam telini ogrenene kadar bizde de çatışmalar oldu.ilk zamanlar esime anlatmak gibi hatalara düşerdim.hak verirdi ama düşün ki onun da annesi nereye kadsr annesine seni savunup onu susturacak?
Çözümü ben kendim buldum.
Hic esimi bu ise dahil etmeden hep ben müdahale ettim ona ve suan hem aramiz iyi hemde hassas noktalarimi bilir ona göre davranır .
Malesef sana tokat atana obur yanagini cevir felsefesi gunumuz insanina yaramiyor.
Sanirim sadece bizim ulkemizde vardir "iyilikten maraz doğar " atasözü .zira toplum olarak hep iyi insanlari uzmeye,kullanmaya meyilliyiz.
Hangi tür iliski olursa olsun,saygini koruyarak ezdirmeyeceksin kendini.insanlar sana birsey derken dusunecekler .
çok güzel yazmışssınız. sizin tavsiyelerinize benim de ihtiyacım var..Ah ben neden beceremiyorum böyle cevap vermeyiÇığırtkan olacaksın.
Ne demek çekil oğlumun yanından yahu? Kvcim siz bizim nikaha gelmiş miydiniz kendisi nikahlı kocam olur o yüzden yanına da otururum kucağına da diyeceksin patır kütür.
Evini temiz mi incelemek ne haddine?
Etini sıkıyorlarmış gibi tepki vereceksin o çok bilmiş kv yerini bilsin.
Sesin çıksın biraz yoksa daha çok laf yersin üzgünüm herkese hakettiği gibi davranmalısın.
Dediğim gibi sadece bunlar değil aklıma gelenleri yaZdım tamam bazı şeylere de ben alınganlık yapıyorum diyelim ama kp başka zaman bana ye demez herşeyi oğlunun önüne çekerken balık etli makbul değildi de o zaman mı makbul oldu.
Kv demin bi tek temizlik kontrolu konusunda hak vermişsiniz her seferinde işe giderken araması evde aramaması çok normal oğlunu çocuk gibi kıskanması hayattaki tek varlığı oymuş gibi davranması çok mu normal dediğim gibi başka insanlara karşı iyiler zaten kötü insanlar demedim dertleri benimle oda kıskançlıktan.
Peki şöyle bi durum anlatayım size benim annem ablam kv küçük yeğenim oturuyoruz ablam yeğenimi seviyor ay oğlum yavrum yoruldu bugün diye kv dem de diyorki küçükken kıyamıyon ama evlendirirken öyle bi kıyıyosun kii
Sonra yeğenim ablama sesini yükseltiyor şimdi sana bağırıyo evlenince karısına bağırmaz ve bana bi bakış atıyo böyle bi durumda napmalıyım nası bi cevap verilir ki
Ahh ahh bizimkide eşyaları toplanırken ağlamış bir iki tane kıyafeti eksik eşimin onları vermedi sanırım onları kokluyor özleyince bu zamana kadar alışır düzelir diye bekledim ama yok olmayacak bu böyle dediğin gibi cevap vermek gerek.
Çok güzel koymuşsunuz tavrınızı siz hayır demenize rağmen siz yokken yıkaması çok sinir bozucu gerçektenBak bir ornek vereyim.
Hic unutmam kizim daha 6 aylikti ve kv lerin oldugu sehre gitmistik bayramda ve arife günüydü .kızımı yikamak istedi ama evi buz gibiydi(yaz kış evi hep soguktur) ve kizim sehir degistirdigi icin hali hazırda zaten hasta gibiydi.
Kendi kayinvalidesini banyoda yikiyordu ve benim hayir dememe ragmen icerde olmami firsat bilip 6 aylik bebegi kendi kv soyle yikamis.farkettigim an banyonun kapisini sert sert tiklattim:"anne cabuk cikar konusacagiz" dedim.esimde vardi.ciktilar ve kizim zaten hapsurmaya basladi .sesimi biraz yukselterek:"ben onun annesiyim benim iznim olmadan bir daha sakın ama sakın boyle birseye kalkismayin yoksa bir dahaki sefere bu tepkiden daha fazlasını görürsünüz . " dedim.sesim cok yuksek degildi ama olabildigince kararli ve sertti ve bunlari derken gozlerinin icine icine baktım . suan 3 yaşında kızım ve bana sormadan yikayamiyor..
Bir ara surekli bizim eve gelip evimiz evimiz diye konuşuyordu . eltimi falan da kastederek hepimiz biriz ayrimiz gayrimiz var.seninki benim benimki de senin gibi genelleyici ama rahatsız edici cumleler kuruyordu.en sonunda:"herkesin evi dami ayrı.sen kendi malini kime dagitiyorsan dagit ama bizim adimiza konusma.ben sadece kocam ve cocugum icin yapıyorum ne yapiyorsam gerisi benim icin eldir .herkesin kazandığı kendine.benim kimsenin malinda gozum yok,kimsenindr benimkinde olmasin" dedim ve bir daha da boyle seyler soyleyemedi.
Yani net cumleler sarfediyorum kavgaya varmayacak sekilde,sonrada terkediyorum o odayı .o anlıyor anlayacagini,puf nokta tartismayi uzatmaya meyledecek konusmalardan ziyede önü tıkalı ve net konusmak.zira laf sokmalarla olmuyor bu is.en kötü anlamamazliga vurur yine yapar yapacağını
Herkesin düşüncesine saygım var ama benim anlattıklarımın hepsinin size normal gelmesi fakat evdeyken arasa rahatsız ediyor derim demeniz çok konik gerçekten ben deseydim evdeyken arıyor rahatsız oluyorum diye onada oğlu arayacak tabi derdinizBen neden problem göremedim gece oturmaya gelmek istemesi dışında?
Size erzak vermek istemesinde ne gibi bir kötü niyet var?
Peki eşinizi işe giderken aramasında? Evdeyken arasa başbaşa olduğumuzda rahatsız ediyor demeyecek misiniz, ben olsam derim.
Aynı şekilde kayınpederinizle ilgili verdiğiniz örnek de söyleyiş tarzına göre en fazla itici olabilir ki bece normal.
Fazla bilenmişsiniz sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?