Bir Kadına Ölmüş Kocasının Aldattığını Söylemek ya da Söylememek:(

Dünden beri kafam o kdar karışık ki. Bir insan bunu nasıl yapar sorguluyorum. Hatta eşime eğer sen böyle bir şey yaparsan sakın bana yakalanma böyle delil bırakma dedim baya bi kızdı bana ben asla böyle bir şey yapmam diye.
aldatılmak eminim ki çok ağır bir travmadır.e bir de bunu başkalarının bilmesi bunu katlar daha da gurur kırıcı hale getirir.
siz çok etkilenmişsiniz belli.unutmaya,atlatmaya çalışın.kişi ölse de yaptığı yanlış varsa zaten cezasını çekecektir.
belki bunu düşünmek yükünüzü azaltır.hatta o fotoğrafları bile yok edin.bir yerlerde durduğunu bilmek bile sizi rahatsız eder.

Hatalar insanlar için .merhum adam isteyerek yada istemeyerek bir hata yapmis hesap onun hesabi .acı olan genc bir adamin su anda toprak altinda olup hak dunyasina goç etmis olmasidir..yapmayin kadin daha da yikilir. Ölmüş insanin arkasından konusmak iyi degil derler gunahini alirsin.delilleri unutun.bence allah affetsin diye adamada dua edin. .hayata hata yaparak doğruya ulasmaya geldik..hatasini anlayip dogru yola ermeden ölmüş adam belki yasasaydi tövbe edecekti.belki de etmişti. ..

Niye sakladığı konusunda bi fikrim yok. EŞime niye emanet etti derseniz ona güvendiği için. KEndi saklasa eşi bulurdu muhtemelen.

Merhaba ,

Yazacaklarım sizi de üzebilir. Öncelikle size bir emanet bırakılmış ve siz o emanete sahip çıkamamışsınız. Adam öldü , dur bakayım içinde ne vardı diyorsanız ; rahmetli emaneti vermek için yanlış insanları seçmiş.

Ama zarftan şu düştü , bu düştü demeyin. Adamın vefatını duyduğunuzda normalde yapılması gereken cenazeden sonra eşine gidip " Eşiniz bize bu zarfı emanet bırakmıştı , içinde ne var , neden bıraktı , bilmiyoruz. Emaneti artık ona teslim edemeyeceğimiz için size veriyoruz " deyip evden çıkmanız gerekirdi.

Hala da yapmanız gereken bu. O zarf size göre aldatma kanıtı. Peki ya değilse ? Herkesin hayatı kendi hayatımıza benzeyecek diye bir şart yok. Ya o zarf kadının hayatını değiştirebilecekse ?

Emaneti yok edip bir ömür bu yükle yaşamayın. Yok etmek size düşmez. Zaten en başından yapmanız gerekeni yapın. Emaneti rahmetlinin eşine teslim edin. Açıp baktığınız ayıbıyla bir ömür yaşamaya razı olun.

Bi yanddan belki ihaneti öğreneceği için nefretle beraber acısı soğur biraz olsun ölüm acısını azaltabilir ama nefret artar başka türlü acıya dönüşür
bi yandan başka ihtimal de öldüğü içn hesap da soramaz nasıl yaptı nasıl etti diye diye delirebilir acısı daha da artar ..
Bilemiyorum yani açıkçası .

Cok cok zor bi karar.
Ama soylede bisey var:
benim esim olseydi ve ben her mutlu animda onu unuttum korkusu sarsaydi. Mutlu olmaya hakkim yok benim sevdigim adam gitti hayatim bitti dseydim. O zmn beni su cumle rahatlatirdi: kocan senin ssevgine laik olamamis hic bi zaman, seni aldatmis. O vakit bilmek isterdim boyle bisy varsa.

Ama kadin zaten yavas yavasta olsa toparlaniyorsa, ve ayaga kalkmaya calisyorsa, o zmn kpatin mevzuyu.

Çok saçma geldi adamın o resimleri eşinize emanet etmesi. Ne alaka yani. Hem siz de niye bakıyorsunuz ki. Olaya müdahil oldunuz yok yere. Şimdi kadına söyleseniz adamın iş ortağı gibi olacaksınız.
Söylemeseniz daha iyi bence kadına bide aldatılma acısı yaşatmayın, ortada hesap soracağı bir koca da yok, siniri, nefreti hep içinde kalacak daha çok acı çekecek, adam hayatta olsa hıncını çıkarırdı bi şekilde, iş işten geçti artık

siz kadına üzülüyorsunuz şimdi eşi vefat etti, aldatıldı, borçları var vs vs diye de..
sizde emanete sahip çıkamayan bir komşusunuz..

bu durumda size üzülmek daha doğru..

yeteri kadar güvenilir bir komşu değilmişsiniz.

merakınıza yenilip o zarfı açıyorsanız sonucuna da katlanmanız gerekir...
halbuki insanlık görevi olarak, o zarfı açmadan komşunuza teslim etseydiniz hiç başınız ağrımayacak idi.

bu durum sonunda eğer iş aldatılmaysa, bunu öğrenen kadın bu yükü taşıyamasa bile, size göre bir durum olmazdı.. siz o zarfın içeriğini bilemezdiniz... siz en masum kişiydiniz...
fakat şimdi bile bile yapacaksınız, elbette ki zor gelir..

eee bu da size emanete yeteri kadar sahip çıkamamanın , meraklı olmanın cezası olsun ..

bir hata daha yapıp o zarfı ortadan yok etmeyin derim...

siz kadına üzülüyorsunuz şimdi eşi vefat etti, aldatıldı, borçları var vs vs diye de..
sizde emanete sahip çıkamayan bir komşusunuz..

bu durumda size üzülmek daha doğru..

yeteri kadar güvenilir bir komşu değilmişsiniz.

merakınıza yenilip o zarfı açıyorsanız sonucuna da katlanmanız gerekir...
halbuki insanlık görevi olarak, o zarfı açmadan komşunuza teslim etseydiniz hiç başınız ağrımayacak idi.

bu durum sonunda eğer iş aldatılmaysa, bunu öğrenen kadın bu yükü taşıyamasa bile, size göre bir durum olmazdı.. siz o zarfın içeriğini bilemezdiniz... siz en masum kişiydiniz...
fakat şimdi bile bile yapacaksınız, elbette ki zor gelir..

eee bu da size emanete yeteri kadar sahip çıkamamanın , meraklı olmanın cezası olsun ..

bir hata daha yapıp o zarfı ortadan yok etmeyin derim...

aslında o kadar güvenilir insanlar olmasalardı en başta açarlardı o zarfı.bence onlar adam ölünce belki yanlış birşeydir eşine teslim etmek düşüncesiyle bakmışlar.ben çok kötü niyetli bakamadım nedense.

tüm yorumları okumadım ama,

ben olsam çok sevdiğim bir arkadaşımsa söylerdim.

hem bilmeye hakkı var,

hem değmeyen birinin yasını tutuyor,

hem de acısı biraz olsun hafifler ,

ama tabi söyleyince ben kötü olmayacağım bir arkadaşımsa,ispatsız bana inanacak bir arkadaşımsa......

ama bu başka sonuçlarda doğurmaz mı?belki çok kötü sonuçlanacak bir şeye sebep olacaklar.
bence çok zor bir karar bu

Ortada bırakılmış bir emanet ve emanete bakmaması gerekirken bakmış bir çift var. Ne malum rahmetlinin eşinin ayrıca tehdit edilmediği ? Belki o emanet zarftaki fotoğraflar kadının kurtuluşu olacak. Bunun kararını vermek konu sahibesi ve eşine düşmez. Normalde yapmaları gereken içinde ne olduğuna bakmaksızın emaneti teslim etmek değil mi ?

Teslim etsinler. Emanetin sahibi ne yapacağına kendi karar versin.

aslında o kadar güvenilir insanlar olmasalardı en başta açarlardı o zarfı.bence onlar adam ölünce belki yanlış birşeydir eşine teslim etmek düşüncesiyle bakmışlar.ben çok kötü niyetli bakamadım nedense.

Fark etmez. Emanet adı üstünde. Açtığın an emanete hıyanet etmiş oluyorsun. Bunun öncesi sonrası yok. Emaneti teslim etmeliler , imha etmek suçtur.

kötü niyetli değil de meraklı diyelim...

bana normal gelmedi, içinde ya kötü bir şey varsa endişesi neden taşıyorlar ki ?
kötü bir şey varsa bile bu onların sorunu değil ki ?

içinde iyi olsun kötü olsun, konu sahibini ve eşini ilgilendirecek bir durum, konuyu bilmeleri gereken bir durum değil bana kalırsa..

banane ya hu, komşum bana güvenmiş vermiş.. içinde ister aşk mektubu olsun, ister ihanet belgesi olsun,ister ölümüyle ilgili sır perdesi olsun, ister para pul olsun, ister senet olsun..
neden başkasının özel hayatına dahil olayım ki?
üzerime vazife olmazdı..

basit bir emanet ve artık emanet sahibine veriliyor..

bilmemek kadar rahat bir şey var mı ?
şimdi içinde neler olduğunu biliyor da ne oldu ? bunun acısını çekiyor.

kendi kendine etmiş konu sahibi.. bilmeseydi her şey çok daha güzel olurdu...
içinden acı da tatlı da çıksa, komşuluk vazifesini yapmış emaneti teslim etmiş olurdu, yeniden komşuluk vazifesini yapar ve kadına destek olurdu..

bir de ihaneti kadın belki sindirir, üzerini kapatmak isterdi.... ama şimdi düşünsenize komşum açıp gördü.. o da biliyor... kötü şeyleri herkes bilince unutmak affetmek daha da zorlaşır.

Siz söylemeyin tabi de, adam hangi akla hizmet yaptığı şeyi fotoğraflayıp,
arkasında delil bırakıyor onu bide sizin eşinize bırakıyor anlamış değilim.
deli cesareti maşallah.

benim arkadaşım ölen nişanlısının onu aldattığını öğrendi yasını tutarken kız daha beter oldu bence söyleme hiçbişey

X