• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir insan nasıl bu kadar tembel olabilir?

Peki hiç gelecek kaygısı yaşamıyor musunuz? Hayatımı nasıl kazanırım,ileride kim bakar bana diye..ailenizin durumu iyi mi bari..hangi bölümü bitirmiştiniz

Sen bensin🤓 benim çocuk da aynı ama eşim mıymıntı 🤣 Düşün bir su istediğimde dahi nasıl fenalık geçiriyorum🤣
Benim koca eskilerin “bu çocuğun poposunda kurt mu var oturmuyor yerinde” dediği çocuklardan. Oturamaz istese de 😂😂
Çocukluğu böyle adamlarla evlenebilirsiniz hem işkolik olursa güzel kazanıyor maşallah hem hiç evde durmak istemiyor 😃😃

Ay konuyu okurken ben yazdım sandım. Bende korona zamanında çıktı bu huy maleseeff. Oturuyorum bilgisayara valo giriyorum bu kadar. Uyku düzeni zaten hak getire. Sabah yatarım gece kalkarım. 6 aylık spora yazılmıştım toplasan 1 hafta gidemedim. Zor bela ehliyet kursuna yazıldım da ona gidiyorum şuan. Voleybola gideyim dedim o kadar araştırdım aradım ama cıksss yok yani. Uykuya aşık biriyim çok seviyorum saatlerce uyuyabilirim :D bende zamanımın boşa geçtiğinin farkındayım kendimi düzeltmeye çalışıyorum ama icraat gösteremiyorm maalesef...

Hanımlar öncelikle merhaba, uzatmadan konuma geçiyorum 😊 Yıllardır devam eden tembellik ve erteleme alışkanlığından muzdaribim bir insan benim kadar tembel olabilir mi ya bazen yemek hazırlamaya bile üşeniyorum o kadar tembelim 😊 Daha 25 yaşındayım yapacak onca şeyim varken ben günlerimi bir odada televizyon ve bilgisayar başında geçiriyorum 🥹 Okulum biteli 3 sene olacak kendime hiçbir şey katamadım o kadar boş vaktim var ki verimli bir şekilde harcayabileceğim, ama yapmıyorum uğraşmıyorum çabalamıyorum ya hiç içimden gelmiyor çok sıkılıyorum bomboş ot gibi yaşıyor gibiyim. Bir gün hevesle plan yapıyorum artık rutinlerim değişecek diyorum ertesi gün yine aynı kendime bir türlü engel olamıyorum nefret ediyorum bu halimden ama aksini de yapamıyorum hiçbir şekilde adım atamıyorum. Uykumu soracak olursanız berbat! Sabahlıyorum, artık gözlerim ve başım da ağrır oldu. O kadar evde tıkılı kaldım ki dışarıya çıkınca gözüm başım midem ağrıyor o derece 😂 Çevremdekiler bunu değiştirmek senin elinde diyorlar ama ben kesinlikle bunu tek başıma yapacağıma inanmıyorum kendime bir motivasyon kaynağı bulmam lazım birilerinin beni zorlaması lazım. Sanki birilerine hesap vermeliyim bugün bunu yaptın mı yapacaktın diye kontrol edilmeliyim biri beni dürtmeli yönlendirmeli gibi... Sizce psikolog ile bu sorun çözülebilir mi istediğimi bana verebilir mi veya böyle bir döngü yaşayıp bunu kıranınız oldu mu yardımlarınızı bekliyorum🌸
Yemek hazırlamaya bile demişsin ama gayet üşenilecek birşey bu zaten.

Bende de aynı durumdan muzdaribim ya🫠sabah uyanıyorum pc başına geçiyorum akşama kadar...İş yapasım gelmiyor dışarı çıkmak istemiyorum doğru düzgün.Çıkınca dışarıda aşırı bunalıyorum.Hergün ders çalış yemek yap ye ve topla tüm gün rutinim bu şekilde.Eşim elinden geldiğince değişmem için yardım etmeye çalışıyor aylardır her hafta sonu dışarı çıkalım diyor çıkıyoruz ama çok yorgun ve suratsız birşeye dönüşüyorum dışarda.Uyku zaten Allaha emanet hergün sabaha karşı 6 gibi eşimi işe gönderip öyle uyuyorum.Dün dedim ki kendi kendime bu gece erken uyuyacağım eşim işe giderken onla birlikte dışarı çıkacağım yürüyüş yapacağım.Bugun bir uyandım 13.45 saat...Ben bu yorgunluğu hep pcosa bağlıyorum.

Bazen de çok üzülüyorum çevremdeki kadınlar kusursuz gibi.Hem beslenmelerine dikkat ettiklerini söylüyorlar uykuları reglleri bile çok düzenli.Hepsi temiz titiz üşenmiyor.Ben bir tencere yemek yapacağım zaman istila edilmiş ülke gibi hissediyorum😄
Değişmek istiyorsan, buradaki bilgisayar başından kalkmayan, oyun bağımlısı olan eşleri olan kadınların konularını bir oku derim.ne güzel aklı başında eş bulmuşsun.kıymetini bil.genelde erkekler bu tarz oluyor.
Bence neden bu durumdasın? İşin olmadığı için.ne yapmaya çalışırsan çalış hiçbir şey düzenli işe gitmek gibi olmuyor.ben çalışıyorum ama evde olduğum zaman ben de tam bu şekilim. Şuan gayet aktif olduğuma göre sorun işsizlikte bence.yani üşengeçlik değil işsizlik diyorum.beyin motivasyonu olamıyor çalışmayınca.çalışmamanın insan doğasına uygun olduğunu düşünmüyorum

Ay konuyu okurken ben yazdım sandım. Bende korona zamanında çıktı bu huy maleseeff. Oturuyorum bilgisayara valo giriyorum bu kadar. Uyku düzeni zaten hak getire. Sabah yatarım gece kalkarım. 6 aylık spora yazılmıştım toplasan 1 hafta gidemedim. Zor bela ehliyet kursuna yazıldım da ona gidiyorum şuan. Voleybola gideyim dedim o kadar araştırdım aradım ama cıksss yok yani. Uykuya aşık biriyim çok seviyorum saatlerce uyuyabilirim :D bende zamanımın boşa geçtiğinin farkındayım kendimi düzeltmeye çalışıyorum ama icraat gösteremiyorm maalesef...
Hep çalışmamaktan işte.çalışmamanin insan doğasına uygun olduğunu düşünmüyorum. Hiçbir zaman iş gibi konsantre olunmuyor bir şeye

Hep çalışmamaktan işte.çalışmamanin insan doğasına uygun olduğunu düşünmüyorum. Hiçbir zaman iş gibi konsantre olunmuyor bir şeye
Evet çalışmamaktan maalesef. İyi bir şey değil artık bir süre sonra tembellik ve hareketsizlikten vucutta yorgun hissediyor kendini bir iki ayaklanınca. Eskiden daha kötüydüm şimdi bir tık daha toparladım ama artık işe girip sorumluluk sahibi olmam lazım....

Değişmek istiyorsan, buradaki bilgisayar başından kalkmayan, oyun bağımlısı olan eşleri olan kadınların konularını bir oku derim.ne güzel aklı başında eş bulmuşsun.kıymetini bil.genelde erkekler bu tarz oluyor.
Bence neden bu durumdasın? İşin olmadığı için.ne yapmaya çalışırsan çalış hiçbir şey düzenli işe gitmek gibi olmuyor.ben çalışıyorum ama evde olduğum zaman ben de tam bu şekilim. Şuan gayet aktif olduğuma göre sorun işsizlikte bence.yani üşengeçlik değil işsizlik diyorum.beyin motivasyonu olamıyor çalışmayınca.çalışmamanın insan doğasına uygun olduğunu düşünmüyorum
Evet haklısınız.Mesleğimi elime alırsam elbette çalışacağım.Daha önce çalışma deneyimlerim oldu fakat mesleki bir çalışma hayatı istiyorum.

Bide ben genel olarak sorunun benden kaynaklandığını düşünüyorum.İki sene önce olan bir olay,beni bu hale getirdi mesela.Kısa bir depresif dönemden kaynaklı eve bir kapandım kapanış o kapanış.Sürekli ekran başında oyun oynuyorum evimlede ilgileniyorum ama çoğu zamanım pc ye gidiyor...Eşim sağolsun hiç laf etmez,benim için önemli değil ama kendin için kötü bir durum der sürekli.Burdaki insanları da ben bilgisayar bağımlısı olduğum için pek anlayamam malesef ki...Çünkü en sevdiğim aktivite.

Kızzz bende valocuyum ismini bırakkta ekleşip oynayalım ranklar uygunsa😄

Aynı ben valla imza kaşe mühür 😂😂 yapacağım işi kafamda yapıp yapmadan yorulup 5 dakika sonra diyorum bilin bakalım 5 dakika sonra noluyor 😂😂

Aynı ben valla imza kaşe mühür 😂😂 yapacağım işi kafamda yapıp yapmadan yorulup 5 dakika sonra diyorum bilin bakalım 5 dakika sonra noluyor 😂😂
Ben de tatil günleri bütün gün iş yapacağım diye 8,9 gibi uyanıyorum.kahvaltı yapıyorum.oturuyorum, oturuyorum, oturuyorum😂😂 2 ye 3 e kadar.sonra biraz ne yapacaksam yapıyorum.

Pide içi yaptım sahurda 3 saatte doğramışım o kadar istemiyorum ki yapmak sonra bulaşıklar bana ben onlara baktım makine boşalacak kirliler konacak falan sonra dedim bir iki video izliyim yaparım dedim 2 saat yapmadım eşim sahura kalkıp burası ne hal demesin diye son saniye topladım 😂😂 bugün sabahladım mesela uykum düzene girsin diye öğlene doğru kavak yelleri eser gibi geliyoo

Bir de şey var mı, alışveriş yapma huyunu bırakamıyorum para biriktiremiyomuş harcama kontrolüm yok ayrıca aldığım yiyecekler buzdolbında saklanıyor çürüyüp atıyorum 😢 annem de böyleydi ama o dehbli olduğunun farkında değil ben şuan daha şefkatli yaklaşıyorum ona kim bilir neler yaşadı diye ...

Siz çalışıyorsunuz da böylesiniz anladığım kadarıyla, ben şu anki halime bakıp acaba çalışabilir miyim diye düşünüyorum kovulma ihtimalim çok yüksek 😂
Evet severek yapıyorum ve işimde hiç tembel değilim hatta fazla incelediğimi biraz daha rahat olmamı söylüyorlar ama sosyal hayatta çok az enerjim var genelde o konuda çok eleştiri alıyorum çünkü her şeye üşeniyorum.bence sizde kovulmazsınız.biz dikkatsiz olduğumuz için sorun çıkmasın diye ekstra çaba harcayan insanlarız genelde yani en azından ben öyleyim😅atanma ihtimaliniz varsa onu zorlayın yoksa bence işe başlayın bir yerden başlamak lazım.ben çok geç çalışmaya başladım.sanki hiçbir şey bilmiyormuşum gibi geliyordu.herkes işte öğrenirsin diyordu ama kendime güvenmiyordum sürekli hata yapacağım gibi geliyordu sonra sevgilim ısrar etti başla gerisi gelir dedi o şekilde bir adım attım.tam hatırlamıyorum ama mezun olduktan 2 sene sonra galiba başladım.benim için zaten hep yeni bir karar almak çok zor oluyor o yüzden alıştım artık bu duruma kendimi çok zorlamam gerekiyor mental olarak her şey için🫠

Back
X