Bir insan nasıl bu kadar tembel olabilir?

Ahahahahahshahskans valla canım benden geçti artık o iş asla bırakamam🙈2000 bin saatim var oyunda çok emek verdim baya da para yatırdım😋o yüzden tavsiye etmiyorum🤭
Bende mobile legends denen oyuna çok para yatırdım o yüzden bırakamıyorumda her sezon rank kasıyorum😂

Düzenli sağlık kontrolleri ve vitaminlerine baktırman gerekir.
Uyku problemini kısa zamanda çözmen ve düzenli uyku saatlerini oluşturman gerekir.
Bunlar çok etken hayatındaki miskinliğe ki hepimiz dönem dönem bu süreçten geçiyoruz.
Yediklerin dahi senin ruh halini etkileyecektir şu anda.

Psikoloğa gitmekte bir çözüm tabii ki, zaten psikolojik destek almak için illa bir sorunun olmasına gerek yok.
İnsanlar bence bunu çok yanlış anlıyorlar, önce normal bir doktora gidip sağlık taramanı yaptır, gençsin çünkü.
Sonrasında psikolog ile ilerle, eminim sana da katkısı çok olacaktır.

Sırası ile hayatını düzene koymaya başlarsın.

hareket etmiyorsunuz

çalışmıyosunuz da
bütün gün ne yapıyorsunuz?

tabii ki uyuyamazsınız.
tamam bazısı 24 saat uyur uyanır su içer yine uyur ama

pek çok insan hiç bir aktivite yapmazsa, çalışmazsa, ev işi çocuk iş spor yarına yetişmesi illa gereken bir görev olmazsa yorulmazsa fiziken ve zihnen, hiç uyuyamaz bu sefer, normal olarak

bende de sleep-onset insomnia var yani uykuya dalamıyorum migren var kronik başka bir hastalık daha var

ama 2 gün uyumayınca duş alıp ışığı kapatınca uyuyorum illa ki bir yerden sonra, ya da migren tutuyor uykusuzluktan yorgunluktan ağrı kesiciyle yine uyuyorum yani.

hiç uyumadan girdiğim sınavlar olmuştur laboratuvardan çıkıp yetiştiğim faaliyetler olmuştur koştur koştur
uykuyla aram genelde iyi olmadı
ama "uyumam lazım" diye şartlanıp iyice de yorulunca uyuyorsunuz bir yerden sonra...siz hem yorulmuyorsunuz hem de neden şartlanasınız ki, yarına yetişecek bir işiniz mesainiz sınavınız bi şeyiniz yok

bi spor salonuna yazılın, gönüllü filan olun, birilerine eski yazı öğretin (tarih diye okudum bölümü) transkript filan yapın, hobi-iş bişeylerle uğraşmazsanız bu döngüden çıkamazsınız ki
Evet her akşam kendimi böyle şartlıyorum ama elim bir şey yapmaya gitmiyor gitse bile az sonra yaparım diyorum erteleme alışkanlığım da çok fazla gün nasıl geçiyor inanın anlamıyorum film oyun yani bu şekilde bomboş ama şu yazı işinin üzerine gitmek iyi gelir gibi çeviri yapabileceğim bir yer bulabilsem çok iyi olur severek yapmış olduğum bir şey olur

Çocuğum olduktan sonra o boş vakitlerimi yatarak geçirdiğim için o kadar pişmanım ki.
Nolur kalk ve gençliğinin hakkını ver.
Teker teker hallet her şey aynı anda olmuyor test edildi onaylandı 🤣

Nolur kalk bak nolur benim yerime de azıcık kişisel geliş

Ailen çok mantıksız şeyler demiş. Tam olarak neyi beklemen gerekiyormuş? Birinin kapınızı çalıp " seni işe aldım" demesini mi?

Senin istediğin belli bir şey var mıydı ki öyle dediler?
Atanmak istiyordum ve inanıyordum olur diye neden olmasın, sınav için sıkı bir çalışma içine de girmiştim ailem de bu konuda bekle dedi iyi çalış her şeyini sınava ver dışarıda çalışarak sınava hazırlanamazsın, öyle de yaptım ama beklediğim sonucu alamadım olmadı o da çok düşürdü beni isteksizlik başladı bir süre sonra. Bir daha istekli bir şekilde hazırlanamadım çalışmak istiyorum ama çaba sarf etmiyorum herhalde kapı çalınsın diye bekliyorum 😏 Yapmak istediğim çok şey var ama onlar için çabam yok kendime karşı tepkiliyim bu konuda yine de kabuğumu kıramıyorum. Terapi ile çözülebilir bir durum mu emin olabilsem denemeyi düşünüyorum.
.

Çocuğum olduktan sonra o boş vakitlerimi yatarak geçirdiğim için o kadar pişmanım ki.
Nolur kalk ve gençliğinin hakkını ver.
Teker teker hallet her şey aynı anda olmuyor test edildi onaylandı 🤣

Nolur kalk bak nolur benim yerime de azıcık kişisel geliş
Çok tatlısınız ☺️ gerçekten burada içimi döktükten sonra ufak da olsa bir değişime gittim gibi hissediyorum gece film izlerken birden saate baktım, bilgisayarı kapadım uyumaya çalış dedim ve uyudum. Uykum gelince bile uyumuyorum kendimi zorluyorum sonra uykum kaçıyor uyu uyuyabilirsen

Atanmak istiyordum ve inanıyordum olur diye neden olmasın, sınav için sıkı bir çalışma içine de girmiştim ailem de bu konuda bekle dedi iyi çalış her şeyini sınava ver dışarıda çalışarak sınava hazırlanamazsın, öyle de yaptım ama beklediğim sonucu alamadım olmadı o da çok düşürdü beni isteksizlik başladı bir süre sonra. Bir daha istekli bir şekilde hazırlanamadım çalışmak istiyorum ama çaba sarf etmiyorum herhalde kapı çalınsın diye bekliyorum 😏 Yapmak istediğim çok şey var ama onlar için çabam yok kendime karşı tepkiliyim bu konuda yine de kabuğumu kıramıyorum. Terapi ile çözülebilir bir durum mu emin olabilsem denemeyi düşünüyorum.
.
Terapilik bir durum yok. Ama ille de terapi etkisi istiyorsan burada " beni kendime getirin, gerçekleri suratıma vurun ki hemen harekete geçeyim" diye ayrıca konu aç .

Evet severek yapıyorum ve işimde hiç tembel değilim hatta fazla incelediğimi biraz daha rahat olmamı söylüyorlar ama sosyal hayatta çok az enerjim var genelde o konuda çok eleştiri alıyorum çünkü her şeye üşeniyorum.bence sizde kovulmazsınız.biz dikkatsiz olduğumuz için sorun çıkmasın diye ekstra çaba harcayan insanlarız genelde yani en azından ben öyleyim😅atanma ihtimaliniz varsa onu zorlayın yoksa bence işe başlayın bir yerden başlamak lazım.ben çok geç çalışmaya başladım.sanki hiçbir şey bilmiyormuşum gibi geliyordu.herkes işte öğrenirsin diyordu ama kendime güvenmiyordum sürekli hata yapacağım gibi geliyordu sonra sevgilim ısrar etti başla gerisi gelir dedi o şekilde bir adım attım.tam hatırlamıyorum ama mezun olduktan 2 sene sonra galiba başladım.benim için zaten hep yeni bir karar almak çok zor oluyor o yüzden alıştım artık bu duruma kendimi çok zorlamam gerekiyor mental olarak her şey için🫠
Aynı hisleri paylaşıyoruz, işe başlayınca başaramayacak gibi hissediyorum hiçbir şey bilmiyorum yetersiz kalacağım diye düşünüyorum bu düşünceler de beni geri itiyor evet çalışma isteği var kendimi çalışmak zorunda hissediyorum çünkü bir evlilik sürecine girdim kesinlikle bir meslek sahibi olmadan bu süreci tamamlamak istemiyorum ama korku da var ya çalışma hayatına adapte olamazsam ya başaramazsam ben evde durmak istemiyorum yeterince evde kaldım zaten. Nişanlım bu konuda çok destekçi sağ olsun o bana karşı çok inançlı keşke ben de olabilsem korkularımı endişelerimi üzerimden atabilsem. Bu arada ben de sizin gibi çok detaycı bir insanım yaptığım işi en ince ayrıntısına kadar düşünürüm en iyisini yapmak isterim 😊

Çok tatlısınız ☺️ gerçekten burada içimi döktükten sonra ufak da olsa bir değişime gittim gibi hissediyorum gece film izlerken birden saate baktım, bilgisayarı kapadım uyumaya çalış dedim ve uyudum. Uykum gelince bile uyumuyorum kendimi zorluyorum sonra uykum kaçıyor uyu uyuyabilirsen
Uyumadan 1 veya 2 saat önce ekrana bakmazsan daha rahat uyursun. Çünkü aslında gün boyu ekrana bakmak da uykuyu geciktiriyor.

Aynı hisleri paylaşıyoruz, işe başlayınca başaramayacak gibi hissediyorum hiçbir şey bilmiyorum yetersiz kalacağım diye düşünüyorum bu düşünceler de beni geri itiyor evet çalışma isteği var kendimi çalışmak zorunda hissediyorum çünkü bir evlilik sürecine girdim kesinlikle bir meslek sahibi olmadan bu süreci tamamlamak istemiyorum ama korku da var ya çalışma hayatına adapte olamazsam ya başaramazsam ben evde durmak istemiyorum yeterince evde kaldım zaten. Nişanlım bu konuda çok destekçi sağ olsun o bana karşı çok inançlı keşke ben de olabilsem korkularımı endişelerimi üzerimden atabilsem. Bu arada ben de sizin gibi çok detaycı bir insanım yaptığım işi en ince ayrıntısına kadar düşünürüm en iyisini yapmak isterim 😊
Ya aman sen de , çalışınca dünyayı kurtarmıyoruz sonuçta. 3-5 iş yapılıyor o kadar.

Ben de daha tam oturtamadim ama çok zor yani sürekli hareket halinde kalabilmek bilmiyorum 🥴 2 tane çocuk olunca tabi ki ayaktayım yine. Ama sürekli arkalarını toplayamıyorum. Öyle böyle geçiyor bakalım 🫠

Bende öyleyim. İstersem 12 saat bile uyuyabilirim. ( Üni deyken daha fazla uyuduğum zamanlar olmuştu. Hafta sonu KYK da 🙈 )
Ama çalıştığım zaman nobetlerde 24 saat hiç uyumadan çalışıp eve gelince de 1 2 saat sonra anca uyuduğum zamanlar da oldu.
Cocuklar olunca sosyal anksiyete ve panik atakta eklendi. Kombo olduk 🥴
Evde kaldığım bu süreç boyunca bende de anksiyete başladı boş boş kaldıkça kendimi dinledim kolum ağrısa neyim var başım ağrısa doktora koş bu da çok kötü bir dönüş oldu tarafıma maalesef 😔

Ay konuyu okurken ben yazdım sandım. Bende korona zamanında çıktı bu huy maleseeff. Oturuyorum bilgisayara valo giriyorum bu kadar. Uyku düzeni zaten hak getire. Sabah yatarım gece kalkarım. 6 aylık spora yazılmıştım toplasan 1 hafta gidemedim. Zor bela ehliyet kursuna yazıldım da ona gidiyorum şuan. Voleybola gideyim dedim o kadar araştırdım aradım ama cıksss yok yani. Uykuya aşık biriyim çok seviyorum saatlerce uyuyabilirim :D bende zamanımın boşa geçtiğinin farkındayım kendimi düzeltmeye çalışıyorum ama icraat gösteremiyorm maalesef..

Peki hiç gelecek kaygısı yaşamıyor musunuz? Hayatımı nasıl kazanırım,ileride kim bakar bana diye..ailenizin durumu iyi mi bari..hangi bölümü bitirmiştiniz
Hiç yaşamaz olur muyum o kaygı beni öyle strese sokuyor ki buna rağmen bir şeyler yapmıyor oluşumun açıklamasını bile kendime yapamıyorum çok büyük bir problemim var bunu nasıl aşacağım bilmiyorum berbat bir hayat bu hale nasıl geldim anlamıyorum ama bir an önce kurtulmak istiyorum.

Ay konuyu okurken ben yazdım sandım. Bende korona zamanında çıktı bu huy maleseeff. Oturuyorum bilgisayara valo giriyorum bu kadar. Uyku düzeni zaten hak getire. Sabah yatarım gece kalkarım. 6 aylık spora yazılmıştım toplasan 1 hafta gidemedim. Zor bela ehliyet kursuna yazıldım da ona gidiyorum şuan. Voleybola gideyim dedim o kadar araştırdım aradım ama cıksss yok yani. Uykuya aşık biriyim çok seviyorum saatlerce uyuyabilirim :D bende zamanımın boşa geçtiğinin farkındayım kendimi düzeltmeye çalışıyorum ama icraat gösteremiyorm maalesef...
Ne yapacağız biz böyle her şeyin farkındayız ama bir şey yapmıyoruz 😊

Pide içi yaptım sahurda 3 saatte doğramışım o kadar istemiyorum ki yapmak sonra bulaşıklar bana ben onlara baktım makine boşalacak kirliler konacak falan sonra dedim bir iki video izliyim yaparım dedim 2 saat yapmadım eşim sahura kalkıp burası ne hal demesin diye son saniye topladım 😂😂 bugün sabahladım mesela uykum düzene girsin diye öğlene doğru kavak yelleri eser gibi geliyoo
😂😂 Dün iftardan sonra annem komşuya gidecekti hemen mutfağı toplamaya girişti ya bıraksana ben yapıyorum dedim sen yapana kadar ohoo dedi ya yaparım ne fark eder ha şimdi ha bir saat sonra sonuçta toplanacak burası dedim e iyi tamam dedi gitti geçtim odaya oturdum bir baktım saat geçmiş annem gelmek üzere koştur koştur hallettim 😂

Ben dehbliyim kesin, doktora gitsem teşhisi kaparım.
Ama hayatımı asla ıskalamıyorum.
Uzun yıllar çalışma hayatım oldu, 10 yıllık evli olucam bu sene…
Asla işlerimi kendimi aksatmam.
İş yapmak istemedim mi akşama yaparım.
Ev mi silinecek silmedim mi gece silerim. Bu konu da usta oldum sessiz iş yapma ustasıyım.
Misafir mi gelecek evi bir gün önceden değilde 3 gün önceden başlıyorum temizlemeye, çünkü kendimi biliyorum. Ama o dar alanda takılı kalmiyorum.
Mesela yatak odam büyük ütü masam hep açık ve hazırdır. Oğlumun kıyafetlerini ütülemeden okula göndermem, e toplasam canım yapmak istemese bahane ile salarım.
Ama kendimi bildigim icin rutinlerimi oluşturdum.
Kendime kurallar koydum.
Temiz seviyorsan temiz olacaksın, hem evime hem kendime gibi gibi…
Sende kendine çıkar yollar bulacaksın bu senin elinde.

Ben çok ağır bir depresyon yaşadım. Allah düşmanımın başına vermesin… Güneş ışığı tenime değse bas baa bağırıyor, bir yudum su içsem kusuyor, yürememiyordum.
Bir hafta karanlık odada yaşadım.
Dedim bu böyle olmaz, kalkacaksın valla kalktım giyindim, yürüyüşe çıktım ama nasıl yürümek; yürüyemiyorum, başım dönüyor, midem bulanıyor, içim çok değişik bi şekilde acıyordu.
Pes etmedim, yürüdüm yürüdüm sevdiğim tatlıyı aldım eve geldim.
Oturdum ağladım, ne yersem yiyeyim ağzımda acı bi tat vardı. Tatlımı da yedim.
Sonra kendime geldim.
Doktora gittim, konuştum vs. Sana ilaç bile vermem sen kendini tedavi etmişsin dedi.
Yaşadığım olayı da kabul ettim geçecek bu dedim bitecek dedim.

Hayat kısa ve kuşlar uçuyor. Hayatımızı yaşayacağımız en güze versiyona çevirmek bizim elimizde…

Back
X