Bir insan nasıl bu kadar tembel olabilir?

Saydığigın her şey bende var çalışmaya başlayıp bir de üstüne evlenip evlenip bir de çocuk olunca tazıya dönüyorsun. Yalnız dolap içleri hep bozuk oluyor 2 ya da 3 ayda bir düzenleye bilirsem düzenlerim yoksa kalır. İşlerim hep son dakikaya kalır ama yetiştiririm. Detaylı temizlik için temizlikçi çağırıyorum onu bile bekletirim hep son anda sıkışınca yani yumurta kapıya gelmeden asla iş yapamam.

Mesala koyulmaması gereken bir yere bir bardak, tabak, çanak her neyse koyulmaması gereken bir şey koydum diyelim 1 yıl geçse bile beni rahatsız etmez ve onu oradan asla almam. Ta ki o şey benim haricimde birisini rahatsız edene kadar

Bende dehb var ve maalesef bu kronik yorgunluk yapıyor insanda üstüne birde değerlerim iyi değil ve pcos var yıllardır dediğin gibiyim her şeye üşenen bir insanım.

Öneriler :
1. Küçük adımlar ilkesiyle basit görevlerle başlayın.
2. Değerlerinize baktığın.( mümkünse iyi bir uzmana. 2 farklı hastanede baktırıp normal çıkan değerlerim övülen bir doktor ve hastane ile ortaya çıktı ki yerlerdeymiş. 2 ayda çok şey fark etti bende ilaçlar ve iğnelerle )
3. Psikiyatr desteği alın .uyuyamama sebebiniz bambaşka bir şey de olabilir . Ben de öyle olmuştu.

Bana da bazen aşırı derecede bir şeyler yapma isteği geliyor hava biraz ısınsın güneş açsın sanki içimde de güneş açıyor güneş motive kaynağım olmalı 😊 O kadar şey yapmak istiyorum ki sevdiğim çok şey var hobilerim var hatta yeni hobiler edinmek için sürekli masraf çıkarıyorum kendime ama bir köşede duruyorlar.
Bir de ben de şey oluyor. Diyelim ki tuvalet yıkanacak. Yapmışken en iyisini yapmak istiyorum. Sonra bu şimdi yetişmez her şeyi halledemem şuan yarın müsait vakitte yapayım hepsini yapayım. Ya da mutfak toparlanacak her şeyi yapmam lazım. Eğer azıcık yapacak vaktim veya enerjim varsa hiç baslamiyorum sonra dağ gibi işler birikiyor.
Bu ara bunu da su sekilde aşmaya çalışıyorum az olsun öz olsun. Mutfak toparlanacaksa en azından sadece makineye yerleştireyim olduğu kadar. Ya da oda toparlanacaksa olduğu kadar diyorum. En azından işin ucundan başlıyorum. Ama misafir gelecek olsun o gün. Bütün evi temizler üstüne de hazırlık yapıyorum 🥴🥴 değişik bir hal. Bu konudan mutlu değilim tabi ki. Çevremdeki insanlara da şaşırıyorum nasıl her şeye Enerjileri var diye. Keşke iradeli biri olsaydım 😔

Dehb için doktora gittiniz mi peki? Bende de olduğunu düşünüyorum.
Valla gitmedim ya. Bazen gitsem mi diyorum ama yaş olmuş 34 bu saatten sonra ne olacak değişecekte diyorum. Onu gençken halletmek lazımdı işe yarasın. Ama büyük ihtimal genetik çünkü kızımda da var onun ki tanılı

Dehb için doktora gittiniz mi peki? Bende de olduğunu düşünüyorum.
Valla gitmedim ya. Bazen gitsem mi diyorum ama yaş olmuş 34 bu saatten sonra ne olacak değişecekte diyorum. Onu gençken halletmek lazımdı işe yarasın. Ama büyük ihtimal genetik çünkü kızımda da var onun ki tanılı.

Valla gitmedim ya. Bazen gitsem mi diyorum ama yaş olmuş 34 bu saatten sonra ne olacak değişecekte diyorum. Onu gençken halletmek lazımdı işe yarasın. Ama büyük ihtimal genetik çünkü kızımda da var onun ki tanılı
Kızınız kaç yaşında peki ? O ilaç mi kullanıyor işe yarıyor mu ? 34 genç bir yaş yahu. Bu saatten sonra ne değişecek diye düşünmeyin bence

nasıl oluyor boğa etkisi nedir?
Eğer Gad yani güney ay düğümü, lilith, jüpiter boğa da ve çok olumuz büyüten açıları varsa kişi gerçekten boğa’nın gölgesini yaşar.. yani tembellik olabilir, yatmayı yemeyi üşenmeyi çok sevebilir, aşırı evde kalma sabitlik, fikirlerde inatçılık işlerini başkasına yaptırmayı sevme, maddiyata karşı düşkünlük.

Aman ya oglene kadar yatmana ailen kızmıyorsa çalışmak zorunda da değilsen yat uyu gitsin. Yarın öbür gün evlenirsin bebek uyutmaz zaten. Bol bol uyu şimdi 🥴

Ben de bu durumdan muzdaribim hatta diyetleri bu yüzden mi tamamlayamıyorum diye düşünüyorum. Bu kitapları ben de okuyacağım umarım ☺️
Yüzde doksan çünkü ben de 12 yıldır diyet yapıyorum güya. Bu bambaşka bir zihin yönetimi.. bizim evde bende büyük ihtimal dehb var eşimde de hiperaktivite var. Tanılı değiliz ama artık anlıyoruz bazı şeyleri. Haliyle kızımda da dehb ve üstün zeka var.. onun ki tanılı.
Bir de oğlum var çok şükür bize çekmemiş 😃 aklımda yapmak istediğim ama yapmadığım,başladığım bıraktığım o kadar çok şey var ki

Ben de bu durumdan muzdaribim hatta diyetleri bu yüzden mi tamamlayamıyorum diye düşünüyorum. Bu kitapları ben de okuyacağım umarım ☺️
Yüzde doksan çünkü ben de 12 yıldır diyet yapıyorum güya. Bu bambaşka bir zihin yönetimi.. bizim evde bende büyük ihtimal dehb var eşimde de hiperaktivite var. Tanılı değiliz ama artık anlıyoruz bazı şeyleri. Haliyle kızımda da dehb ve üstün zeka var.. onun ki tanılı.
Bir de oğlum var çok şükür bize çekmemiş 😃 aklımda yapmak istediğim ama yapmadığım,başladığım bıraktığım o kadar çok şey var ki
Kızınız kaç yaşında peki ? O ilaç mi kullanıyor işe yarıyor mu ? 34 genç bir yaş yahu. Bu saatten sonra ne değişecek diye düşünmeyin bence

Kızım 12 yaşında şimdi tanıyı aldığımızda 7 yaşındaydı. Ankara’da çok ünlü bir psikiyatriste gittik o zaman. İlaç gerek görmedi . Dehb yanında üstün zeka tanısı da koydu ki bu işimizi biraz daha zorlaştırdı bir süre açıkçası. Zamanla hiperaktive kısmı azalır siz dikkat eksikliğine odaklanacaksınız dedi.
İlkokula başladı 10 gün sonra öğretmen çağırdı bizi bir spora başlamalı diye 😂😂
Öğretmeni özellikle arayıp bulmuştuk bu tarz çocuklar konusunda deneyimlidi.
Çok iyi bir şekilde ilkokulda bitirdi. 4 yıl ilmek ilmek işledi okulda kızımı bizde dışarıda sosyal olarak yardım sağladık. Yüzmeye gitti (hala gidiyor 6 gün antrenmana) açık hava yürüyüşleri,piyano çalma,İngilizce dersi,at binme,istediği ne varsa yıllar içinde yaptık. Vallahi ancak atıyor enerjisini. Günde 6 km den haftada 35-36 km yüzüyor 4 senedir.
Kısacası zor çok zor 😃 belki ilaçla çok daha kolay olurdu ama doktor ilaçsız halletmemizi istedi

Bir de ben de şey oluyor. Diyelim ki tuvalet yıkanacak. Yapmışken en iyisini yapmak istiyorum. Sonra bu şimdi yetişmez her şeyi halledemem şuan yarın müsait vakitte yapayım hepsini yapayım. Ya da mutfak toparlanacak her şeyi yapmam lazım. Eğer azıcık yapacak vaktim veya enerjim varsa hiç baslamiyorum sonra dağ gibi işler birikiyor.
Bu ara bunu da su sekilde aşmaya çalışıyorum az olsun öz olsun. Mutfak toparlanacaksa en azından sadece makineye yerleştireyim olduğu kadar. Ya da oda toparlanacaksa olduğu kadar diyorum. En azından işin ucundan başlıyorum. Ama misafir gelecek olsun o gün. Bütün evi temizler üstüne de hazırlık yapıyorum 🥴🥴 değişik bir hal. Bu konudan mutlu değilim tabi ki. Çevremdeki insanlara da şaşırıyorum nasıl her şeye Enerjileri var diye. Keşke iradeli biri olsaydım 😔
Keşke ben de 😔 bir işi yarım bırakmak istemiyorum eğer saat geç olmuşsa yarım kalır diye yarına bırakıyorum yarınlar da hiç bitmiyor

Bende dehb var ve maalesef bu kronik yorgunluk yapıyor insanda üstüne birde değerlerim iyi değil ve pcos var yıllardır dediğin gibiyim her şeye üşenen bir insanım.o

Bende dehb var ve maalesef bu kronik yorgunluk yapıyor insanda üstüne birde değerlerim iyi değil ve pcos var yıllardır dediğin gibiyim her şeye üşenen bir insanım.
Vücut o kadar hareketsiz kalmış ki biraz yorsam kendimi ağrılarım oluyor yoruluyorum

Öneriler :
1. Küçük adımlar ilkesiyle basit görevlerle başlayın.
2. Değerlerinize baktığın.( mümkünse iyi bir uzmana. 2 farklı hastanede baktırıp normal çıkan değerlerim övülen bir doktor ve hastane ile ortaya çıktı ki yerlerdeymiş. 2 ayda çok şey fark etti bende ilaçlar ve iğnelerle )
3. Psikiyatr desteği alın .uyuyamama sebebiniz bambaşka bir şey de olabilir . Ben de öyle olmuştu.
İlaç kullanmak istemiyorum açıkçası, senelerce önce cahilliğimden ötürü kullandım bırakmak çok uzun yıllarımı aldı

Aman ya oglene kadar yatmana ailen kızmıyorsa çalışmak zorunda da değilsen yat uyu gitsin. Yarın öbür gün evlenirsin bebek uyutmaz zaten. Bol bol uyu şimdi 🥴
Yok Allah'a şükür bu konuda daraltmıyorlar beni aksine ben onları daraltıyorum annem sabah kalk evin bütün işini yap bak akşama nasıl uyursun diyor😂😂

Keşke ben de 😔 bir işi yarım bırakmak istemiyorum eğer saat geç olmuşsa yarım kalır diye yarına bırakıyorum yarınlar da hiç bitmiyor
Ben de daha tam oturtamadim ama çok zor yani sürekli hareket halinde kalabilmek bilmiyorum 🥴 2 tane çocuk olunca tabi ki ayaktayım yine. Ama sürekli arkalarını toplayamıyorum. Öyle böyle geçiyor bakalım 🫠

Uykusuzluğa da o kadar dirençliyim ki bunu denedim yok bana mısın demedi
Bende öyleyim. İstersem 12 saat bile uyuyabilirim. ( Üni deyken daha fazla uyuduğum zamanlar olmuştu. Hafta sonu KYK da 🙈 )
Ama çalıştığım zaman nobetlerde 24 saat hiç uyumadan çalışıp eve gelince de 1 2 saat sonra anca uyuduğum zamanlar da oldu.
Cocuklar olunca sosyal anksiyete ve panik atakta eklendi. Kombo olduk 🥴

Back
X