Bir insan nasıl bu kadar tembel olabilir?

Ben de bir kitap okuduğumda farkettim dehb olduğumu sana 2 kitap tavsiye edeceğim
1-dağınık zihinler
2-atomik alışkanlıklar
Ben de bu durumdan muzdaribim hatta diyetleri bu yüzden mi tamamlayamıyorum diye düşünüyorum. Bu kitapları ben de okuyacağım umarım ☺️

Sizden bir tane benim görümcem var otuzların ortasında kırka doğru gidiyor ve evden çıkmıyor tembel 130 kiloya ulaşmıştı tüp mide olmasına rağmen hala kilolu evde fake hesaptan yaşça küçük akraba kızlarını stalklıyor huzursuz ediyor 6 yaş küçük kardeşinden para dileniyor. Dur demezsen muhtemelen sonun bu. Bu bölümün ataması hep azdı yedek plan yok muydu?

Saatlerce boş boş nasıl oturabiliyosun ki, haftada 2 spora yazıl, yüzmeye git, bi kitap serisi seç, işe gir hayata bi anlam kat.
Benim boş vaktim olsa haftada 2 yüzmeye giderim, bir dil öğrenmek isterim, ülke görmek isterim, izlemek istediğim belgeselleri okumak istediğim vakit bulamadığım tüm kitapları okumak isterim. Dünya mutfağı öğrenmek isterim vs yapmak istediğim bir sürü şey geliyor aklıma😄
Zamansızlıktan parça parça yapıyorum, bazısını yapamıyorum. Böyle evde sabahtan akşama kadar otur tv izle bomboş insana dönüşürsün, dışarda hayat akıp gider. Küçük hedefler koy birini yapsan gerisi gelir. Mesela ne yapmak istersin neyi merak ediyorsun bu soruları sor kendine bi yerden başla.
Ne güzel söylüyorsun, ben de bunları hep söylüyorum kendime hep istiyorum ama tuhaf bir çıkmaz nereden tutup yolumu bulacağım bilmiyorum fiziki olarak bile güçsüzleştim spora gitmek istiyorum ama nedense gidemiyorum biliyorum çok sinir bozucu bir insanım 🤭

Ne güzel söylüyorsun, ben de bunları hep söylüyorum kendime hep istiyorum ama tuhaf bir çıkmaz nereden tutup yolumu bulacağım bilmiyorum fiziki olarak bile güçsüzleştim spora gitmek istiyorum ama nedense gidemiyorum biliyorum çok sinir bozucu bir insanım 🤭
O yüzden terapi al bence mutlaka çözersin o motivasyonu içinde bulursun. Birden biri kıpır kıpır biri olmazsın tabiki herkesin bi yapısı var, en azından bi şeyler yapabilirsin.

Sizden bir tane benim görümcem var otuzların ortasında kırka doğru gidiyor ve evden çıkmıyor tembel 130 kiloya ulaşmıştı tüp mide olmasına rağmen hala kilolu evde fake hesaptan yaşça küçük akraba kızlarını stalklıyor huzursuz ediyor 6 yaş küçük kardeşinden para dileniyor. Dur demezsen muhtemelen sonun bu. Bu bölümün ataması hep azdı yedek plan yok muydu

Sizden bir tane benim görümcem var otuzların ortasında kırka doğru gidiyor ve evden çıkmıyor tembel 130 kiloya ulaşmıştı tüp mide olmasına rağmen hala kilolu evde fake hesaptan yaşça küçük akraba kızlarını stalklıyor huzursuz ediyor 6 yaş küçük kardeşinden para dileniyor. Dur demezsen muhtemelen sonun bu. Bu bölümün ataması hep azdı yedek plan yok muydu?
Benim derdim kendimle görümceniz biraz farklı bir insanmış başkalarını neden taciz edeyim canım onun içinde varmış 😂 Okurken eş zamanlı olarak açıktan da bir bölüm bitirdim şu an önümüzdeki katiplik sınavlarına hazırlanıyorum yedek planım bu diyebilirim belki

Benim derdim kendimle görümceniz biraz farklı bir insanmış başkalarını neden taciz edeyim canım onun içinde varmış 😂 Okurken eş zamanlı olarak açıktan da bir bölüm bitirdim şu an önümüzdeki katiplik sınavlarına hazırlanıyorum yedek planım bu diyebilirim belki
Yani evde dura dura delirmek en meselesi katiplik için torpil var mı kpss puanı iyiyse dene tabii umarım olur. En kötü yüksek lisans yap kpss çalış bu sene belki atanırsın

O yüzden terapi al bence mutlaka çözersin o motivasyonu içinde bulursun. Birden biri kıpır kıpır biri olmazsın tabiki herkesin bi yapısı var, en azından bi şeyler yapabilirsin.
Aslında yapım tam olarak kıpır kıpırdı geçmişe dönüp bakıyorum ben nasıl bu hale geldim diye o halime dönmeyi çok istiyorum

Uykunuzu düzene sokmak istiyorsanız gece karanlık ve hafif serin bir odada uyumaya çalışın. Mavi ışıktan yani ekrandan uzak durun ve sabah öğleden önce mutlaka 1 saat yürüyün. Biyolojik ritim için kanıtlanmış önerilerde yer alıyor bunlar .
Odam çok sıkıntı gerçekten öyle bir ışık alıyor ki sokak lambası ile kapı komşu gibiyiz

Dehb var mıdır bilmiyorum ama ben de aynı şeyleri yaşıyorum. Bazı günler sadece hayatta kalacak kadar iş yapıyorum. 2 cocukluyum bir de 🙈 her akşam kendime bir plan yapıyorum. Kafamda yapılması gereken onlarca şey var. Çok hobiler edinmek istiyorum. Ama hiç birine bir türlü başlayamıyorum. Temizlik konusunda da bazen bir enerji geliyor o zaman her şeyi yapıyorum. Aslında düzeni çok seviyorum ama düzenli olamıyorumm. Bu durum beni psikolojik olarak aşırı yıpratıyor.
Bazı işleri yumurta kapıya dayanana kadar erteliyorum. Dar vakitte o kadar iş yapıyorum ki kendime şaşırıyorum. Nasıl yetiştirdim diye.
Bir de şöyle ufak bir çözüm buldum. Temizlik konusunda tabi bu. Yapmam gereken iş oldugunda kendime müzik açıyorum. ( Bazen bunu bile yapamıyorum.) O esnada epey iş yapıyorum. Çocuklarla da ne kadar yapılabilirse işte.. bazen de kolumu bile kaldırmak istemiyorum.
Pcos ve kilom da var. Geçen Sene 20 kilo vermiştim. Yine aldım çoğunu 😔

Dehb var mıdır bilmiyorum ama ben de aynı şeyleri yaşıyorum. Bazı günler sadece hayatta kalacak kadar iş yapıyorum. 2 cocukluyum bir de 🙈 her akşam kendime bir plan yapıyorum. Kafamda yapılması gereken onlarca şey var. Çok hobiler edinmek istiyorum. Ama hiç birine bir türlü başlayamıyorum. Temizlik konusunda da bazen bir enerji geliyor o zaman her şeyi yapıyorum. Aslında düzeni çok seviyorum ama düzenli olamıyorumm. Bu durum beni psikolojik olarak aşırı yıpratıyor.
Bazı işleri yumurta kapıya dayanana kadar erteliyorum. Dar vakitte o kadar iş yapıyorum ki kendime şaşırıyorum. Nasıl yetiştirdim diye.
Bir de şöyle ufak bir çözüm buldum. Temizlik konusunda tabi bu. Yapmam gereken iş oldugunda kendime müzik açıyorum. ( Bazen bunu bile yapamıyorum.) O esnada epey iş yapıyorum. Çocuklarla da ne kadar yapılabilirse işte.. bazen de kolumu bile kaldırmak istemiyorum.
Pcos ve kilom da var. Geçen Sene 20 kilo vermiştim. Yine aldım çoğun

Saydığigın her şey bende var çalışmaya başlayıp bir de üstüne evlenip evlenip bir de çocuk olunca tazıya dönüyorsun. Yalnız dolap içleri hep bozuk oluyor 2 ya da 3 ayda bir düzenleye bilirsem düzenlerim yoksa kalır. İşlerim hep son dakikaya kalır ama yetiştiririm. Detaylı temizlik için temizlikçi çağırıyorum onu bile bekletirim hep son anda sıkışınca yani yumurta kapıya gelmeden asla iş yapamam.

Mesala koyulmaması gereken bir yere bir bardak, tabak, çanak her neyse koyulmaması gereken bir şey koydum diyelim 1 yıl geçse bile beni rahatsız etmez ve onu oradan asla almam. Ta ki o şey benim haricimde birisini rahatsız edene kadar

Bana da bazen aşırı derecede bir şeyler yapma isteği geliyor hava biraz ısınsın güneş açsın sanki içimde de güneş açıyor güneş motive kaynağım olmalı 😊 O kadar şey yapmak istiyorum ki sevdiğim çok şey var hobilerim var hatta yeni hobiler edinmek için sürekli masraf çıkarıyorum kendime ama bir köşede duruyorlar.

Bana da bazen aşırı derecede bir şeyler yapma isteği geliyor hava biraz ısınsın güneş açsın sanki içimde de güneş açıyor güneş motive kaynağım olmalı 😊 O kadar şey yapmak istiyorum ki sevdiğim çok şey var hobilerim var hatta yeni hobiler edinmek için sürekli masraf çıkarıyorum kendime ama bir köşede duruyorlar.

Back
X