Tamam canım anladim herkese oyle erkekler kocalar nasip etsin
Canim ben 14 yıllık evliyim bu saatten sonra adami nasil degistirebilirim calismiyorum evdeyim akşama kadar sizler benim yerime uygulayin ok.Hizaya sokmak sizin elinizde=) Kendi tabağını bile yerinden kaldırmamanın anormal olduğunu görmesi lazım bu adamların. Yani 30 yaşına kadar böyle yaşamışlar, bari daha fazla devam etmesin=)
Erkek işte" demeyin ya.. Oyle erkek mi olur ?
Kendi işini başkasına yaptırana erkek mi diyorlarmış. !
Elinde kumandayla çay isteyen hanzolar tukensin artık.
Edit : Bizde anamızın evinde işçi değildik. Hani diyorlar ya annesinin evinde yapmıyormuş yavaş yavaş alıştır diye. İşte bunu yapmayın, net olun.
Hiç eşinle bu konuyu tartışma. Yemek yenecek saatte mızmızlan, çok yorgunum, başım ağrıyor dışardan mı yesek falan de, gelip yardım eder sana bir müddet sonra. Benim eşim de asla yemek yapmaz, temizlik falan yapmazdı. KEsinlikle elimi sürmem diyordu. Ben çalışmadığım halde hep yorgunum diyorum. Hiç bi iş yapmıyorum. Bakıyor ortalık 1 gün dağınık iki gün dağınık üçüncü gün kalkıp kendi topluyor. Bunun için tartışma bence. Konuşma da yapma. Zamana bırak.Iyi akşamlar kızlar. Uzun zamandır üyeyim ilk defa konu açıyorum. Ben bir hafta önce evlendim. Tanıştıran 2 ay sonra nisanlandim ve 9 ay sonra da evlendim. Nisanlim cok dusunceli yardims3ver,kibar biriydi evlendik esim oldu. Bir haftada nasil bu kadar degisti. :-/ inanmak istemiyorum. Ben calisiyorum. Isimden dolayi izin kullanamadim. Eve gel8ince yemegimi yapiyorum sofrayi hazirliyorum. Bunlari yaparken keyif aliyorum ama elini hic bir seye atmiyor. Simdiden bu tutumu canimi sikmaya basladi. Sofrada tabaginda yemek bitince bile benden istiyor. Yemek bitince, hayatim cay koy da icelim deyip odaya geciyor. Sofradan bir tabak kaldirmaktan aciz.Halbuki evlenmeden once hep sana yardim eder8im yemegi birlikte yapariz temizlige3 yardim ederim falan diyordu.Kocami cok seviyorum evimi8 cok seviyorum. Tek erkek çocuk annesi ve kız kardeşleri hiç is yaptırmamis ona bu yüzden mi tutumu bilmiyorum. Ama ben çalışıyorum ve yoruluyorum bunu biliyor bir hafta önce zaten bunu kendi soyluyordu. Simdiden konuşmalı miyim yoksa biraz daha gözlemlesem mi? Siz olsanız nasıl yaklasirdiniz??? Birde biraz özel olacak ama bir haftalık evliligimiz de inatlasma yüzünden korunmadik ve çözüm bulmayana kadar birlikte olmamaya karar verdik. Ben ilaç kullanmak istemiyorum, bunye3m cok hassas kendi de cok iyi biliyor. o da kendi korunmak istemiyor ve bu konuda ikimiz de kararlıyiz hiç bilmiyorum ne yapacağımı. ..
Bugün dışardan yemek sipariş ettiğimizde, malzemesi taş çatlasa 3-4 lira tutan yemeklere 40-50 lira ödüyoruz. Bu kadar parayı neden ödüyoruz? O yemeği hazırlarken verilen emek için.
Bugün bir gündelikçi tutsak, sadece bir gün gelip evi temizlese yüzlerce lira ödüyoruz.
Bugün bir çocuk bakıcısına ya da kreşlere tonlarca para ödüyoruz.
Yani normalde bir kadının evde bir günde yaptığı işin değeri bile neredeyse binlerce tlye denk geliyor ve biz tüm bu işleri, kadının hiç ses çıkarmadan, işten yorgun argın gelmişken, bir numaralı göreviymiş gibi, çok normalmiş gibi bedavaya yapmasını istiyoruz.
Buna "kadının sömürülen ev içi emeği" deniliyor. Eğer bir işçiye bu kadar iş yaptırıp da parasını ödemeseydik, buna tam olarak "kölelik" denirdi.
Ve kadınlar bu köleliği, "eş olmanın doğal gerekliliği" bu imiş gibi yapmaya mecbur bırakılıyorlar Allah'ın her günü. Esas katı olan bu. Gerçekten, hiç normal değil.
Ayyyynı dayım da böyle. Yengem hastalıktan kırılsa yine de patlamış mısır çerez çay ıvır zıvır derdine düşerBenimki standart turk erkeği yardim felan yok vallayemek hazirmi hazir cay getir meyve getir gayfe yap öyle yani elinde kumanda oturur koltuğa bakar keyfine
Yok canim abartmayim okadarda degil yani hastlananinca adam pervane oluyo ne yapagini sasiriyo ben iyi olunca sadece yemegi yapmaz sofrayi toplamaz bu kadar zaten haftanin3 günü evde bide yemekmi yaptirim adama yazikAyyyynı dayım da böyle. Yengem hastalıktan kırılsa yine de patlamış mısır çerez çay ıvır zıvır derdine düşer
Bugün dışardan yemek sipariş ettiğimizde, malzemesi taş çatlasa 3-4 lira tutan yemeklere 40-50 lira ödüyoruz. Bu kadar parayı neden ödüyoruz? O yemeği hazırlarken verilen emek için.
Bugün bir gündelikçi tutsak, sadece bir gün gelip evi temizlese yüzlerce lira ödüyoruz.
Bugün bir çocuk bakıcısına ya da kreşlere tonlarca para ödüyoruz.
Yani normalde bir kadının evde bir günde yaptığı işin değeri bile neredeyse binlerce tlye denk geliyor ve biz tüm bu işleri, kadının hiç ses çıkarmadan, işten yorgun argın gelmişken, bir numaralı göreviymiş gibi, çok normalmiş gibi bedavaya yapmasını istiyoruz.
Buna "kadının sömürülen ev içi emeği" deniliyor. Eğer bir işçiye bu kadar iş yaptırıp da parasını ödemeseydik, buna tam olarak "kölelik" denirdi.
Ve kadınlar bu köleliği, "eş olmanın doğal gerekliliği" bu imiş gibi yapmaya mecbur bırakılıyorlar Allah'ın her günü. Esas katı olan bu. Gerçekten, hiç normal değil.
bnce kocaniz bebis istiyo calismanizida isteniyor boyle davranmasinin tek sebebi bu bna göreIyi akşamlar kızlar. Uzun zamandır üyeyim ilk defa konu açıyorum. Ben bir hafta önce evlendim. Tanıştıran 2 ay sonra nisanlandim ve 9 ay sonra da evlendim. Nisanlim cok dusunceli yardims3ver,kibar biriydi evlendik esim oldu. Bir haftada nasil bu kadar degisti. :-/ inanmak istemiyorum. Ben calisiyorum. Isimden dolayi izin kullanamadim. Eve gel8ince yemegimi yapiyorum sofrayi hazirliyorum. Bunlari yaparken keyif aliyorum ama elini hic bir seye atmiyor. Simdiden bu tutumu canimi sikmaya basladi. Sofrada tabaginda yemek bitince bile benden istiyor. Yemek bitince, hayatim cay koy da icelim deyip odaya geciyor. Sofradan bir tabak kaldirmaktan aciz.Halbuki evlenmeden once hep sana yardim eder8im yemegi birlikte yapariz temizlige3 yardim ederim falan diyordu.Kocami cok seviyorum evimi8 cok seviyorum. Tek erkek çocuk annesi ve kız kardeşleri hiç is yaptırmamis ona bu yüzden mi tutumu bilmiyorum. Ama ben çalışıyorum ve yoruluyorum bunu biliyor bir hafta önce zaten bunu kendi soyluyordu. Simdiden konuşmalı miyim yoksa biraz daha gözlemlesem mi? Siz olsanız nasıl yaklasirdiniz??? Birde biraz özel olacak ama bir haftalık evliligimiz de inatlasma yüzünden korunmadik ve çözüm bulmayana kadar birlikte olmamaya karar verdik. Ben ilaç kullanmak istemiyorum, bunye3m cok hassas kendi de cok iyi biliyor. o da kendi korunmak istemiyor ve bu konuda ikimiz de kararlıyiz hiç bilmiyorum ne yapacağımı. ..
Konuya yorum yazdım ancak sonra unuttum mu diye düşündüm yazdıklarınızı okuyunca.
Gerçekten ev işlerinin bir emek işi olduğunu ve çalışmamak sayılamayacağını anlamak bazı insanlar için çok zor.
Bir kadın hem dışarıda çalışıyor, hem evinde tüm işleri yapıyorsa sömürülüyordur.
İşin yanlış olan tarafı ise ''Bütün erkekler böyle, bulaşık yıkayacak hali yok, evlilik böyle bir şey.'' yazan insanların aslında doğrunun ne olduğunu bilmesi, ancak öyle bir adamla evlenemediği için herkesin kendisi gibi olmasını istemesi.
Bir kere ''Bütün erkeklerin penisi vardır.'' genellemesi bile yapılamıyorken, tutup da inanılmaz büyük bir kitleyi cinsiyeti sebebiyle ''Bütün erkekler şöyledir.'' diye genellemek en hafif tabiriyle zavallıca görünüyor. Kendi mahallelerinizden çıkın artık.
Dün yine forumda, apalakasız bir konu altında birileri "erkekler duygusuzdur, kadınlar birine aşık olmadan onun elini bile tutmazlar, erkekler herkesle yatar kalkarlar" minvalinde şeyler yazmışlardı.
"Bu sizin inancınız ve doğrunuz olabilir ama ne benim çevremdeki erkekler böyleler ne de benim çevremdeki kadınlar. Dolayısıyla bu genellemeyi yapmasak keşke" yazdım diye topla tüfekle saldırdılar bana.
Bu tip her yerinden buram buram cinsiyetçilik akan yapay genellemeleri kadınların bu kadar sahiplenip canla başla savunması bana direkt olarak şu sözü hatırlatıyor:
"Köleler, zincirleri içinde her şeyi; hatta onlardan kurtulma isteğini bile yitirirler."
Çünkü hem kadının hem de erkeğin var oluşunu ve özgürlüğünü böylesine çirkin ve yapay yaftalarla bu kadar kısıtlayan fikirlerin böylesine savunucusu olmalarına başka bir cevap bulamıyorum.