Bir haftalık kocacim deniyor mu beni acaba

Tamam canım anladim herkese oyle erkekler kocalar nasip etsin

Hizaya sokmak sizin elinizde=) Kendi tabağını bile yerinden kaldırmamanın anormal olduğunu görmesi lazım bu adamların. Yani 30 yaşına kadar böyle yaşamışlar, bari daha fazla devam etmesin=)

Hizaya sokmak sizin elinizde=) Kendi tabağını bile yerinden kaldırmamanın anormal olduğunu görmesi lazım bu adamların. Yani 30 yaşına kadar böyle yaşamışlar, bari daha fazla devam etmesin=)
Canim ben 14 yıllık evliyim bu saatten sonra adami nasil degistirebilirim calismiyorum evdeyim akşama kadar sizler benim yerime uygulayin ok.

Açik konusmak gerekirse "erkek milleti iste" diyen, ve hatta gülücük kullananlar (ki hani çok komik ya, kadinin köle gibi çalisip, esi ancak kadindan isteklerden bulunmasi ) bu olayin dogru olmadigini bilen kadinlar yapiyor. Ve kendi esleri böyle oldugunu düsünüp, tüm erkeklerin ayni oldugunu düsünürler. Yada bu sekilde en azindan kendini teselli ederler.

Ki öyle birsey yok. En basit, ben annemin evinde hiç bir is yapmiyordum. Yemek bile yapmayi bilmiyordum. Burda erkekler için diyorlar ya hani? Iste ben öyle el bebek gül bebek büyüdüm. Ve ne oldu biliyormusun? Simdi hem güzel yemek yapip, hem evimi güzel temizlerim. Diger taraftan esimde benim ile ayni sekilde büyüdü. Adam domates kesmesini bile bilmezdi fakat simde benden daha güzel salatalar yapar, beraber evi temizler, yemek yapar.

Bu neden? Cünkü esim son derece anlayisli. Hem is, hem ev temizligi beraber çok zor oldugunu biliyor. Ayni zamanda karsinda ona köle olan bir karisi olmadigini da biliyor. Ben asla esim için "mükemmel kadin" imajini çizmedim. Isten gelen, yuvamiza para girsin diye yorulan kadini gördü esim. Bir ev zaten bu saygi ve sevgi üzerine kurulu olduktan sonra, hiçbir erkek karisini yorgun argin temizlik, yada ev isini yapmasini istemez.

Doğum kontrol hapları sabahları baş dönmesine sebep oluyordu bende hatta bir kez otobüste bayılmıştım.. Bide kahvaltı da etmemiştim onun da etkisi vardı. Ben 3 aylık iğne kullanıyorum. Çocuk ihtimali yok gibi bir şey ama bu iğneden sonra. Aylık iğneler var onlar daha sağlıklı ondan yaptırabilirsin. Ama ihmal etme bu durumu.
Birde yardım etmesi ile ilgili konuş bence. En azından tabağını kaldırsa, sofrayı kurarken ve kaldırırken yardım etse, kıyafetlerini çıkarıp yerine koyması bile bir şey.

Hiç eşinle bu konuyu tartışma. Yemek yenecek saatte mızmızlan, çok yorgunum, başım ağrıyor dışardan mı yesek falan de, gelip yardım eder sana bir müddet sonra. Benim eşim de asla yemek yapmaz, temizlik falan yapmazdı. KEsinlikle elimi sürmem diyordu. Ben çalışmadığım halde hep yorgunum diyorum. Hiç bi iş yapmıyorum. Bakıyor ortalık 1 gün dağınık iki gün dağınık üçüncü gün kalkıp kendi topluyor. Bunun için tartışma bence. Konuşma da yapma. Zamana bırak.

Helal olsun. Ağzınıza sağlık. Ben evliyim ve tamamen sizin gibi düşünüyorum. Hiç eşime tatlı dille yaklaşayım da yapsın diye düşünmedim. Görevi tabii ki yapacak. Bir kadına ev işi yapması için kocası dil döküyor mu sanki. Ben ne yapıyorsam eşim de aynısını yapıyor. Ağzımı açıp rica da bile bulunmuyorum. Çünkü zaten onun görevi. Bu kadar net.

eşinle arandaki diyaloga göre hareket etmelisin zati evlilik ilişki için önemli bir konuyu inada bindirmişsiniz
ayrıca belli ki eşin neyi nasıl yapacağını bilmiyor, sen ona ihtiyacın olan şeyi soyle bulaşıkları mı topluyosun eşine çay suyunu koymasını söyle yada masayı mı topladın ayy canımın içi unutmuşum masayı sen siler misin de
burda biz sana baştan nasıl alışırsaöyle devam eder diyoruz ya emin ol ona da yardım edersen ustune kalır işler diyenler oluyordur, seviyoruz akıl vermeyi millet olarak

Benimki standart turk erkeği yardim felan yok valla yemek hazirmi hazir cay getir meyve getir gayfe yap öyle yani elinde kumanda oturur koltuğa bakar keyfine
Ayyyynı dayım da böyle. Yengem hastalıktan kırılsa yine de patlamış mısır çerez çay ıvır zıvır derdine düşer

Sizi hizmetçisi gibi değil de hayati paylastigi esi gibi görmesini saglarsaniz daha sonra daha rahat edersiniz.

Tabi cay da koyulur su da götürülür ama böyle sömürmeye alisana değil..üstelik calisiyorsunuz

Deniyor mu? Demissiniz. Hayir.
Suan kurallar koyuyor ya bu durumu bozup birlikte kural koyacaksiniz ya da suan koyduğu kurallara sessiz kalarak kabul etmiş olacaksiniz. Bir yil sonra yorulup yapmadiginizda "sen çok degistin" diyecek ve sizi suçlayacak.

Son düzenleme:
Ayyyynı dayım da böyle. Yengem hastalıktan kırılsa yine de patlamış mısır çerez çay ıvır zıvır derdine düşer
Yok canim abartmayim okadarda degil yani hastlananinca adam pervane oluyo ne yapagini sasiriyo ben iyi olunca sadece yemegi yapmaz sofrayi toplamaz bu kadar zaten haftanin3 günü evde bide yemekmi yaptirim adama yazik

Konuya yorum yazdım ancak sonra unuttum mu diye düşündüm yazdıklarınızı okuyunca.

Gerçekten ev işlerinin bir emek işi olduğunu ve çalışmamak sayılamayacağını anlamak bazı insanlar için çok zor.

Bir kadın hem dışarıda çalışıyor, hem evinde tüm işleri yapıyorsa sömürülüyordur.

İşin yanlış olan tarafı ise ''Bütün erkekler böyle, bulaşık yıkayacak hali yok, evlilik böyle bir şey.'' yazan insanların aslında doğrunun ne olduğunu bilmesi, ancak öyle bir adamla evlenemediği için herkesin kendisi gibi olmasını istemesi.

Bir kere ''Bütün erkeklerin penisi vardır.'' genellemesi bile yapılamıyorken, tutup da inanılmaz büyük bir kitleyi cinsiyeti sebebiyle ''Bütün erkekler şöyledir.'' diye genellemek en hafif tabiriyle zavallıca görünüyor. Kendi mahallelerinizden çıkın artık.

bnce kocaniz bebis istiyo calismanizida isteniyor boyle davranmasinin tek sebebi bu bna göre

Dün yine forumda, apalakasız bir konu altında birileri "erkekler duygusuzdur, kadınlar birine aşık olmadan onun elini bile tutmazlar, erkekler herkesle yatar kalkarlar" minvalinde şeyler yazmışlardı.
"Bu sizin inancınız ve doğrunuz olabilir ama ne benim çevremdeki erkekler böyleler ne de benim çevremdeki kadınlar. Dolayısıyla bu genellemeyi yapmasak keşke" yazdım diye topla tüfekle saldırdılar bana.
Bu tip her yerinden buram buram cinsiyetçilik akan yapay genellemeleri kadınların bu kadar sahiplenip canla başla savunması bana direkt olarak şu sözü hatırlatıyor:
"Köleler, zincirleri içinde her şeyi; hatta onlardan kurtulma isteğini bile yitirirler."

Çünkü hem kadının hem de erkeğin var oluşunu ve özgürlüğünü böylesine çirkin ve yapay yaftalarla bu kadar kısıtlayan fikirlerin böylesine savunucusu olmalarına başka bir cevap bulamıyorum.

Benim elimde bu konularda oldukça anlayışıdır ama ilk başlarda benden beklerdi Bende yapardım ama oturup eşimle özel bir konuşma yapmadım aşkım sofrayi topluyorum çayı koysana aşkım bugün yorgunum salatayı sen yap ben sofra hazırlayım genel temizlikte zaten yanlız bırakmaz yardım ederdi her zaman sağolsun bunun için özel konuşma yapmak yerine goreviymis gibi yapmaya alıştırma en doğrusu zaten sürekli yardım isteyince otomatik olarak kendisi aşkım birşeye ihtiyaç var mı yardım lazım mi gibi sorularla kendisi geliyor yada aşkım dur sana yardım edeyim diyor

klasik türk erkeği tipi,,çoğu böyle kadınları hizmetçi gibi görüyorlar..sizde şimdiden böyle alıştırmayın..yoksa başedemezsiniz..

Sosyokültürel çevre ve kendi yaşayamadıklarının kompleksi genel olarak insanları etkiliyor.

Aynı fikirleri paylaşıyoruz.

Konuyu daha fazla dağıtmak istemiyorum, ancak sinirlenmek istemiyorsanız aldatma temalı konulara pek uğramamanızı tavsiye edeceğim.

neden ısrarla ev işlerine "yardım" kelimesinin kullanıldığını anlamıyorum. bunun bile doğrudan bir görev olarak kabullenme olduğunun çoğumuz farkında değiliz sanırım.
yardım nedir biliyor musunuz? siz sofrayı kurarken onun masaya tabak koyması. siz çamaşırı, bulaşığı, ütüyü, yemeği, temizliği hallederken onun sofra kurması. üstelik yardım sizce de içinde çok gizli ve gayet sevimsiz bir "lütuf" barındırmıyor mu?
oysa esas olan paylaşmadır. hayatı paylaştığınız gibi, çalışma yükünü paylaştığınız gibi ev işlerini de paylaşmanız gerekiyor, yani siz bulaşıkları makineye atıyorsanız o çamaşır makinesi çalıştıracak siz mutfağı temizliyorsanız o banyoyu temizleyecek.
ev işleri kadınların görevi değil hanımlar, yaşadığınız yeri temizlemek o evi paylaşanların ortak görevi, çocuklar da dahil.
çalışmıyor da olsanız eşinizden ev işi yapmasını isteyin, siz temizlik yapmak için doğmadınız.

Benim bildiğim erkekler eşlerinin ilaç kullanmasını istemez karşıdırlar kesinlikle, kendileri korunmak isterler. Eşinizin tutumu çok garip ve bencilce!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…