Bir gelin konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mirta

Canim annem uzaktan uzağa böyle de ne biliyoruz emekli olup gidince Allah korusun belki birbirine girecekler,foto da kalkacak.Allah korusun diyorum bak

Konunun fazlaca abartıldığını düşünüyorum. 107 kg bir kadının evinde yemek pişmemesi imkansız bence. Gelininiz bariz tembel. Yapısı böyle belli ki. O çocuk da öyle pata küte büyür gider.

Annenize üzüldüm. Geçmiş olsun bu arada. ŞBu kadıncağızın kendi hayatı yok mu. İki çocuğunun arasında bir orda bir burda. Çok ısrar etseler bile siz mantığınıza göre hareket edin. Madem sömestırda evdesiniz anneniz de yanınızda kalsaydı. Siz kendi çocuğunuzla ilgilenirken O dinlenseydi. Bile bile lades o evde neler olacağını biliyorsunuz. Hastalık bonus olmuş.

Annenizin size destekleri karşısında sizin de maddi destek vermeniz gerçekten çok güzel ama onlardan da aynısını bekleyemezsiniz. Onlara misafir olarak gidiyor. Sizin yanınızda kalıyor. Sizin bütçeniz bir onlar dışarda.

Gelininizle de açık konuşun. Küsen bir tipe benzemiyor zaten. Gitsin kan değerlerine baktırsın. Bu tembelliğin altında şeker ve tiroid yatıyor olabilir.

msj tekrarı

Yanlışınız var kadınlar hiçbirsey yapmak zorunda değil.
Ya birde normal bir evlilikte ailelerin hastalıkları, ihtiyaçları da noktasında eşler birbirine yardımcı olmaz mı?
Eşim geçen hafta çalışmıyordu, babamın hastane işleri vardı 3 gün o götürüp getirdi. Evet mecbur değil ama birbirimizin anne babalarıyla ilgilenmek, bir ihtiyacını gidermek de evliliğin bir parçası diye düşünüyorum ben.
Herşey zorunluluk üzerinden bakarsak, bir birlik sağlanmaz.

Cocuga yarım gün bakiyo çocuk 3.5 yaşında çok zor vir çocuk değil kaldı mı bedava da bakmıyor birkaç mesaj önce ayrıntı verdim okursunuz

Bence cok acimasiz bir yorum bu..kadin nesini kiskansin gelinin? Aksama kadar esek gibi calisip sonrada Hic yemek yapmayan kadina cirkefliginden sesi cikmiyodur kocasinin emin ol.

Birde bu kadin annesine baktiriyomus
Ama sigortasini filan yatiriyomus babasinin emeklisi filan yokmus. Burda kac kisi anasina baktirinca ya da kv sine sigorta oduyordur? Ya da yabanci bakiciya bile sigorta odemeyen coktur.

Gelinleri kendisi cagirmis kadini ya nesini anlamiyorsunuz bunun

Keşke anneniz bu muamele karşısında çekip kendi evine gitseymis
Keşke keşke...Annemle aynı karakterde değiliz,meseka ben ne yaptım insan yerine konmadigim evi terk ettim,annem naptı 43 yılin 37 sini fiziksel psikolojik şiddet görerek gecirdi ama gidemedi.Annem ezik olmaya alışmış tavır koyamıyor güçsüz

Neyini kiskansin , evine,çocuğuna bile yemek yapmayan kadına en fazla elin mi yok doye üzülünür. Konu sahibi öğretmen bir kadın ,annesine falan muhtaç değil ki. Maaşıyla bakıcı bulup çocuğuyla gayet rahat yaşar.

Günah kadına ya vallahi üzüldüm. Hastasın yahu . Gelin hasta olsa o anne bakar ama. Valla böyle temel insani davranışlardan mahrum tiplere uyuz oluyorum.

Valla o zaman anneniz için cok da üzülmeyin . Yani iki gün sonra yine unutur canim gelinim der.

Tamam gelini kötüleyelim de siz de abartmasanız mı acaba artık?
Ya ne kadar salakça dimi bu şeyler,inanın biz de anlam veremiyoruz.Gelini kötülemeye gelmedim azıcık ilgili olsa bağrıma basacağım

Evet bir tutturmuş gelini kıskanıyorsun, konudaki kadının tek bir kıskanilacak yani yok hâlbuki.
Tembellik ne zaman kıskanılacak birşey olmuşta, bizim haberimiz yok.

Sırf gelin haklı demek için neler okudum böyle. Evet, gelinin ev düzenine karışmaya hakkı yok görümcenin ama bu gelinin çiğ ve kaba olduğu gerçeğini değiştirmez. Tabi bir taraftan bakıyoruz olaya.
Gelin olması gerekmiyor, ben evine gittiğimde bana böyle davranan arkadaşım dahi olsa sevmem de ilişkimi de devam ettirmem.Adam da bir zahmet ya eşini uyarsın usulünce, ya da kendi yapsın, bunu da yapmıyorsa annesini o hale düşüren evlat iki çift lafı haketmiştir.

Valla isterseniz cinsiyetçi diyin eksileyin;ama hem çalışmayıp ev ekonomisine katkı sunmayıp, ekmek elden su gölden evde dana gibi yatıp, temizlik, yemek yapmamak nedir? Kapıya konulmalık kadın modeli. Biz ikimiz de çalışıyoruz, ev işlerinde de iş bölümü yapıyoruz. Çalışmadığım dönem gün boyu niye yatayım, adam dışarıda çalışıyor, kadın da iki yemek yapsa ölmez. Adam da ben de çalışmıyorum desin o zaman. Oh ne âlâ memleket.

Anladığım kadarıyla konu sahibinin kardeşi çalışıyor, gündüz evde bir tek gelin var. Kayınvalide hasta olmasa yorumum farklı olabilirdi. Kayınvalide olarak bakmıyorum olaya zaten, hasta herhangi biri için en azından basit birkaç şey yapılabilir diye düşünüyorum. Öğlen için bir çorba pişirse iyi olurmuş, un çorbası olabilir yani çok zor değil. Akşam yine bir yolu bulunur. Üç öğün yemek yapmasını elbette yorucu bulurum. Ama dediğim gibi en azından öğlen öğününü verseymiş iyileşene kadar, ikram olurmuş.
Ben olsam iyileşene kadar birkaç gün idare ederdim. Ha ondan sonrası için bir şey diyemem, çünkü kendime de yemek yapan biri değilim, yatılı misafir sevmem. Ama hastalık durumu farklı. Şunu belirtmeden geçemem, ola ki eve ben eşimden geç giriyorum, evde de annem var ve hasta. Bu durumda kocamdan da aynı özeni beklerim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…