• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir gelin konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sayfaları okumayı bitiremedim ama buns iki kişiye cevap vermiştim yine vereyim.Cocuk yazın gittiğimde bisküvi ile güne başlıyordu,bizde ne varsa ondan veriyordu ona da. Ben şahsen oğluma ayrı yemek yapıyorum bizden sonra o da ayrı olarak çorba fln yapıyordur belki çok sormuyorum ki bunları sabah annem düne göre kötüydü telde ona canım sıkıldı ne yedikleriyle yaz dışında ilgilenmiyorum ki
Mirta Mirta

Ya vi şey diyeceğim
Sen gerçekten böyle birinin varlığına inandın mı?
Bana yanlı anlatılmıi geliyor fazlasıyla bu konu

Gelin evlendiğinden beri yemek yapmayacak
Eş akiama kadar çalışacak bi se dönüp akşam yumurta bisküviyle beslenecek
Bu düzene rağmen çocuk yapılacak
Aynı şekilde o çocuk için de asla yemek yapılmayacak
Kayınvalideye su dahi verilmiyor
Ama kayınvalide profil resmini sadece gelini yapabilecek kadar geline düşkün
Tatillerde koşa koşa kendine su vermeyen gelinin tarlasına iş yapmaya gidecek
Hatta gelinin cinsel hayatını konuşabilecek kadar yakınlar
Gelin büyü yapmış olsa bu muameleye ulaşamazdı herhalde 😂😂
Canim annem uzaktan uzağa böyle de ne biliyoruz emekli olup gidince Allah korusun belki birbirine girecekler,foto da kalkacak.Allah korusun diyorum bak

Konunun fazlaca abartıldığını düşünüyorum. 107 kg bir kadının evinde yemek pişmemesi imkansız bence. Gelininiz bariz tembel. Yapısı böyle belli ki. O çocuk da öyle pata küte büyür gider.

Annenize üzüldüm. Geçmiş olsun bu arada. ŞBu kadıncağızın kendi hayatı yok mu. İki çocuğunun arasında bir orda bir burda. Çok ısrar etseler bile siz mantığınıza göre hareket edin. Madem sömestırda evdesiniz anneniz de yanınızda kalsaydı. Siz kendi çocuğunuzla ilgilenirken O dinlenseydi. Bile bile lades o evde neler olacağını biliyorsunuz. Hastalık bonus olmuş.

Annenizin size destekleri karşısında sizin de maddi destek vermeniz gerçekten çok güzel ama onlardan da aynısını bekleyemezsiniz. Onlara misafir olarak gidiyor. Sizin yanınızda kalıyor. Sizin bütçeniz bir onlar dışarda.

Gelininizle de açık konuşun. Küsen bir tipe benzemiyor zaten. Gitsin kan değerlerine baktırsın. Bu tembelliğin altında şeker ve tiroid yatıyor olabilir.

Hayatta herkesin bir katkısı olmak zorunda. Erkek dışarıda çalışıyorsa kadın da içeride çalışacak. Bu durumda tabii ki yemek yapmak, temizlik vs kadının görevidir. Bunlar cinsiyetten bağımsız yazısız kurallardır. İki taraf da dışarıda çalışırsa evde de herkes denk sorumluluk alır. Ama konudaki durumda koca dışarıda, kadın içeride çalıştığı için "evin" sorumluluğu tabii ki evde olan kadındadır. Sabahtan akşama kadar evde oturan da bir zahmet evi çekip çevirsin, yemeği yapsın. Ayrıca düşman olsa evinde hasta yatan insana yemek hazırlarsın. Burada geline hak verilecek nokta kadar sebep göremedim.
Yanlışınız var kadınlar hiçbirsey yapmak zorunda değil. 😂
Ya birde normal bir evlilikte ailelerin hastalıkları, ihtiyaçları da noktasında eşler birbirine yardımcı olmaz mı?
Eşim geçen hafta çalışmıyordu, babamın hastane işleri vardı 3 gün o götürüp getirdi. Evet mecbur değil ama birbirimizin anne babalarıyla ilgilenmek, bir ihtiyacını gidermek de evliliğin bir parçası diye düşünüyorum ben.
Herşey zorunluluk üzerinden bakarsak, bir birlik sağlanmaz.

E peki size ne bundan?
Kadin memnun, kocasi memnun.
Begenmeyen gitmez evine, ya da kalkar kendi yapar, ya da disaridan siparis verir.
Sizi ilgilendiren hicbisey yok.
Resmen gelinin rahatligini kiskaniyorsunuz. Ara ara yazmissiniz zaten kardesimi tatli sozlerle kandiriyor diye, siz kocanizi kandiramamis olabilirsiniz, gelininiz yapmis helal olsun deyin gecin, ne bu cekememezlik....

Konuyu da anneye merhametten degil, geline kiskancliktan acmissiniz resmen.
Anneme bahce yaptiriyor, annem ac kaliyor hem yoruluyor diye kiziyorsunuz ama sabahtan aksama kadina cocuk baktirip siz de yoruyorsunuz o ne olacak?
Kapatin bence konunuzu daha fazla batmayin.
Cocuga yarım gün bakiyo çocuk 3.5 yaşında çok zor vir çocuk değil kaldı mı bedava da bakmıyor birkaç mesaj önce ayrıntı verdim okursunuz

Size daha once de yazdim annenize uzulmuyorsunuz, gelininizin rahat olmasini ve buna ragmen kocasindan tepki almamasini kiskaniyorsunuz diye. Hala da ayni dusuncedeyim.
Ve yine demistim ki anneme yemek yapmiyorlar, bahce isi yaptiriyorlar adi altinda nefretinizi kusuyorsunuz ama ananizi babanizi evinden yurdundan ali koyup cocugunuza baktirmak icin rehin alirken hic yoruldugunu dusunmuyorsunuz diye.
Varsin bi kerede oglu ve gelini icin yorulsun nolmus.

Amaa simdi su yorumla bi derdiniz daha ortaya cikti. Size defalarca madem o kadar uzuluyorsun, al anneni geri cagir denildi ve bunu asla onaylamadiniz ve sebebi belli oldu.
Annem ya gripse gelip bize bulastirmasin, ne yapsak ne etsek de su geline yemek yaptirsak annem eve gelip viruslerini bana cocuguma bulastirmasa diye dusunuyorsunuz.
Sizin istemediginiz annenizi en azindan gelin evinde tutuyor , ustelik kendi cocugu da varken. Bunun icin bile tesekkur edin geline. He tabi ona da hemen gidince hasta oldu dediniz ama hic farketmez madem corona olup olmadigi belli degil, yine de o insanlarin corona bulasma pahasinda evinde durabiliyor kadin. Bunun icin bile tesekkur edin ve susun.

Gercekten cok bencilsiniz konu sahibi. Tek derdiniz kendinizsiniz. Aman anam babam duzenini biraksin gelsin cocuguma baksin ama tatillerimde evde olmasin, gelinim yemek yapmiyor nasil yapmaz , madem yapmiyor kardesim onu boşasin, anam grip oldu gelin ona iyi baksin da gelip bana da bulastirmasin. Oh ne ala yahuu , daha once yazdim yine yaziyorum. Dunya sizin etrafinizda donmuyor.
Bence cok acimasiz bir yorum bu..kadin nesini kiskansin gelinin? Aksama kadar esek gibi calisip sonrada Hic yemek yapmayan kadina cirkefliginden sesi cikmiyodur kocasinin emin ol.

Birde bu kadin annesine baktiriyomus
Ama sigortasini filan yatiriyomus babasinin emeklisi filan yokmus. Burda kac kisi anasina baktirinca ya da kv sine sigorta oduyordur? Ya da yabanci bakiciya bile sigorta odemeyen coktur.

Gelinleri kendisi cagirmis kadini ya nesini anlamiyorsunuz bunun🙄

Keşke anneniz bu muamele karşısında çekip kendi evine gitseymis
Keşke keşke...Annemle aynı karakterde değiliz,meseka ben ne yaptım insan yerine konmadigim evi terk ettim,annem naptı 43 yılin 37 sini fiziksel psikolojik şiddet görerek gecirdi ama gidemedi.Annem ezik olmaya alışmış tavır koyamıyor güçsüz

Size daha once de yazdim annenize uzulmuyorsunuz, gelininizin rahat olmasini ve buna ragmen kocasindan tepki almamasini kiskaniyorsunuz diye. Hala da ayni dusuncedeyim.
Ve yine demistim ki anneme yemek yapmiyorlar, bahce isi yaptiriyorlar adi altinda nefretinizi kusuyorsunuz ama ananizi babanizi evinden yurdundan ali koyup cocugunuza baktirmak icin rehin alirken hic yoruldugunu dusunmuyorsunuz diye.
Varsin bi kerede oglu ve gelini icin yorulsun nolmus.

Amaa simdi su yorumla bi derdiniz daha ortaya cikti. Size defalarca madem o kadar uzuluyorsun, al anneni geri cagir denildi ve bunu asla onaylamadiniz ve sebebi belli oldu.
Annem ya gripse gelip bize bulastirmasin, ne yapsak ne etsek de su geline yemek yaptirsak annem eve gelip viruslerini bana cocuguma bulastirmasa diye dusunuyorsunuz.
Sizin istemediginiz annenizi en azindan gelin evinde tutuyor , ustelik kendi cocugu da varken. Bunun icin bile tesekkur edin geline. He tabi ona da hemen gidince hasta oldu dediniz ama hic farketmez madem corona olup olmadigi belli degil, yine de o insanlarin corona bulasma pahasinda evinde durabiliyor kadin. Bunun icin bile tesekkur edin ve susun.

Gercekten cok bencilsiniz konu sahibi. Tek derdiniz kendinizsiniz. Aman anam babam duzenini biraksin gelsin cocuguma baksin ama tatillerimde evde olmasin, gelinim yemek yapmiyor nasil yapmaz , madem yapmiyor kardesim onu boşasin, anam grip oldu gelin ona iyi baksin da gelip bana da bulastirmasin. Oh ne ala yahuu , daha once yazdim yine yaziyorum. Dunya sizin etrafinizda donmuyor.
Neyini kiskansin , evine,çocuğuna bile yemek yapmayan kadına en fazla elin mi yok doye üzülünür. Konu sahibi öğretmen bir kadın ,annesine falan muhtaç değil ki. Maaşıyla bakıcı bulup çocuğuyla gayet rahat yaşar.

Keşke keşke...Annemle aynı karakterde değiliz,meseka ben ne yaptım insan yerine konmadigim evi terk ettim,annem naptı 43 yılin 37 sini fiziksel psikolojik şiddet görerek gecirdi ama gidemedi.Annem ezik olmaya alışmış tavır koyamıyor güçsüz
Günah kadına ya vallahi üzüldüm. Hastasın yahu . Gelin hasta olsa o anne bakar ama. Valla böyle temel insani davranışlardan mahrum tiplere uyuz oluyorum.

Valla o zaman anneniz için cok da üzülmeyin . Yani iki gün sonra yine unutur canim gelinim der.

Tamam gelini kötüleyelim de siz de abartmasanız mı acaba artık? 🙄
Ya ne kadar salakça dimi bu şeyler,inanın biz de anlam veremiyoruz.Gelini kötülemeye gelmedim azıcık ilgili olsa bağrıma basacağım

Bence cok acimasiz bir yorum bu..kadin nesini kiskansin gelinin? Aksama kadar esek gibi calisip sonrada Hic yemek yapmayan kadina cirkefliginden sesi cikmiyodur kocasinin emin ol.

Ama sigortasini filan yatiriyomus babasinin emeklisi filan yokmus. Burda kac kisi anasina baktirinca ya da kv sine sigorta oduyordur? Ya da yabanci bakiciya bile sigorta odemeyen coktur.

Evet bir tutturmuş gelini kıskanıyorsun, konudaki kadının tek bir kıskanilacak yani yok hâlbuki.
Tembellik ne zaman kıskanılacak birşey olmuşta, bizim haberimiz yok.

Sırf gelin haklı demek için neler okudum böyle. Evet, gelinin ev düzenine karışmaya hakkı yok görümcenin ama bu gelinin çiğ ve kaba olduğu gerçeğini değiştirmez. Tabi bir taraftan bakıyoruz olaya.
Gelin olması gerekmiyor, ben evine gittiğimde bana böyle davranan arkadaşım dahi olsa sevmem de ilişkimi de devam ettirmem.Adam da bir zahmet ya eşini uyarsın usulünce, ya da kendi yapsın, bunu da yapmıyorsa annesini o hale düşüren evlat iki çift lafı haketmiştir.

Valla isterseniz cinsiyetçi diyin eksileyin;ama hem çalışmayıp ev ekonomisine katkı sunmayıp, ekmek elden su gölden evde dana gibi yatıp, temizlik, yemek yapmamak nedir? Kapıya konulmalık kadın modeli. Biz ikimiz de çalışıyoruz, ev işlerinde de iş bölümü yapıyoruz. Çalışmadığım dönem gün boyu niye yatayım, adam dışarıda çalışıyor, kadın da iki yemek yapsa ölmez. Adam da ben de çalışmıyorum desin o zaman. Oh ne âlâ memleket.

Anladığım kadarıyla konu sahibinin kardeşi çalışıyor, gündüz evde bir tek gelin var. Kayınvalide hasta olmasa yorumum farklı olabilirdi. Kayınvalide olarak bakmıyorum olaya zaten, hasta herhangi biri için en azından basit birkaç şey yapılabilir diye düşünüyorum. Öğlen için bir çorba pişirse iyi olurmuş, un çorbası olabilir yani çok zor değil. Akşam yine bir yolu bulunur. Üç öğün yemek yapmasını elbette yorucu bulurum. Ama dediğim gibi en azından öğlen öğününü verseymiş iyileşene kadar, ikram olurmuş.
Ben olsam iyileşene kadar birkaç gün idare ederdim. Ha ondan sonrası için bir şey diyemem, çünkü kendime de yemek yapan biri değilim, yatılı misafir sevmem. Ama hastalık durumu farklı. Şunu belirtmeden geçemem, ola ki eve ben eşimden geç giriyorum, evde de annem var ve hasta. Bu durumda kocamdan da aynı özeni beklerim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back