Her zaman ki gibi iki yüzlü yorumlar olmuş. Sanki böyle kadınlar yok gibi inanmayanlar var. İşinize gelince kadın çalışmak zorunda değil yemek yapmak zorunda değil. Pardon? Bir taraf kadın erkek farketmez bir taraf çalışıyorsa gelip temizlik yemekle uğraşması saçmalık ötesi burada kadın bu durumda olsa çalışma o zaman ya da pipili bir zahmet yardım etsin yapsın oluyor. Eee sırf erkek diye her şeyi yapmalı çünkü bu kadar mantıksız silsilesini yapan kadın yinede normal çünkü zorunda değil. Pek ala zorunda sabah akşam yan gelip yatıp bir taraf büyütecek adam asgari ücret de çalışıp üstüne yemek temizlik yapacak bunu normal görenlerin akıllarından zoru vardır. Ama en büyük hata kardeşiniz ve annenizde kusura bakmayın. Gelininizi anneniz tanıyor değer verdiği yok üstüne bahçe işlerini yapsın diye çağırıyor gitmeyecekti. Kardeşinizde izin vermeyecekti. Sizin bile izin vermemeniz gerekirdi. Kardeşinizinde sağlıklı olduğunu düşünmüyorum zira böyle bir insanla çocuk bile olsa saniye durmam. Böyle biriyle ömür mü geçer. Hasta bi insana bir tas çorba yapmamak vicdansızlıktır. Buna rağmen aksi yorumlar iki yüzlüce valla tabi sıfatları önemli olunca normal dimi? Valla şeytan bile önünüzde düğme ilikler
Bence de hasta insana yemek yapılır. Kadın-erkek olmaktan bağımsız, bir kişi çalışıyor ve diğeri evdeyse evde olan yemek yapma sorumluluğunu da almalı.
Ama ben konuya pek inanmadım.
Konu sahibinin bahsettiği tarzda insanlar var tabii ki ama ben bu kişinin öyle olduğunu sanmıyorum.
Bu kadar kötü madem, nesini seviyorlar bu kadar?
"Kardeşin nasıl tahammül ediyor?" dediler, "yağlayıp ballıyor. Zaten babamla ilgili yaraları var" dedi.
"E annen nesini seviyor da fotoğrafını profil fotosu yapmış, koşa koşa yardıma gidiyor" dediler, "yağlayıp ballıyor. Zaten kocasıyla ilgili yaraları var" dedi.
E kendisi nasıl seviyor o zaman iki yüzlü olduğunu, yeğenine kötü baktığını ve annesiyle kardeşini kullandığını düşündüğünü bir kadını? İlk mesajda kardeş gibiyiz demiş.
"Kardeşim eşine laf söyletmez" de dedi. O anlatıp şikayet etmiyorsa nereden biliyor insanların evinin içini?
Ayrıca gelin çok güzel yemek yapıyormuş. Yemiş ki biliyor güzel olduğunu. Normalde kocasının ailesini davet edince önlerine yumurta koymuyor demek ki.
Bence birkaç defa yaşanan şeyleri genele yayıp anne-kız birbirlerini doldurmuşlar. Geline bayıldıkları falan da yok. Tepki almamak için seviyoruz dedi büyük ihtimalle ve gelin de sevilmediğini biliyordur. Ve bence o da kocasının ailesini sevmiyor.
Yok her şey gerçekse ve "biz aile boyu böyle bizi zerre kadar sallamayan, pis, tembel, düşüncesiz, çocuğuna berbat bir şekilde bakan, evine gelen misafire 1 tabak yemek vermeyecek kadar saygısız bir insana bayılıyoruz" diyorsa da ciddi ciddi ailecek terapi almalarını tavsiye ederim.