• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir gelin konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla isterseniz cinsiyetçi diyin eksileyin;ama hem çalışmayıp ev ekonomisine katkı sunmayıp, ekmek elden su gölden evde dana gibi yatıp, temizlik, yemek yapmamak nedir? Kapıya konulmalık kadın modeli. Biz ikimiz de çalışıyoruz, ev işlerinde de iş bölümü yapıyoruz. Çalışmadığım dönem gün boyu niye yatayım, adam dışarıda çalışıyor, kadın da iki yemek yapsa ölmez. Adam da o zaman ben de çalışmıyorum desin o zaman. Oh ne âlâ memleket.
Aynen bana gorede boyle zaten, burdaki
Kadinlara kalsak kadin bisey yapmak zorunda degil..ohh ekmek elden su golden yan gelip yatsin havasindalar.. ilk
Mesajimda yazdim
Zaten.. kim calismiyorsa o yapmali kadini erkegi yok, ikiside calisiyosa ortak
Yapilmali… disarda esek gibi calisip birde eve gelip temizlik yemek yapsin😐 bi kadin bundan sikayet etse o
Kocaya ihtiyacin yok at gitsin derler, ama burda gelin olunca noluyosa bi savunmalar bi havalar.. birde kiskaniliyomus gelin hanim.
Konu sahibi daha iyi durumdadir
Eminim.. kocasindan bosanmis cocuguyla
Mis
Gibi calisan bir kadin..bazilari gibi asalak degil…

Cocuga yarım gün bakiyo çocuk 3.5 yaşında çok zor vir çocuk değil kaldı mı bedava da bakmıyor birkaç mesaj önce ayrıntı verdim okursunuz
Evet evet onu anladim konu sahibi annen bedava bakmiyor, sigortasini oduyormussun.
Hatta sadece bu konuya degil her konuya da yazmissin annemin sigortasini oduyorum diye, hatta birikim yapamama sebeplerin arasinda saymissin sigorta odemesini.
Ama dememissin ki bakici tutsam en az iki katini odeyecektim zaten diye.. :/ yani sen bilirsin...

İlk gün de aynı son gün de aynı..Ayrıca ısrarla annemi çağırıyor tatiller yaklaşınca..çünkü bağ bahçe işlerini annem yapsın istiyo ama bunu dile getirmiyor.Gunleri sayiyorum saatleri sayıyorum bu gece uyku yok bana diyor yolculuktan önce ki gün dr
Annen 6 yıldır aynı muameleyi görmekten yorulmamış mı? Siz ailecek böylesiniz galiba, kullanılmalara doyamıyorsunuz.

söylediğiniz cümlelere sonuna kadar katılıyorum hatta konu sahibi sadece ilk mesajı olsa ona hak verirdim
bizim kültürümüzde eve gelen düşman olsa ona ikramda bulunur eleri kırılmaz kimsenin ama siz gerçekten bu gelinin kendi çocuğunu aç bırakıp bisküvi ile besleyip kendi ailesine güzel yemekler yaptığına inadınız mı
hangi anne bunu yapar ailesini evladından çok seviyorsa niye evli kalsın ki
bana konu sahibi çok abartılı anlatıyormuş gibi geldi
Ben abartili bulmuyorum. Benzer bir modele bizzat sahit oldum cunku. Karsilasmayinca gercekten inanmasi zor, utopik geliyor insana.

Konu sahibi gelin icin surekli bir eli yagda bir eli bagda, cok rahat, kardesime de lafini geciriyor onu tatli sozlerle kandiriyor deyip durdugu icin evet acikca kiskandigini dusunuyorum.
Acziyet baska birsey tercih baska birsey kadin yapmayi tercih etmiyor olabilir. Bizim toplumumuzun genelinde kadinin yemek yapmamasi tuu kaka oldugu icin , yapmadigi halde el ustunde tutulmasini sindiremiyor resmen. Yoksa konu annesinin acligi degil.

Ayrica konu sahibine de tam olarak inanmadim, yok cocuk biskuviyle yasiyormus da , yok kocasi sadece yumurta yiyormus da, yok temiz kilot bulamayip karisinin kilodunu giyiyormus da. Yani evlerinde hergun yemek pismiyor olabilir ama bu kadarina da inanmiyorum. Bu da benim fikrim.
Arkadaşım niye bu kadar önyarglisiniz ki,ne alaka ben önümde amade erkek sevmem ki,kardeşim gibi bir koca hiç tarzim değil benim.Ya konu açmam hata olmus bu konuyu beni tanıyan kişilerle paylaşmam daha doğru olurdu,i yüzden size artık gucenmeyecegim

Bakın koydum aşağıya. Başta tepki aldınız ve haklı çıkmak için bire bin kattınız bence. Önce çocuğu aç bırakmıyor deyip sonra çocuk bisküviyle güne başlıyor demenizin başka açıklaması olamaz. Başka birçok çelişkiniz de var ama şu an yazmaya üşendim gerçekten hiç inandırıcı değil anlattıklarınız
🤭🤭🤭 Oradaki "oğlu " dediğim çocuğu değil annemin oğlu yani kardeşim oluyor,anladınız umarım şimdi

Ama cidden yağlayıp ballayan insanlar var çevremde bu tarz insanlar var. Misal bende çok yağlayıp ballayıp yağ gibi üste çıkanlardanım adhjk ama konu sahibinin gelini gerçekse onun tırnağı olamam. Anneler için oğulları çok önemli oluyor tabi genelleme yapmak doğru değil ama konu sahibinin annesinden öyle bir enerji aldım yoksa değer görmediğim yere gitmem hele hiç iş yapmaya gitmem. Oğlu için gidiyordur. Benim için kardeşte annede suçlu iş yapmaya çağırdığında kardeş karşı çıkacaktı annede gitmeyecekti. Konu sahibininde yerinde olsam böyle bir ortama annemi yollamam. Bu arada böyle gelinlerinin fotolarını profil yapan var afhjk eşimin teyzesi her gün farklı gelinin resmini koyar durumlara atar afhjkk

Korkunçlu kv 😁 o da ayrı bir yük.
"Gelinler neden benim fotomu profil fotosu yapmıyor" demiyordur umarım 😁

Konudaki kayınvalideden gelinini seven kayınvalide enerjisi almadım ben hiç. Sorduğu soru çok itici geldi bana.
"Sana zahmet bir şeyler hazırlasan da yiyip ilacımı içsem" demek zor bir şey değil. Madem o kadar samimiler, madem o kadar seviyorlar birbirlerini, kolayca kurabilirdi bu cümleyi.
"Niye yemek yapmıyorsun" cümlesi tahrik edici bir cümle.

Kızıyla telefonda konuşurken "neyse ben kalkıp bir şeyler hazırlayıp yiyeyim bari. Sonra da ilacımı içerim" demek de pek iyi niyetle kurulmuş bir cümle değil bence.
Gelinini seven insan kızına yakınırken böyle kışkırtıcı bir cümle kurmaz. Derdini dümdüz, olduğu gibi anlatabilirdi.
Belki sadece kızına kendini mağdur göstermek istemiştir. Böyle davranmaktan keyif alan insanlar da var.

Bir de yanlış anlamadıysam eskiden altlı üstlü oturuyorlarmış. Gelin 21 yaşında evlenmiş.
Ona sorsak kim bilir neler anlatır. Belki yıllar içinde bilenmiştir, onu da bilemiyoruz.

Sonuç olarak kimse birbirini sevmiyor bence. Öyleymiş gibi davranıyorlar sadece.
O yüzden konunun tarafsız şekilde anlatıldığını düşünmüyorum.

Ben abartili bulmuyorum. Benzer bir modele bizzat sahit oldum cunku. Karsilasmayinca gercekten inanmasi zor, utopik geliyor insana.
O zaman gelinin bağ bahçe işlerini yapmasın mesela
ya da kayınvalide neden gelini profil fotoğrafı yapar
bir insanın poposunu bu kadar kaldırırsanız malesef sonuç hep aynı
kendi kızlarını aramayıp gelinle konuşuyormuş
şimdi de arayıp konu sahibini dolduruyor günleri sayıyorum diye
o zaman napıyoru kimsenin evinde on gün kalmıyoruz evi de yakınmış
anlayacağınız bu ve benzer modelde insana ben mesafe koayım oğlumu torunumu göreceksem bi yemeğe çağırırım

Ya anacım bu adam önden kadın çamaşırı nasıl giyecek?
Tüm içtenliğimle soruyorum arkadan araya kaçmasını geçtim ÖNDEN nasıl giyecek? 😂😂😂
Hadi giydi
Yine tamam
Yeğen de gördü çamaşırı pembe aa dayı filan diye şaşırdı
Dayı ne dedi peki oğlum/kızım yengen çamaşır yıkamadığı için tek yengenin donu temiz vardı onu giydim aramızda kalsın mı dedi ? 😂😂😂
Gelin kilolu olunca bedenler uydu demek.Yegenim anneme diyor dayısı işteyken

Arkadaşım niye bu kadar önyarglisiniz ki,ne alaka ben önümde amade erkek sevmem ki,kardeşim gibi bir koca hiç tarzim değil benim.Ya konu açmam hata olmus bu konuyu beni tanıyan kişilerle paylaşmam daha doğru olurdu,i yüzden size artık gucenmeyecegim

Bu arkadasin ici kv deden yangin, o yuzden her turlu
Kv yi haksiz cikarmak icin biseyler yazacak. Kendisi gelin ya, gelin dayanismasi yapiyor aklinca😐😂😂😂

Korkunçlu kv 😁 o da ayrı bir yük.
"Gelinler neden benim fotomu profil fotosu yapmıyor" demiyordur umarım 😁

Konudaki kayınvalideden gelinini seven kayınvalide enerjisi almadım ben hiç. Sorduğu soru çok itici geldi bana.
"Sana zahmet bir şeyler hazırlasan da yiyip ilacımı içsem" demek zor bir şey değil. Madem o kadar samimiler, madem o kadar seviyorlar birbirlerini, kolayca kurabilirdi bu cümleyi.
"Niye yemek yapmıyorsun" cümlesi tahrik edici bir cümle.

Kızıyla telefonda konuşurken "neyse ben kalkıp bir şeyler hazırlayıp yiyeyim bari. Sonra da ilacımı içerim" demek de pek iyi niyetle kurulmuş bir cümle değil bence.
Gelinini seven insan kızına yakınırken böyle kışkırtıcı bir cümle kurmaz. Derdini dümdüz, olduğu gibi anlatabilirdi.
Belki sadece kızına kendini mağdur göstermek istemiştir. Böyle davranmaktan keyif alan insanlar da var.

Bir de yanlış anlamadıysam eskiden altlı üstlü oturuyorlarmış. Gelin 21 yaşında evlenmiş.
Ona sorsak kim bilir neler anlatır. Belki yıllar içinde bilenmiştir, onu da bilemiyoruz.

Sonuç olarak kimse birbirini sevmiyor bence. Öyleymiş gibi davranıyorlar sadece.
O yüzden konunun tarafsız şekilde anlatıldığını düşünmüyorum.
bu konu ne konusu biliyor musunuz çilek hanım
genç yaşta gelin alınır bu kız sen evimizin kızı oldun diye sömürülür
sonra bu sömürülen gelin zamanla hırs yapıp onları kullanmaya başlar
kayınvalide ona alışmıştır kızlarıyla değil onunla yakındır ama kızlarına çekiştirmekten geri de kalamaz
ama sorsan o evin kızıdır ve herkes onu "el" gibi görmez

Gelin kilolu olunca bedenler uydu demek.Yegenim anneme diyor dayısı işteyken
siz ailece neden bu gelinin bu kadar dedikodusunu yapıyorsunuz
ilişkinizi bu kadar samimi tutmasanız sorunlarınız biter
karşılıklı birbirinizi seviyor(muş) gibi yapmak zorunda değilsiniz ki

Evet evet onu anladim konu sahibi annen bedava bakmiyor, sigortasini oduyormussun.
Hatta sadece bu konuya degil her konuya da yazmissin annemin sigortasini oduyorum diye, hatta birikim yapamama sebeplerin arasinda saymissin sigorta odemesini.
Ama dememissin ki bakici tutsam en az iki katini odeyecektim zaten diye.. :/ yani sen bilirsin...
Ama şöyle bir şey var.anne ve babası onunla yaşadığı için bir de çocuk dörd kişilik alışveriş yapıyor.anne ve babasının illa ki harcaması oluyordur.faturalarda artış oluyordur.harçlık da veriyorum diyor.anne ve baba çalışmıyorsa tüm masraflar konu sahibinden.bakıcı tutsa bir oğlu bir kendisi olacağı için çok zor olmaz.hem bakıcı niyetine çağırılmış diyorlar annesi için ama bence iyilik yapıyor.ikisi de çalışmıyorsa nasıl geçineceklerdi kendi evlererinde.

Son düzenleme:
Birini sevmek onu elestirmeyecegimiz anlamına gelmiyor.
Kardeşim asgari ücretle ancak evini gecindiriyor dışarıdan sık sık sipariş veremez zengin değil.
Annem aylardır çocuğuma parayla bakıyor ben de SGK dışında (1700) onlara da bakıyorum.Evde olsalar ayda 180 (di en son) mutfak tüpü, elektrik su kömür odun gıda temizlik malzemesi parası ödemeleri gerekecekti,burada bunları odemiyorlsr ekstradan harçlık da veriyorum.Annem kendi dedi çocuğa ben bakayım bakıcı yerine,SGK odesen yeter.
Annemi buradayken hasta değildi oraya gitti iki gün sonra başladı.
Annem tatilleri bekliyor sabırsızlıkla memleketi özlüyor çünkü herkes orda evi orda oğlu orada
yaa gerçekten mesaj yazmayacaktim ama o kadar çok 1700tl yazmışsınız ki dayanamadim. siz yatılı bakıcı alsanız kaç lira vereceğinizi hesap ettiniz mi? yatılı bakıcı alsanız o da evden yiyecek içecek. bu durumda sadece babanızın yemesi ekstra. çocuğunuza bakıyor muhtemelen ev işlerine az buçuk yardim ediyor kazancı 1700tl. anneniz olmasa kim yapar bunu. değil 1700 annenizi başınızda tanısanız sadece çocuğunuza baktığı için bile hakkını odeyemezsiniz. evinden alıştığı ortamdan ayrı, kolay mı çocuk bakmak. umarım burada dile getirdiğiniz gibi başka yerlerde de dillendirmiyorsunuzdur 1700tlyi.

bu arada eve gelen insana hasta olsa da olmasa da iki tas yemek çıkarılır. orası ayrı konu.

Adamın karısının pembe donunu giydiğine sen inandın yani öyle mi? 😳

kocamı pembe donun içinde düşündümde hemde benim donum
allah esirgesin :KK70:
ben ona kesinlikle inanmadım dediğin gibi dayı yeğen bunu oturup konuştu mu gerçekten yani imkansız
adamın kendi beyaz donu içine karışan renklilerden pembeye boyanmıştır eğilince sırtı açılmış yeğen pembe don görmüş kendince yorumlamıştır
İnanıp inanmamakta özgürsünüz.Eve yeni geldim dünya kadar isim var bir de ispat mi edecegim kendimi.
Evet egilince görmüş,dayısı yegene öyle bir şey demedi

söylediğiniz cümlelere sonuna kadar katılıyorum hatta konu sahibi sadece ilk mesajı olsa ona hak verirdim
bizim kültürümüzde eve gelen düşman olsa ona ikramda bulunur eleri kırılmaz kimsenin ama siz gerçekten bu gelinin kendi çocuğunu aç bırakıp bisküvi ile besleyip kendi ailesine güzel yemekler yaptığına inadınız mı
hangi anne bunu yapar ailesini evladından çok seviyorsa niye evli kalsın ki
bana konu sahibi çok abartılı anlatıyormuş gibi geldi
İştahsız bir çocuktur belki ne bileyim devamli orada değilim ki,evde de yoğunum annemle konuşmalarını dinlemiyorum.Ben mesela oğlum bir şeyi yemek istemese zorluyorum gelin rahat bir tip hiç zorlamiyor belki..
Dünya konum var bir tane yalanım yok garip ama gerçek bunlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back