Bir gelin konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
E anasını dövdü eşi ne dedi peki?hala evliler mi?

Şok olmayın yahu :)
İnsanlar dinlere, mezheplere, milliyetlerine göre değil iyi ve kötü olarak ayrılırlar deriz.
Gelin görümce olayında da var aynı şey.
İyisi, kötüsü, merhametli/merhametsiz olması ünvanına göre değişmez ki.

Bu konu çok başka yerlere gidiyor

gelinin rahatlığı da doğru değil. ama annenizle gelini çekiştirmeniz de doğru değil. alan memnun satan memnun germeyin ortalığı.

E anasını dövdü eşi ne dedi peki?hala evliler mi?
Oğlu sonradan yetişti ellerinden zar zor aldı ama kadının başı kel kalmış çok büyük saç yumağıyla gidip darp raporu alıp şikayetçi oldu. Sonrada boşandı. Zaten hala görüşürüz kız hariç mesafe koydum uzak duruyoruz. Eşiyle eşim yakın arkadaş bu yüzden arkadaş grubuyla görüşürüz. Sonradan daha şok edici şeyler duyduk

Gelin yemek yapmak zorunda mı diyenler bence insanlıktan nasibini almamışlar. Kadın hasta ya, bir çorba yapamaz mı insan? Allah'ım sen kimseyi merhametsizlerin eline düşürme.

Annem de olsa kayınvalidem de ben gül gibi bakarım. Herşeyden önce Allah rızası için

Bahsettiğiniz kişi de daha bir acayip,ek olarak işime karışıyor deyip yemek siparişi çok ayıp

Hayatta herkesin bir katkısı olmak zorunda. Erkek dışarıda çalışıyorsa kadın da içeride çalışacak. Bu durumda tabii ki yemek yapmak, temizlik vs kadının görevidir. Bunlar cinsiyetten bağımsız yazısız kurallardır. İki taraf da dışarıda çalışırsa evde de herkes denk sorumluluk alır. Ama konudaki durumda koca dışarıda, kadın içeride çalıştığı için "evin" sorumluluğu tabii ki evde olan kadındadır. Sabahtan akşama kadar evde oturan da bir zahmet evi çekip çevirsin, yemeği yapsın. Ayrıca düşman olsa evinde hasta yatan insana yemek hazırlarsın. Burada geline hak verilecek nokta kadar sebep göremedim.

Dur kız hemen işin içine ne fantezi sokuyorsun kadın pasaklı belli adamın beyaz donunu renklilerle yıkamış pembe çıkmış budur ne olacak

Bide gelin hastaymiş. Kaynana hastaliği gelinden kapmiş. Ona rağmen hizmet beklemiş. Güya sağken o hizmeti yapmayan gelin, hastayken o hizmetin yapilmasini beklemiş kv'de.

Ilginç ilginç şeyler gerçekten.
bi tas çorba yapmak ne zamandan beri hizmet etmek oldu ya

iyi görümce pek görmediğimden :) ne yapayım anam valla şok hahahaha :))))

Dur kız hemen işin içine ne fantezi sokuyorsun kadın pasaklı belli adamın beyaz donunu renklilerle yıkamış pembe çıkmış budur ne olacak
Öyle miymiş kız? Gelin 107 kilo, adam da o yüzden sığmış kadının donuna diye okudum. Empati yapıyorum erkek olsam pipimin fermuara sıkışmasını bile, pembe kadın çamaşırı giymeye yeğlerim.

Birini sevmek onu elestirmeyecegimiz anlamına gelmiyor.
Kardeşim asgari ücretle ancak evini gecindiriyor dışarıdan sık sık sipariş veremez zengin değil.
Annem aylardır çocuğuma parayla bakıyor ben de SGK dışında (1700) onlara da bakıyorum.Evde olsalar ayda 180 (di en son) mutfak tüpü, elektrik su kömür odun gıda temizlik malzemesi parası ödemeleri gerekecekti,burada bunları odemiyorlsr ekstradan harçlık da veriyorum.Annem kendi dedi çocuğa ben bakayım bakıcı yerine,SGK odesen yeter.
Annemi buradayken hasta değildi oraya gitti iki gün sonra başladı.
Annem tatilleri bekliyor sabırsızlıkla memleketi özlüyor çünkü herkes orda evi orda oğlu orada

Oyke de olmaz ki ams biri yer biri bakar..bizde buna hoş bakilmaz
İyi de gelininiz normal degil. Bizde eve gelen aile büyüğüne saygısızlık edilmez, el üstünde tutulur. Karşılığı da olmalı. Kardeşiniz eşine öyle yapacak ki yaptığı yanlışın farkina varacak. Karısı yemek yapmıyor, hiçbir şeyle ilgilenmiyor annesine saygı göstermiyor bu ayıp değil. Adam annesine bir tas çorba söylese mi ayıp olacak? Valla yapsın ha cuk otururdu.

Onlar bizim varsayimimizdi. Birisi adamın bedeni, kadının beden numarasi nasıl falan diye düşündü bizde kadın kilolu olunca sigmistir dedik

Teşekkürler.Karadenizliyiz biz,hasta olunca çok naz yapan kadınlar değil bizimkiler, ayakta atlatırlar ezilmeye alışikkar.ben belki korona diyorum ve gelip bize bulastiracak neden bakılmıyor bu kadına diyorum
Size daha once de yazdim annenize uzulmuyorsunuz, gelininizin rahat olmasini ve buna ragmen kocasindan tepki almamasini kiskaniyorsunuz diye. Hala da ayni dusuncedeyim.
Ve yine demistim ki anneme yemek yapmiyorlar, bahce isi yaptiriyorlar adi altinda nefretinizi kusuyorsunuz ama ananizi babanizi evinden yurdundan ali koyup cocugunuza baktirmak icin rehin alirken hic yoruldugunu dusunmuyorsunuz diye.
Varsin bi kerede oglu ve gelini icin yorulsun nolmus.

Amaa simdi su yorumla bi derdiniz daha ortaya cikti. Size defalarca madem o kadar uzuluyorsun, al anneni geri cagir denildi ve bunu asla onaylamadiniz ve sebebi belli oldu.
Annem ya gripse gelip bize bulastirmasin, ne yapsak ne etsek de su geline yemek yaptirsak annem eve gelip viruslerini bana cocuguma bulastirmasa diye dusunuyorsunuz.
Sizin istemediginiz annenizi en azindan gelin evinde tutuyor , ustelik kendi cocugu da varken. Bunun icin bile tesekkur edin geline. He tabi ona da hemen gidince hasta oldu dediniz ama hic farketmez madem corona olup olmadigi belli degil, yine de o insanlarin corona bulasma pahasinda evinde durabiliyor kadin. Bunun icin bile tesekkur edin ve susun.

Gercekten cok bencilsiniz konu sahibi. Tek derdiniz kendinizsiniz. Aman anam babam duzenini biraksin gelsin cocuguma baksin ama tatillerimde evde olmasin, gelinim yemek yapmiyor nasil yapmaz , madem yapmiyor kardesim onu boşasin, anam grip oldu gelin ona iyi baksin da gelip bana da bulastirmasin. Oh ne ala yahuu , daha once yazdim yine yaziyorum. Dunya sizin etrafinizda donmuyor.

Kadının tüm çamaşırı pembe miymiş yani siyah falan giyseymiş madem öyle ben rengi değişmiş diye düşündüm. Bu daha olası ya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…