• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir gelin konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ama yapmıyor . yapsın diyorsunuz yapmıyor .
bu aşamada annenizin oradan acil çıkarılması lazım .
Annem zateh Pazar günü yola çıkıyor geçti artık hasta dönecek buraya yapicak bisru yok,sadece paylaşmak istemiştim konu açarak.

İştahsız bir çocuktur belki ne bileyim devamli orada değilim ki,evde de yoğunum annemle konuşmalarını dinlemiyorum.Ben mesela oğlum bir şeyi yemek istemese zorluyorum gelin rahat bir tip hiç zorlamiyor belki..
Dünya konum var bir tane yalanım yok garip ama gerçek bunlar
sizin yazdıklarınız niye tepki alıyor biliyor musunuz hem çok seviyor diyorsunuz hemde cinsel hayatlarından tutun çocuk bakımına kardeşinizin giydiğine hatta her gün yumurta yediklerine kadar yazdınız
anneniz ve siz resmen dedikodusunu ytapmıssınız gelin haklı mı değil o da annenizi sevmiyor
bu kadar yapışık ilişkilere gerek yok o yüzden

Merhaba hanımlar,2,5 yıldır annem babam oğlum ve ben beraber yaşıyoruz.Annemler ogluma bakmak için gelmişlerdi, Haziran'da gidecekler çocuğu kreşe vereceğim.Annem çocuğa bakiyo ben de ona sigorta ödüyorum.Babam işsiz ve 3 yıldır herhangi bir geliri yok,onlara bakıyorum,annem ağustosta emekli oluyor.

Gelelim mevzuya : Bizim bir gelinimiz var x olsun adı.İyi anlaşırız,annem kızı gibi görür biz de kardeş gibi...kırıcı değildir, küsmez vs fakat evde asla yemek yapmaz.Ayak üstü atistirarak öğün atıyorlar.Kendi ailesinden biri ya da arkadaşı gelecek olsa birden içinden bir aşçı çıkar ve sosyal medyada paylaşır.Yapinca gerçekten çok guzel yapar,pizza lahmacun vs hele ki..

Annem 15 tatil için oraya gitmisti.10 gündür hasta,grip ilaçları yazmış doktor fakat bişey yemiyor ki ilaç içsin.Az önce aradım sesi yine kötü.İlaclari düzgün içmiyorum ondan iyileşmedim galiba diyor,neyse ben kalkıp biseyler hazirlayim da yiyeyim ilaç içeyim dedi.Yalniz misin evde dedim ,x annesindeydi sabah geldi dedi.Niye yemek yapmiyorsun deyince surat ediyormuş ve yine yapmiyormuş ki evde hasta var.

Eve kv gelmiş, yılda bir görümce gelmiş insan hiç mi umursamaz.Bizi geçtim kardeşim yumurta ile yaşıyor.

Normal mi bunlsr sizce ?

NOT : X ev hanımı, evlendi işi bıraktı, kardeşim asgari ücret ile çalışıyor.Kardesim evde temizlik yapıyor,haki yıkıyor,cam siliyor.
1,5 yaşında bir çocukları var.
Bence ayri eve çıkmalı hem aile huzuru bozulmasın hem anne baban için aklın geride kalmasın

tamam normalde dediğiniz gibi de
bizimde dediğimiz 6 senedir gelin böyle hep böyleydi
bu sefer ne değişti ? 6 senedir yapmıyormuş 6 sene böyle geçmiş herkes idare etmiş annenizde dahil
bu sefer ne değişti?
Böyle gelmiş böyle mi gidecek.Annrm ev yemeksiz kalıyor diye tepkili,ben de annem kırk yılın başı gitti bu mu yani gördüğü muamele diye tepkiliyim

Size daha once de yazdim annenize uzulmuyorsunuz, gelininizin rahat olmasini ve buna ragmen kocasindan tepki almamasini kiskaniyorsunuz diye. Hala da ayni dusuncedeyim.
Ve yine demistim ki anneme yemek yapmiyorlar, bahce isi yaptiriyorlar adi altinda nefretinizi kusuyorsunuz ama ananizi babanizi evinden yurdundan ali koyup cocugunuza baktirmak icin rehin alirken hic yoruldugunu dusunmuyorsunuz diye.
Varsin bi kerede oglu ve gelini icin yorulsun nolmus.

Amaa simdi su yorumla bi derdiniz daha ortaya cikti. Size defalarca madem o kadar uzuluyorsun, al anneni geri cagir denildi ve bunu asla onaylamadiniz ve sebebi belli oldu.
Annem ya gripse gelip bize bulastirmasin, ne yapsak ne etsek de su geline yemek yaptirsak annem eve gelip viruslerini bana cocuguma bulastirmasa diye dusunuyorsunuz.
Sizin istemediginiz annenizi en azindan gelin evinde tutuyor , ustelik kendi cocugu da varken. Bunun icin bile tesekkur edin geline. He tabi ona da hemen gidince hasta oldu dediniz ama hic farketmez madem corona olup olmadigi belli degil, yine de o insanlarin corona bulasma pahasinda evinde durabiliyor kadin. Bunun icin bile tesekkur edin ve susun.

Gercekten cok bencilsiniz konu sahibi. Tek derdiniz kendinizsiniz. Aman anam babam duzenini biraksin gelsin cocuguma baksin ama tatillerimde evde olmasin, gelinim yemek yapmiyor nasil yapmaz , madem yapmiyor kardesim onu boşasin, anam grip oldu gelin ona iyi baksin da gelip bana da bulastirmasin. Oh ne ala yahuu , daha once yazdim yine yaziyorum. Dunya sizin etrafinizda donmuyor.

Eh yani! Başka bir yorumunda "kardeşim o kadar ince düşünemiyor" demişti.

Yahu kardeşinin, kadinin öz be öz evlati düşünemediği şeyi, gelin niye düşünsün. Madem öyle bir bahane varmiş, eh gelinde ince düşünemiyor diyelim!

Zaten hiiiç kardeşte sorun bulmayip, sadece geline yürümesinden belli herşey. Yani dert annem olsa, öz kardeşimden hesap sorarim, evlendiği kişiden değil.

Bide şey dedi "annem saf işte, gelinin onu sevdiğini saniyor" Hii saf, gidip kizina gelinin dedikodusunu yapiyor onun için. Hatta gelinin kendi annesine gitmesini bile mesele yapiyor. Hiçte saf değiller konu sahibide, anneside.

vallahi ben de gelene saçımı süpürge ederim . abartılı ağırlama potansiyelim var .
bu huyumu törpüleyemiyorum.
ama hepimiz aynı yaradılışta değiliz işte.
o görgü kuralını biliyor ama uygulamıyor belki .
burada gelin ile ilgili gemileri yakmanız lazım.
açıp kendisine söylediniz mi . anneme 1 tas yemek, çorba pişir, gelene hizmet görgü kuralıdır diyerek.
Bir gün dedim mi x sizin evde malzeme sıkıntıniz mi var ,yooo dedi.Evet deseydi biseyler alacaktım.O gün öğrendim evde yemek yapmiyormuş meğer, evlendiğinden bir yıl sonraydı bu.

Nezaket gereği yapabilirdi ama kendi anne babasını ağırlamak ilgilenmek sizin lardesinize düşer. Madem eşi yemek yapmıyor sizin kardesiniz yemek yapmalı. Öyle gelin yapmiyor etmiyor diye tavır koymak doğru değil çünkü bunları yapması gereken kişi kendi evladı
Ya bakın bir örnek vereyim.Bir gün gelin ailesini yemeğe çağırıyor dört dörtlük yemekler.Annem diyor ki sayısını da davet etsen mi iş bulmus ona..Tamam diyor annelerden sonraki gün de onlar gelir..annem dedi ki ailenden kalanları mi vereceksin yani onlara ?evetttt ne olmuş ki diyor..normal mi bu

Ya bakın bir örnek vereyim.Bir gün gelin ailesini yemeğe çağırıyor dört dörtlük yemekler.Annem diyor ki sayısını da davet etsen mi iş bulmus ona..Tamam diyor annelerden sonraki gün de onlar gelir..annem dedi ki ailenden kalanları mi vereceksin yani onlara ?evetttt ne olmuş ki diyor..normal mi bu
ayyy evet hem evine alaak misafire karışıyorsunuz hem ne verdiğine çok fena kaynana ve görümcesiniz gerçekten bende fazladan yapar iki gün ağırlarım nolmuş yani
farklı yapsa bizimkillre kötüsünü yaptı dersiniz bu kadar da kötü kalpli olmayın çocuğunuz varmış
laf söyletmiyor diyorsunuz kardeşinizi de doldurmayın kendi huzurunuz kalmaz size ne milletin evinin içinden
kızı 21 yaşında aldınız hizmetçi olsun istediniz olmayınca zorunuza mı gitti çok iyi yapıyor bence annenize yoksa anneniz belli ki gelenine gidenine her şeyine karışacak

Koronadan supheleniyorsaniz anneniz neden test vermiyor? Hem kendi sağlığı için hem evdekiler icin. Kardeşiniz de aynı evin icinde, her gün işe gidiyor birçok kişi ile yakın temasa geçiyordur belki. Yani kusura bakmayın ama burada da siz haksizsiniz. Tamam size bulaştırmasin, umarım değildir ama koronaysa en azından hem ona göre ilaç verilir hem de evde ona göre tedbir alınır.
Doktor teste gerek duymamış,o benim yorumumdu.
kardeşiniz karısının pembe donunu giydiğini bile söylüyormuş aslında ...
Söylemedi,yeğenim dayısı eğilince görmüş ve Anneme söylemiş

Evet çok garip geliyor herkese ama ben de ilk kez görüyorum böyle şeyleri..Yalan diyen var neden yalan söyleyeyim vaktini burafa cevap yazmaya ayirayim psikopat miyim başka derdim mi yok,isterim ki ailede birbirimize saygılı olalım.

Annem de kardeşim gibi iki tatli soze kanıp unutuyor her şeyi doğru değil bu
Merak ettim yemek yapmaya üsenen birinin bag bahçeyle ne işi var. Pişirmeyecegi şeyi niye ekip dikiyor ya da böyle bir talebi var.
Tavugu kendiler mi besliyor bol mu yumurta ?
Bir de 170 kilo insanin donu piskevütle ve yumurta ile beslenen kardesinize nasil oluyor ?

Şaka bir yana bu yazdığınız çok doğru..mesela sizin eşiniz için,evliliğiniz devam etsin diye yaptıklarınızı düşünün bir de erkek kardeşiniz ve eşi arasındaki ilişkiyi düşünün ..aynı ailede bile farklı değil mi?Ama erkek kardeşinizin "kadına verdiği kıymet" sadece kendi karısından ibaretse bence biraz bu konuda oturup düşünün .Öbür yandan anneniz büyük olasılıkla sizin verdiğiniz harçlığı biriktirip gelinine yağdırıyor ama unuttuğu sizin kira ve annenizin sgk sını ödedikten sonra erkek kardeşinizin maaşı kadar bile bir gelirinizin elinizde kalmadığı😔 Siz annem hasta ,bakanı yok ...iyileşemedi diye üzülüyorsunuz biliyorum ama bazen "insanların gerçek yüzünü gösterebilmek için" bu tür mağduriyetlerin yaşanması gerekiyor. Üç gün sonra erkek kardeşinizin paraya ihtiyacı olsa annenizin ilk aklına gelen sizin kredi çekmeniz olacak çünkü🤷‍♀️
Ex kisu bile diyordu,annen seni hiç düşünmüyor emekli olman kardesind ve geline yarayacak,onlara yaranmak için verecek.Ksrdesimin elinde benden çok kaldığı kesin aynen.

Merhaba hanımlar,2,5 yıldır annem babam oğlum ve ben beraber yaşıyoruz.Annemler ogluma bakmak için gelmişlerdi, Haziran'da gidecekler çocuğu kreşe vereceğim.Annem çocuğa bakiyo ben de ona sigorta ödüyorum.Babam işsiz ve 3 yıldır herhangi bir geliri yok,onlara bakıyorum,annem ağustosta emekli oluyor.

Gelelim mevzuya : Bizim bir gelinimiz var x olsun adı.İyi anlaşırız,annem kızı gibi görür biz de kardeş gibi...kırıcı değildir, küsmez vs fakat evde asla yemek yapmaz.Ayak üstü atistirarak öğün atıyorlar.Kendi ailesinden biri ya da arkadaşı gelecek olsa birden içinden bir aşçı çıkar ve sosyal medyada paylaşır.Yapinca gerçekten çok guzel yapar,pizza lahmacun vs hele ki..

Annem 15 tatil için oraya gitmisti.10 gündür hasta,grip ilaçları yazmış doktor fakat bişey yemiyor ki ilaç içsin.Az önce aradım sesi yine kötü.İlaclari düzgün içmiyorum ondan iyileşmedim galiba diyor,neyse ben kalkıp biseyler hazirlayim da yiyeyim ilaç içeyim dedi.Yalniz misin evde dedim ,x annesindeydi sabah geldi dedi.Niye yemek yapmiyorsun deyince surat ediyormuş ve yine yapmiyormuş ki evde hasta var.

Eve kv gelmiş, yılda bir görümce gelmiş insan hiç mi umursamaz.Bizi geçtim kardeşim yumurta ile yaşıyor.

Normal mi bunlsr sizce ?

NOT : X ev hanımı, evlendi işi bıraktı, kardeşim asgari ücret ile çalışıyor.Kardesim evde temizlik yapıyor,haki yıkıyor,cam siliyor.
1,5 yaşında bir çocukları var.
Sevdigi adama yemek yapmayan kadin kaynanasina mi yapacak?

Ya ne kadar salakça dimi bu şeyler,inanın biz de anlam veremiyoruz.Gelini kötülemeye gelmedim azıcık ilgili olsa bağrıma basacağım

bu konu ne konusu biliyor musunuz çilek hanım
genç yaşta gelin alınır bu kız sen evimizin kızı oldun diye sömürülür
sonra bu sömürülen gelin zamanla hırs yapıp onları kullanmaya başlar
kayınvalide ona alışmıştır kızlarıyla değil onunla yakındır ama kızlarına çekiştirmekten geri de kalamaz
ama sorsan o evin kızıdır ve herkes onu "el" gibi görmez

Hah tam olarak öyle bence de.
Gelinle aradan su sızmıyor gibi bir hava yaratılır. Ama fırsat buldukça "ah oğlum, vah kızım" diye dert yanılır.
Ha yine yakınsın tabii, kızıyla rahatsız olduğu bir konuyu paylaşabilir. Ama iyi niyetli olan insan "neyse ben kalkıp bir şeyler hazırlayıp yiyeyim bari" demez. Derdi neyse onu anlatır. "Gelin anasına gitti"nin dedikodusunu yapmak için o cümleyi kurduğu çok belli.

Konu sahibi de "azıcık ilgili olsa bağrıma basacağım" demiş. E hani seviyordun, kardeş gibiydiniz?
"21 yaşında kayınvalideyle aynı binada oturmayı kabul edecek kadar saf kızı bulduk, şunu bunu ettik" deseydi kimse hak vermezdi tabii.
Ama "annem annesi gibi, biz kardeş gibiyiz" dedikten sonra o kadar şey saydırınca da hiç inandırıcı olmuyor, kusura bakmasın.

Purpplee Purpplee anneniz şuan evdekilerle temasta mi peki, yoksa ayrı bir odada mı kalıyor? Umarım ayrı odada, mesafeye dikkat edilerek kaliniyordur. Yoksa bunun adı sorumsuzluk. Kendinizi düşündüğünüz gibi lütfen başkalarının da hayatını düşünün. Siz nasıl size bulaşmasını istemiyorsanız insanların da canı kıymetli!
Annem zaten gelin hasta olunca kendi evine geçti korona ise diye,kendi de hasta olunca ve Dr grip deyince geri geldi.
Orayı da ben yönetecek değilim ayrıca,telde her gün de konuşmuyoruz korona değil ins Dr test istenedi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back