Aynen bana gorede boyle zaten, burdakiValla isterseniz cinsiyetçi diyin eksileyin;ama hem çalışmayıp ev ekonomisine katkı sunmayıp, ekmek elden su gölden evde dana gibi yatıp, temizlik, yemek yapmamak nedir? Kapıya konulmalık kadın modeli. Biz ikimiz de çalışıyoruz, ev işlerinde de iş bölümü yapıyoruz. Çalışmadığım dönem gün boyu niye yatayım, adam dışarıda çalışıyor, kadın da iki yemek yapsa ölmez. Adam da o zaman ben de çalışmıyorum desin o zaman. Oh ne âlâ memleket.
Evet evet onu anladim konu sahibi annen bedava bakmiyor, sigortasini oduyormussun.Cocuga yarım gün bakiyo çocuk 3.5 yaşında çok zor vir çocuk değil kaldı mı bedava da bakmıyor birkaç mesaj önce ayrıntı verdim okursunuz
Annen 6 yıldır aynı muameleyi görmekten yorulmamış mı? Siz ailecek böylesiniz galiba, kullanılmalara doyamıyorsunuz.İlk gün de aynı son gün de aynı..Ayrıca ısrarla annemi çağırıyor tatiller yaklaşınca..çünkü bağ bahçe işlerini annem yapsın istiyo ama bunu dile getirmiyor.Gunleri sayiyorum saatleri sayıyorum bu gece uyku yok bana diyor yolculuktan önce ki gün dr
Ben abartili bulmuyorum. Benzer bir modele bizzat sahit oldum cunku. Karsilasmayinca gercekten inanmasi zor, utopik geliyor insana.söylediğiniz cümlelere sonuna kadar katılıyorum hatta konu sahibi sadece ilk mesajı olsa ona hak verirdim
bizim kültürümüzde eve gelen düşman olsa ona ikramda bulunur eleri kırılmaz kimsenin ama siz gerçekten bu gelinin kendi çocuğunu aç bırakıp bisküvi ile besleyip kendi ailesine güzel yemekler yaptığına inadınız mı
hangi anne bunu yapar ailesini evladından çok seviyorsa niye evli kalsın ki
bana konu sahibi çok abartılı anlatıyormuş gibi geldi
Arkadaşım niye bu kadar önyarglisiniz ki,ne alaka ben önümde amade erkek sevmem ki,kardeşim gibi bir koca hiç tarzim değil benim.Ya konu açmam hata olmus bu konuyu beni tanıyan kişilerle paylaşmam daha doğru olurdu,i yüzden size artık gucenmeyecegimKonu sahibi gelin icin surekli bir eli yagda bir eli bagda, cok rahat, kardesime de lafini geciriyor onu tatli sozlerle kandiriyor deyip durdugu icin evet acikca kiskandigini dusunuyorum.
Acziyet baska birsey tercih baska birsey kadin yapmayi tercih etmiyor olabilir. Bizim toplumumuzun genelinde kadinin yemek yapmamasi tuu kaka oldugu icin , yapmadigi halde el ustunde tutulmasini sindiremiyor resmen. Yoksa konu annesinin acligi degil.
Ayrica konu sahibine de tam olarak inanmadim, yok cocuk biskuviyle yasiyormus da , yok kocasi sadece yumurta yiyormus da, yok temiz kilot bulamayip karisinin kilodunu giyiyormus da. Yani evlerinde hergun yemek pismiyor olabilir ama bu kadarina da inanmiyorum. Bu da benim fikrim.
Ben de varım.ama burda kimse inammıyor yengemle iyi anlaştığımıza.Ben ve ablalarim vallahi.
Bakın koydum aşağıya. Başta tepki aldınız ve haklı çıkmak için bire bin kattınız bence. Önce çocuğu aç bırakmıyor deyip sonra çocuk bisküviyle güne başlıyor demenizin başka açıklaması olamaz. Başka birçok çelişkiniz de var ama şu an yazmaya üşendim gerçekten hiç inandırıcı değil anlattıklarınız
Ama cidden yağlayıp ballayan insanlar var çevremde bu tarz insanlar var. Misal bende çok yağlayıp ballayıp yağ gibi üste çıkanlardanım adhjk ama konu sahibinin gelini gerçekse onun tırnağı olamam. Anneler için oğulları çok önemli oluyor tabi genelleme yapmak doğru değil ama konu sahibinin annesinden öyle bir enerji aldım yoksa değer görmediğim yere gitmem hele hiç iş yapmaya gitmem. Oğlu için gidiyordur. Benim için kardeşte annede suçlu iş yapmaya çağırdığında kardeş karşı çıkacaktı annede gitmeyecekti. Konu sahibininde yerinde olsam böyle bir ortama annemi yollamam. Bu arada böyle gelinlerinin fotolarını profil yapan var afhjk eşimin teyzesi her gün farklı gelinin resmini koyar durumlara atar afhjkk
O zaman gelinin bağ bahçe işlerini yapmasın meselaBen abartili bulmuyorum. Benzer bir modele bizzat sahit oldum cunku. Karsilasmayinca gercekten inanmasi zor, utopik geliyor insana.
Gelin kilolu olunca bedenler uydu demek.Yegenim anneme diyor dayısı işteykenYa anacım bu adam önden kadın çamaşırı nasıl giyecek?
Tüm içtenliğimle soruyorum arkadan araya kaçmasını geçtim ÖNDEN nasıl giyecek?
Hadi giydi
Yine tamam
Yeğen de gördü çamaşırı pembe aa dayı filan diye şaşırdı
Dayı ne dedi peki oğlum/kızım yengen çamaşır yıkamadığı için tek yengenin donu temiz vardı onu giydim aramızda kalsın mı dedi ?
Arkadaşım niye bu kadar önyarglisiniz ki,ne alaka ben önümde amade erkek sevmem ki,kardeşim gibi bir koca hiç tarzim değil benim.Ya konu açmam hata olmus bu konuyu beni tanıyan kişilerle paylaşmam daha doğru olurdu,i yüzden size artık gucenmeyecegim
bu konu ne konusu biliyor musunuz çilek hanımKorkunçlu kvo da ayrı bir yük.
"Gelinler neden benim fotomu profil fotosu yapmıyor" demiyordur umarım
Konudaki kayınvalideden gelinini seven kayınvalide enerjisi almadım ben hiç. Sorduğu soru çok itici geldi bana.
"Sana zahmet bir şeyler hazırlasan da yiyip ilacımı içsem" demek zor bir şey değil. Madem o kadar samimiler, madem o kadar seviyorlar birbirlerini, kolayca kurabilirdi bu cümleyi.
"Niye yemek yapmıyorsun" cümlesi tahrik edici bir cümle.
Kızıyla telefonda konuşurken "neyse ben kalkıp bir şeyler hazırlayıp yiyeyim bari. Sonra da ilacımı içerim" demek de pek iyi niyetle kurulmuş bir cümle değil bence.
Gelinini seven insan kızına yakınırken böyle kışkırtıcı bir cümle kurmaz. Derdini dümdüz, olduğu gibi anlatabilirdi.
Belki sadece kızına kendini mağdur göstermek istemiştir. Böyle davranmaktan keyif alan insanlar da var.
Bir de yanlış anlamadıysam eskiden altlı üstlü oturuyorlarmış. Gelin 21 yaşında evlenmiş.
Ona sorsak kim bilir neler anlatır. Belki yıllar içinde bilenmiştir, onu da bilemiyoruz.
Sonuç olarak kimse birbirini sevmiyor bence. Öyleymiş gibi davranıyorlar sadece.
O yüzden konunun tarafsız şekilde anlatıldığını düşünmüyorum.
Biz de çok iyiyiz. Hem benim gelin olarak aram iyi hem de kendi gelinimizle aramız iyi. Sorunlu olan bizim büyük gelin, onun tüm dünyayla arası yokBen de varım.ama burda kimse inammıyor yengemle iyi anlaştığımıza.
siz ailece neden bu gelinin bu kadar dedikodusunu yapıyorsunuzGelin kilolu olunca bedenler uydu demek.Yegenim anneme diyor dayısı işteyken
Ama şöyle bir şey var.anne ve babası onunla yaşadığı için bir de çocuk dörd kişilik alışveriş yapıyor.anne ve babasının illa ki harcaması oluyordur.faturalarda artış oluyordur.harçlık da veriyorum diyor.anne ve baba çalışmıyorsa tüm masraflar konu sahibinden.bakıcı tutsa bir oğlu bir kendisi olacağı için çok zor olmaz.hem bakıcı niyetine çağırılmış diyorlar annesi için ama bence iyilik yapıyor.ikisi de çalışmıyorsa nasıl geçineceklerdi kendi evlererinde.Evet evet onu anladim konu sahibi annen bedava bakmiyor, sigortasini oduyormussun.
Hatta sadece bu konuya degil her konuya da yazmissin annemin sigortasini oduyorum diye, hatta birikim yapamama sebeplerin arasinda saymissin sigorta odemesini.
Ama dememissin ki bakici tutsam en az iki katini odeyecektim zaten diye.. :/ yani sen bilirsin...
yaa gerçekten mesaj yazmayacaktim ama o kadar çok 1700tl yazmışsınız ki dayanamadim. siz yatılı bakıcı alsanız kaç lira vereceğinizi hesap ettiniz mi? yatılı bakıcı alsanız o da evden yiyecek içecek. bu durumda sadece babanızın yemesi ekstra. çocuğunuza bakıyor muhtemelen ev işlerine az buçuk yardim ediyor kazancı 1700tl. anneniz olmasa kim yapar bunu. değil 1700 annenizi başınızda tanısanız sadece çocuğunuza baktığı için bile hakkını odeyemezsiniz. evinden alıştığı ortamdan ayrı, kolay mı çocuk bakmak. umarım burada dile getirdiğiniz gibi başka yerlerde de dillendirmiyorsunuzdur 1700tlyi.Birini sevmek onu elestirmeyecegimiz anlamına gelmiyor.
Kardeşim asgari ücretle ancak evini gecindiriyor dışarıdan sık sık sipariş veremez zengin değil.
Annem aylardır çocuğuma parayla bakıyor ben de SGK dışında (1700) onlara da bakıyorum.Evde olsalar ayda 180 (di en son) mutfak tüpü, elektrik su kömür odun gıda temizlik malzemesi parası ödemeleri gerekecekti,burada bunları odemiyorlsr ekstradan harçlık da veriyorum.Annem kendi dedi çocuğa ben bakayım bakıcı yerine,SGK odesen yeter.
Annemi buradayken hasta değildi oraya gitti iki gün sonra başladı.
Annem tatilleri bekliyor sabırsızlıkla memleketi özlüyor çünkü herkes orda evi orda oğlu orada
Adamın karısının pembe donunu giydiğine sen inandın yani öyle mi?
İnanıp inanmamakta özgürsünüz.Eve yeni geldim dünya kadar isim var bir de ispat mi edecegim kendimi.kocamı pembe donun içinde düşündümde hemde benim donum
allah esirgesin
ben ona kesinlikle inanmadım dediğin gibi dayı yeğen bunu oturup konuştu mu gerçekten yani imkansız
adamın kendi beyaz donu içine karışan renklilerden pembeye boyanmıştır eğilince sırtı açılmış yeğen pembe don görmüş kendince yorumlamıştır
İyi anlaşmayı bilemem(kanka değiliz) ama iyi görümce olduğumuz kesin..Ben de varım.ama burda kimse inammıyor yengemle iyi anlaştığımıza.
İştahsız bir çocuktur belki ne bileyim devamli orada değilim ki,evde de yoğunum annemle konuşmalarını dinlemiyorum.Ben mesela oğlum bir şeyi yemek istemese zorluyorum gelin rahat bir tip hiç zorlamiyor belki..söylediğiniz cümlelere sonuna kadar katılıyorum hatta konu sahibi sadece ilk mesajı olsa ona hak verirdim
bizim kültürümüzde eve gelen düşman olsa ona ikramda bulunur eleri kırılmaz kimsenin ama siz gerçekten bu gelinin kendi çocuğunu aç bırakıp bisküvi ile besleyip kendi ailesine güzel yemekler yaptığına inadınız mı
hangi anne bunu yapar ailesini evladından çok seviyorsa niye evli kalsın ki
bana konu sahibi çok abartılı anlatıyormuş gibi geldi
Kız kardeşin yok ona söylersin. Erkek kardeşin var ama toz kondurmuyorsun. Ne güzel.Feministler ve görümceden çekenler toplanmışBunlsri yapan kız kardeşim de olsa aynı şeyleri söylerdim oysaki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?