• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir gelin konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Oha nasil olmuski kardesine o külot

Ya anacım bu adam önden kadın çamaşırı nasıl giyecek?
Tüm içtenliğimle soruyorum arkadan araya kaçmasını geçtim ÖNDEN nasıl giyecek? 😂😂😂
Hadi giydi
Yine tamam
Yeğen de gördü çamaşırı pembe aa dayı filan diye şaşırdı
Dayı ne dedi peki oğlum/kızım yengen çamaşır yıkamadığı için tek yengenin donu temiz vardı onu giydim aramızda kalsın mı dedi ? 😂😂😂

Gelin 107 kilo yani, o kulota ben toptan girerim bence adaminki mi sigmayacak. Ben inandim.

Konu yalan falan değil, parmaklarımı niye yorayim yalan yere,amaç ne olabilir ?
Ben yazdan yaza gördüğümü söylüyorum,çocuk kahvaltı etmiyor deyip direkt bisküvi veroyordu,bizde bir yemek varsa da ondan yediriyordu çocuğa.Simfi nasıl bilmem haberim yok.
Kardeşim çalışıyor ona niye yükleyeyim bu sorumluluğu,sorumlu burada gelin.Gelene hizmet edilir görgü kuralıdır bu
Kardeşiniz bu durumdan mutluysa hiç bişi yapılamaz ne yazık ki çocuğa yazık

Konu yalan falan değil, parmaklarımı niye yorayim yalan yere,amaç ne olabilir ?
Ben yazdan yaza gördüğümü söylüyorum,çocuk kahvaltı etmiyor deyip direkt bisküvi veroyordu,bizde bir yemek varsa da ondan yediriyordu çocuğa.Simfi nasıl bilmem haberim yok.
Kardeşim çalışıyor ona niye yükleyeyim bu sorumluluğu,sorumlu burada gelin.Gelene hizmet edilir görgü kuralıdır bu
vallahi ben de gelene saçımı süpürge ederim . abartılı ağırlama potansiyelim var .
bu huyumu törpüleyemiyorum.
ama hepimiz aynı yaradılışta değiliz işte.
o görgü kuralını biliyor ama uygulamıyor belki .
burada gelin ile ilgili gemileri yakmanız lazım.
açıp kendisine söylediniz mi . anneme 1 tas yemek, çorba pişir, gelene hizmet görgü kuralıdır diyerek.

Valla mama mı veriyor bisküvi mi veriyor onu bilemem ama olmama ihtimalinide imkansız gözüyle bakmıyorum. Haberlerde neler görüyoruz . Ki ben bile bu tarz şeylere tanık oldum o yüzden imkansız gözüyle bakmıyorum. Evin içinde değilim belki çocuğuma iyidir eşine kendine çevresine anormalde olabilir. Şöyle diyim. Bir arkadaşım yeni evlendiğinde eşinin ailesinin aldığı evde oturdu. Kayınvalidesini bir sene boyunca adım bile attırmadı hiçbir şey olmamasına rağmen sokmadı. Annesini her gün çağırıp akşama kadar bilerek tutup kayınvalidesi görsün diye paylaşım yapardı. Eşini bile dışarda görüştürmezdi. Bir kere çocuk dışarda annesini gördü diye kadının evini basıp pencerelerini taşlayıp saçını başını yolup yerde sürükledi. Bunu anlattıklarında inanmadım yapmaz o dedim ama bir kaç gün sonra arayıp bana kahkahalar ile anlatınca şok oldum bu tarz normal görünüp içinden ne çıktığına inanmayacağınız insanlar var
elbette ki var
benim dayımın eşi mesela gerçekten Allah affetsin nimeti berbat hale getirir :))
pek yapmaz yapamaz yani
ama üç çocuğu var bu çocuklar belli ki bi şekilde beslenmiş
ananem gidip kalmaz çünkü huyunu biliyor
bu konularda ben kocayı da suçlu buluyorum kırk yılın başı annem gelecek evde insan ne oldu kendi ailen geldiğinde böyle değildin demeli bence çünkü insan kendi ailesine gösterdiği özeni niye eşinin ailesine de göstermeli
istemiyorsa yapmasın tabi ki ama benim annemin babamn ağırlanmadığı evde kimsenin annesi babası ağırlanmaz
dediğim gibi ben hastalıkta bırakın normalde de eve gelen birinin önüne yemek konulması gerektiğine inanırım ama bu konuda bana seviyorum adı altında gelin gömme konusu gibi geldi iyi ki seviyor konu sahibi sevmese sizin anlattığınız gelin gibi o da saldıracak:KK70:

elbette ki var
benim dayımın eşi mesela gerçekten Allah affetsin nimeti berbat hale getirir :))
pek yapmaz yapamaz yani
ama üç çocuğu var bu çocuklar belli ki bi şekilde beslenmiş
ananem gidip kalmaz çünkü huyunu biliyor
bu konularda ben kocayı da suçlu buluyorum kırk yılın başı annem gelecek evde insan ne oldu kendi ailen geldiğinde böyle değildin demeli bence çünkü insan kendi ailesine gösterdiği özeni niye eşinin ailesine de göstermeli
istemiyorsa yapmasın tabi ki ama benim annemin babamn ağırlanmadığı evde kimsenin annesi babası ağırlanmaz
dediğim gibi ben hastalıkta bırakın normalde de eve gelen birinin önüne yemek konulması gerektiğine inanırım ama bu konuda bana seviyorum adı altında gelin gömme konusu gibi geldi iyi ki seviyor konu sahibi sevmese sizin anlattığınız gelin gibi o da saldıracak:KK70:
Aynen bu yüzden en hatalı kardeş ve annesi diye yazdım. Gelip annemin bahçe işlerini yapmasına izin vermem. Bu bile saçma annede değer görmediği yere gitmeyecek. Eşim böyle davransa kısasa kısas yapmasını bilirim

Konu tamamen sizin anlattığınız gibiyse gelinin tavrı kötü. Haklı bir yanı da yok. Buradaki bazı üyeler için gelin olması haklı olması için yeterli biz yorum yaparken bu kafa yapisini es geçersek konu da gelinin haklı olması icin elle tutulur bir yanı yok.
Ama konuda tek haksız kişi de gelin değil. Kardeşiniz annenizin hasta olduğunu görmüyor mu, bu duruma ne diyor? Yani tamam çalışıyor ama akşam eve geldiğinde ilaçlarını aldın mı demiyor mu, akşam eve geldiğinde yemek görmeyince bir şey demiyor mu anlamıyor mu ya da?
Bu evlilik anladığım kadarıyla yeni yapılmış değil çocuk da olduğuna göre. Siz gelini taniyorsaniz neden anneniz buna müsade ediyor. Bahçe işine gitmiş mesela gitmesin. Gün içinde gelinle sürekli konuşuyorlarmis, konuşmasın bu kadar mesafe koysun. Gelin nasıl davranıyorsa anneniz de öyle davransın.
Son olarak geçmiş olsun, en yakın zamanda toparlar umarım.
Teşekkürler.Karadenizliyiz biz,hasta olunca çok naz yapan kadınlar değil bizimkiler, ayakta atlatırlar ezilmeye alışikkar.ben belki korona diyorum ve gelip bize bulastiracak neden bakılmıyor bu kadına diyorum

Merhaba hanımlar,2,5 yıldır annem babam oğlum ve ben beraber yaşıyoruz.Annemler ogluma bakmak için gelmişlerdi, Haziran'da gidecekler çocuğu kreşe vereceğim.Annem çocuğa bakiyo ben de ona sigorta ödüyorum.Babam işsiz ve 3 yıldır herhangi bir geliri yok,onlara bakıyorum,annem ağustosta emekli oluyor.

Gelelim mevzuya : Bizim bir gelinimiz var x olsun adı.İyi anlaşırız,annem kızı gibi görür biz de kardeş gibi...kırıcı değildir, küsmez vs fakat evde asla yemek yapmaz.Ayak üstü atistirarak öğün atıyorlar.Kendi ailesinden biri ya da arkadaşı gelecek olsa birden içinden bir aşçı çıkar ve sosyal medyada paylaşır.Yapinca gerçekten çok guzel yapar,pizza lahmacun vs hele ki..

Annem 15 tatil için oraya gitmisti.10 gündür hasta,grip ilaçları yazmış doktor fakat bişey yemiyor ki ilaç içsin.Az önce aradım sesi yine kötü.İlaclari düzgün içmiyorum ondan iyileşmedim galiba diyor,neyse ben kalkıp biseyler hazirlayim da yiyeyim ilaç içeyim dedi.Yalniz misin evde dedim ,x annesindeydi sabah geldi dedi.Niye yemek yapmiyorsun deyince surat ediyormuş ve yine yapmiyormuş ki evde hasta var.

Eve kv gelmiş, yılda bir görümce gelmiş insan hiç mi umursamaz.Bizi geçtim kardeşim yumurta ile yaşıyor.

Normal mi bunlsr sizce ?

NOT : X ev hanımı, evlendi işi bıraktı, kardeşim asgari ücret ile çalışıyor.Kardesim evde temizlik yapıyor,haki yıkıyor,cam siliyor.
1,5 yaşında bir çocukları var.
Nezaket gereği yapabilirdi ama kendi anne babasını ağırlamak ilgilenmek sizin lardesinize düşer. Madem eşi yemek yapmıyor sizin kardesiniz yemek yapmalı. Öyle gelin yapmiyor etmiyor diye tavır koymak doğru değil çünkü bunları yapması gereken kişi kendi evladı

bence 6 sene hiç yemek yapmayan birinden yemek beklemek yanlış çünkü kişi zaten yemek yapmıyor kendi çocuğuna bile...
en azından oğlu şimdi benim hanım yemek yapmaz annemin hali yok aç kalır ilaç içiyor diye bir çorba yapması gerekiyordu aslında
ki herşeyide evde yapan adammış... en baştan böyle düzen oturmuş

ay şaka gibi
Kardeşim öyle ibce düşünceli biri değildr aklına gelmez

Aynen bu yüzden en hatalı kardeş ve annesi diye yazdım. Gelip annemin bahçe işlerini yapmasına izin vermem. Bu bile saçma annede değer görmediği yere gitmeyecek. Eşim böyle davransa kısasa kısas yapmasını bilirim
ben bu annelerin niye bakıcı ve hizmetçi gibi kullanıldığını anlamıyorum zaten
bu insanlar bizleri büyütmüş ben niye ev işime çağrıyım yahu
sonra da yok sınırlarımız kalmadı bana şunu dedi e der der çünkü arada sınır yok saygı yok
ben misafir pek sevmem burda biliyorlardır az çok artık :KK70:
ama eve gelmişse şekeri düşmesin diye hep bir şeyler hazır bulundurmaya bile özen gösteririm
aileme de aynı şekilde davranılmasını bekler ve isterim tabi ki

Bide gelin hastaymiş. Kaynana hastaliği gelinden kapmiş. Ona rağmen hizmet beklemiş. Güya sağken o hizmeti yapmayan gelin, hastayken o hizmetin yapilmasini beklemiş kv'de.

Ilginç ilginç şeyler gerçekten.
Gelin nezle gibi olmuş annem ağır grip 61 yaşında kadın 27 yaşında gelinle bir mi

O ne biçim ev yemek pişmiyor? Aynı bizim büyük gelin, kendi tarafı gelse çekip döker annem gitse uff pufff. Önüne abimin zoruyla kuru çay lor koyar. Ben zaten onun pis evine adım atmıyorum senelerdir. Sizi çok sevdiğini düşünmüyorum. Ben anneniz olsam bir daha gitmem.

Burada normal değil desek ne yapacaksınız sonuç olarak? Telefon açıp geline annemi aç bırakma diye carlayacak mısınız kendi evinde?

He şöyle bir şey var ki ben iki çeşit olsun dolapta hazır yemeğim olsun isterim. Kendi rahatım için de. Ama bu herkes için böyle değil.
Yeri geliyor evde olduğum zaman canım yemek yapmak istemiyor, yeri geliyor işten gelince akşam ertesi günün yemeğini koyuyorum..

Anneniz çok şükür yatalak değilmiş ki sadece gripmiş. İnsan gayet rahat ağzına peynir zeytinle iki lokma ekmek atıp ilaç içebilir.
İlaç içince de baya gözü açılır kalkıp ocağa bir tencere çorba, bir kuru bakliyat koyulabilir.
O da yoksa fırına bir sebzeli tavuk, bir pilav bitti gitti..
Anneniz size biraz kaynana gözüyle ajitasyon yapmış..
Hem belki gelin bilmiyordur biraz pratiklik öğrenir :KK66:
Daha önce açtığım konularda burada iyi hissetmiştim, böyle üstüme gelinecegini bilmedim.Amacim burada dolup geline carlamak olamaz.Ben böyle biri değilim.Bu konuyu da açtığma çok pişmanım

Daha önce açtığım konularda burada iyi hissetmiştim, böyle üstüme gelinecegini bilmedim.Amacim burada dolup geline carlamak olamaz.Ben böyle biri değilim.Bu konuyu da açtığma çok pişmanım
Üstünüza gelinmedi aslında. Pek çok kisi gelini yerdi, bende dahil. Kim okursa olsun hasta birine bakılır, iki tas yemek yapılır.

Anneme benim gibi 1700 SGK ödesin ve yiyeceğini içeceğini giyeceğini her şeylerini karşılasin baksin annem gitsin oraya sıkıntı etmem.Ben zaten annem emrkli olsun diye ve onların geliri yok diye yanıma aldım gelir sağladım onlara,yoksa oğlumu kreşe de verirdim ki yarın gün başlayacak pazartesi gününden itibaren.
Ya ben şimdi kendi annemi düşündüm de asla göndermezdim heralde. Madem bu kadar durumları yok, babam işsiz, bakabildiğim kadar bakardım. Bu yaşa gelmiş kadın yazık oradan oraya. Geçinemediği için kendi evinde bile oturamıyor. Neyse ki emekliliğine yardım ediyormuşsunuz.

kendi ailesi gelince yemek yapıyor dediniz ya
kardeşiniz demiyor mu onlara yaptığından bize de yap ? diyordur ? demek ki yemek yapabilen biri ,kendi canı ister de yapar insan,
birşeyler havada kalıyor sanki tam oturmayan eksik şeyler var

6 sene çocuğuna bile yemek yapmayan biri kendi anne babasına da yapmaz onlara yapıyorsa eve de yapıyordur
sadece size yapmıyorsa ya annenize karşı bir tepki
ya da kardeşiniz eşine yaptığı yemekle ilgili bir laf söyledi ondan yapmayı kesti heralde
birşey var yani
Olanı anlatıyorum.Cidden soruyorum anneme kendi ne yiyor acaba diye çünkü ben yemek için yaşayan biriyim şahsen.Kardesim silik bir tip soruyorsa da zaten bize söylemez.

Teşekkürler.Karadenizliyiz biz,hasta olunca çok naz yapan kadınlar değil bizimkiler, ayakta atlatırlar ezilmeye alışikkar.ben belki korona diyorum ve gelip bize bulastiracak neden bakılmıyor bu kadına diyorum
Koronadan supheleniyorsaniz anneniz neden test vermiyor? Hem kendi sağlığı için hem evdekiler icin. Kardeşiniz de aynı evin icinde, her gün işe gidiyor birçok kişi ile yakın temasa geçiyordur belki. Yani kusura bakmayın ama burada da siz haksizsiniz. Tamam size bulaştırmasin, umarım değildir ama koronaysa en azından hem ona göre ilaç verilir hem de evde ona göre tedbir alınır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back