• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir garip problem

Frambuazlikek

Guru
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2012
23
10
288
30
merhabalar ,öncelikle bu anlattığın da dert mi demeyin nolur çünkü kendimi çok kötü hissediyorum ve buraya yazmak biraz fikirlerinizi almak istedim. sevgilimle 1 yıldır beraberiz o 25 ben de 21 yaşındayım ve ben üniversite okuyorum o ise çalışıyor. çıkmaya başladığımızın(ne garip bir laf çıkmaya başlamak ) herneyse işte sevgili olduğumuzun 3. haftasında bu evlilikle ilgili hayaller kurmaya başlamıştı ,ben de erken bulsam da o kırılmasın diye bir şey demiyordum, ilk ay olmadan tesadüf eseri annemle tanıştı (gerçekten tesadüftü,annem bana sürpriz yapmıştı yanıma gelerek ve o zaman tanıştılar) beni ise birlikteliğimizin 2. ayı dolmadan annesiyle tanıştırdı.Evlilik hep söz konusuydu hatta çocuklarımızın isimleri ve kaç tane olacağına bile karar vermiştik ama hep okulun bitmeden hayatta evlenemeyiz ,sen okulunu bitirmelisin sonra evlenmeliyiz her şey sırayla olmalı der idi her zaman.Bu gün ise öyle havadan sudan konuşurken birden konu nasıl oldu anlamadım yine evliliğe geldi,sonra dedi ki ben evliliği düşünmüyorum,yani sana aşığım sevgili olarak güzel ama evlenmek,seni istemek ,o kadar insanın önünde dans etmek bunlar beni çok utandırıyor ve korkuyorum bu yüzden yakın bir zamanda istemiyorum dedi,ben de dedim tabii ki haklısın daha çok küçüğüz ben elime diplomamı almak istiyorum,bir kaç sene kendi düzenimi kurmak ekonomik olarak herkesten bağımsız yaşamak istiyorum dedim ,işte dedi ben en erken 29 yaşımda evlenirim,ama 32 falan da olabilir, sonra ben dedim küçük kardeşin bizden önce evlenirse kıskanırım haberin olsun ama şaka yollu söyledim tabi,baktı ben biraz alındım bu laflarave sessizleştim, dedi olsun olsun 28 yaşında en erken,ben de ;
- sana tutup evlenme teklif etmen yada evlenmemiz için baskı yapmam ben o senin bileceğin zaman olur zaten,sen teklif edeceğin zamanı ben ise kabul edeceğim zamanı biliyorum,seni evlenmezsek başkasıyla evlenirim gibi saçma sözlerle tehdit de etmem,ben sadece beklerim,biliyorsun vazgeçmek için sevmedim ben derdim o yüzük de yada soyadın da değil,sen yanımdaysan bunların ne önemi var lakin bilirsin dost hayatı gibi de bir hayat sunamam sana,sorumlu olduğum bir ailem var dedim ve konuyu değiştirdim ... hayır hanımlar mesele evlenme yaşı değil ben de yarın evlenmek istemiyorum ama bana durup durup zevcem ,gelecekteki karım der,bu kadar hevesliyken bir anda neden böyle davrandığını anlamadım gerçekten ve biraz sıkıntılandım... derdimi dökmek istedim. iyi geceler cümleten...

Çok çocukça muhabbetler. Adam dengesiz, sen de bundan hoşlanmadığın halde çanak tutmuşsun, şimdi de niye vazgeçti diye sorguluyorsan senin de ondan farkın yok.

Sevgilinizin söylediği şeyi zamanında benim sevgilim söylediğinde, ben asıl bana sor, düğün dernek işleri tamamen sıkıntı, sevgililer esas o zaman geriliyor, kalabalık sevmeyen biriyim ancak yanımda sen olursan atlatırım diye cevap verdiğim için ve ikimiz de bu kaygılarımızı söyleyip rahatladığımız için atlattık bu şeyleri. Sizin diyalogda ben ne diyorum, sen ne diyorsun durumu olmuş. Sonunda birbirimizi seviyorsak beraber atlatırız diyerek bitmiyorsa bu tip konuşmalar dert oluyor, anlarım ama böyle geleceğe dair plan konuşmalarının nasıl iyi sonuçlandırılacağını şimdiye kadar iki taraf da anlayamamışsa, o çocuğa çok erken isim koymuşsunuz derim.

adam düğünde dans ederken utanacağını düşünmüşya :KK48::KK48: laf olsn diye konuşulmuş şeyler gibi

Bazen erkekler, hayat şartları olsun sorumluluklar olsun zorluklarla karşılaştıklarında ani idrak dakikaları yaşıyorlar.
Ben buna 'moment of consciousness' diyorum, eheh.
Böyle anlarda, iyi hatun buldun evlen, yemek buldun ye gibi düz kafalardan aniden çıkıp 'napıyorum ben yaa, daha gencim' kafası yaşayabiliyorlar.
En az 28-32 gibi rakamlar vermesi bunun göstergesi zannımca.

Diyaloglar gayet normal, herkes sevgilisiyle evlilik hakkında konuşmuştur, ani bir fikir değişikliği yaşadıysa, şartlarınız müsait olduğu zaman, tekrar sıcak bakacaktır yine evliliğe, belki çevresinden birileri evlilikle ilgili sohbetlerinde, ağır sorumluluktan bahsettiyse, çekinmiş olabilir.
Takılma bence, herşeyden önce nasip bu işler. Yarın hayatında olmaya devam edeceğini bile bilemezsin.

Hakikaten niye boyle abuk bir cark etmis ben de anlamadım...
Sanki tasmayı alıp adamı bogazlamıssın gibi.

Tuhaf..

Sıradan konusmalar senin tepkini merak etmistir belki .
dert etme yaşıtız ve cok erken.

3. haftada evlenmeye karar vermek, 2. ayda anneyle tanıştırmak zaten yeterince tuhaf değil mi? O yüzden şuan söyledikleri, dışarıdan bakan bir göz için hiç şaşırtıcı değil. Çocuk en başından beri tutarlı, ayakları yere sağlam basan bir profil çizmemiş ki...

Boyle cocuk ismi cocuk sayisi kararlastirip bos muhabet eden erkeklerin amaci genelde farkli oluyor resmen 16 yasinda gibi birde yok su yasta evlenitin yok olmadi bu yaş bence sizin iş yaş :D

sevgilin ciddi olarak düşünmeden hayal dünyasını aktarmış sonra baktı işler ciddiye binecek korktu ters tepti. senle ilgisi yok genel erkek kaygıları :)

21 yasinda bir kiza zevcem, gelecekteki karim denmesi cok itici...

Bunu demeye utanmamis da dugunden, danstan mi utanmis?

O evreler gecmeden nasil zevcesi olacakmissiniz da o asamalari atlamis?

Cocuk lafla peynir gemisini yurutmus, evlilik ciddiyetini es gecip evcilik oynamis.

Zaman ve gidisatin isi ciddiyete goturecegi netlesince de beti benzi atmis.

Sevgiliyken es muhabbeti zamansizmis, tuhaf olan buymus.

Yani su an garip buldugunuz evlilik icin ileriki yaslari one surmesi normal ve gercekci olan... :ssz:

Bence bu konuda asıl garip olan daha 3. haftada evlilik konusunu açıp, 1 ay dolmadan ailelerin işin içine bir şekilde girmesi ve çocukların adına kadar karar verilmesi. Bunlar bana biraz çocuksu geldi. Üstelik daha çok gençsin. Şimdiden bu konuları uzatıp, didikleyip canınızı sıkmayın derim. Zamanı gelince olacağı varsa olur zaten.

bence iyi bir konuşma yapmışsınız...
beklerim ama dost hayatı yaşayacak bir kız da değilim vs... ..
başarılı sözler :)

bundan sonrasını da zamana bırakın..
evet kızlar böyle laflara üzülüp bozuluyoruz falan ama aslında gerçek olan da var ki, bir erkek ne kadar konuşursa konuşsun..
nasibin de varsa kuzu kuzu oturuyorlar o nikah masasına...
nasibin de yoksa da istediği kadar evleneceğim desin de dursun bir türlü olmuyor...

zamana bırakıp yaşayıp görmek en hayırlısı..
kendinizi üzmeyin..

Ya gercekten seven ve belli bir olgunluga ulasan insanlar bir araya gelebilmek icin asla yapmam dedikleri seyleri de seve seve, hatta bayila bayila yapiyorlar gayet. Ben onlardan biriyim mesela, asla evlenmem, yok istemeymis sozmus nisanmis asla istemem gelemem oyle seylere falan diyordum. Kalabaligi, formaliteleri, akraba iliskilerini falan da sevmem oyle. Ama yakin zamanda nisanim oldu, keske bir kere daha yasasam o geceyi diyorum. Nisanlim beni ikna eden, her seyle ilgilenen ve sagolsun beni hic yormadan karistirmadan her seyin en mukemmelini yapan bir insan. Ve benim iliskiler hakkindaki pek cok dusuncemi degistirebilmis biri. :KK51: Aslinda kendisi de hic sevmez boyle seyleri benim gibi. Ama konu biz olunca resmen hevesle ugrasti, kosturdu.

Kisacasi seven ve ne istedigini bilen insan sartlar uygun oldugu an evlenebilmek icin elinden geleni yapar. Sunu sevmem, bunu istemem, sunlar beni sikiyor vs bahane, cocukca seyler.

Ha ama sen de seni resmen evlenmek isteyen kiz pozisyonuna dusurmesine izin vermissin. Adam sanki sen evlenmek icin yanip tutusuyormussun da, kendisi lutfedermis gibi "tamam tamam 28 olsun" falan demis. :KK14: Ben olsam iyice silkelerdim. Verdigin cevaplar olmamis pek.

Back