Kızlar dünden beri içim içimi yedi, fikirlerinizi almak istiyorum. Eşimin ailesi ile mesafelidir ilişkilerimiz daha doğrusu ben soğuk davranırım. Onlar dede babaanne beraber yaşadıkları için her şeyi beraber yapmak isterler markete beraber gidelim pazara beraber gidelim bir şey alınacaksa ortak olsun gibi. Evlerimiz yürüme mesafesinde bir yarım saat var arada. Başta eşimde ailesini dinliyordu evlendiğimizin ayrı bir ailesinin olduğunun farkında değildi. Ben bu durumu istemediğimi belirttim o da kendini geri çekti ailesine karşı. Çünkü haftalık izinlerimizi bile onlarla geçirmemizi istiyorlardı işte uzaktan bir akrabaya gideceklerse emri vaki yapıp kapının önüne gelip hadi gidiyoruz diyorlardı. Yaz tatili planını beraber yapalım istiyorlardı. Evde özel kutlamalar yapacaksak onlarda gelmeliydi. Bunun gibi şeyler oldu tavrım netti eşimde anladı. Neyse şimdi asıl konuya geliyorum.
Araba almak istiyorduk yazdan beri. Ben o zaman işsizdim işe girinceye kadar erteledik. Şuan çalışıyorum. Kayınpederimin bir arabası var. Şuan satılsa 15 bin edermiş. Bizim araba mevzularında kayınpeder ve kayınvalidem siz bizim arabayı satın üzerine para koyun biz seneye kendimize araba alıcaz dediler. Kv ve kp çalışmıyor, emekliler. Eşimin kardeşi şehir dışında üni okuyor, evlerinin kredisi var, bildiğim kadarıyla kredi kartı borçları çok ve ekstra bir gelirleri yok vs. Bize bu arabayı satın biz seneye kendimize sıfır araba alıcaz dediler. Ortada para yok borç çok ne diye bize arabayı veriyorlarki dedim. Bana birkaç kez söylediler böyle yapalım diye bende çalışmıyorsunuz seneye araba almak istediğinizde neyle alıcaksınız istemiyoruz dedim. Ben net olunca eşimin üstüne gittiler eşimde söyledi kaç kez istemiyoruz diye. Bunu dün öğrendim kayınvalidem eşime satın arabayı yarısıyla bizim kredi kartının borcunu ödeyin kalanda sizin olsun demiş. Benim bu arabayı kabul etmememin nedeni bizden ileride onlar araba alınca onların kredisini ödeyecek olmamızdı. Kendi borcumu öderim ama kv kp borcunu ödemek istemem. Eşimde böyle düşünüyordu onlar bize o parayı verseler işte evin kredisi geldi öde, kredi kartı borcu geldi öde derler dedi. Ki birkaç kez paraya sıkıştılar ben verdim kayınvalidem eşime sen bizden bekarken aldıklarına say demiş. Vermesinler hiç dert etmezdim ama böyle söylemeleri çok çirkindi. Bizde bu durumu bildiğimiz için kabul etmedik. Daha sonra biz küçük sayılacak bir araba belirledik kafamızda bize yeterdi 2 kişiyiz 4 kapılı araba aslında küçükte değil. Onuda sorun ettiler araba küçük dediler vs dinlemedik.
Araba için internetten bakıyorduk pazar sabahına araba bakmak için biriyle anlaştık. Ben babama söyledim sabah bize gelin arabaya bakalım diye sonuçta bizden daha tecrübeliler. Eşimde ailesine söyledi tamamdı her şey. Pazar babamlar geldi bize yola çıkıcaz eşim babasını aradı baba biz çıkıyoruz yolda buluşalım babamlar burda vs dedi. Kayınpeder siz gidin kalabalıksınız demiş, eşim ısrar etti birkaç kere gelmedi. (Kayınvalidem annemler bizde olduğunu duysa koşa koşa gelir napıyosunuz diye.)Ki onlar böyle bir durumda bizden önce hazır olurlardı. Gittik baktık anlaştık. Günde 20 kez arayıp napıyosunuz merak ettim diyen kayınvalidem hiç aramadı. Anlaştık kapora verdik yarın da işlemler yapılacak. Neyse eve geldik babamlarda bizle geldi akşam yemek yiyelim dedik eşim ailesini aradı baba sizde gelin dedi. Hayır gelemeyiz dediler ki bir sebep yok gelmemeleri için. Eşim yeniden annesini aradı gelin diye baban bilir ben bir şey demem demiş. Araba aldığımızı söyledik ne hayırlı olsun ne güle güle kullanın bir iyi dilek yok. Babam annem ne olduğunu anlamadı. Bizimkiler gitti eşimle konuştuk dedim ne oldu niye böyle yaptılar. Bana çok ısrar ettiler onlar o arabayı satmadığımız için ben o işe girermiyim sonra en ufak bir paraya sıkışsalar bana ödetirler, ben istemedim böyle bir şeyi dedi eşim. Ayrıca annem ağzından kaçırdı arabayı satsaydık onların kredi kartı borcunu da ödeyecektik dedi. Yarın araba için notere vs gidilecek ya eşim dedi babamı alırım ben giderim eve, sonuçta babam küs duramayız ben gidip konuşayım dedi. Hem kızdı ailesine hem de olsun küs kalamayız ben gönüllerini alırım dedi. Gönül alınacak bir durum yok dedi. Olsun babam annem sonuçta dedi. Öyle kapattık konuyu ama ben zaten soğuktum şuan iyice uzaklaştım onlardan. Eşimi nasıl yönlendirmeliyim, nasıl davranmalıyım kv kp'e karşı. Fikirlerinizi bekliyorum.