• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Garip KV KP

Cok akıllı kadınsin. Tebrik ederim. Politik davraniyorsun. Baskasi olsa eşinin ailesi hakkında kafasini yer bitirirdi. Görmek istediğim gelin tipi. :)
Yolun açık olsun davandan vazgeçme.

şuan her şey bnm istediğim gibi gidiyor canım ne diye suyu bulandırayım ama ruhumda çingenelik var olay çıkartmak istiyorum :KK45: bakalım ne kadar sakin kalabileceğim:işsiz:

onlar anne babsı elbette ki gönüllerini almak zorunda. zaten ortada konuşmayıp soğuk duracak kadar da birşey yok.
belli ki durumları müsait değil birşekilde size sırt dayamak istediler ama olmadı.
bence sizin arabyı rahatça kullanıp diğer arabanında parasını sizden bir şekilde alacaklardı ama olmamış.
siz küs durmayın gidip gelin. hatta imkanınız varsa oldukça d ayardım edin yazık. emekli insanlar bir yaştan sonra çalışmak da kolay değil.

onlar anne babsı elbette ki gönüllerini almak zorunda. zaten ortada konuşmayıp soğuk duracak kadar da birşey yok.
belli ki durumları müsait değil birşekilde size sırt dayamak istediler ama olmadı.
bence sizin arabyı rahatça kullanıp diğer arabanında parasını sizden bir şekilde alacaklardı ama olmamış.
siz küs durmayın gidip gelin. hatta imkanınız varsa oldukça d ayardım edin yazık. emekli insanlar bir yaştan sonra çalışmak da kolay değil.

yaşlı değiller babamla kp aynı yaşta benim babam hala beden gücüyle çalışıyor. kp çok iş bulduk kabul etmedi. yardım etsem o parayı alır yer içer kp. kv asla sesini çıkartmaz. paraya ihtiyacı olan bir insan aylık 2 bin tl kasap alışverişi yapmaz. durumlarının kötü olduğunu hiç düşünmüyorum. eşim kardeşine para yolluyor şehir dışında okuyor çocuk. onun dışında annesine ve babasına para veremem.

eşim çok sakindir ben hemen sonuca ulaşmak isterim. şimdiye kadar kv 50 kere aramalıydı ne yaptınız aldınız mı ne kadara aldığımızı bile sormadılar. kesin ona da bir kulp takarlar. sakin kalmaya çalışıyorum dediğiniz gibi eşim benden yana umarım sakin kalabilirim

Sen eşinin senin fikirlerine aykırı hareket ettiği noktada nasıl bir tavır sergileyeceğini düşünmeye başlarsın. Şu an seni rahatsız eden bişey varmış gibi davranma. Ki seni suçlama ya da arkandan laf etme durumları olduğu anda eşin seni rahatça savunabilsin. Eşini de doldurma hiç. Herşey senin istediğin doğrultuda gelişiyor şu an, tadını çıkar. Sen onların planlarının önüne set çektin ve sana belli etmeseler de kuduruyolar. Borçlarını size ödetme gibi bir planları vardı ve suya düştü.. Çok dikkat ve politik ol sadece canım. Bekle bakalım bi yerden patlak verecekler mi.. Verirlerse eşinin tavrına bak ondan sonra ne yapacağına karar ver. Güle güle kullanın arabanızı, kazasız belasız inşallah...

yaşlı değiller babamla kp aynı yaşta benim babam hala beden gücüyle çalışıyor. kp çok iş bulduk kabul etmedi. yardım etsem o parayı alır yer içer kp. kv asla sesini çıkartmaz. paraya ihtiyacı olan bir insan aylık 2 bin tl kasap alışverişi yapmaz. durumlarının kötü olduğunu hiç düşünmüyorum. eşim kardeşine para yolluyor şehir dışında okuyor çocuk. onun dışında annesine ve babasına para veremem.

ama siz emekli borç batağındalar bir çocuk okutuyorlar falan derseniz ben burdan bunları bilemem. tabi herkes kendi işini en iyi bilir.

Sen eşinin senin fikirlerine aykırı hareket ettiği noktada nasıl bir tavır sergileyeceğini düşünmeye başlarsın. Şu an seni rahatsız eden bişey varmış gibi davranma. Ki seni suçlama ya da arkandan laf etme durumları olduğu anda eşin seni rahatça savunabilsin. Eşini de doldurma hiç. Herşey senin istediğin doğrultuda gelişiyor şu an, tadını çıkar. Sen onların planlarının önüne set çektin ve sana belli etmeseler de kuduruyolar. Borçlarını size ödetme gibi bir planları vardı ve suya düştü.. Çok dikkat ve politik ol sadece canım. Bekle bakalım bi yerden patlak verecekler mi.. Verirlerse eşinin tavrına bak ondan sonra ne yapacağına karar ver. Güle güle kullanın arabanızı, kazasız belasız inşallah...

sakin olucam ama hala eşim aramadı acaba ne konuştular :D :D

Bekle bakalım ben de merak ettim:KK15: Ama gelince de sorma. Konuyu açmasını bekle ve o zamana kadar da doğal davran

hiç o konuyu açmamışlar normal sıradan şeyler konuşulmuş. ben sordum tabi dün neden gelmemişler diye o konuyu sormadım dedi. neyse bişey demiyorum ben dedim. boşver hayatım dedi kapattık konuyu. yarın notere vs babası da gelecekmiş

hiç o konuyu açmamışlar normal sıradan şeyler konuşulmuş. ben sordum tabi dün neden gelmemişler diye o konuyu sormadım dedi. neyse bişey demiyorum ben dedim. boşver hayatım dedi kapattık konuyu. yarın notere vs babası da gelecekmiş
Tamam işte.. hiç uzatma, üretme keyfine bak sen. Emin ol konu açıldıysa da eşin gereken cevabı vermiştir ama sana söylemiyordur belki de. Uzatma antipatik görünebilirsin eşinin gözüne bu konuda. Sadece keyfine bak. Herşey senin istediğin çizgide gidiyorsa sıkıntı yok bence. Tabi eşine durumdan çok memnun olduğun izlenimi de yarat. Yani çok şükür arabamızı da aldık v.s. gibi:halay:

Dediklerini yapsaydınız,yarın öbür gün beni oraya götür buraya götürler başlayacaktı.Ne araba almaya ne notere şuraya buraya ailelerinizi çağırmaya gerek yok.Kendi işinizi kendiniz görün.

• Beğen
Reactions: anu
Bize yeter bu büyüklük buna karar verdik deyin.sizin arabanizi satmak içime sinmezdi sonuçta başkasından almaktansa kendi borcumu ödemek benim için daha iyi deyin.hem sizi sıkıştırmak istemedim,hem sizin de arabaya ihtiyacınız var diye dusundum ,yeni araba alana kadar onu kullanın deyin

Tam bela ikiside kp ve kv oğulları evlendiğinin farkında değiller halen onu çocuk görüyorlar bence sen olabildiğince mesafeni koru
herşeye dahil olmaları mümkün değil , kaynana kendisine yaptırtmadığı şeyi sana hak görüyor bencilin teki ,kim olsa soğur ,
hem siz neden onların borçlarını ödeyecekmişsiniz? Herkesin bir geçimi var

Kızlar dünden beri içim içimi yedi, fikirlerinizi almak istiyorum. Eşimin ailesi ile mesafelidir ilişkilerimiz daha doğrusu ben soğuk davranırım. Onlar dede babaanne beraber yaşadıkları için her şeyi beraber yapmak isterler markete beraber gidelim pazara beraber gidelim bir şey alınacaksa ortak olsun gibi. Evlerimiz yürüme mesafesinde bir yarım saat var arada. Başta eşimde ailesini dinliyordu evlendiğimizin ayrı bir ailesinin olduğunun farkında değildi. Ben bu durumu istemediğimi belirttim o da kendini geri çekti ailesine karşı. Çünkü haftalık izinlerimizi bile onlarla geçirmemizi istiyorlardı işte uzaktan bir akrabaya gideceklerse emri vaki yapıp kapının önüne gelip hadi gidiyoruz diyorlardı. Yaz tatili planını beraber yapalım istiyorlardı. Evde özel kutlamalar yapacaksak onlarda gelmeliydi. Bunun gibi şeyler oldu tavrım netti eşimde anladı. Neyse şimdi asıl konuya geliyorum.

Araba almak istiyorduk yazdan beri. Ben o zaman işsizdim işe girinceye kadar erteledik. Şuan çalışıyorum. Kayınpederimin bir arabası var. Şuan satılsa 15 bin edermiş. Bizim araba mevzularında kayınpeder ve kayınvalidem siz bizim arabayı satın üzerine para koyun biz seneye kendimize araba alıcaz dediler. Kv ve kp çalışmıyor, emekliler. Eşimin kardeşi şehir dışında üni okuyor, evlerinin kredisi var, bildiğim kadarıyla kredi kartı borçları çok ve ekstra bir gelirleri yok vs. Bize bu arabayı satın biz seneye kendimize sıfır araba alıcaz dediler. Ortada para yok borç çok ne diye bize arabayı veriyorlarki dedim. Bana birkaç kez söylediler böyle yapalım diye bende çalışmıyorsunuz seneye araba almak istediğinizde neyle alıcaksınız istemiyoruz dedim. Ben net olunca eşimin üstüne gittiler eşimde söyledi kaç kez istemiyoruz diye. Bunu dün öğrendim kayınvalidem eşime satın arabayı yarısıyla bizim kredi kartının borcunu ödeyin kalanda sizin olsun demiş. Benim bu arabayı kabul etmememin nedeni bizden ileride onlar araba alınca onların kredisini ödeyecek olmamızdı. Kendi borcumu öderim ama kv kp borcunu ödemek istemem. Eşimde böyle düşünüyordu onlar bize o parayı verseler işte evin kredisi geldi öde, kredi kartı borcu geldi öde derler dedi. Ki birkaç kez paraya sıkıştılar ben verdim kayınvalidem eşime sen bizden bekarken aldıklarına say demiş. Vermesinler hiç dert etmezdim ama böyle söylemeleri çok çirkindi. Bizde bu durumu bildiğimiz için kabul etmedik. Daha sonra biz küçük sayılacak bir araba belirledik kafamızda bize yeterdi 2 kişiyiz 4 kapılı araba aslında küçükte değil. Onuda sorun ettiler araba küçük dediler vs dinlemedik.

Araba için internetten bakıyorduk pazar sabahına araba bakmak için biriyle anlaştık. Ben babama söyledim sabah bize gelin arabaya bakalım diye sonuçta bizden daha tecrübeliler. Eşimde ailesine söyledi tamamdı her şey. Pazar babamlar geldi bize yola çıkıcaz eşim babasını aradı baba biz çıkıyoruz yolda buluşalım babamlar burda vs dedi. Kayınpeder siz gidin kalabalıksınız demiş, eşim ısrar etti birkaç kere gelmedi. (Kayınvalidem annemler bizde olduğunu duysa koşa koşa gelir napıyosunuz diye.)Ki onlar böyle bir durumda bizden önce hazır olurlardı. Gittik baktık anlaştık. Günde 20 kez arayıp napıyosunuz merak ettim diyen kayınvalidem hiç aramadı. Anlaştık kapora verdik yarın da işlemler yapılacak. Neyse eve geldik babamlarda bizle geldi akşam yemek yiyelim dedik eşim ailesini aradı baba sizde gelin dedi. Hayır gelemeyiz dediler ki bir sebep yok gelmemeleri için. Eşim yeniden annesini aradı gelin diye baban bilir ben bir şey demem demiş. Araba aldığımızı söyledik ne hayırlı olsun ne güle güle kullanın bir iyi dilek yok. Babam annem ne olduğunu anlamadı. Bizimkiler gitti eşimle konuştuk dedim ne oldu niye böyle yaptılar. Bana çok ısrar ettiler onlar o arabayı satmadığımız için ben o işe girermiyim sonra en ufak bir paraya sıkışsalar bana ödetirler, ben istemedim böyle bir şeyi dedi eşim. Ayrıca annem ağzından kaçırdı arabayı satsaydık onların kredi kartı borcunu da ödeyecektik dedi. Yarın araba için notere vs gidilecek ya eşim dedi babamı alırım ben giderim eve, sonuçta babam küs duramayız ben gidip konuşayım dedi. Hem kızdı ailesine hem de olsun küs kalamayız ben gönüllerini alırım dedi. Gönül alınacak bir durum yok dedi. Olsun babam annem sonuçta dedi. Öyle kapattık konuyu ama ben zaten soğuktum şuan iyice uzaklaştım onlardan. Eşimi nasıl yönlendirmeliyim, nasıl davranmalıyım kv kp'e karşı. Fikirlerinizi bekliyorum.
eşini neden yönlendiriyorsun.
koca adam ki mantıklı hareket eden de biri.
birilerini yönlendirmeye çalışmayın hele ki ailesine annesine babasına karşı

arabayı satsaydınız 15 bin alsaydınız .
10 bin lira ile onların borçlarını kapatsaydınız ne olurdu ki anlamadım.
5 bin size kalırdı .
her durumda onların ihtiyaçlarını karşılasaydınız da 15 tl ye arabalarını satıp parasını aldığınız için de yine 15 bin lirayı onlara harcamış olsaydınız da sizden bi şey gitmeyecekti

yaptıkları belki çirkin.. belki farklı ama anlaşılıyor ki gururlu inanlar alınmışlar . tepkilerini koymuşlar.
bence bunda kızılacak gücenilecek bi şey yok.
kendi aileniz . tatilerinizi eşinizle yapın , hafta tatilleriniz için de aynı şekilde. özel günler de aynı.
ona kimse bi şey diyemez . kv olsun kp de olsun . zamanla alışacaklardır. bilememiş olabilirler . öğrenmiş oldular

eşini neden yönlendiriyorsun.
koca adam ki mantıklı hareket eden de biri.
birilerini yönlendirmeye çalışmayın hele ki ailesine annesine babasına karşı

arabayı satsaydınız 15 bin alsaydınız .
10 bin lira ile onların borçlarını kapatsaydınız ne olurdu ki anlamadım.
5 bin size kalırdı .
her durumda onların ihtiyaçlarını karşılasaydınız da 15 tl ye arabalarını satıp parasını aldığınız için de yine 15 bin lirayı onlara harcamış olsaydınız da sizden bi şey gitmeyecekti

yaptıkları belki çirkin.. belki farklı ama anlaşılıyor ki gururlu inanlar alınmışlar . tepkilerini koymuşlar.
bence bunda kızılacak gücenilecek bi şey yok.
kendi aileniz . tatilerinizi eşinizle yapın , hafta tatilleriniz için de aynı şekilde. özel günler de aynı.
ona kimse bi şey diyemez . kv olsun kp de olsun . zamanla alışacaklardır. bilememiş olabilirler . öğrenmiş oldular

borçları varsa satsınlar arabalarını ödesinler. benim arkamdan neden iş çeviriyorlar arabayı bize sattırıp kendi kredilerini ve borçlarını bize ödeteceklerdi. bu kadar rahat olamam. ben onlar için çalışıp para kazanmıyorum hele ki bir anne baba olarak üzerlerine düşen hiçbir şeyi yapmamışlarsa. kendi borcumu kendim öderim. bir hastalık olur vs o durum başka tabiki. dediğim gibi eşim kardeşine sık sık para yolluyor zaten şehir dışında okuyor çocuk. anne ve babası da eşime güvenerek borç yapmayacaklardı ki borç sadece market alışverişleri alınan bir şey yok. istanbulda 2 kişi çalışıyoruz yine de belli bir şeylerden kısıtlıyoruz kendimizi. bir de gereksiz masrafları üstlenemem

Tam bela ikiside kp ve kv oğulları evlendiğinin farkında değiller halen onu çocuk görüyorlar bence sen olabildiğince mesafeni koru
herşeye dahil olmaları mümkün değil , kaynana kendisine yaptırtmadığı şeyi sana hak görüyor bencilin teki ,kim olsa soğur ,
hem siz neden onların borçlarını ödeyecekmişsiniz? Herkesin bir geçimi var

aynen kendi borcun olsa tabiki öde. benim borcumu neden onun ailesi ödesin ya da neden onların borcunu ben ödeyeyimki. istiyorlarki pişman olalım diyelimki ya biz yanlış yaptık arabayı almakla hata ettik. o zaman çok mutlu olacaklar. benim arkadaşım kendisine ait bir şey alsa ben sevinirim hayırlı olsun derim. sen annesi babasısın bi hayırlı olsun de bişey söyle değil mi

aynen kendi borcun olsa tabiki öde. benim borcumu neden onun ailesi ödesin ya da neden onların borcunu ben ödeyeyimki. istiyorlarki pişman olalım diyelimki ya biz yanlış yaptık arabayı almakla hata ettik. o zaman çok mutlu olacaklar. benim arkadaşım kendisine ait bir şey alsa ben sevinirim hayırlı olsun derim. sen annesi babasısın bi hayırlı olsun de bişey söyle değil mi
şimdi yeni mi evlisin bilemiyorum ama yeni evli gibi davranıyorsun. kv ve kp de yine sizi yönlendirmeye çalışıyor ki yeni evlisiniz .
zamanla hepsi rayına oturacak. o da sizi rahat bırakacak. sizin ayrı bi hayatınız olduğunu anlayacak.
daha kabullenememiş olabilirler . yaşınızı küçük mü görüyorlar ki sizi yönlendirmeye çalışıyorlar. biz büyüğüz daha iyi biliriz demek istiyorlar.

Şükür etsinler senin gibi çalışkan gelinleri var yoksa bu zor hayat şartlarında eşin okuyan kardeşine kuruş yollayamazdı herhalde kv,kp sizin epey kazandığını sanıyorlar her daim ağlanacaksın ki bilsinler fazla para olmadığını ki istanbul pahalı bir şehir
borçları varsa satsınlar arabalarını ödesinler. benim arkamdan neden iş çeviriyorlar arabayı bize sattırıp kendi kredilerini ve borçlarını bize ödeteceklerdi. bu kadar rahat olamam. ben onlar için çalışıp para kazanmıyorum hele ki bir anne baba olarak üzerlerine düşen hiçbir şeyi yapmamışlarsa. kendi borcumu kendim öderim. bir hastalık olur vs o durum başka tabiki. dediğim gibi eşim kardeşine sık sık para yolluyor zaten şehir dışında okuyor çocuk. anne ve babası da eşime güvenerek borç yapmayacaklardı ki borç sadece market alışverişleri alınan bir şey yok. istanbulda 2 kişi çalışıyoruz yine de belli bir şeylerden kısıtlıyoruz kendimizi. bir de gereksiz masrafları üstlenemem

şimdi yeni mi evlisin bilemiyorum ama yeni evli gibi davranıyorsun. kv ve kp de yine sizi yönlendirmeye çalışıyor ki yeni evlisiniz .
zamanla hepsi rayına oturacak. o da sizi rahat bırakacak. sizin ayrı bi hayatınız olduğunu anlayacak.
daha kabullenememiş olabilirler . yaşınızı küçük mü görüyorlar ki sizi yönlendirmeye çalışıyorlar. biz büyüğüz daha iyi biliriz demek istiyorlar.

1.5 yıl oldu yeni evli sayılmayız herhalde. ben yaştan dolayı değil de onlar dede babaanne beraber yaşamışlar beraber gezmişler aynı evde hesapları ortakmış vs. ona bağlıyorum. bizimde öyle olmasını istediler eşimin babası eve bakıyormuş dedesi de kredi çekip bir şey alınacaksa alıyormuş. bizle de aynı düzeni götürmek istediler ama sonuçta bizim evimiz ayrı düzenimiz ayrı. böyle olaylarda da zaten beni iyice soğutuyorlar kendilerinden. yönlendirmek değil öyle olsa gelir arabayla ilgilenirlerdi. onlar yeni araba alınacak araba onların evinde duracak ve büyük olacakki her yere beraber gidip gelelim istediler. onlardan para alınca da o borçlarını bize ödetmek. kv eşime öyle söylemiş ağzından kaçırmış

Back