• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir garip görücü muhabbeti

bensibelim2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2008
3.378
1.598
123
42
merhaba,
benim 27 yaşında bir kız kardeşim var geçen ay bir tanıdığımız geldi yeğeni için uygun bir kız aradıklarını söyledi ve düşünüp düşünmediğini sordu kardeşime biz de vardık evde. herşey olağandı hani basit bi görücülük muhabbeti gibi ama nedense sonradan benim içime kurt düştü.

kadın başladı çocuğu övmeye şöyle efendi şöyle dürüst şöyle iyi niyetli diye ben de araya girdim eh bu kadar iyiyse yeğenin şimdiye başka kızlar farketmemişmi iyiliğini,iyi erkek karaborsa bu devirde kapanın elinde kalıyor dedim kadın da aman etraftaki kızlar çok kötü güven olmaz dedi ben de erkekler çokmu iyi dedim biraz suratı asıldı kısa süre sonra da kardeşime bi düşün deyip gitti. kardeşim çocukla buluşmayı kabul etti gitmiş olağan geçmiş ama benim söylediklerimi söylememiş.

bu adam 32 yaşında teyzesinin sözüne göre dünya iyisi ama ben o kadar iyiyse başkasına ihtiyaç duymaz birini bulmaya diye düşünüyorum gerçi kısmet bu işler ama kadının dediğine göreyse belli ki aile sözüne bakan birisi ileride sıkıntı çıkarabilir bu durum. kardeşimin kafası karışık konuştum onunla o da yakın çevreden diye olumlu bakıyor ancak kafasını karışmıyor da değil.

buluşmada çocuk kardeşime evleneceğim kız sensin demiş bana anlattı kardeşim ben de nereden biliyormuş alnındamı yazıyormuş dedim yani karışık durumlar. siz ne dersiniz?

Artık "evde kalıcam" korkusu erkekleride sarıyor sanırım. Şahsen ben olsam, ben de sizin gibi düşünürdüm, madem o kadar iyi, neden sevgilisi yok gibi.
Yani ilk buluşmadan direk "evleneceğim kız sensin" gibi konuşmalar bana soyunu devam ettirme iç güdüsü gibi geldi ne yalan söyleyeyim. Kardeşinizin görüşeceği varsa da ağırdan alması,karşı tarafı iyice tartması yararlı olabilir bence.

Valla ben sizin mantiginizi anlayamadim, ayrilmistir, bir daha kimseyi sevememistir, .........her sey olabilir, niye ille de kotu olsun? Cevresinde uygun kadin yoktur, kani isinamamistir, belki etrafindakileri begenecegi kimse yoktur, her sey olabilir. Bu is kader kismet.

Son düzenleme:
Kiz arkadaslari olup da gorucu usulu tanisarak evlenen cok erkek var.

Yani kimseyi bulamadigi icin degil de ailesi baskin oldugu ya da onlarin tercihlerine guvendigi icin boyle yapiyor cogu...

Digerleri de egitim, is vs dolayisiyla bekliyor kaldi ki 32 yas erkek icin kimseyi bulamayip son caresi gorucu usulu demek icin cok erken...

Siz iyi niyetle diyeceginizi demissiniz, iciniz rahat olsun...

Gerisi kardesinize kalmis.

Ben ortada karanlik bir tablo goremedim.

Hemen atlamamak lazim. genelde görücüler tek bir kisiye bakmiyolar... Hani diyelim ki kardesin istemedi, nasip kismet diyip devam ariyolar... Öyle etraftakilere güven olmaz demeleri birazda ikna cabalari. Yani ben bugüne kadar böylelerini gördüm hep...

Belkide gorucu usulu evlenmeyi dusunen birisi, boyle isteyenler var ve uygun zamani bekledi, askerlik is falan derken yasi 30u gecmis olabilir. Benim bi kuzenimde ayni durumda gorucu usulu istiyo. Hemen kotu dusunme bence ama kardesin bunlari konussun bakti icine sinmiyo devam etmez

Bu kadar ön yargılı olmayın bence .
Benimde dayım var 30lu yaşlarda bu yaşına kadar ailesi için çalışarak onların borçlarını ödeyerek geçirdi
Ama türünün nadir örneklerinden çok efendi bir insandır
Baya yakınız abi kardeş gibi her şeyini bilirim bir kızı beğense sevgili olmak istese bile yüz kere düşünür üzmemek için
Belki o adamda böyledir peşin hüküm iyi değil bana kalırsa
İnsanları tanımadan haklarında karar vermeyin

Hiç tanımadığınız birine bu kadar eleştirel yaklaşmaniz normal gelmedi bana.tamam tabi ki kadının söylediklerine harfiyen katilmayabilirsiniz ama kalkıp çok iyi olsa şimdiye bulurdu diyorsunuz yarın o birgün kız kardeşiniz beğense kimse beğenmedi benim kardeşime kaldı mı diyeceksiniz.tavriniz çok gereksiz bence.

Kaldı ki 27 yaşında bir kadından bahsediyoruz. Çocuk değil.
Görücu muhabbeti de garip değil aynen de böyle olur.

Heralde övecek kim yoğurdum ekşi der ki?

Aynen, bizim oglumuz da zibidinin teki, bu vakte kadar vur patlasin cal oynasin yasadi, onune gelenle de yatti kalkti, simdi de durulacak biz de evlendirmelik kiz ariyoruz, demezler mesela. :)

Cidden kismete inaniyorum artik. Ofis arkadasim 32 yasinda, yakisikli, uzun boylu hem de efendi ve edepli bir insn, su zamanda bulunmaz. Birine asik oldu, sonra bu kadin tasinip gitti. 2 ay boyunca kendini heba etti resmen, arkasindan agladi, icti, kendini rezil etti. O da 32 yasinda bekar, simdi o dunya iyisi cocuk da mi sunepe?

merhaba,
benim 27 yaşında bir kız kardeşim var geçen ay bir tanıdığımız geldi yeğeni için uygun bir kız aradıklarını söyledi ve düşünüp düşünmediğini sordu kardeşime biz de vardık evde. herşey olağandı hani basit bi görücülük muhabbeti gibi ama nedense sonradan benim içime kurt düştü.

kadın başladı çocuğu övmeye şöyle efendi şöyle dürüst şöyle iyi niyetli diye ben de araya girdim eh bu kadar iyiyse yeğenin şimdiye başka kızlar farketmemişmi iyiliğini,iyi erkek karaborsa bu devirde kapanın elinde kalıyor dedim kadın da aman etraftaki kızlar çok kötü güven olmaz dedi ben de erkekler çokmu iyi dedim biraz suratı asıldı kısa süre sonra da kardeşime bi düşün deyip gitti. kardeşim çocukla buluşmayı kabul etti gitmiş olağan geçmiş ama benim söylediklerimi söylememiş.

bu adam 32 yaşında teyzesinin sözüne göre dünya iyisi ama ben o kadar iyiyse başkasına ihtiyaç duymaz birini bulmaya diye düşünüyorum gerçi kısmet bu işler ama kadının dediğine göreyse belli ki aile sözüne bakan birisi ileride sıkıntı çıkarabilir bu durum. kardeşimin kafası karışık konuştum onunla o da yakın çevreden diye olumlu bakıyor ancak kafasını karışmıyor da değil.

buluşmada çocuk kardeşime evleneceğim kız sensin demiş bana anlattı kardeşim ben de nereden biliyormuş alnındamı yazıyormuş dedim yani karışık durumlar. siz ne dersiniz?
Allah Allah niye içinize kurt düşüyor ya da kadının övgülerinde bi fenalık arıyosunuz anlamadım ben. 32 yaş çok da geç bi yaş değil erkeğin evlenmesi için zaten. kadıncağız napsın yeğenini güzel tanıtmaya çalışıyor :) elbette ki kimse mükemmel değil ama sizi ikna etmek için çabalamış tüm iyi niyetiyle. niçin kötü şeyler düşündün ki anlam veremedim gerçekten. belki ilk buluşmada kardeşinden çok etkilendi, aşırı romantik bi tip olduğundan o cümleyi kurdu kardeşine.

Aynen, bizim oglumuz da zibidinin teki, bu vakte kadar vur patlasin cal oynasin yasadi, onune gelenle de yatti kalkti, simdi de durulacak biz de evlendirmelik kiz ariyoruz, demezler mesela.

:KK53::KK53:
Aynen kargaya yavrusu şahin görünürmüş ya öyle olsa bile oğulları bitanedir.
Adamın huyunu suyunu da konu sahibinin kız kardeşi çözecek artık.
Karga mı şahin mi anlar zamanla:confused:

Bence tepkiniz cok sig. Gunumuzde evlilik yasi artti hepimizin malumu. Benim erkek kardesim var. Su an 23 yasinda. Son senesi universitede. Askerlik, is kurma, para kazanma, ev cevirebilecek duruma gelme derken 30'u bulacaktir muhtemelen. Ayrica bu isler kismet isi, ne iyi tanidiklarim var yas olmus 40, bekarlar. Sizin mantiginiza gore erken evlenenler iyi insan, gec evlenenler veya evlenmeyenler kusurlu kategorisine giriyor ki cok yanlis.

Bu kadar ön yargılı olmayın,benim bir akrabam olan beyde 40 yaşında evlendi 40 yaşında evlendi diye şimdi bu adamı kötü ilan edemeyiz akrabam 40 yaşına kadar hasta annesine baktı ve ailesinin borçlarını ödedi şimdi 15 senelik evli ve çok mutlu bir evliliği var,ayrıca siz de tanımadığınız bir kadınla gereksiz yere muhabbete girmişsiniz ve kadın elbette size yeğenini övecek bundan doğal birşey yok heralde.

bu yasa kadar biri olmadiysa kesin iyi degildir nasil bi mantigin urunu? kader denen bi boyut var.. belki adam istememistir, belki ailesi toplumu vs de bu tarz gorucu usulune uygundur.. bu kadarcik bilgiyle yargilamak hic dogru gelmedi bana..
kardesiniz de hemen evet demesin, dusunsu olmuyosa yine olmasin, yada olacaksa yine olsun..
hayirlisi

sanırım bir yanlış anlama var ben çocuk niye sevgilisini kendi bulamıyor diyorum ama beni asıl kuşkulandıran kadının diğer kızlar şöyle böyle demesi çünkü böyle kızlara b.k atan tiplerin oğulları pek sağlam papuç çıkmıyor ben böyle gördüm yoksa isterse 40 yaşında olsun ama aile lafıyla kız bakacaksa evlenince bu kız neler çekecek diye düşünüyorum.

Back