- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.411
Ben de ütü sevmem genelde eşim yapıyor, ama çorap ve külot ütülemeye bayılıyorum resmen. Böyle dümdüz oluyor kağıt gibi, sımsıcak.
ben pek ütü yapmam herşeyi düzgün asınca kırışmıyor eşim klasik giyinince anca ütü yapıyorum
ben pek ütü yapmam herşeyi düzgün asınca kırışmıyor eşim klasik giyinince anca ütü yapıyorum
Ben de ütü sevmem genelde eşim yapıyor, ama çorap ve külot ütülemeye bayılıyorum resmen. Böyle dümdüz oluyor kağıt gibi, sımsıcak. Sonra onları yerleştirmek de kolay oluyor.
sımsıcakBen de ütü sevmem genelde eşim yapıyor, ama çorap ve külot ütülemeye bayılıyorum resmen. Böyle dümdüz oluyor kağıt gibi, sımsıcak. Sonra onları yerleştirmek de kolay oluyor.
Mantar için ütüleyin diyorlar, ne eşimin ne benim mantar sorunumuz yok, benimki hijyen amaçlı. Bir de alıştım artık, alışmış kudurmuştan beterdir derler.Ben şaka yapıyorsunuz sanmıştım siz ciddisiniz !
Kilodu anladım mikrobu gitsin diye ütülüyoruz diyelim de çorap ütülenince nasıl oluyor ya niye ütüleniyor?
Ayağa giyince zaten şeklini alıyor ütü çizgisi mi yapılıyor
ben de bayilirim utuye, ve ic camasirlarini ozellikle utulenmesi taraftariyim. corap da bir ic camasiriMantar için ütüleyin diyorlar, ne eşimin ne benim mantar sorunumuz yok, benimki hijyen amaçlı. Bir de alıştım artık, alışmış kudurmuştan beterdir derler.Hoşuma gidiyor bildiğin.
Sabahın köründe kalkıp ilk iş büyük temizlik yap. İnsan o saatte çok enerjik ve motivasyonu yüksek oluyor.Benim sorunum da büyük temizlikle ilgiliyani hergün evi süpürür siler wc banyo onları yıkar toz alırım ama şu kapı pencere ve mutfak dolabı silme işi bana çok zor geliyor çalışmıyorum evdeyim ama 2 küçük kızım var eşim temizliği sever ama yapmayı sevmez bana der şunu niye yapmadın bunu niye silmedin diye yaptığım temizlikte onun gözüne gelmez bu da beni iyice soğutuyor işten ... Şu büyük temizlik olayına bir türlü sıcak bakamıyorum hep mecburi yapıyorum napsam ki?
Evlendiğimde kadro bekliyordum, sadece lisansüstü öğrencisi olduğum için bursum vardı az bir miktar. Tabii yine yoğun bir tempoyla çalışıyordum, sabah 8-8.30 arası deneylerimi başlatıyordum akşam 20.00' de bitiyordum. Yeni evli olduğum için de hevesim vardı ve eve gelip yemek, temizlik yapıyordum her gün. Sadece birkaç ay sürdü sonrasında ben tam 10 gün yataktan çıkamadım çok hastalandım, immün sistemim çökmüş. Her şey mükemmel olsun diye uğraşırken kendimi çok yıprattım. Değmedi tabii ki, şimdi düşünüyorum da ne gerek varmış? İki kişi zaten ev kirlenmiyor doğru düzgün.
Ar.Gör kadromu alır almaz yardımcı tuttum, çocuk yoksa haftada 1-2 gün bile yeter. Ben 25 yaşındayım annemin bir gün bile temizlik yaptığını hatırlamıyorum, zaten çok yoğun çalışırdı, fırsatı olmazdı. Bize hep 'Siz çalışıp paranızı kazanıyorsunuz, diğer insanlara da evinizde iş imkanı sağlayın.' derdi kardeşimle.
Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim; 'Eşim bana yardım ediyor ev işlerinde' cümlesi bizim olaya bakış açımızı gösteriyor. Ev ikimizin, hayat ikimizin, ikimiz de dışarıda çalışıyoruz, neden eşim bana ya da ben eşime 'yardım ediyor' olalım ki? Bir de bunu gurur duyarak, mutlulukla söylemek bana çok tuhaf geliyor. Ben ev hanımı olurum, bu benim işim olur, o zaman eşim yardım ediyor diyebilir ve mutlu olurum ben de ama ikimiz de çalışıyorken kimse kimseye yardım ediyor olmuyor.
Sanırım henüz çoçuk yokAslında herşey ikinizde bitiyor, bende 6 gün çalışanlardanım.
1- Eşim kıyafetlerini ortaya atmıyor pis ise kirli sepetine temiz ise ütü sepetine
2- Herkes kendi yediğini mutfağa kaldırıyor- hatta mümkünse direk bulaşık makinesine konuluyor (zaten 2 kişiyiz 2miz çalışıyor çok kolay oluyor)
3- Banyoyu kim kullandıysa etrafı toplayıp çıkıyor, ne bilim tuvalet kağıdı kimde bittiyse o yerine koyuyor
4- Çamaşır makinem kurutmalı asma derdi yok
5- 2 güne bir evi siliyorum. (3+1 evim çok büyük değil zor olmuyor) Ben silerken eşim de arkamdan süpürüyor ya da o siliyor ben süpürüyorum böylece hem temiz kalıyor hem kısa sürede bitiyor.
6- Kahvaltı değil ama bizde akşam yemeği sorun onu da diğer arkadaşlardan bekliyorum
daginik es ya da 3 cocuk, ne olursa olsun, once daginiklik toplanir, camasirlar kirliye, her sey yerli yerine. yataklar havalandirilir, toplanir her gun. ayrica evin her gun elektrik supurgesiyle supurulmesi, ardindan tozun alinmasi, oyle sadece mobilyalar degil, kapilar, pencere pervazlari, koltuklar vb birlikte, sonra da yerlerin silinmesi gerekir. ardindan kuvet, lavabo, wc her gun ovulur. banyo karolari silinir. her gun. mutfak temizlenir, buzdolabinin raflari, mutfak dolaplarinin kapaklari, karolar... bunlar her gun ama her gun yapilirsa, o ev her daim temiz olur. cunku her gun yapildigi takdirde kir birikmesine izin vermemis olursunuz, dolayisiyla banyoyu, buzdolabini kapilari kirden arindirmak icin kat kat silmenize gerek kalmaz. mikro-akilli bezler var, onlardan edinin. ne su lekesi ne toz birakirlar.
sonra gerekli araliklarla camlari silersiniz, ve gerekli araliklarla tum dolaplari bosaltip iclerini silersiniz tamamdir. camasir biriktimi hemen yikanir, kurutulur, utulenir yerlestirilir. her seyi utulemekte fayda var, utu mikroplari kirar.
butun bunlari gun icine nasil sigdirirsiniz, saniye hesabi yaparak. firina yemegi mi koydunuz, o sirada banyoyu temizleyin, kahvalti keyfi yapanlar mi var, siz camasirlari asin o arada, aksam yemeginden sonra mutfagi temizleyin mesela. pratik olmak, el cabuklugu da isin puf noktasi. ve istinasiz her gun bu programi uygulamak. goreceksiniz, her gun silinen buz dolabi kirlenmeye vakit bulamayacak, ve sizi asla yormayacak, banyodan sabun arindirmakla ugrasmaktansa, her dustan sonra uygun bir banyo urunu ile fircalarsaniz, bir daha hic kir tutmayacaktir, firsati olmayacak cunku. vs vs
bir de sagligindan olmadiktan sonra insanin evini, ozel yasam alanini hic tanimadigi kisilere temizletmesini hic dogru bulmuyorum. 21 yuzyilda, teknoloji o kadar gelismisken, hala baskalarinin evini temizleyerek gecimini saglayan insanlarin olmasi cok uzucu, ben katilmak istemiyorum bu firsat esitsizligine. ayrica utanirim evimin kirli halini baskasinin gormesinden, ustelik herkesin temizlik anlasiyi baska, guvenemem.
daginik es ya da 3 cocuk, ne olursa olsun, once daginiklik toplanir, camasirlar kirliye, her sey yerli yerine. yataklar havalandirilir, toplanir her gun. ayrica evin her gun elektrik supurgesiyle supurulmesi, ardindan tozun alinmasi, oyle sadece mobilyalar degil, kapilar, pencere pervazlari, koltuklar vb birlikte, sonra da yerlerin silinmesi gerekir. ardindan kuvet, lavabo, wc her gun ovulur. banyo karolari silinir. her gun. mutfak temizlenir, buzdolabinin raflari, mutfak dolaplarinin kapaklari, karolar... bunlar her gun ama her gun yapilirsa, o ev her daim temiz olur. cunku her gun yapildigi takdirde kir birikmesine izin vermemis olursunuz, dolayisiyla banyoyu, buzdolabini kapilari kirden arindirmak icin kat kat silmenize gerek kalmaz. mikro-akilli bezler var, onlardan edinin. ne su lekesi ne toz birakirlar.
sonra gerekli araliklarla camlari silersiniz, ve gerekli araliklarla tum dolaplari bosaltip iclerini silersiniz tamamdir. camasir biriktimi hemen yikanir, kurutulur, utulenir yerlestirilir. her seyi utulemekte fayda var, utu mikroplari kirar.
butun bunlari gun icine nasil sigdirirsiniz, saniye hesabi yaparak. firina yemegi mi koydunuz, o sirada banyoyu temizleyin, kahvalti keyfi yapanlar mi var, siz camasirlari asin o arada, aksam yemeginden sonra mutfagi temizleyin mesela. pratik olmak, el cabuklugu da isin puf noktasi. ve istinasiz her gun bu programi uygulamak. goreceksiniz, her gun silinen buz dolabi kirlenmeye vakit bulamayacak, ve sizi asla yormayacak, banyodan sabun arindirmakla ugrasmaktansa, her dustan sonra uygun bir banyo urunu ile fircalarsaniz, bir daha hic kir tutmayacaktir, firsati olmayacak cunku. vs vs
bir de sagligindan olmadiktan sonra insanin evini, ozel yasam alanini hic tanimadigi kisilere temizletmesini hic dogru bulmuyorum. 21 yuzyilda, teknoloji o kadar gelismisken, hala baskalarinin evini temizleyerek gecimini saglayan insanlarin olmasi cok uzucu, ben katilmak istemiyorum bu firsat esitsizligine. ayrica utanirim evimin kirli halini baskasinin gormesinden, ustelik herkesin temizlik anlasiyi baska, guvenemem.