- 22 Ağustos 2011
- 514
- 102
daginik es ya da 3 cocuk, ne olursa olsun, once daginiklik toplanir, camasirlar kirliye, her sey yerli yerine. yataklar havalandirilir, toplanir her gun. ayrica evin her gun elektrik supurgesiyle supurulmesi, ardindan tozun alinmasi, oyle sadece mobilyalar degil, kapilar, pencere pervazlari, koltuklar vb birlikte, sonra da yerlerin silinmesi gerekir. ardindan kuvet, lavabo, wc her gun ovulur. banyo karolari silinir. her gun. mutfak temizlenir, buzdolabinin raflari, mutfak dolaplarinin kapaklari, karolar... bunlar her gun ama her gun yapilirsa, o ev her daim temiz olur. cunku her gun yapildigi takdirde kir birikmesine izin vermemis olursunuz, dolayisiyla banyoyu, buzdolabini kapilari kirden arindirmak icin kat kat silmenize gerek kalmaz. mikro-akilli bezler var, onlardan edinin. ne su lekesi ne toz birakirlar.
sonra gerekli araliklarla camlari silersiniz, ve gerekli araliklarla tum dolaplari bosaltip iclerini silersiniz tamamdir. camasir biriktimi hemen yikanir, kurutulur, utulenir yerlestirilir. her seyi utulemekte fayda var, utu mikroplari kirar.
butun bunlari gun icine nasil sigdirirsiniz, saniye hesabi yaparak. firina yemegi mi koydunuz, o sirada banyoyu temizleyin, kahvalti keyfi yapanlar mi var, siz camasirlari asin o arada, aksam yemeginden sonra mutfagi temizleyin mesela. pratik olmak, el cabuklugu da isin puf noktasi. ve istinasiz her gun bu programi uygulamak. goreceksiniz, her gun silinen buz dolabi kirlenmeye vakit bulamayacak, ve sizi asla yormayacak, banyodan sabun arindirmakla ugrasmaktansa, her dustan sonra uygun bir banyo urunu ile fircalarsaniz, bir daha hic kir tutmayacaktir, firsati olmayacak cunku. vs vs
bir de sagligindan olmadiktan sonra insanin evini, ozel yasam alanini hic tanimadigi kisilere temizletmesini hic dogru bulmuyorum. 21 yuzyilda, teknoloji o kadar gelismisken, hala baskalarinin evini temizleyerek gecimini saglayan insanlarin olmasi cok uzucu, ben katilmak istemiyorum bu firsat esitsizligine. ayrica utanirim evimin kirli halini baskasinin gormesinden, ustelik herkesin temizlik anlasiyi baska, guvenemem.
hepsini cidden yapıyorsunuz yani her gün şook oldum.allah kolaylıklar versin.