- 29 Ocak 2019
- 742
- 907
Boya ve sineklik parasini kiranizdan düşmeyi teklif etmis miydiniz? Sonucta sineklik adamin evine deger katiyor. Ahh cok iyi niyetlisiniz. Bu yuzden ustunuze geliyorlar.Kesinlikle inat etmek gibi bir niyetim yok. Zaten bu izansızlarla ne uğraşmak istiyorum, ne de babam falan devreye girip kavga gürültü çıksın istiyorum.
Ama ben buraya girerken evleri duvarları çok kötüydü. Getirdim her yerini boyattım. Kedilerim var diye balkona file, tüm camlara sineklik yaptım. Emlakçı parası zaten ödedim.
Şimdi benim taşınmam başlı başına bi ton masraf. 1.5 sene önce şu fileye sinekliklere 1200 TL para verdim. Şuan 4000 yapamam belki. İçeriden alacağım 1100 depozito sadece gireceğim yere ekstra 3500 emlakçı, depozito, temizlik ücreti falan bir ton fark çıkıyor taşınınca, izin verseydi ben yılım dolunca çıksaydım zaten bu evler 1500 civarıydı. Karşı binaya bile taşınırdım.
Hayır teklif etmedim. Çünkü ben en başta bunları yaptıracağımı söyledim. O da ben karışmam dedi haliyle yaptırma dedi hatta.yaparken olmadı çıkarken kırar atarım diye düşündüm. Ama kedilerim var, biri görme engelli. Bir yerden düşmesini göze alamam mecbur gittiğim yere de yaptıracağım yine.Boya ve sineklik parasini kiranizdan düşmeyi teklif etmis miydiniz? Sonucta sineklik adamin evine deger katiyor. Ahh cok iyi niyetlisiniz. Bu yuzden ustunuze geliyorlar.
En az 6 ay içinde çıkarabilir ev sahibi 1 ay icinde tahliye edemez, 1 ay icinde ihtarı çekecek ve 6 ay oturma hakkı var ,6 aynada cikmazsa ancak dava açabilecek, TBK 351, oradan bakabilirsiniz.Yanlis anlattim galiba :) dava surecini anlatmiyorum. Dava 6 ay surer. Ama yeni ev sahibi o dedigim olayi kanitlarsa 1 ay icinde tahliyeniz verilir. Bu konudan eminim. Ustte bir uyede yazmis.
Boya da ben kendim için boyadım. Evleri kirliydi ve oturamazdım. Kural da böyle diye biliyorum. Boyatmış verse ben de çıkarken boyamam gerekirdi.Boya ve sineklik parasini kiranizdan düşmeyi teklif etmis miydiniz? Sonucta sineklik adamin evine deger katiyor. Ahh cok iyi niyetlisiniz. Bu yuzden ustunuze geliyorlar.
Haklisiniz insan bunlarida yaşamak istemiyorValla onlardan tek korkum arabama bir şey yapmaları. Yoksa bana yapamazlar sıkar o biraz. He bir de en büyük korkum babam olayın içine girip erkekler kavgaya tutuşmaları . Umarım olmaz böyle bir şey
Yarın bir gelsinler. Ben eve gelenlere söyleyeceğim. Ev sahibini aramam ama muhtemelen onlar benle iletişime geçecek. O zaman da ben bu hafta sonuna doğru şikayet etmiş olurum çünkü insanca masraflarını karşılayalım diyeceklerini sanmam.Numaranızı verdiği için şikâyette bulunun öncelikle. Eve bakmak için gelenlere belli bir zaman aralığı verin kafasına göre gelmesin kimse. Satılırsa yeni ev sahibiyle anlaşmaya çalışırsınız. Anlaşamasanız bile mahkeme yoluyla çıkarırlar ancak. Kiracılı evi kimse kolay kolay almaz. Zammı kabul etmeniz de hata olmuş artık ona yapacak birşey yok ama sizi sindirmesine izin vermeyin.
Ayrıca çıkarmak için ısrar ediyorsa ihtar çeksin onu saklayın. Sizin yerinize başka birine kiralarsa dava açma hakkınız olur
Karşılamaz tabi. Tek bir kadının numarasını sağa sola dağıtmasından, göz korkutmaya çalışmasından belli. Kendi derdine düşer inşallah köpekYarın bir gelsinler. Ben eve gelenlere söyleyeceğim. Ev sahibini aramam ama muhtemelen onlar benle iletişime geçecek. O zaman da ben bu hafta sonuna doğru şikayet etmiş olurum çünkü insanca masraflarını karşılayalım diyeceklerini sanmam.
Benim babam emekli üst düzey memur. Susup oturmaz çık kızım demez. Hatta baba ev sahibi evi satacakmış çık dedi diye aradığımda, gitsin ihtar çeksin sahipsiz misin sen ne demek çık diyebiliyor, ver bakayım numarasını kimmiş bu diye bir ton laf etti. Olanlardan haberi yok, olsa kesin kavga eder tanıyorum çünkü. Kavga çıkacağına ben bu evden çıkarım daha iyi.Haklisiniz insan bunlarida yaşamak istemiyor
İnşallah aminKarşılamaz tabi. Tek bir kadının numarasını sağa sola dağıtmasından, göz korkutmaya çalışmasından belli. Kendi derdine düşer inşallah köpek
Her talebine evet demedim aslında. Nasıl bu duruma geldi ben de anlamadım.Niye her talebine “he” dediniz ki siz? Parayı kolay kazanıyorsunuz herhalde...
Herneyse, benimki de çık ben oturucam diye işkembeden sallıyordu aylardır.Yemedim, oyaladım.Daha sonra “Size Yargı yolu açık, kendinizin oturacağını kanıtlayın. şu an çıkamam bu şartlarda ev bulamam “ dedim.(7 tane evi varmış öğrendiğime göre)
En son mesaj atmış “çık evimden seni başka türlü kovmasını bilirim” diye.
Polise şikayet ettim, tehdit suçundan gerekirse mahkemeye gitmekten çekinmeyeceğim.Kimsenin servetine destek olmak için tırnaklarımla zar zor kazıyarak yaptığım düzenimden olamam valla
Siz de öyle yapın.Gerekirse de karakolluk olun yani başka türlü başa çıkamayabilirsiniz
Her talebine evet demedim aslında. Nasıl bu duruma geldi ben de anlamadım.
Yılım dolmaya bi ay kala mesaj attı. Ev fiyatları malum diye. Ben de dedim ne düşünüyorsunuz kira, ben ona göre çıkabilirim.
1600 dedi. Ben de yeni kiracılar o fiyat veriyor. Gerekirse çıkarım, olursa hakkınız değil ama 1500 olsun dedim. Tamam senin gibisini bulamam falan dedi. Neyse kaldım. Kontrat yapmadım.
Sonra 3 ay sonra aradı. Eşim 2000 olsun diyor dedi. Ben de veremem dedim. Tekrar aradı. Dedim ki gel yeni kontrat yapalım 2 yıl dokunma bana 1750 vereyim. Tamam dedi. Sonra dedi 1 yıllık yapalım kontratı belki 1 yıl sonra satabilirim. Neyse dedim lanet gelsin. Kontratı yeniledim 8.ayda. 1750 yaptım. Daha 1 kira ödedim. Bu defa aradı zor durumdayım satmam gerekiyor. Kötü niyetli olsam ne diye kontrat yapayım senle anlayışlı ol falan.
Dedim ben sizle kontrat yapmasam bile otomatik yenilenmişti zaten, ben bile bile geldim kontrat yaptım 250 TL fazla ödeyeyim bari kafam rahat etsin diye. Kocası diyor ki Yoo biz zam yapmadık ki sen az olduğunu düşünüp kendin yükselttin. Salak mıyım ben dedim. Karın aradı falan. Karısıyla kavga ettiler de kapadılar telefonu. Ondan sonra da tanımadığım birine arattılar işte en son geçen hafta. Durum bu. Salak değilim de taşınmak zul geldi sanırım. Keşke yılım dolduğunda çıksaydım.
Whatsaptan arıyorlar bide çekmiyor diye. Açmıyorum artık. Mesaj atıyorum. O da mesajla cevap versin diye. Gerekirse de engellerim.Sizinkiler kafasına göre yapmışlar her şeyi bu belli.Ben benim ev sahibini babasını kız kardeşini, hatta emlakçıyı telefonumdan engelledim.Bana da sürekli taciz telefonları geliyordu, siz de engelleyin her yerden.İletişim kurmak isteyen avukat yoluyla ulaşsın size bundan sonra
Fazla iyilikten her zaman maraz doğmuştur
kontrat kendiliğinden yenilenir de bu kontrat süreli yapılmış normalde mart 23te bitiyormuş yani.İlk basta zam yapmak istediğinde kabul etmeyecektiniz aslında.
1 yılınız doluncada yeni sözleşme yapmanıza gerek yok kontrat kendiliginden yeniliyor.
Satmak isteyen içinde kiracısı varken de satabilir ama nedense satma değil de sizi çıkarıp daha yüksek fiyata vermek istiyor gibi geldi bana.
Süresiz kontrat mı var? Bitecek ki yenilensin hanikontrat kendiliğinden yenilenir de bu kontrat süreli yapılmış normalde mart 23te bitiyormuş yani.
Evet eğer kendi oturacaksa ve size ihtar çekerse ilk bir ay içinde sözleşmeniz bitene kadar kalamıyorsunuz. İhtar çektiği için daha kısa sürede boşaltıyorsunuz. Avukat arkadaşlar bilir. Eğer ev sahibi bir avukata gider de ben oturacağım yaparsa hakkı olduğunu öğrenir.Bir ay içinde ihtar çekerse kaç ay içinde çıkmam gerekiyor?
Bence fevri davranmayın, ev sahibi de bakıyor tüm kiralar uçmuş, enflasyon uçuyor, e zam istiyor haliyle… size de baskı yapmaktan başka çaresi yok, yasal hakkı yok çünkü. Size kötü yaklaşmadıkları sürece polisi karıştırmayın benceHiç yumuşak yüzlü de değilim aslında. Çıkıcam dediğimde bi kaza geçirmiştim. Ve hiç halim yoktu. Yok sizin gibisini bulamayız lütfen canım cicim yaptı uğraşmak istemedim. İkinci zammı kabul etmem de kontrat yenilemek içindi ne yalan söyleyeyim.
Ama işte o numara verme olayı bardağı taşırdı. Elimde de mesajlarım var. Numaramı verdiğine dair. Geçen hafta gidiyordum şikayete ama sesleri kesildi diye gitmedim. Yarın akşam gelsinler yine baksınlar. Gelenlere diyeceğim sözleşmem bitene kadar çıkmam diye. Eğer beni yine ararlarsa kesin gidip şikayet edeceğim zaten beklemem
Bir ay içinde ihtar çekerse kaç ay içinde çıkmam gerekiyor?