Bir ev sahibi konusu da benden olsun :/

Minel00

Sağıra sözünü, köre yüzünü süsleme. Yorulursun...
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2015
3.165
9.601
Merhaba.
Birkaç gündür ev sahibi kiracı konuları açıldığı için ben de fikir alayım istedim.

Bu eve Mart 2021 de taşındım. 1+1 yıl diye sözleşme yaptık. Yıl dolmaya bi ay kala kiraya %25 zam yapabilirken %45 zam yaptı. Çıkayım dedim izin vermedi, senin gibisini bulamam falan. Ben de boşa uğraşmayayım taşınmayla dedim kabul ettim. Yeni kontrat yapmadık.

3 ay geçti. Aradı kiralar daha da yükseldi. Biz çok zor durumdayız falan. Tekrar zam yapmak istedi. Ben de hayır dedim başta. Sonra da zam yaparsak kontratı yenileyelim tekrar dedim. Kabul etti. Son durumda kira zammı geçen seneye göre %60 oldu. 01.08.2022 de kontrat yaptık yeni fiyatla.

Daha bi ay geçmedi tutturdu bu defa evi satacağım. Sen al. Dedim tamam satın benim param yok şuan, zaten kontratım var bitince çıkarım. Yok içinde ev varken satamıyormuş. Yok kirası düşük diyip kimse kabul etmiyormuş. Bla bla. Her neyse güzellikle konuştum olmadı, hukuken oturacağım dedim anlamadılar, her şey hukuk değil hanımefendi diyor bide ahlaksız.

Numaramı haberim olmadan emlakçılara verdiği için daha önce tartışmıştım. Geçen hafta da yeğenine vermiş aradı çıkacaksın bi görüşelim senle diye bağırdı diye telefonu yüzüne kapadım. Mesaj attım ev sahibine. Bir daha beni birilerine aratırsanız gidip karakola şikayet edeceğim diye.

Çıkayım uğraşmayayım diyorum, hem onların bu edepsizliğinin cezasını neden ben çekeyim diye düşünüyorum, hak hukuk bilmeyen korkak biri değilim. Hem de Çıkarsam o kadar masrafı nasıl karşılayayım. En düşük bulduğum kira +1500. Mesaj attım. Diyorum 10 ayım var, ekstra emlakçıya bi kira. Taşınma masrafı var. Ne yardım edeceksiniz dedim. Taşınma masrafını ve bana bi kutu boya vereceklermiş yeni evi boyamam için :))) bu şartlarda taşınacak param yok dedim geçen hafta.

Aşağı indim demin komşu diyor yarın akşam eve bakmaya gelecekler. Dedim tamam gelsinler ama 10 ayım var, söyleyin bilerek gelsinler. Dedi bilmem ki ev sahibiyle konuş sen. Konuşamam onlarla sonunda karakolluk olurum dedim çıktım yukarı. Sizce ne yapmalıyım? Siz olsanız ne yaparsınız?

Aynen böyle düşünüyorum. Hatta şey düşündüm, gelsinler bakmaya ben diyeyim kontratım bitene kadar çıkmam vs. Onlar da satılmadığını görsün belki kira farkını biraz ödemeye yardım eder. Yoksa da hakkaten kalayım yani ona zarar sonuçta

Tabiki çıkmayın.İnsanlar çok acımasız.
2 de 1 de zam yapmayın.
Başka birisi alsa bile 6 ay süreniz olur çıkmak için.
Ben bunu avukat arkadaşıma da sordum. 6 ay değil, kontratım bitene kadar kalabiliyormuşum. Kontratım bitmeye yakın çık dese ben çıkmıyorum vs desem davalık olsak o 6 aymış. Yeni ev sahibinin kontratı kabul etmeme hakkı yokmuş.

Aslında benim zararımı karşılasa çıkarım. Ama işte ona da yanaşmıyor. Bide ne taşınma olayına giricem diyorum ben de kendi açımdan

Çıkmayın sizi dolandiramiyor uyanık yeni ev sahibini dolandiracak. Ztn çıkarsanız satmaz bir daha kiraya verir. İhtar çekmediği için masraf alma hakkınız olmaz. Su an kiracili ev kolay gitmez oturacak olanın 7 ay beklemesi lazım yatırım için ise hep 1000tl civari kiralık sözleşmeler var.
Ne yapacaksa yasal yolla ulaşsın. Valla gözümüze gözükecek var bunu dünyanın hiç bir yerinde göremezsiniz çürüdük koktuk kötülükte yarışıyoruz. Ortalık cayır cayır millet pandemide alıştı kazayla bir ev almış kirası asgari ücrete esinlensin bende yatayım moduna girdi. Bunun sonu iyi değil valla değil

Aynen böyle nedir ben anlamadım. Geçen sene evimi sattım 450 ye. Bu sene olmuş 1450. Ben gidip ay ben sattım ama hata yapmışım diye yapışıyor muyum yeni alana. Anlamadım insanlar kendi zararlarını milletten çıkarmaya çalışıyor. Sanki kriz bi onlara var. Hayat bi onlara pahalı. Ben de tırsmış gibi köşeye geçmek istemiyorum ne yapayım. Zaten 3 kuruş maaşım benim elimde de pul. Neden 10 ay için ekstra 25 bin ödeyeyim. Cebimde kalsa zaten seneye bu farkı da ödesem yine taşınırım. Bunun bana ne faydası var acaba. Bizi anlayın diyor bide, karşılarında salak var gibi

İlk basta zam yapmak istediğinde kabul etmeyecektiniz aslında.

1 yılınız doluncada yeni sözleşme yapmanıza gerek yok kontrat kendiliginden yeniliyor.

Satmak isteyen içinde kiracısı varken de satabilir ama nedense satma değil de sizi çıkarıp daha yüksek fiyata vermek istiyor gibi geldi bana.

Valla ben de öyle düşündüm ne yalan söyleyim. Çünkü mesaj atmış biz sizi çıkarıp da başkasını koymayacağız ki satacağız diye. Suçlu psikolojisi gibi. Ama eve bakmaya geldiler, satın almadık baktılar. Tabi ki de belli olmaz. Ben çıksam tabii ki yeni fiyattan kiraya verirler. Ki o kira da 1250 falan fazlası olur. Bilmiyorum ki nerden bulaştım bunlara

İkide bir her zamma tamam demeyin. Yumuşak yüzlü bulmuş taciz ediyor. Biraz sesiniz çıksın, hatta ben çoktan şikayetçi olmuştum hele numara vermek nedir
Hiç yumuşak yüzlü de değilim aslında. Çıkıcam dediğimde bi kaza geçirmiştim. Ve hiç halim yoktu. Yok sizin gibisini bulamayız lütfen canım cicim yaptı uğraşmak istemedim. İkinci zammı kabul etmem de kontrat yenilemek içindi ne yalan söyleyeyim.

Ama işte o numara verme olayı bardağı taşırdı. Elimde de mesajlarım var. Numaramı verdiğine dair. Geçen hafta gidiyordum şikayete ama sesleri kesildi diye gitmedim. Yarın akşam gelsinler yine baksınlar. Gelenlere diyeceğim sözleşmem bitene kadar çıkmam diye. Eğer beni yine ararlarsa kesin gidip şikayet edeceğim zaten beklemem

Merhaba, ilk kira zammını kabul etmişsiniz. Kontrat yenilemeye bir ay kala zam istese ev sahibim ben yeni kiram diye düşünürüm diğer ay yükseltirdim. İkinci zammı kabul etmeniz çok yanlış olmuş.

Daha yeni taşınmışsınız. Çıkmayın evinizden. Ancak bu adam durmayacak gibi duruyor rahatsız edecek. Karakola şikayet edin bir daha sizi taciz ederse.

Çıkmak zorunda hissederseniz ev eşyalı ise çıkmaya çalışın ama şimdi değil. Tam öğrencilerin geldiği, yeni öğretmen atamalarının gerçekleştiği dönemler. Kış döneminde sular durulduğunda Ocak zammından önce ayrılın. Depozitonuz varsa alın.

İkinci zammı ne kafayla kabul ettim zaten bilmiyorum. Elimde sözleşme olsun istedim. Sanki sözleşmem olsa resmî evraktır sonuçta diye düşündüm de ahlaksız insana resmî evrak ne işe yarar bunu düşünmedim.

Aynen ben de biraz durulsun ortalık öyle taşınayım diye düşündüm. Hele kaloriferler açılsın, merkezi sistem olan yerler hemen kiracı girsin masraf bana kalmasın diye uygun verebilir öyle düşündüm. Şuan piyasada ev yok diye herkes uçmuş, haziranda 1750 olan eve 3750 diyorlar ben şok

bu da ev sahibinin çakalı sanırım.asla çıkmazdım inadına otururdum.

Satın alan kişi kabullenecek . Sanırım yasal hakkınız 10 ay . O süre boyunca çıkmayın .
Ama gerçekten satacak mı o da ayrı konu.
gerçi böyle dediğime bakmayın ben korkar çıkardım . Ama ben biraz cesaretsizimdir . Doğru olan direnmek.

Uyaniga bak. Evi her zaman göstermek zorudna degilsiniz. Bir gun ve saat araligi belirleyin. Mesela cumartesi 08-10 gibi, kendisine yazili olarak atin, bu saatlerde evi yeni alicilara gösterebilirim deyin. Kiraci evi gostermek zorunda ama bunun icin belirlenen zaman dilimlerinde göstermek zorunda. Eger karsinizdakiler belali tipler degilse oturmaya devam edin. Telefonlarini acmayin. Mumkun mertebe mesaj atmalarini saglayin. Mesajlarla beraber gidip sikayetci olursunuz

Sizin kiranız şu an ne kadar peki? 2. Zam tamamen sizin hatanız olmuş kaç ev sahibi bunu yapar hiç normal değil ev sahibiniz. Böyle kafasına göre 2-3 aya bir zam mı yapacak yani. Kontratınız var sizin buyursun satabiliyorsa böyle satsın. Her türlü bir yıl oturma hakkınız var orda

Belirlemiştim ctesi sabah diye. Ama işte demin söyleyen bahçede bi komşuydu. O da emlakçılık yapıyor ve beni sever az çok. O yüzden hırsımı ondan alıp hayır demek istemedim. Sen de geleceksen yanlarında tamam dedim.

1100 ile kiraya girdim geçen sene. 1500 yaptı sene dolunca. Şuan da 1750 ödüyorum.

Kira çok ucuz biz ne kadar ödüyoruz diyenler olacaktır. Toki ve 2+1 bi ev. Taşındığım zaman 1100 TL idi kiralar. Yılım dolunca yeni kiracılar 1600 taşınıyordu 1500 yaptı. Sonra 1750 işte. Şuan ev kalmadı diye bi ev var yan binada 3000 istiyor. Ev ne halde bilmiyorum demin söylediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…