- 15 Şubat 2015
- 13.282
- 46.710
Sizi huzursuz etmek için es, dost, akraba hepsine evi gezdirmeye çalışabilir. Bence bir daha belirlenen gun haricinde kabul etmeyin.Belirlemiştim ctesi sabah diye. Ama işte demin söyleyen bahçede bi komşuydu. O da emlakçılık yapıyor ve beni sever az çok. O yüzden hırsımı ondan alıp hayır demek istemedim. Sen de geleceksen yanlarında tamam dedim.
Aynen öyle. Bu amca ben evi tutarken ondan tuttuğum amca. Yan binada. Bu ilk defa birini getiriyor. O yüzden tamam dedim yoksa bilerek tersleştin diyecekler.Sizi huzursuz etmek için es, dost, akraba hepsine evi gezdirmeye çalışabilir. Bence bir daha belirlenen gun haricinde kabul etmeyin.
Kendisi bu miktara razı olup kafasına göre 2 kere zam yapıp bir de sözleşme imzalamış. Her türlü ev sahibiniz haksız durumda. Elinizde sözleşmeniz var bence kendinizi hiç strese sokmayın. Ev satılırsa da alan kişi sizin sözleşmeniz bitene kadar oturacağınızı bilip alcak nihayetinde1100 ile kiraya girdim geçen sene. 1500 yaptı sene dolunca. Şuan da 1750 ödüyorum.
Kira çok ucuz biz ne kadar ödüyoruz diyenler olacaktır. Toki ve 2+1 bi ev. Taşındığım zaman 1100 TL idi kiralar. Yılım dolunca yeni kiracılar 1600 taşınıyordu 1500 yaptı. Sonra 1750 işte. Şuan ev kalmadı diye bi ev var yan binada 3000 istiyor. Ev ne halde bilmiyorum demin söylediler.
Yinede onceliginiz kendiniz olsun. Bazi ev sahipleri kiraciyi evden cikarmak icin deli deli isler yapiyor. Malum ceza alan yok. Huzursuz oldugunuz noktada sikayet edersiniz ama ayni zamanda tasinin, inat etmeyin.Aynen öyle. Bu amca ben evi tutarken ondan tuttuğum amca. Yan binada. Bu ilk defa birini getiriyor. O yüzden tamam dedim yoksa bilerek tersleştin diyecekler.
İşte eve bi defa bakmaya geldiler.Kendisi bu miktara razı olup kafasına göre 2 kere zam yapıp bir de sözleşme imzalamış. Her türlü ev sahibiniz haksız durumda. Elinizde sözleşmeniz var bence kendinizi hiç strese sokmayın. Ev satılırsa da alan kişi sizin sözleşmeniz bitene kadar oturacağınızı bilip alcak nihayetinde
Aynen böyle düşünüyorum. Hatta şey düşündüm, gelsinler bakmaya ben diyeyim kontratım bitene kadar çıkmam vs. Onlar da satılmadığını görsün belki kira farkını biraz ödemeye yardım eder. Yoksa da hakkaten kalayım yani ona zarar sonuçta
Kesinlikle inat etmek gibi bir niyetim yok. Zaten bu izansızlarla ne uğraşmak istiyorum, ne de babam falan devreye girip kavga gürültü çıksın istiyorum.Yinede onceliginiz kendiniz olsun. Bazi ev sahipleri kiraciyi evden cikarmak icin deli deli isler yapiyor. Malum ceza alan yok. Huzursuz oldugunuz noktada sikayet edersiniz ama ayni zamanda tasinin, inat etmeyin.
Bir ay içinde ihtar çekerse kaç ay içinde çıkmam gerekiyor?Ev satılırsa yeni ev sahibi bir ay içinde ihtar çekerse çıkmanız gerekiyor. Eğer bir ayı geçirirse o zaman kontratı geçerli saymış olur.
Umarım anlaşırsınız.
Ya ters yaparsam çok fazla, gelip de aşağıda arabam duruyor ve pahalı bi araba. Bir yerine zarar vermesinden korkuyorum, bu yüzden bir an önce şikayetçi olsam mı diyorum. Geçen hafta çünkü şikayete gidiyordum, babamla da konuştum tedbir amaçlı yapmak istediğimi. Tamam dedi ama bilmiyorum.Kadın görünce hemen diş geçirebileceklerini düşünüyorlar şerefsizler. Siz zaten yasaların farkındasınız olabildiğince anlayışlı da davranıp ikinci zamı da kabul etmişsiniz. E yeter yani daha ne? Zorlamalara aldanmayın vaktiniz varken zorla çıkaramazlar şuan satmış olsalar evi yine 6 ayınız var. Yine de dikkat edin temkinli olun kimden ne çıkacağı belli olmaz siz durumunuzu bu süreçte toparlayıp başka bir ev bakmaya başlayın. En önemlisi huzur çünkü
6 ay, ev sarıldıktan sonra da size en az 6 ay çık diyemezler, ayrıca sizi çıkarıp başka birini de oturtamazlar, kendileri oturabilirler, yoksa gene sozlesmeniz yeni ev sahibiyle devam eder, tazminat hakkınız olurBir ay içinde ihtar çekerse kaç ay içinde çıkmam gerekiyor?
O is oyle degil maalesef. Evi satin alan yeni ev sahibinin satin aldigi o evden baska oturacak evi olmadigini kanitlar ise mahkeme 1 ay icinde tahliye karari veriyor.Ben bunu avukat arkadaşıma da sordum. 6 ay değil, kontratım bitene kadar kalabiliyormuşum. Kontratım bitmeye yakın çık dese ben çıkmıyorum vs desem davalık olsak o 6 aymış. Yeni ev sahibinin kontratı kabul etmeme hakkı yokmuş.
Aslında benim zararımı karşılasa çıkarım. Ama işte ona da yanaşmıyor. Bide ne taşınma olayına giricem diyorum ben de kendi açımdan
Çook teşekkür ederim6 ay, ev sarıldıktan sonra da size en az 6 ay çık diyemezler, ayrıca sizi çıkarıp başka birini de oturtamazlar, kendileri oturabilirler, yoksa gene sozlesmeniz yeni ev sahibiyle devam eder, tazminat hakkınız olur
Bundan emin misiniz? Benim avukat arkadaşım bile dava en iyi ihtimalle 6 ay - 1 yıl arası sürer dedi. 1 ayda dava bile görülmez ki tahliye kararı verilsinO is oyle degil maalesef. Evi satin alan yeni ev sahibinin satin aldigi o evden baska oturacak evi olmadigini kanitlar ise mahkeme 1 ay icinde tahliye karari veriyor.
6 ay-1 yıl bile çok kısa süreler, cok daha uzun sürer emin olun ki davanızda haklisiniz, elinizde sözleşme var, insan korkuyor yapilacaklardan ama bir yandan da herkes en çok devletten korkuyor, biri bisey yaparsa derse arayın polisi , hicbirsey de yapamazlar, hem yılda 3 kere zam yap hem hadi çık evi satacam, yok öyle dünya gercekten, hakkınızı arayınBundan emin misiniz? Benim avukat arkadaşım bile dava en iyi ihtimalle 6 ay - 1 yıl arası sürer dedi. 1 ayda dava bile görülmez ki tahliye kararı verilsin
Yanlis anlattim galiba :) dava surecini anlatmiyorum. Dava 6 ay surer. Ama yeni ev sahibi o dedigim olayi kanitlarsa 1 ay icinde tahliyeniz verilir. Bu konudan eminim. Ustte bir uyede yazmis.Bundan emin misiniz? Benim avukat arkadaşım bile dava en iyi ihtimalle 6 ay - 1 yıl arası sürer dedi. 1 ayda dava bile görülmez ki tahliye kararı verilsin
O süre bana zaten yeter. Yeni ev sahibi de çıkaramasın beni gibi bir derdim yok. Ama şuan tayin olaylarından dolayı boş ev yok. Olan da çok uçuk fiyata çıkmış. Kışın düşeceğini düşünüyorum. Öyle taşınmayı planlıyorum. 6 ay bile bana yeter aslındaYanlis anlattim galiba :) dava surecini anlatmiyorum. Dava 6 ay surer. Ama yeni ev sahibi o dedigim olayi kanitlarsa 1 ay icinde tahliyeniz verilir. Bu konudan eminim. Ustte bir uyede yazmis.
Bakıyorum şuan bile zaten. Hiç gücüm yok kimseyle uğraşmaya. Ama salak yerine de konmak istememEvi satarlar ise sözleşmenizin bitmesine 6aydan uzun bir süre olsa da yasal hakkınız 6 ay ev sahibi 6 ay içinde evi boşaltmanızı isteyebilir böyle bir hakkı vardır siz en iyisi yeni ev bakmaya başlayın böyle bir psikopatla uğraşmaktan iyidir…
Valla onlardan tek korkum arabama bir şey yapmaları. Yoksa bana yapamazlar sıkar o biraz. He bir de en büyük korkum babam olayın içine girip erkekler kavgaya tutuşmaları . Umarım olmaz böyle bir şey6 ay-1 yıl bile çok kısa süreler, cok daha uzun sürer emin olun ki davanızda haklisiniz, elinizde sözleşme var, insan korkuyor yapilacaklardan ama bir yandan da herkes en çok devletten korkuyor, biri bisey yaparsa derse arayın polisi , hicbirsey de yapamazlar, hem yılda 3 kere zam yap hem hadi çık evi satacam, yok öyle dünya gercekten, hakkınızı arayın