Bir erkeğin gerçek yüzü

Yani kosullar ne olursa olsun ayni mi kalirlar?

Hayır bakın aslında hayat için o kdr kesin yargılar geçerli değildir.
Hatta bence insanlar değişir.
Ama sevgi ve saygı konusunda birde içinde buz dağlarının görünmeyen kısımlarını saklama konusunda ben insanların hep aynı olduğunu düşünüyorum.
Bir insanı kesseniz niyeti bozuksa bozuktur yolundan caymaz.
Ama düğün dernek zamanı büyüye kapılıp sonra gerçek dünyaya dönen çok kişi var.
Hatta hep ortak özellik olur ailem istemiyordu seviyorum dedim karşıma aldım.
Bunun için birsürü ip ucu bulabilirsiniz, etrafına davranışları geçmişindeki insanlarla yolunu nasıl ayırdığı onlar hakkında neler söylediği bir sürü şey.
Rabbim herkesi iyi insanlar ile karşılaştırsın.
Birde iki doğru her zaman doğru sonuç vermeyebilir iki iyi insan mutsuz evlilik yapabilir Rabbim herkesi herkes için hayırlısı ile karşılaştırsın.
Evlilik bu dünyadaki en büyük kumar ve Rabbime sığınıp hayırlısını istiyorum hep.

Bir erkek sevince gercekten degisir mi? Degisirse ne kadar surer? Bunlarin cevabi yasamadan bilinmese de dediginiz gibi kendini az cok belli eden erkekler var.

Ben sanirim asik oldugunu anlayip sevdigi kadin icin icindeki romantik adami ortaya cikaran, taviz veren ve sefkatli davranan bir erkegi gorunce biraz sorgulama ihtiyaci hissettim durumu. Bildigim adamdan farkliydi.

İlk heyecanlar bitip, bazi seyler eskimeye baslayinca hala bu yeni gordugum yönü devam eder mi, o olasiliklari anlamaya calistim. Hani evlendikten sonra mesela.

Hani demissiniz ya gecmisteki insanlarla yolunu nasil ayirdigi vs.
İste bu konularda ve baska konularda adamin cok yanlisi vardi.

O yuzden sevince degisirler mi , uzun soluklu mu olur anlamaya calistim. Neyse onla evlenmek isteyen dusunsun.

Yine de merak ettim iste. :)

degismez bence heleki yanlislarini biliyorsam ben daha cok korkardim. O gordugunuz ruya, buyu ... degisme olasiligi cok yuksek ki bence bahsettiginiz sey sevgi degil ask heyecan tutku ve bana gore cogu kiside bunlar biter gider. Cunku elindeki degerin farkina varmaz hep baskasini arar hep kendini hakli gorur ve hic cabalamaz sonucta husran olur bana gore..

Yani kosullar ne olursa olsun ayni mi kalirlar?
Bu tarz insanlar belirli hayat tecrübeleriyle kişiliğini oturtmuş insanlardır,ne istediğini bilir ve seçimlerini ona göre yaparlar koşullar gereği değişeceklerini düşünmüyorum hele vicdan sahibi bir insanda gerçekten karşısındakinin de insan olduğunun bilincinde oluyorlar. Örneğin ilk tanıştığımız zamanlarda eşimin sokakta araba çarpmış bir kediyi kucaklayıp veterinere koşturmasıyla anladım ki bu insan merhamet ve vicdan sahibi hayvanlara karşı duyarlı,daha sonra benden önce hastalanıp vefat eden annesine nasıl baktığını öğrendim ne fedakarlıklarla ne özveriyle,bu insan doğru insan dedim vicdanı,sorumluluğu ön planda bana zarar gelmez ve şükürler olsun ki yanılmadım böyle bir insana duyulan aşk kendiliğinden oluşuyor zaten ve böyle bir evliliğin tadına doyum olmuyor. Yani kişinin sosyal hayattaki davranışları,çevresiyle etkileşimi çok önemli aşkta size yaşattıkları değil çünkü aşk değişebilen bir duygu oysa özdeğerler değişmez

ilk heves önce adam olma moduna geçiyor 3-5 ay sonra eski halini alıyor.

Guzel bir analiz. Lakin unutmamaniz gereken bir konu var. Insanlarin karakterleri zamanla, yas ilerledikce degisebiliyor. Hayata bakis acilari, oncelikleri, zevkleri ve kavramlari degisebilir. Genc yaslarinda hizli ve aksiyon dolu bir hayat yasayan bir kadin, belirli bir zaman sonra durulup aile kavramina onem vermeye baslayabilir, yada illede kariyer diye tutturabilir. Iliskide karsisindaki insaninda hayata bakis acisida degisirse, halbuki tanistiklarinda ve ilk yillarinda hayata ayni gozlukten bakiyorlardi, iste ozamanda sorunlar yasanabilir. İliskide farkli yonlere dogru megilli olur insanlar, ve koparlar birbirlerinden.
Hep bunun farkinda olarak hayata benimle ayni pencereden bakan bir erkekle beraber olmaliyim demisimdir. ki yarin oburgun degisirsek, kendimizi gelistirirsek, farklarimizi minimuma indirebilelim diye. Ama ne oldu? Daha ilerleyemeden ennnn basinda biseyleri yurutemedigimizi gorduk, konunun ozu ise yetistirilislerimizdeki farklardan geliyor belkide.

Cok zor bu isler cok.

Kadinlara guveniyosan erkege hayda hayda guven. Cunku erkegin zihni daha duz, daha saflar yani. Yok insanlara komple guvenmiyosan o zaman algi bozuklugu vardir.

Erkek tutkuyla bi kadina kavusmak arzusundaysa degisir. Senin orneginde sen elinin altindaymissin elde etme sorunu yokmus cicek bocek almamis. Diger kadini elde ettigini dusunmuyomus ki cicekleri yoluna seriyo ulasmak icin. Sevgili olmak ulasmak degildir. Zihnen kadin ona onu hissettirmis, elinde degilim diye. Kadina asik yani evet.

Peki elinin altında gördüğünü daha değerli daha kayıp daha ulaşılmaz kılmak ve onun ulaşmak istemesi mümkün müdür sonradan sonraya.Yoksa iş işten geçmişmiş midir?

Çünkü hep böyle bir durum var.Elnde olduğunu bilmeyecek evlenene kadar.Peki evlendikten sonra da mı rol yapacaz hep.Kendimizi hiç mi birakmayacağız bir adama.Hep böyle işler öyle mi?

Peki elinin altında gördüğünü daha değerli daha kayıp daha ulaşılmaz kılmak ve onun ulaşmak istemesi mümkün müdür sonradan sonraya.Yoksa iş işten geçmişmiş midir?
Eger son konundaki bosanmis cocuklu adamdan bahsediyosan hayir mumkun degil. Adam seni sevmiyor sana karsi herhangi bir tutkusu yok. Basta hos ve bosanmis yasina uygun kadin oldugun icin olabilir mi diye dusunmus cocuklar konusunda guvence vermeyince bitirmis. Israrciliginla da tamamen bitirmissin degerini cok bunalmis senden irrite olmus. Genel olarak da melankolik bi kadinsin konunu takip ettim biliyorum. Erkekler boyle kadinlardan kacar. SUSKUNLUGUMDAN HERKES HER SEYI ANLAYACAK BEN SUSACAM DUNYA SUSACAK falan cok kadinsi isler. Boyle normal bi adamin ilgisini cekemezsin. Adamin ilgisini cekmeye calisiyosan umursamaz, bakimli, neseli, sosyal, ortamin ilgi cekeni olacaksin, bi kosede surat asan adam ona selam versin diye sinmis bekleyen kadin degil. Tam tersi adamla zaruret harici tek kelime etmeyeceksin ki onu umursamadigini anlasin. Ben bu adamin seninle evlenecegini asla sanmiyorum ama illa ilgisini cekmek istiyosan boyle yap. Tabi ben olsam onun icin bes dakika ugrasmam cocuklu bosanmis ilgisiz bi adama niye emek vereyim adam mi kalmadi memlekette

Aslinda birazda kendimiZi sorgulamamiz gerekiyor akıllı bi kadınin erkeğe yaptiramayacagi şey yok. Zaafini bulup sonuna kadar kullanacaksin bıkmadan usanmadan gerekiyorsa aptalda olucaksin cahilde yeri geldiğinde alttan da alacaksın sonunda istediğin olsunda ... yani erkeklerin değiştiği falan yok ona farklı davranim buna söyle davranayimm diye dusunmuyorlar kafalari öyle calismio yani tabı bu yazdıklarım seninle gerçekten ilski yaşayan erkekler için geçerli buna kötü davranayimm şunu el üstünde tutayimm yok öyle bişi... hani deriz ya ne ekersen onu bicersin o hesap iste onun isteklerine cevap ver egosunu okşa ki karşılığını alasin kraliceler gibj hissttirmesini ıstiosan önce krallığını ilan etmesine izin vermen gerekiyor hı tüm bunları yapamana rağmen adam odunsa hala hep senden gidiyorsa uzatmaya gerek yok adam sana bisi hisstmiyor gerçek bir ıliskiniz yok demek ki önüne bakıp yola başkasıyla devam edeceksin eşsekligin alemi yok

Slm vermiyorum.zarurer harici konuşmuyorum zaten.Sessizliğe gömüldüm.Genel olarak içe kapanığım zaten depresyon var.Ama sıkıntı olduğunda birkaç hafta belirgin lekilde içime kapanıyorum.Napayım elimde olan birley değil.Ama sessizlipe gömüldüm şükür benden haber alamıyor.Bu ilgisini çeker değil mi?Evvlenmezse evlemesin..Biri var onun belli..Onurumu egomu kurtarmaya çalışıyorum.

Başka adam da olacağını sanmıyırum.Kapımda yığılmıyorlar,olana da içim ısınmıyor.Arada bir çıkarsa çıkıyor o da böyle oluyor.Evlenemeyeceğim .Yalnız yaşlanacağım çocuğum olmayacak anlaşıldı..not:dünya susacak diye de arabeske bağlamadım orda yaa:)

He
rkes( o da) halimden anlayacak diye şetmiştim.

Ama şimdi arabeske bağlıyom;Bana teyze teyze dedileerr

Son düzenleme:
Hayir depresif takilma o zaman sana acir insanlar. Neseli aktif enerjik (tabi dozunda) olursan hayran olurlar. Biraz acilmayi dene. Iyi gelecek.

Ciddi ciddi depresyondaysan uzman destegi, yok gecici buhransa dedigim gibi sosyalles farkli seyler yap.

Tamam adamlar kapida beklemiyodur ama gonlunun fatihinin yarin karsina cikmayacagi ne malum ki? Sanirim hemsiresin pat bi hasta gelir pat hastan olur, ne bileceksin :)))

Bir de ben senin yerinde olsam bir kursa vs giderim. Hem yeni insanlar tanirsin hem de kafani mesgul edersin. Ne kursu oldugu cok muhim degil ama kadinlara yonelik degil herkese hitap eden bi sey olsun tabi. Boyle boyle yeni ortamlar ve yeni potansiyeller edinirsin :)))))

Yalnizlik zor. Her kadin da anne olmak ister. Ama hep kendimizden kotuye bakmaliyiz. forumda goruyosun anne olamayan nice kadin var. berbat evliliklere mahkumlar var. ya kotu olsa bosarim deme ikinci kere bosanmak tekrar o yikintilari yasamak agir gelir insana bi yastan sonra. Hepsini gec hastaliktan yasam kalitesi dusuk insanlari dusun. Ornegin karaciger bulamayan nakile muhtac bi sirozluyu dusun su an yerinde olmadigina sukret. Negatif senaryolari dusunup sukretmek lazim. Baska turlu hayata tutunamayiz. Yasamak, insanca yasamak zor zanaat

Son düzenleme:
ben özet geçeyim,bu işlerın matematiği,kuralı,kaidesi yok,boşuna yorma kendını,yaşayarakda öğrenemezsın,tek bır kural var,insan değişkendır,10 yıl önceki ben ben değilim,geçen yılki ben ben değilim,erkek içinde geçerli,yaşadıklaırmız,maddi sosyal çevrelerımız,yaş dönemlerımız,ailedeki ölümler,hastalıklar,herşey ama herşey ilişkiyi etkiler,kişiyi değiştirir

Çok tşk ederim.İlgilenip yazmışsın ..Kurslarla ilgili işim zor gibi.Çok fazla mesaimiz var Hiç vakit kalmıyor ki.Vaktim çok az ama yine de sıkılıyorum hayat monoton geliyor ne garip..Zormuş bu yaşları yalnız geçirmek.Ama napalım.Oldu bir kere...Kurslara gidebileydin iyiydi dediğin gibi.Çok tşk ederim.Söylediklerini kafama tekrar tekrar not etmem gereken şeyler.Antidepresan kullanıyorum bu arada.Ama geçmiyor.Çaresini bulamadım.

ne kadar hissettiğiyle alaklı diye düşünüyorum..
biz değiştiklerini sanarken zaman ilişkinin oturmasını sağlıyor.

Konuyu acan kisi olarak durumu kendimce aydinlattim. :)

Erkek sevince ve sevdigini kaybetme riski yasayinca daha ozenli oluyor. Nokta...

Son dusuncem:Erkekler sevmeyi de boşverir.genelde.Cikarlarina gore hareket ederler.O kızda bir çıkarı vardır.Eskisinden yeterli bir çıkarım almamistir.Gozu yememiştir.Guc yettirememistir.Bir adamı zaten geçmişi de geleceği de anlatır.O adam hepsidir.O çıkarları doğrultusunda bir kızı üzmüş atmış bir diğerine de kıdem bile vermiştir.O aslinda geçmişte tüm yaptıklarıdır.Ama birşeyler olmuş çıkarlarına uygun düşmemiş yan çizmiş başka birini çıkarlarının kraliçesi yapmıştır.Ama kendi içlerinde nasıldır bilinmez.O adam ömür boyu bencildir.Cikarlari ondendir.Tek farkı o kızın hep yanındadır.Cunku o kız bunu kabul etmiştir belki sevdiği için belki yalnız kalmamak evde kalmamak için.Elde ederken de bir iki gösterisini yapmıştır yeni olmasının heyecanıyla.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…