- 11 Kasım 2013
- 2.219
- 3.960
- 34
Bazısı var, sevince gerçekten değişiyor. Bazısı da var aşkından ölse de değişmiyor. İnsandan insana değişir bu. Çok erkek tanıdım. Davranış olarak değiştirsen de bazı konularda asla değiştiremiyorsun. 5 senelik bir ilişkim olmuştu. Sevgilim 24 yaşındayken başladık, 29 yaşına geldiğinde ben bazı şeylerin gerçekten değişmeyeceğini ve onu artık sevmediğimi anladım. Hiç değişmem dediği çok huyunu değiştirdim ama vıcık vıcık sevmesini bir tülü öğretemedim ona. Kaç kere terk ettiğimi ve geri barıştığımı hatırlamıyorum cidden. Yok yani olmuyor. Bazısı da değişiveriyor. Her insanın yapısı aynı değil malesef.Merak ettigim bir sey var. Bu forumda da okuyoruz, çevremizde de örneklerini görüyoruz.
Aldatan, ayni anda birkac kisiyi idare eden, aldatmasa bile çeşitli nedenlerle üzen erkekler için çoğu bayanın dedigi şu oluyor: "Cok degisti, boyle degildi"
Birini üzüp de gözüyaşlı bir sekilde geride birakan bir erkek bir baska kadini nasil mutlu edebiliyor?
Bir dal parcasi almadigi eski sevgilisine bakiyorum, sonra yeni sevgilisi icin neler yaptigini goruyorum. Eskisini nasil insan yerine koymadigini goruyorum, yenisini el üstünde tuttugunu goruyorum. Bu erkegin gercek yuzu nedir bayanlar?
Bu erkek eski sevgilisini sevmiyordu, yenisine asik oldu diyelim. Ask bu adami temizler mi? Gercek yuzu asik oldugu yüz mü yoksa sevmeyen yüzü mü? Asik olunca iyi biri mi olur erkekler? Asklari hevesleri gecince asıl yuzleri mi ortaya cikar?
Bu dizilerdeki gibi midir? Capkin adam asik olur, ADAM mı olur sonra?
Esas olan karakter midir? Ask bitince karakter kaliyor degil mi?
Cok emin oldugu sevdigi erkekten ayrilan, bosanan, boyle tanimamistim diyen bayanlar ozellikle size soruyorum. Bu durumu kafam almiyor. Cok korkutucu geliyor bana bir erkege guvenmek...
bence aşk adamı sadece jöle kıvamında bişey yapıyor , tabi aşk bozulunca jölede bozuldu o yapay aroma gitti , ne kaldı geriye kaskatı bi tabak !!!!Merak ettigim bir sey var. Bu forumda da okuyoruz, çevremizde de örneklerini görüyoruz.
Aldatan, ayni anda birkac kisiyi idare eden, aldatmasa bile çeşitli nedenlerle üzen erkekler için çoğu bayanın dedigi şu oluyor: "Cok degisti, boyle degildi"
Birini üzüp de gözüyaşlı bir sekilde geride birakan bir erkek bir baska kadini nasil mutlu edebiliyor?
Bir dal parcasi almadigi eski sevgilisine bakiyorum, sonra yeni sevgilisi icin neler yaptigini goruyorum. Eskisini nasil insan yerine koymadigini goruyorum, yenisini el üstünde tuttugunu goruyorum. Bu erkegin gercek yuzu nedir bayanlar?
Bu erkek eski sevgilisini sevmiyordu, yenisine asik oldu diyelim. Ask bu adami temizler mi? Gercek yuzu asik oldugu yüz mü yoksa sevmeyen yüzü mü? Asik olunca iyi biri mi olur erkekler? Asklari hevesleri gecince asıl yuzleri mi ortaya cikar?
Bu dizilerdeki gibi midir? Capkin adam asik olur, ADAM mı olur sonra?
Esas olan karakter midir? Ask bitince karakter kaliyor degil mi?
Cok emin oldugu sevdigi erkekten ayrilan, bosanan, boyle tanimamistim diyen bayanlar ozellikle size soruyorum. Bu durumu kafam almiyor. Cok korkutucu geliyor bana bir erkege guvenmek...
işte gecenin mesajıÇevremdeki evli arkadaşlarıma bakıyorum ve yeni yeni gözlemliyorum.
Hangi erkek eziliyorsa, toplum içinde eşi tarafından aşağılanıyor ve saygı görmüyorsa, o erkek kadını el üstünde tutuyor anlayamadığım bir şekilde.
Bu toplumda bir erkeğe denildiğinde cinnet geçirecek lafları kadın bizim yanımızda kocasına söylüyor.
Örneğin, kadınımız bir çanta beğenmiş ve 4 haneli bir rakamdan bahsediyoruz.
Dönüp bu kadın herkesin içinde kocasına 'o çanta alınacak, beni ilgilendirmiyor. erkeksen göster bakalım erkekliğini.gerçi sen sümsük ve işe yaramaz olduğundan onu bile beceremezsin' gibi benim için boşanma sebebi sayılacak kadar ağır cümleler kuruluyor.
Aradan bir hafta geçiyor ve kadının kolunda o çantayı görüyoruz ve kadınımız 'aslan kocam bana kıyamadı, aldı' nidaları...
Ama hayatımda tanıdığım en iyi insanlardan diyebileceğim, hem ruhsal hem de fiziksel güzellikleri hat safhada olan, mütevazi, eğitimli, karakterli ve uysal kadınların eşleri de niyeyse onları hor görüp, değer vermiyor.
Hizmetçi gibi evlerinde kullanıp, topluluk içinde konuşmasına bile 'sen ne anlarsın bi sus ya salak' şeklinde karşılık veriyorlar.
Buradaki çıkarımım, erkeklerin gerçek yüzü diye bir şey yoktur.
Kadının o erkeği ya insanlıktan çıkarması ya da fazla insan görmesi ile alakalı bir sorun vardır.
Deve ve diken hesabı galiba...
Evet haklisin hemen hemen her erkek aldatir.Ama milyonda biri aldatmayabilir.Bunu bana 20 lerimde atmislarinda olan cok sevdigim bir buyugum itiraf etmisti.Mekani cennet olsunbana göre ''her erkek'' aldatır. bunun istinai bir durumu asla yoktur.
tekrar ediyorum bana karşı çıkan olursa diye '' bana göre, benim düşünceme göre''
wooow diyorum:)) Baskada birsey demiyorum.Fevkalede bir tespit....bence işin püf noktası karşındakine uzaktan farklı bir gözle bakabilmek,kişiliğini karakterini iyi tahlil edebilmek,ne yazıkki biz bayanların gözü aşktan çok çabuk kör olabiliyor,bir güzel söze gösterilen ufak bir ilgiye kanıp asıl resmi kaçırabiliyoruz,örneğin beni kıskanıyor,sahipleniyor giydiğime,gezdiğime,görüştüğüm insanlara karışıyor demekki önemsiyor seviyor beni diye düşünebiliyoruz oysa işin aslı özgüveni eksik erkek,ve bu erkek ileriki dönemlerde baskıcı,zorlayıcı ve sıkıcı bir erkek olup çıkabiliyor kendi egolarını başkaları üzerinde bileyen cinsten yani. Ama özgüveni sağlam,ayakları yere basan,sorumluluk ve vicdan sahibi bir erkek çoğu zaman insanı yanıltmıyor. ''insan ulaştığı şeyin nankörü,ulaşamadığı şeyin delisidir'' lafı ne yazıkki gerçek istediğini elde ettikten sonra değişen,monotonluktan sıkılan insan epey var ve ne yazıkki erkeklerde fazlasıyla yaygın o yüzdendir hayatındakini umursamayıp başkasının ayaklarına paspas olan ama değişmez gerçek ilkinden sıkılan ikincisinden de sıkılacaktır,yeni heyecan herzaman daha cazip olacaktır. özgüven,vicdan ve sorumluluk sahibi olmak,kadında da erkekte de karşısındakini mağdur etmeyecek,yanıltmayacak pişmanlık yaratmayacak kişilik özellikleri ve ne yazıkki günümüzde zor bulunan özellikler.
Her tespitin altında acı bir tecrübe yatar genelindewooow diyorum:)) Baskada birsey demiyorum.Fevkalede bir tespit....
Okudum canim sasirdim ve uzuldum. Allah yardimcin olsun.Buyur canim konumu oku da gor nasil sonucu
birde hani şu vicdanlı sorumluluk sahibi iyi niyetli insanlar varya elektrik alınamayan ben onların her türlü kendini göstereceğini düşünüyorum.