- Konu Sahibi Janet Jak Esim
Kıskanıyor mu acaba ya da birileri sizin ağzınızdan gidip ona yalan yanlış şeyler anlatıyor olabilir mi ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kıskandırılmış olabilir sizinle kıyaslanmış olabilir yada anlattığınız gibi sizin yaptıklarınızı belki kayınvalde kp yaptırmamış kısıtlamış olabilir oyüzden size kıskançlık besliyo olabilir aklıma gelenler. Allahım ne senaryo yazdımAslinda kizlar ben nisanliyken bile benimle bir sorunu vardi sanirim. Ben her seyi istedigim gıbı esimle gittim sectim aldim yaptim. Ama o hicbir seyi yapmadi ama onu tutan da yoktu. Bilmiyordu belki de. Benden yardim isteseydi yardim ederdim ama istemedi de.
Ne bileyim dediginiz gibi en iyisi dogum yapinca altinini alir gideriz ziyarete daha da sormam..
Belliki sizi kiskaniyor.Bence mesafenizi koyun zorunlu olmadikca gorusmeyin derse ki size gorusmuyo mesafe koydu diye sizde butun olanlari yuzune vurursunuz o zaman kimse hicbirsey diyemez.
Amaan resmen dengesiz eltiniz . Esinizde saniyorum kayinvalidenizde farkinda hic takmaniza gerek yok. Kendi kendine girsin triplerine. Dogum yapinca duruma gore en fazla hastanede ziyaret edersin o da ustunde yuk olmasin diye bidaha da hic bisekilde gorusmezsin oldu bitti bence ne hali varsa gorsun
Yavrucum sen niye takıma uğramıyorsun bakayım bu aralarSizde onun gibi davranın. Diğer eltilerinizle iyi geçinin boşverin iyilikten anlamıyor demek ki.
Doğum yapınca ziyaretine gidersiniz zorunlu olmadıkça gitmezsiniz de çağırmazsınız da.
İyi niyetiniz suistimal ediliyor resmen, e herkeste görmüş size olan davranışını boşverin.
Oh uzakmissinizda hic takmayin bence. Kardesler tabi ister bir arada olmak ama esleri bide insanliktan nasibini almis olsa. Olan kayniniza olmus yazik valla..
Zaten herkes biliyor. Kaynanam bana dedi sen onun babasi hastaydi aradin mi diye evet dedim ama bana donmedi bile dedim anladi Kaynanam da. Aslinda kaynanam kimseyi de kiramaz. Ama yeri geldigi zaman da söyler savunur yani beni. Eger derse ki Bilgece beni sormuyor etmiyor, kaynanam da der ki bi gun de sen ara sor, kizin telefonlarini acmazsan aramaz sormaz tabi.. Allahtan uzagim. Kaynimin kendi evi var ama esime surekli biz karsilikli oturalim, biz yanyana olalim diyor da Allah korusun diyorum. Kaynimi severim ama karisiyla asla anlasamam.. Diğer eltimle karsilikli oturuyorlar ama cok anlasamiyorlar da.
Ben bilerek hepsinden uzaga tasindim zaten. Cok sukir. Insallah boyle bir sey hic olmaz..
Yavrucum sen niye takıma uğramıyorsun bakayım bu aralar
Esini de o da biliyor. Ve maalesef x'e kötü davrandigini soyluyor diger eltim. Ben gormedim ama duydugum buKaynına durumu izah etseniz eşinle o da eşiyle konuşsa belki o da hareketlerini düzeltir... evet iki arada bir derece kalma durumu da var aslında
Aynen dedigin gibi yapacagim. Bana deger vermeyen insanlara yeterince deger verdim e deger gormedim artik ben de deger gostermeyecegim.3 günlük dünya evet ! Bugün varız, yarın yokuz. O zaman ne yapıyor muşuz 3 günlük dünyada böyle değersiz insanlarla muhatap dahi olmuyoruz. 1 saniyenin bile değerini bilmelisiniz. Otur bir düşünün..
-Sana ne yapıyorlar ?
-Sana nasıl davranıyorlar ?
-Seninle konuşma tarzları nasıl ?
Hepsini bir bir düşün. Kenara çekil ve seyret demiyorum asla! Sana yapılanlar neyse sende aynısını yapacaksın. Ha ''Ben gelemem onların yaptığına seviyelerine düşemem edemem.'' diyorsan numaralarını herşeyini yok edeceksin. Tabi ilk söylediğimi uygulamanızı isterim. En azından karşı tarafa empati özelliği kazandırmış olursunuz.
Kıskanıyor mu acaba ya da birileri sizin ağzınızdan gidip ona yalan yanlış şeyler anlatıyor olabilir mi ?
En buyuk eltimle arasi asla yok. Ikisi de birbirini neden bilmem ama sevmiyor. Neymis x'i gormeye gelmiyormus en buyuk eltim. Ya kadinin 3 cocugu var koskoca kadin gelemiyor nasil gelsin yani. Bi de aramiyormus x'i. Sanirim bu x eltim kendini bir sey saniyorBu bahsettiğin eltinin diğer eltilerle ve kayınvalide ile arası nasıl?
Kıskandırılmış olabilir sizinle kıyaslanmış olabilir yada anlattığınız gibi sizin yaptıklarınızı belki kayınvalde kp yaptırmamış kısıtlamış olabilir oyüzden size kıskançlık besliyo olabilir aklıma gelenler. Allahım ne senaryo yazdım
İyi geceler canım!Hani bir söz var ya;iyiliğe iyilik her kişinin kârı;kötülüğe iyilik er kişinin kârı..Bence sen elinden geleni yapmışsın hem de fazlasıyla;artık bence arama ancak kendini yipratirsin..Eşin özellikle isterse onunla beraber git derim..Bana seni kıskanıyor gibi geldi;taviz verip uzme bence daha fazla kendini..Merhaba herkese.
Simdi arkadaslar benim sorunum eltimle. Bizler 4 eltiyiz.
Benden 2 ay önce evlenen eltimle var sorunum.
Daha dogrusu onun sorunu benimle sanirim. Artik kendimi aptal gibi hissetmeye basladim. Eltim cagirdigim hicbir davete icabet etmedi. (2 kere haric, onda da ne cay ne kahve hicbir sey icmeyip apar topar gitti) Kina geceme onun yuzunden kaynanamlar gec kaldi.
Neyse sorun o da degil ama biraz tanimaniz icin soyluyorum bunu.
Evlendim, esim ozellikle yeni evimizi gormeye hem de bir cay icmeye cagirdi fakat hastayim diye gelmedi yine.
Abisinin düğünü oldu falan ben hep gittim ama ablamin nisanina gelmedi. Yine umursamadim bunu da. Annem ozellikle arar herkesi cagirir.
Ben düşük yaptim bir gecmis olsun bile demediler 3 eltim de. Bunu da takmadim.
Bir gün yine evime cagirdim hepsini birden. Eltim yine gelmedi. Kaynim esime neden x'i de goturmedin diye sordugunda;
Eşim :" biz ne kadar cagirsak yenge hasta, yine hastaymis gelmedi iyisi mi sen onu bir doktora gotur" demis.
Neyse.
En son olan olaylar daha da gerdi beni..
Gecen hafta baya bi misafirim vardi. Buyuk eltim, kaynanam,kayinlarim falan hepsi bendeydi. Hadi x'i arayalim nasilmis dediler. X de babasi hasta diye babasina gitmisti, babasinin hasta oldugunu duydugum gun de hemen mesaj atmistim cok gecmis olsun diye. Aramiyorum cunku ben arayinca bilhassa acmiyor.
Kaynanama o gun dedim ki. Bak ben arayacagim ama acmayacak. Deneyelim. Sizin gozunuzun onunde yapiyorum, sonra bana ay neden x'i aramiyorsun falan demeyin dedim.
2 kere benden aradik acmadi. Neyse kaynanam anladi.
Eve gitmis, x bunu aramis hemen ertesi günü.
Ve kaynanam neden Bilgece aradiginda acmadin diye sormuş.
Eltim de demis ki numarasi bende yoktu o yuzden acmadim?????
Ben yaklasik 2 aydan fazladir numarami değiştirdim ve kesinlikle numaram onda var. Herkese tek tek numaramı verdim. Daha once beni bir isi icin de aradi.
Yani numaramin olmamasi mümkün degil. .
Ben de insanlara kin tutamam, onlari kiramam..
Isi düşünce beni ariyor, dusmeyince telefonlarima cevap dahi vermiyor.
Benim bu eltime nasil davranmam lazim simdi?
Ha bir de hamileymis, hastaymis ben onu sormuyormusum, ona gitmiyormusum diye kimse evime gelmesin asla istemiyorum diyormus. Ben zaten cagrilmadigim yere gitmem.
Esim zaten bu olan biteni gördüğü icin asla öyle insanlarla muhattab olmani istemiyorum diyor..
Sizce bu eltimin derdi ne olabilir? Kimsenin etlisine sutlusune de karismam. Hicbir kotulugum olmadi, 2 dusugu oldu ikisinde de hep yanindaydim. ??
Simdi dogum yapacak falan filan nasil davranmaliyim? Icimden hicbir seyde gelmiyor ama aptal ben hemen unutuyorum her seyi de. E ben unutup da sordukca,yanina gittikce beni aptal gibi goruyor.
3 gunluk dünya diyorum ama bazen de ya neden gormedigim degeri gostereyim diyorum..?
Sizce ben ne yapayim??
Kaynı arama konuları işin rengini değiştiriyo elti yanlış anlayabilir farklı bi noktaya gelir ayrıca doğru değil benceKuzumm senin iyi niyetini sanaldan bile biz anladıysak onların gormemesi için kor olmaları gerek..
sen kaynını ara sor ama şu x e pek değer verme, onemseme de. Doğumunu yapınca gayet normal bi şekilde git hayırlı olsuna kalk gel..
belli ki seni acayip kıskanıyo
Aslinda kaynimda da suc var. Esi hamile ve bir gune bir gun onunla bebegin kalp atisini dinlemeye gitmemia. Izinli oldugu gun kadincagizi hastanenin kapisina birkaiyormus eve donup uyuyormus. Kadin taksiyle geliyormis. Benim esim boyle degil belki de bu zoruna gidiyor. Ama asla kimseye de bir sey demiyor. Aslan kocam deyip kapidan ugurliyor ekmek aldirmiyor. Karsi komsusu olan eltime gelip 5 dakika sonra bana ekmek almaya gider misin diyor. Hamile oldugu icin. O kadinin bebegi var nasil birakip gitsin yani. Bilmiyorum cok tuhaflar cidden..Oh uzakmissinizda hic takmayin bence. Kardesler tabi ister bir arada olmak ama esleri bide insanliktan nasibini almis olsa. Olan kayniniza olmus yazik valla
canim benimmmKuzumm senin iyi niyetini sanaldan bile biz anladıysak onların gormemesi için kor olmaları gerek..
sen kaynını ara sor ama şu x e pek değer verme, onemseme de. Doğumunu yapınca gayet normal bi şekilde git hayırlı olsuna kalk gel..
belli ki seni acayip kıskanıyo
hergun araması yanlış anlaşılır ama bi doğum olsun bayram seyran olsun arasın kaynını tebrik etsin bayramlaşsın. Bunun yanlış anlaşılması mumkun değilKaynı arama konuları işin rengini değiştiriyo elti yanlış anlayabilir farklı bi noktaya gelir ayrıca doğru değil bence
Merhaba herkese.
Simdi arkadaslar benim sorunum eltimle. Bizler 4 eltiyiz.
Benden 2 ay önce evlenen eltimle var sorunum.
Daha dogrusu onun sorunu benimle sanirim. Artik kendimi aptal gibi hissetmeye basladim. Eltim cagirdigim hicbir davete icabet etmedi. (2 kere haric, onda da ne cay ne kahve hicbir sey icmeyip apar topar gitti) Kina geceme onun yuzunden kaynanamlar gec kaldi.
Neyse sorun o da degil ama biraz tanimaniz icin soyluyorum bunu.
Evlendim, esim ozellikle yeni evimizi gormeye hem de bir cay icmeye cagirdi fakat hastayim diye gelmedi yine.
Abisinin düğünü oldu falan ben hep gittim ama ablamin nisanina gelmedi. Yine umursamadim bunu da. Annem ozellikle arar herkesi cagirir.
Ben düşük yaptim bir gecmis olsun bile demediler 3 eltim de. Bunu da takmadim.
Bir gün yine evime cagirdim hepsini birden. Eltim yine gelmedi. Kaynim esime neden x'i de goturmedin diye sordugunda;
Eşim :" biz ne kadar cagirsak yenge hasta, yine hastaymis gelmedi iyisi mi sen onu bir doktora gotur" demis.
Neyse.
En son olan olaylar daha da gerdi beni..
Gecen hafta baya bi misafirim vardi. Buyuk eltim, kaynanam,kayinlarim falan hepsi bendeydi. Hadi x'i arayalim nasilmis dediler. X de babasi hasta diye babasina gitmisti, babasinin hasta oldugunu duydugum gun de hemen mesaj atmistim cok gecmis olsun diye. Aramiyorum cunku ben arayinca bilhassa acmiyor.
Kaynanama o gun dedim ki. Bak ben arayacagim ama acmayacak. Deneyelim. Sizin gozunuzun onunde yapiyorum, sonra bana ay neden x'i aramiyorsun falan demeyin dedim.
2 kere benden aradik acmadi. Neyse kaynanam anladi.
Eve gitmis, x bunu aramis hemen ertesi günü.
Ve kaynanam neden Bilgece aradiginda acmadin diye sormuş.
Eltim de demis ki numarasi bende yoktu o yuzden acmadim?????
Ben yaklasik 2 aydan fazladir numarami değiştirdim ve kesinlikle numaram onda var. Herkese tek tek numaramı verdim. Daha once beni bir isi icin de aradi.
Yani numaramin olmamasi mümkün degil. .
Ben de insanlara kin tutamam, onlari kiramam..
Isi düşünce beni ariyor, dusmeyince telefonlarima cevap dahi vermiyor.
Benim bu eltime nasil davranmam lazim simdi?
Ha bir de hamileymis, hastaymis ben onu sormuyormusum, ona gitmiyormusum diye kimse evime gelmesin asla istemiyorum diyormus. Ben zaten cagrilmadigim yere gitmem.
Esim zaten bu olan biteni gördüğü icin asla öyle insanlarla muhattab olmani istemiyorum diyor..
Sizce bu eltimin derdi ne olabilir? Kimsenin etlisine sutlusune de karismam. Hicbir kotulugum olmadi, 2 dusugu oldu ikisinde de hep yanindaydim. ??
Simdi dogum yapacak falan filan nasil davranmaliyim? Icimden hicbir seyde gelmiyor ama aptal ben hemen unutuyorum her seyi de. E ben unutup da sordukca,yanina gittikce beni aptal gibi goruyor.
3 gunluk dünya diyorum ama bazen de ya neden gormedigim degeri gostereyim diyorum..?
Sizce ben ne yapayim??
Aynen oylw yapacağım aramayacagim artok zaten. Gecenki son noktaydi. Herkesin onunde olmasi da cok cok iyi oldu. Kimse de laf edemez zaten niye aramiyorsun diye.. Esim ben uzulursem gitmez. Zaten ayni isi yapiuorlar hep birbirlerini goruyorlar kaynimlaİyi geceler canım!Hani bir söz var ya;iyiliğe iyilik her kişinin kârı;kötülüğe iyilik er kişinin kârı..Bence sen elinden geleni yapmışsın hem de fazlasıyla;artık bence arama ancak kendini yipratirsin..Eşin özellikle isterse onunla beraber git derim..Bana seni kıskanıyor gibi geldi;taviz verip uzme bence daha fazla kendini..
Ben benimkini 10 yılda toplam kaç kere gördüğümü sayabilirim
En son 4 yıl önce gördüm aynı şehirde evlerimiz arası 10 dk dahi sürmez
Kv de de aynı şehirde daha hiç bayramda seyranda dahi karşılaşmadık
10 yılda Kv evinde bir kere toplandık kapımdan bir kere girdi
Ben de evine 4 kere gittim biri düğün davetiyesi vermeye biri Görümcemin düğün davetiyesini vermeye onunla birlikte biri kızı ameliyat olduğunda biri de kızının doğum gününe ısrarla çağırdı abi diye
Sokakta görsem tanımam yani ha bir de söz konusu iki düğünde gördüm sadece
Kavgamız vs yok 10 senedir bu şehirdeyim
ben de o da bu şehirli değiliz ikimiz de çalışıyoruz öyle üstün olup olmama gibi bir durum da yok yani eğitim statü vs
Kimse de niye aramadın sormadın vs demiyor diyemiyor takma geç umursama onu
Canim kaynimi falan hal hatir sormak icin hic aramam dukkana falan gidiyorum arada goruyorum O yuzden o zaman soruyoruz hal hatir..hergun araması yanlış anlaşılır ama bi doğum olsun bayram seyran olsun arasın kaynını tebrik etsin bayramlaşsın. Bunun yanlış anlaşılması mumkun değil