Bir derdim varr

Cocugunuz var mi peki cocuk bu durumalari azaltirmi artirir mi o yuzden soruyorum
var o kavga ettiğimiz dönemler hamileliğime denk geliyodu malesef.kızım doğunca ben kızıma odaklandım bilmiyorum belkide kavga etmeye fırsat bulamadık😊kesinlikle ben biraz alttan almayı öğrendim kızdığını bildiğim şeylerden laf sokmayı bıraktım(özellikle ailesi hakkında ) oda değişti haliyle. zaten sevgimiz vardı anlayıştı eksik olan onuda düzelttik.şimdi kızm 3 buçuk yaşında 2.ye hamileyim.

İlk zamanlar herkes bu sıkıntıları yaşıyor. Siz çok fazla bir aradasınız bundan kastım eşiniz çalışıyor siz bekliyorsunuz eşiniz gelsin de birlikte bir şeyler yapalım. İkinizin kendine ait bir alanının olması lazım yoksa bu durum böyle kavgayla gider. Siz çalışmayı düşünmüyor musunuz? Kpssden atanıp gitmeyi beklerseniz daha çok beklersiniz. Sınava 11 ay var daha bunun ataması tercihi ohooo. Bence ya işe girin ya kurslara katılık kendinize çevre edinmeye çalışın apartmanda komşular falan vardır illa en olmadı. Bütün gün evinizde oturmak sizi de geriyordur. Evde oturup sıkılacağınıza uğraş bulun. Eşiniz zaten çalışıyor yorgun geliyor haliyle enerjisi bitmiş oluyor. Tatil için tabi ki para diyecek hani çalışan kazanan o ya bir tatile gitmek günümüz şartlarında ucuz değil. Sizin kadın gibi küsmek tabiriniz çok çirkin bu arada. Erkeğe kullandığınız için değil kadın ifadesini bir alt tabaka, hakaret gibi kullandığınız için

Son düzenleme:
Baskalarini ornek gostererek esinizi soyledigi baskalarina ozeniyorsun cumlesini hakli cikartiyorsunuz
Ayrica adam hakli otele gidilecekse para verilecek dusunmeden hareket edilmez ki
Tabak canak kirmak falan bunlar cok saygisizca
Ikinizinde daha mantikli hareket etmesi gerekiyor.

var o kavga ettiğimiz dönemler hamileliğime denk geliyodu malesef.kızım doğunca ben kızıma odaklandım bilmiyorum belkide kavga etmeye fırsat bulamadık😊kesinlikle ben biraz alttan almayı öğrendim kızdığını bildiğim şeylerden laf sokmayı bıraktım(özellikle ailesi hakkında ) oda değişti haliyle. zaten sevgimiz vardı anlayıştı eksik olan onuda düzelttik.şimdi kızm 3 buçuk yaşında 2.ye hamileyim.
Cocuk size iyi gelmis ne guzel belki bizede iyi gelir

Niye eve kapaniyorsunuz. Niye arkadas edinemiyorsunuz. Hadi ortam yok arkadas icin. Niye tek basiniza gezemiyor sinemaya gidemiyorsunuz. Sorun sizde bence. Esiniz sizi avutsun istiyorsunuz.

Ha bu ofke patlamaları ayri sorun ona deginmiyorum. Bunu terapist cozer. Rutin bir evliligin parcasi
Canınızın sıkıntısını eşinizden mi çıkarıyorsunuz yoksa eve gelince oda sizinle ilgilenmek istiyordur ama iş sonrası nefes almaya ihtiyaç oluyor.
Aslında bu durum avantaj sizin için ne güzel kafanız dağılmadan ders çalışın tüm gün ,
Siz farkında değilsiniz ama eşiniz erkek arkadaş ve öğrenciden birden evli çalışana evrilmiş,iş yaşamı yoruyor alışıyor evliliğe alışıyor ,sorumluluğa alışıyor ,siz sakin olun biraz
Eşinizde sakinleşir ,boş tartışmalar yapmayın
Sakin olup ona guzel davranmaya calısiyorum tabi ki oda cabaliyor am bazen ayni anda ikimizde sinirlenip bir anda patliyoruz ve gozumuz bisey gormuyor buda cok yıpratıyor bizi

9 senelik evliyim.İlk zamanlar böyle kavgalar olur zamanla daha uyumlu hale gelirsinz.dengeyi kurmaniz lazm.bir zaman sen alttan almalisin bir zaman o.ayrica eşine karşi biraz anlayişli olmalisin.eğer tatile gidemeyecekse başka zaman gidersinz.bu kadar sorun haline getirme.baktnz kendiniz başaramiyorsunz ozaman yardm alın.bir de bulunduğun ortama adapte olmaya çaliş.nebiliim komşularini flan tanimaya çaliş yada kurs merkezleri vs varsa oralara gidersen hem kendini geliştirirsin hem hoş vakit geçirirsin.arkadaş da edinirsin.mesela ben olsam işe girer çalışırdm.
Tatile gidilecek o da istiyo zorun benim zorlamam degil onun garip ve fazla tepkisi bide karnım acken bole konular acma falan diyo biz tam yemek yiyecekyik te bende acligi bahane edip sinirlenmesine daha da sinir oluyorum

biz insanlar, özellikle kavga tartisma sirasinda kriz ani yonetimi olmayan insanlar bağırmanin hakaret etmenin karsidakinin uzerine yurumenin kendini savunmakla bir alakasi olmadigini anladigimiz an bu sorun cozulecek
problemlerinizi halletmeniz icin bagris cagrisa kavgaya gerek yok sinirlenebilirsiniz ama bagrismalar olayin gidisatini herzaman kotu yonde degistirir
karsilikli olarak daha duzgun bir ses tonuyla ve kelimelerle konusabilirsiniz bence ozaman sorunlar azalir
Keskede kavgada bu dahar sakin dusunebilsek ortada sorun olmaz ben sinirli bir kadınim ve evlilikte iste kadin alttan alir lafina tamulum yok buna ragmen ona kiyamadigim icin cunku isleri agir yogun alttan aliyorum onu

Arkadaşlar merhaba benim sorum uzun yıllar evli insanlara olacak
Eşimle ben 5 yıllik birliktelikten sonra evlendik ayni yerde okudugumuz icinde birbirimizi taniyabildik esimde bende evlenmek icin uğrastık esim is falan buldu ailem issiz birini istemiyordu iste neyse buyuk sorunlar cikmadan evlendik evleneli 8 ay oldu biz ailelerimizden uzakta bir yerde yasıyoruz esimin isinden dolayi ve burda kimsemiz yok bir cevrede edinemedik ben butun gun evdeyim o da nobetten gelip uyuyor haliyle sıkiliyorum surekli tartisiyoruz hemde manasiz seylere ikimiz baskın karakterleriz sinirlerimize hakim olamiyoruz evde bağrisma kavga oluyo esim sinirli bende ağir konusuyorum ve bir anda saygisiz bir ortam oluyo esim bagiriyo ben agzima geleni soyluyorum bazen sinirlenip ustume yuruyo mesela bugun para konusundan tartistik ben tatil icin otel buldum gosteriyim dedim gitmeyu dusunuyoruz zaten o da para konularini acti bende sinirlendim seninle bisey paylasiyorun sen hemen para diyosun dedim oda vay efendim kim dusuncekmis para konusunu tabiki o dusuncekmis oyle kolaymiymis falan filan bende dedim ben calismadigim icin mi diyosun ne alakasi varmis falan o yuzden demiyo onu anladim ama yinede cok tepki verdi sinirlendi cildirdi bu kadar tepki beni sinir etti o odaya gidince sende kadinlar gibi kusup gidiyosun gibi bisey dedim erkek gibi davranmiyosun manasin da o da sen benim erkekligime laf ettin de diye delirdi bagirdi cagirdi.
bide ben o suraya gidiyo bu suraya gidiyo diyip ozeniyomusum falan iste
Sonra aradi isten artik sakin bir insa olcam falan dedi kendime saygim icin en basta dedi bende bizden olmiycak bu sekilde bir aile istemiyorun ben dedim arkadasinin cocugu oldu onlar hazir biz bu halde aile olamayiz dedim ayrilalim dedim cunku bu patlamalar siddetli oluyo 15 gun onde nerdeyse ailemin yanina donuyordum bide annemi aradi o sakinlestirdi bizi o kavga daha siddetliydi sinirden sandalyeye vurmustu bende tabagi yere firlatmistim uzun lafin kisasi bu durumlar gecermi yoksa basta neyse ayni mi aramizda sevgi var aslinda yillarin gecmiside var ama bilmuyorum nasil olcak yardim alsak cozulur mu lutfen mantikli cevaplar verin
Sizde çok fevri olmayın derim iki taraf karşılıklı söylenirse olay büyüyor kocan sinirlendiğinde onun siniri geçtikten sonra söyleki seni daha iyi anlasın

İlk zamanlar herkes bu sıkıntıları yaşıyor. Siz çok fazla bir aradasınız bundan kastım eşiniz çalışıyor siz bekliyorsunuz eşiniz gelsin de birlikte bir şeyler yapalım. İkinizin kendine ait bir alanının olması lazım yoksa bu durum böyle kavgayla gider. Siz çalışmayı düşünmüyor musunuz? Kpssden atanıp gitmeyi beklerseniz daha çok beklersiniz. Sınava 11 ay var daha bunun ataması tercihi ohooo. Bence ya işe girin ya kurslara katılık kendinize çevre edinmeye çalışın apartmanda komşular falan vardır illa en olmadı. Bütün gün evinizde oturmak sizi de geriyordur. Evde oturup sıkılacağınıza uğraş bulun. Eşiniz zaten çalışıyor yorgun geliyor haliyle enerjisi bitmiş oluyor. Tatil için tabi ki para diyecek hani çalışan kazanan o ya bir tatile gitmek günümüz şartlarında ucuz değil. Sizin kadın gibi küsmek tabiriniz çok çirkin bu arada. Erkeğe kullandığınız için değil kadın ifadesini bir alt tabaka, hakaret gibi kullandığınız için
Evet cok bir aradayiz ve bu bizi kavgaya surukluyor arkadas cevremiz yok edinmeye calistik ama insanlar bir garip kadin kusmek derken kadini asla asalamak degil amacim kadinlar kuser odaya gider genelde evlilikte ben onu demeye calistim aslinda zaten ben evlilikte kadin alttan alir lafina da cok sinur olurum bu soz bence kadini asalamaktir

Sizde çok fevri olmayın derim iki taraf karşılıklı söylenirse olay büyüyor kocan sinirlendiğinde onun siniri geçtikten sonra söyleki seni daha iyi anlasın
Ben genelde sekin kalmaya calisiyorum ama o sakinlikler bende birikim patlamama sebep oluyo o anda dusunemiyorum erkekler bizden gozu gormez ya hani sinir aninda bende oyle oluyorum iste

Eşinizi haklı buldum. tek başına çalışmak para kazanmak saçma sapan insanlarla muhatap olmak kolay mı? evet tepkisi biraz sert ama siz de fazla alıngansınız bence

Ben genelde sekin kalmaya calisiyorum ama o sakinlikler bende birikim patlamama sebep oluyo o anda dusunemiyorum erkekler bizden gozu gormez ya hani sinir aninda bende oyle oluyorum iste
Bende öyleyim ama eşim daha sakindir eşim çok sinirlenirse bir iki sesini yükseltir,ağız dalaşı kavgalarımız olmaz ben söylenirim :) akıllı arkadaşlarım size dediğimi yapar kocası sinirliyken susar sakin olunca konuşur kendini haklı konuma getirir,

Nazar değil bunun adı.
Bunun adı geçimsiz insanlar oluşunuz.
Herşeyi nazara baglamayı çok seviyor bizim milletimiz.
Para konusuna gelince eşin haklı.
Suan karı-koca çalışmamıza ragmen tatil fikrini rafa kaldırdık.
Olmuyor çünkü.
Oteller aşırı pahalı.
1 haftalıgına tatil yapayım desem 3 kişilik bir aile olarak en az 6-7 bin harcamam lazım.
Şimdi ben gidemeyecegim bir tatil için eşime otel gösterip neden canını sıkayım ki ?
Tabiki hersey nazar degil bunu bende goruyorum ama nazar diyede bisey var yani bunu inkar edemeyiz tatil diye tutturmuyorum oda gitmek istiyor iznim acilinca gudelim bende isten yoruldum diyor fakat ben buldum gosteriyorum para falan filan diyor daha gitmeden para demej de beni deli ediyor odemeden stresinu niye cekelim

Bende öyleyim ama eşim daha sakindir eşim çok sinirlenirse bir iki sesini yükseltir,ağız dalaşı kavgalarımız olmaz ben söylenirim :) akıllı arkadaşlarım size dediğimi yapar kocası sinirliyken susar sakin olunca konuşur kendini haklı konuma getirir,
Gercekten kadinlarin isi zor erkek sinirlenince sus hem calis hem cocuk yap evin her daim temiz ve duzenli olcak bakimli kesinlikle olmak zorundayiz kilomuzu hep korumak zorundayiz denge bizin elimizde

Gercekten kadinlarin isi zor erkek sinirlenince sus hem calis hem cocuk yap evin her daim temiz ve duzenli olcak bakimli kesinlikle olmak zorundayiz kilomuzu hep korumak zorundayiz denge bizin elimizde
Burda bana yazıyorlar temizlik sadece kadının görevi değil işte siz öyle yaparsanız herseyi üstlenirseniz şöyle olur böyle olur vs zorla yaptıramıyorumki içinden gelmiyor kavgamı ediyim bunun için sürekli anlamıyolar işte onların düşünmeleri lazım ama yok

Burda bana yazıyorlar temizlik sadece kadının görevi değil işte siz öyle yaparsanız herseyi üstlenirseniz şöyle olur böyle olur vs zorla yaptıramıyorumki içinden gelmiyor kavgamı ediyim bunun için sürekli anlamıyolar işte onların düşünmeleri lazım ama yok
Haklisiniz kavga etmektense yapiyim daha iyo diyorsunuz bizde ben calismadigim icin bos vaktim var yapiyorum ama oda ev isinden anlar yemegi falan bazen ben ona sorarim biz asiri titiz degiliz zaten siz cok mu tititzsiniz ?

Haklisiniz kavga etmektense yapiyim daha iyo diyorsunuz bizde ben calismadigim icin bos vaktim var yapiyorum ama oda ev isinden anlar yemegi falan bazen ben ona sorarim biz asiri titiz degiliz zaten siz cok mu tititzsiniz ?
Aşırı değilim bende ama çocuktan önce daha önem veriyodum açıkçacı şimdi çocukla zaten her yer her yerde oluyor,içim içimi yesede bu duruma alışmaya başladım fakat biri geliyorum dese aşırı stres olurum çünkü çalışıyorum süpürge açılınca korkan ve ağlayan bir çocuk var çok inceleyerek süpüremiyorum bile

Aşırı değilim bende ama çocuktan önce daha önem veriyodum açıkçacı şimdi çocukla zaten her yer her yerde oluyor,içim içimi yesede bu duruma alışmaya başladım fakat biri geliyorum dese aşırı stres olurum çünkü çalışıyorum süpürge açılınca korkan ve ağlayan bir çocuk var çok inceleyerek süpüremiyorum bile
Cok haklisiniz bu konuda bizde cocuk yokken bile daginik ister istemez cocukla zor olur elinden geldigince yardim etmek lazim ve calisiyorsunuz zaten iki kat zor olur evi temizlemek

Back
X