Bir derdim varr

Para konusunda hakli olabilir ama daha sakin soylese keske ben zaten yalnizim tek basama cok sıkılıyorum onunla bisey paylasmak istiyorum o bir anda asirı tepki veriyor bende kendimi tutamayip agir konusuyorum sonra haksi oluyorum

Yeni evlenmiş, tek başına çalışıp bir düzen tutturmaya çalışan genç bir adam eşiniz, siz nasıl bu düzende yeniyseniz o da yeni, bakın baskın karakter diye bir şey yoktur, geçinmek isteyen ya da istemeyen insan vardır. Evliliğin ilk iki yılı oturma süreci, sinirlerime hakim olamıyorum diye bir şey yok, ikinizde buna engel olmalısınız. İstekleriniz mantık çerçevesinde olmalı, ayın sonunu zor getiren adama 8-10 bin liralık tatil programından söz ederseniz sinirlenir normaldir.

Ben bütün gün evde oturuyorum, sıkılıyorum, onu bekliyorum türünden yakınmalar da yaratmayın. Çalışmayan kadınların en büyük hatası bu bence, kendinize alan yaratın, meşgul olun, eşiniz geldiğinde ona sarmayın, sohbet edecek bir şeyleriniz olsun. 25 yıl çalıştım, iş hayatı öyle kolay değil, bin tane stres çekiyor ve yoruluyor insan, bazen hiç bir şeye tahammülü kalmıyor, bir de bunların üzerine o kadar emek verip aldığı para rahat yaşamasına yetmiyor, maaşlı bir çalışan olmak bu ülkede çok zor bir mücadele. Siz de çalışın bence para için değil, kendinizi iyi hissetmek için öncelikle, tartışmalarda soğuk kanlı kalmaya çalışın, size ters bir çıkışta mı bulundu orada durun ve uzatmayın, kavgaların çoğu son sözü söyleme hırsından çıkar. o sizin eşiniz, düşmanınız değil, böyle bakarsanız anlaşmak daha kolay olur. 8 aylık bir evlilikte anlaşmanın yollarını aramak yerine boşanmayı düşünmek hata bence. Hayati sorunlar olmadıkça insan biraz emek sarf etmeli, artık yetişkin sorumlulukları olan insanlarsınız, yok sıkılıyorum, yok yalnızım bunlar çocukça şeyler, kendinize alan yaratmak elinizde ; tekrar söylüyorum çalışın, çalışma imkanınız yok mu kendinize meşgale yaratın. Arkadaş edinin, kursa gidin, evde el emeği bir şeyler yapın, okuyun, dışarı çıkın vs...

Siz 2 güne barışıyorsunuz ama anne babalar unutmuyor annen eşin için bi eksi yazmıştır hanesine mesela. İnsan ilişkilerinde hakem bulmadan çözüme kavuşturmayı öğrenmelisiniz.
Annem cok ilimli bir kadin bizi anliyo size nazar degdi kizin ikinizde bunaldiniz diyo aslinda beb anlatmadim esim anlatti o annemle konusunca sakinlesiyor beb biraz sinirliydim cunku

eşinize siz aşıksınız aileniz değil ve söylediği kötü sözleri siz görmezden gelseniz de onlar göremez eşinizden soğur.
ben kavgalarımı anlatsaydım ailem eşimin onun ailesi de benim yüzüme bakmazdı.
ne olursa olsun ikimizin arasnda kaldığı için iki aile de bizden çok emin içleri rahat.

Yeni evlenmiş, tek başına çalışıp bir düzen tutturmaya çalışan genç bir adam eşiniz, siz nasıl bu düzende yeniyseniz o da yeni, bakın baskın karakter diye bir şey yoktur, geçinmek isteyen ya da istemeyen insan vardır. Evliliğin ilk iki yılı oturma süreci, sinirlerime hakim olamıyorum diye bir şey yok, ikinizde buna engel olmalısınız. İstekleriniz mantık çerçevesinde olmalı, ayın sonunu zor getiren adama 8-10 bin liralık tatil programından söz ederseniz sinirlenir normaldir.

Ben bütün gün evde oturuyorum, sıkılıyorum, onu bekliyorum türünden yakınmalar da yaratmayın. Çalışmayan kadınların en büyük hatası bu bence, kendinize alan yaratın, meşgul olun, eşiniz geldiğinde ona sarmayın, sohbet edecek bir şeyleriniz olsun. 25 yıl çalıştım, iş hayatı öyle kolay değil, bin tane stres çekiyor ve yoruluyor insan, bazen hiç bir şeye tahammülü kalmıyor, bir de bunların üzerine o kadar emek verip aldığı para rahat yaşamasına yetmiyor, maaşlı bir çalışan olmak bu ülkede çok zor bir mücadele. Siz de çalışın bence para için değil, kendinizi iyi hissetmek için öncelikle, tartışmalarda soğuk kanlı kalmaya çalışın, size ters bir çıkışta mı bulundu orada durun ve uzatmayın, kavgaların çoğu son sözü söyleme hırsından çıkar. o sizin eşiniz, düşmanınız değil, böyle bakarsanız anlaşmak daha kolay olur. 8 aylık bir evlilikte anlaşmanın yollarını aramak yerine boşanmayı düşünmek hata bence. Hayati sorunlar olmadıkça insan biraz emek sarf etmeli, artık yetişkin sorumlulukları olan insanlarsınız, yok sıkılıyorum, yok yalnızım bunlar çocukça şeyler, kendinize alan yaratmak elinizde ; tekrar söylüyorum çalışın, çalışma imkanınız yok mu kendinize meşgale yaratın. Arkadaş edinin, kursa gidin, evde el emeği bir şeyler yapın, okuyun, dışarı çıkın vs...
Tatile gitmeyi oda istedi ama sinirlendi para mevzusuna acti yemekten once sinirli oluyor haklisiniz ama sidsetli kavgalar insani ayriliga surukluyor ben ilerde cocuklar olursa etkilenir diye dusunuyorum ve bu durumlari yastmak istemiyotlrum sosyallesme olarakda kpss kursubhem faydali olacak hemde arkadas edinmemi sagliycak diye duaunuyorum

eşinize siz aşıksınız aileniz değil ve söylediği kötü sözleri siz görmezden gelseniz de onlar göremez eşinizden soğur.
ben kavgalarımı anlatsaydım ailem eşimin onun ailesi de benim yüzüme bakmazdı.
ne olursa olsun ikimizin arasnda kaldığı için iki aile de bizden çok emin içleri rahat.
Tavsiyenize dikkat edicem teşekkürler

Evet bence var
İçimden sabır çekiyorum. Çünkü eşim çabuk parlar ama çabuk da söner. Söylediklerinin sinirle söylendiğini biliyorum. O yüzden cevap vermiyorum. Taş çatlasa siniri 2 saate geçip özür dilemeye geliyor o sırada sakince neye kırıldığımı kızdığımı vs vs anlatıyorum ağlıyorum trip atıyorum falan durumun ciddiyetine göre değişiyor bazen de küsüyorum. Sonunda genelde zaten haklı taraf ben olmuş oluyorum.
Haklı da haksız da olsak birbirimizden özür dileyip sarılıp barışıyoruz.
Çok gerildiğimizde "ya onu son görüşüm olsaydı böyle kırmaktan pişman olmaz mıydım" diye düşünüp eften püften şeylerin ilişkimizde yara açmasına izin vermemeye çalışıyorum
Gercekten bravo siz cok sabırlısiniz benim esimde sizinki gibi cabuk parlar hemen soner ama ben sizin gibi olamiyorum erkek gibi sinirleniyorum sinirlenip icime atip sakin kalincada baska bir olayda acisini cikariyorun keske sakin kalip ortami idare edebilsem bunu yapmak isterdim ama olmuyo cok denedim napicam bilmiyorum

Annem cok ilimli bir kadin bizi anliyo size nazar degdi kizin ikinizde bunaldiniz diyo aslinda beb anlatmadim esim anlatti o annemle konusunca sakinlesiyor beb biraz sinirliydim cunku
Nazar değil bunun adı.
Bunun adı geçimsiz insanlar oluşunuz.
Herşeyi nazara baglamayı çok seviyor bizim milletimiz.
Para konusuna gelince eşin haklı.
Suan karı-koca çalışmamıza ragmen tatil fikrini rafa kaldırdık.
Olmuyor çünkü.
Oteller aşırı pahalı.
1 haftalıgına tatil yapayım desem 3 kişilik bir aile olarak en az 6-7 bin harcamam lazım.
Şimdi ben gidemeyecegim bir tatil için eşime otel gösterip neden canını sıkayım ki ?

Gercekten bravo siz cok sabırlısiniz benim esimde sizinki gibi cabuk parlar hemen soner ama ben sizin gibi olamiyorum erkek gibi sinirleniyorum sinirlenip icime atip sakin kalincada baska bir olayda acisini cikariyorun keske sakin kalip ortami idare edebilsem bunu yapmak isterdim ama olmuyo cok denedim napicam bilmiyorum

Eşim çok daha fevri idi ama yıllar içinde törpüledi kendini. Siz de sakin kalmayı deneyebilirsiniz. Çocuk konusunda bişey sormuşsunuz. Bence insan daha tahanmülsüz oluyor bebekten sonra. Ben eşimi azarlayıp duruyorum çünkü sabrımı küçük canavarım tüketiyor

Terapi cozum mu acaba almayi istiyorum iyi bir doktordan ikimizde istiyoruz
Erkekler genelde kabul etmez. Eşin de istediğine göre gerçekten seni seviyor ve evliliğini kurtarmak istiyor.
Önceden aile terapisi yokmuş ama aile büyükleri terapi yaparmış. Karı kocayı karşılarına alıp konuşurlarmış. Aile büyükleriyle olacak iş değil dersen tabiki de terapi alın. Siz istekliyseniz gayet de işe yarar.

Bıraz frene bas sakınles,
Adamı da gaza getirip uçurma son surat,
Kazara da henuz çocuk yapma.

Kurslara başvur,hem çevre edinirsin hem keyifli vakit geçirirdin eşine de sarmazsın.

Para konusunda eşinizi haklı gördüm. Çünkü şuanki hayat şartlarında ciddi anlamda geçinmek çok ince hesaplar istiyor. Tabiki tepkisini böyle göstermesi yanlış olmuş ama hemen ayrılalım demek de yanlış.

Canınızın sıkıntısını eşinizden mi çıkarıyorsunuz yoksa eve gelince oda sizinle ilgilenmek istiyordur ama iş sonrası nefes almaya ihtiyaç oluyor.
Aslında bu durum avantaj sizin için ne güzel kafanız dağılmadan ders çalışın tüm gün ,
Siz farkında değilsiniz ama eşiniz erkek arkadaş ve öğrenciden birden evli çalışana evrilmiş,iş yaşamı yoruyor alışıyor evliliğe alışıyor ,sorumluluğa alışıyor ,siz sakin olun biraz
Eşinizde sakinleşir ,boş tartışmalar yapmayın

Esinize karşı biraz daha anlayışlı olmalısınız farklı bir şehirde ve sevdiği insanın sorumlulugunu da almış çalışmak zorunda e size karşı yetemedigini düşünüyordur muhtemelen bu da onda sinir yapıyor sizin daha anlayışlı olmanızı bekliyordur.canim sıkıldı tatile gidelim demek kolay o da ister gezmek yüzmek vs ama para ile oluyor tatil o da kisitliysa adama sinir geliyor iste.caniniz sıkiliyorsa ya iki komşu kapısı calacaksiniz arkadas edineceksiniz ya da ise girip vakit gecireceksiniz başka yolu yok bence

Arkadaşlar merhaba benim sorum uzun yıllar evli insanlara olacak
Eşimle ben 5 yıllik birliktelikten sonra evlendik ayni yerde okudugumuz icinde birbirimizi taniyabildik esimde bende evlenmek icin uğrastık esim is falan buldu ailem issiz birini istemiyordu iste neyse buyuk sorunlar cikmadan evlendik evleneli 8 ay oldu biz ailelerimizden uzakta bir yerde yasıyoruz esimin isinden dolayi ve burda kimsemiz yok bir cevrede edinemedik ben butun gun evdeyim o da nobetten gelip uyuyor haliyle sıkiliyorum surekli tartisiyoruz hemde manasiz seylere ikimiz baskın karakterleriz sinirlerimize hakim olamiyoruz evde bağrisma kavga oluyo esim sinirli bende ağir konusuyorum ve bir anda saygisiz bir ortam oluyo esim bagiriyo ben agzima geleni soyluyorum bazen sinirlenip ustume yuruyo mesela bugun para konusundan tartistik ben tatil icin otel buldum gosteriyim dedim gitmeyu dusunuyoruz zaten o da para konularini acti bende sinirlendim seninle bisey paylasiyorun sen hemen para diyosun dedim oda vay efendim kim dusuncekmis para konusunu tabiki o dusuncekmis oyle kolaymiymis falan filan bende dedim ben calismadigim icin mi diyosun ne alakasi varmis falan o yuzden demiyo onu anladim ama yinede cok tepki verdi sinirlendi cildirdi bu kadar tepki beni sinir etti o odaya gidince sende kadinlar gibi kusup gidiyosun gibi bisey dedim erkek gibi davranmiyosun manasin da o da sen benim erkekligime laf ettin de diye delirdi bagirdi cagirdi.
bide ben o suraya gidiyo bu suraya gidiyo diyip ozeniyomusum falan iste
Sonra aradi isten artik sakin bir insa olcam falan dedi kendime saygim icin en basta dedi bende bizden olmiycak bu sekilde bir aile istemiyorun ben dedim arkadasinin cocugu oldu onlar hazir biz bu halde aile olamayiz dedim ayrilalim dedim cunku bu patlamalar siddetli oluyo 15 gun onde nerdeyse ailemin yanina donuyordum bide annemi aradi o sakinlestirdi bizi o kavga daha siddetliydi sinirden sandalyeye vurmustu bende tabagi yere firlatmistim uzun lafin kisasi bu durumlar gecermi yoksa basta neyse ayni mi aramizda sevgi var aslinda yillarin gecmiside var ama bilmuyorum nasil olcak yardim alsak cozulur mu lutfen mantikli cevaplar verin
9 senelik evliyim.İlk zamanlar böyle kavgalar olur zamanla daha uyumlu hale gelirsinz.dengeyi kurmaniz lazm.bir zaman sen alttan almalisin bir zaman o.ayrica eşine karşi biraz anlayişli olmalisin.eğer tatile gidemeyecekse başka zaman gidersinz.bu kadar sorun haline getirme.baktnz kendiniz başaramiyorsunz ozaman yardm alın.bir de bulunduğun ortama adapte olmaya çaliş.nebiliim komşularini flan tanimaya çaliş yada kurs merkezleri vs varsa oralara gidersen hem kendini geliştirirsin hem hoş vakit geçirirsin.arkadaş da edinirsin.mesela ben olsam işe girer çalışırdm.

biz insanlar, özellikle kavga tartisma sirasinda kriz ani yonetimi olmayan insanlar bağırmanin hakaret etmenin karsidakinin uzerine yurumenin kendini savunmakla bir alakasi olmadigini anladigimiz an bu sorun cozulecek
problemlerinizi halletmeniz icin bagris cagrisa kavgaya gerek yok sinirlenebilirsiniz ama bagrismalar olayin gidisatini herzaman kotu yonde degistirir
karsilikli olarak daha duzgun bir ses tonuyla ve kelimelerle konusabilirsiniz bence ozaman sorunlar azalir

Niye eve kapaniyorsunuz. Niye arkadas edinemiyorsunuz. Hadi ortam yok arkadas icin. Niye tek basiniza gezemiyor sinemaya gidemiyorsunuz. Sorun sizde bence. Esiniz sizi avutsun istiyorsunuz.

Ha bu ofke patlamaları ayri sorun ona deginmiyorum. Bunu terapist cozer. Rutin bir evliligin parcasi degil sandalye.kirmak

Tatile gitmeyi oda istedi ama sinirlendi para mevzusuna acti yemekten once sinirli oluyor haklisiniz ama sidsetli kavgalar insani ayriliga surukluyor ben ilerde cocuklar olursa etkilenir diye dusunuyorum ve bu durumlari yastmak istemiyotlrum sosyallesme olarakda kpss kursubhem faydali olacak hemde arkadas edinmemi sagliycak diye duaunuyorum

Ayrılık fikri ile hareket ederseniz ayrılırsınız, bilinçaltınızı boşanacağıza şartlamayın
Dedim ya baskın karakter yoktur, geçinmek isteyen insan vardır
Aynı eve girince insanlar birbirinin huyunu suyunu zamanla öğreniyor, flört dönemi gibi değil
Günümüzde boşanma çok yaygın olsa da bence düşünülecek son çare, insan önce çabalamalı, niyet önce yürütmek olmalı boşanmak değil. İşten gelmiş, daha yemeğini bile yememiş adama bin tane dert anlatılmaz, kusura bakmayın anlayışsız davranıyorsunuz. Akşam geldiğinde bir güleryüzle karşılayın, bırakın yemeğini yesin, duşunu alsın, biraz nefes alsın adam. Dalına basıp sonra öfkeli demeyin, bunu bana yıllarca yaptılar hiç çekilmiyor inanın

Back
X