Yeni evlenmiş, tek başına çalışıp bir düzen tutturmaya çalışan genç bir adam eşiniz, siz nasıl bu düzende yeniyseniz o da yeni, bakın baskın karakter diye bir şey yoktur, geçinmek isteyen ya da istemeyen insan vardır. Evliliğin ilk iki yılı oturma süreci, sinirlerime hakim olamıyorum diye bir şey yok, ikinizde buna engel olmalısınız. İstekleriniz mantık çerçevesinde olmalı, ayın sonunu zor getiren adama 8-10 bin liralık tatil programından söz ederseniz sinirlenir normaldir.
Ben bütün gün evde oturuyorum, sıkılıyorum, onu bekliyorum türünden yakınmalar da yaratmayın. Çalışmayan kadınların en büyük hatası bu bence, kendinize alan yaratın, meşgul olun, eşiniz geldiğinde ona sarmayın, sohbet edecek bir şeyleriniz olsun. 25 yıl çalıştım, iş hayatı öyle kolay değil, bin tane stres çekiyor ve yoruluyor insan, bazen hiç bir şeye tahammülü kalmıyor, bir de bunların üzerine o kadar emek verip aldığı para rahat yaşamasına yetmiyor, maaşlı bir çalışan olmak bu ülkede çok zor bir mücadele. Siz de çalışın bence para için değil, kendinizi iyi hissetmek için öncelikle, tartışmalarda soğuk kanlı kalmaya çalışın, size ters bir çıkışta mı bulundu orada durun ve uzatmayın, kavgaların çoğu son sözü söyleme hırsından çıkar. o sizin eşiniz, düşmanınız değil, böyle bakarsanız anlaşmak daha kolay olur. 8 aylık bir evlilikte anlaşmanın yollarını aramak yerine boşanmayı düşünmek hata bence. Hayati sorunlar olmadıkça insan biraz emek sarf etmeli, artık yetişkin sorumlulukları olan insanlarsınız, yok sıkılıyorum, yok yalnızım bunlar çocukça şeyler, kendinize alan yaratmak elinizde ; tekrar söylüyorum çalışın, çalışma imkanınız yok mu kendinize meşgale yaratın. Arkadaş edinin, kursa gidin, evde el emeği bir şeyler yapın, okuyun, dışarı çıkın vs...