- 5 Mart 2017
- 1.786
- 1.988
- 133
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
Bence çok yanlış böyle şeyler. Sonra eşi pişman olur gönlünü alır araları düzelir. Ama aile bunu unutmaz tavır alır adama karşı. Kendi ailesiyle kocasının arasını eliyle bozmuş olur. Bindiğin dalı kesmek derler buna.Taviz tavizi doğurur pişman olsa gönlünü almak için cabalardi dediğin gibi at annene fotoğrafi
O da doğru ama yorum yaparken bizdeki kötü kocalar aklımıza geliyor kadını savunuyoruz objektif bakmak lazım tabii haklısınızBence çok yanlış böyle şeyler. Sonra eşi pişman olur gönlünü alır araları düzelir. Ama aile bunu unutmaz tavır alır adama karşı. Kendi ailesiyle kocasının arasını eliyle bozmuş olur. Bindiğin dalı kesmek derler buna.
Ayıp değil mi kocasından dert yanan kadına gelip kocanızı övüyorsunuz? Nispet mi yapıyorsunuz gidin az ötede şükredin.
Konu sahibi bence eşiniz özür dileyene orayı temizleyene kadar temizlemeyin siz. Yoksa bir daha aynı hareketi yapmasına müsaade etmiş olacaksınız. Tavrınızdan da vazgeçmeyin, hiçbir şey olmamış gibi davranmayın. Anlasın hatasını.
Aaah ahhh çok üzüldüm yaaa okucam yorumlarıMerhaba. Ketum bir insan olduğumdan ailem arkadaşlarım dahil kimseye anlatmam derdimi. Belki çare olamayacaksınız ama en azından anlatıp rahatlamak istiyorum.
Eşim dün 6 gibi işten geldi. Maça gideceği için yemek yemedi. Kapıdan çıkarken öptüm sarıldım geldiğinde hemen duşa girme işimiz! var dedim
9 gibi geldi direkt duşa giriyorum ben dedi, ben de kızdım uyuyorum o zaman dedim ama aç olduğundan gönlüm el vermedi. Duştan çıktıltan sonra sordum yemek mi yemek istersin kahvaltılık mı hazırlayayım.
Cevap vermesine fırsat olmadan kızım ağlamaya başladı ben tekrar uyutmak için odasına gittim 10-15 dakika kucağımda pışpışladım tekrar uyusun diye. Bu arada mutfaktan sesler geliyor " ben malım çünkü akşama kadar sizşn için çalışıyorum, bir çay bile demlememiş, şuna bak yemekler de buz gibi, yine mi bamya yiyeceğiz...
Kızımı uyuttum sakince mutfağa gittim baktım yemek ısıtmış yiyor. Ben de yanına oturdum çünkü yemek yemek için onu beklemiştim. Bana saydırmaya başladı sen kimden alıyorsun bu akılları iyice alıştın yemek yapmamaya milletin 5 tane çocuğu var bakıyor sen bir tanesine bakamıyorsun...
Normalde o kadar sakin bir insan değilimdir ama ya sabır dedim sustum. En son yüz ifadesi de çirkinleşmeye başlayınca üff deyip kalktım masadan.
Bu arada yemek olarak etli kuru bamya yemeği ve ayran aşı çorbası vardı. Yemek bir gün önceden kalma çorbayı da o gün yapmıştım. Bamyayı önceki gün akşam pilavla ayranla birlikte yedik ertesi gün kahvaltı için ekmek arası öğle yemeği için de bamyadan yemek termosuna koyup iş yerine gönderdim. Akşam da yese 3. Kez yiyor olacak yani.
Neyse ben içeri geçer geçmez mutfakta gürültü koptu ve oturma odasına geçti. Arkasından gidip mutfağa baktım softayı devirmiş kalan bamya yemeğini de tenceresiyle beraber duvara fırlatmış.
Yine ses etmedim geçtim çamaşır katladım. Ne ağladım ne tek bir kelime çıktı ağzımdan. Eşime yakıştıramadığım gibi ne yapacağımı da şaşırdım.
Geldi arkamdan konuşmaya çalıştı tek bir kelime etmedim. Sabah 5 ten beri uyanığım ama ne yapacağım bilmiyorum. Mutfak ta öyle kaldı. 8 aylık kızım diş çıkarıyor ve çok huysuz özellikle geceleri.
Mutfağın fotoğrafını çekip anneme çok güvendiğiniz damadınızın marifetleri diye atasım geliyor ama tutuyorum kendimi hadi diyorum bu sefer de yel içinde kalsın kırık kolun. Ama miden ağrıyor içim bir hoş. Nasıl tepki vermeliyim ne yapmalıyım ya da yapmamalıyım belki bir akıl verirsiniz.
Sevgiler...
Aynen nispet yapar gibiAyıp değil mi kocasından dert yanan kadına gelip kocanızı övüyorsunuz? Nispet mi yapıyorsunuz gidin az ötede şükredin.
Konu sahibi bence eşiniz özür dileyene orayı temizleyene kadar temizlemeyin siz. Yoksa bir daha aynı hareketi yapmasına müsaade etmiş olacaksınız. Tavrınızdan da vazgeçmeyin, hiçbir şey olmamış gibi davranmayın. Anlasın hatasını.
Bnm annmler de öyle bilirdi eski eşimi hep suçlu bendimÇok iyi en iyi bitane damat olarak bilitor ailem eşimi. Hiç bir kötü olayı anlatmadım, bazen anneme şikayet olacak olsam hemen sen ne yaptına getiriyor konuyu o yüzden söylemek istiyorum aslında.
Ama düşününce vazgeçiyorum yine iyi bilsinler çok uzaktayız akılları kalmasın bizde diyorum
konu sahibi yeterince üzgünken böyle bir mesaj yazmak vallahi bravo. içinizden de şükredebilirdiniz.Ay cok sukur, bin sukur, sonsuz sukur halimize Yarabbim
Allah'ım ne kadar anlayışsız bir adam ya sizin gibi bir insanı el üstünde tutması gerekirken. inşallah çok çok mutlu olursunuz.Kızıma yemek hazırlarken gördüm ki tencere yamulmuş. Hemen internetten yenisini sipariş ettim. Mesaj ona da gidiyor gördü ama bir şey demedi.
Çağırdım mutfağa. Burayı temizlemeni istiyorum dedim, daha bir de üste mi çıkmaya çalışıyorsun deyip tekrar masayı yumrukladı.
Allaha havale ediyorum seni deyip kızımın yanına geçtim. Yanımıza gelip konuştu sürekli. Akşam 9 da evde olacağını biliyormuşum çayı neden demlememişim çay isteyeceğini bilmiyor muy muşum. Hiç ilgilenmiyormuşum onunla. 6 tane gol yemişler zaten sinirliymiş...
Vicdanınla bırakıyorum seni deyip çıktım odadan kızımı da alıp.
Arkadaşı aradı ne dedi bilmiyorum dışarı çıktı çıkarken de ne alayım diye soruyor. Sanki herşey normal ben tatlı al akşam yeriz diyeceğim.
Orayı temizlemiyorsan yemek al gelirken çünkü orası temizlenmeden bu evde yemek pişmeyecek dedim yav he he deyip gitti.
Ben öyle laf yapamıyorum gören haksızım sanır. Bir de planım var orayı temizlemediği her gün kıymetli arabasına bir yumurta fırlatacağım.
Dışarı çıkmayı öyle çok istiyorum ki hava alayım kendime geleyim diye ama kızımın ateşi var ve burası erzurum hala havalar çok soğuk
yapmayın Allah aşkına ya. siz her gün ayrı yemek yapıyor olabilirsiniz konu sahibi yapamamış ne var ki bunda, tencere fırlatması mı gerekiyor?Evet adamın yaptığı hoş birşey değil ama üç öğün yemiş ya ondan demiştim ne bileyim ben hergun ayrı yemek yaptığım için öyle dedim Allah haklarında hayırlısını etsin
canım hiç kimseye kocana evladına bile haddinden fazla değer vermeyeceksin, şımartmayacaksın.
kendini paralamayacaksın.
çünkü insanoğlu genel itibariyle nankör olur.
yetiştiğin ve istediğin kadarını yap, gerisini bırak.
özellikle erkekleri ne kadar rahata alıştırırsan o kadar nankör oluyorlar.
hergün 5 çeşit yemek yapsan, bir gün 3 çeşit yapsan yemek yapmıyorsun olur.
her gün ütülü giyse bir gün giymese adın tembel olur.
bebeğin yapı itibariyle zayıftır, yemeği sevmiyordur vs ama sen iyi bakamıyorsun olur.
olur da olur yani. böyle mevzularda net ve katı tutum sergilemeyince sürekli haddi aşar hale geliyorlar.
işi baştan sıkı tutmak gerekiyor yoksa evde evlilikte huzur falan kalmaz.
bir taraf sürekli eleştiren, ezen diğer taraf eleştirilen, ezilen olursa ona evlilik denmez.
Al bence de,bir arkadaşım evlendiği günden beri,her gün çeşitli ve zor yemekler,üstüne envai çeşit tatlılar,daha neler..Söylüyordum,alıştırma bu kadar diye,severek yapıyorum diyordu.Ne oldu,1 gün tatlı yapmayınca surat asıldı,x arkadaş tatlıyı beğenmiş yap ta götüreyim bir tepsi oldu.Hastada olsa,ne varki yani 5 dakkada yapıyosun,eline mi yapışırdı dendi.Bu konularda taktik filan almam lazım :) :) (Ciddiyim kendimi fazlasıyla fedakar buluyorum)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?