• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BİR DERDİM VAR...

Anneniz kusura bakmasında 13 yaşınızdan beri sizi çalıştırıp yediği paralara saysın,kardeşin bana şu kadar veriyor ayda diyeceğine. Sinir oldum sinir sinir.
Ne vardı daha az yeseydiniz,gerekirse ikinci işte çalışsaydı iki kızınıda okutsaydı.
Hem okutmamış,hemde huzur vermiyor. Bence bu son olsun,evden gece yarısı kovmalar,sorun çıkarmalar vs derken anneniz haddini aşmış,bıraksın eşinizle çocuğunuzla huzurlu olun,bu nedir yani.
Gidince ararsa ağlarsa anne uzak olalım,birbirimizi kırmayalım,kabul edemem kusura bakma,ben sana yapacağımı yaptım,elimden fazlasi gelmez maddi manevi,hazır kardeşimde sana şu kadar para veriyormuş,ben onuda veremem,buda seni rahatsız ediyor. Sen evinde mutlu,ben evimde huzurlu. Deyin kapatın telefonu zira anneniz ciddi anlamda bir dersi hakediyor. Gelmesin bir süre. Ağlıyor ama gelince yapacağındanda geri durmuyor. Madem çok seviyor /özlüyor torunun kızını,telefonda ağlayacağına gelince huzur versin bu nedir ya.
Allah yardımcın olsun konu sahibi işin zor. Ama yapman gereken mesafe koymak,vicdanında rahat olsun bence,sen 13 yaşından beri kendi görevin olmayan şeyleri yapmışsın ve karşılığı bu olmamalı,üzüldüm.

Aaaa olurmu?Sigarasından vazgeçemezdi.
Okuyamamış olmak zateh her zaman yaratıyor beni ;( ;( sınıf arkadaşlarımı güzel mevkilerde görünce çok yanıyor içim.Allahtan kendi çabamlaorta okulu ve lise yi dışardan aldım.Şimdi iş bulmak açısından rahat ediyorum.
Derdi para değil aslında.Derdi canımı yakmak.Ve başardı da...
kendi evinde kalmıyor ki,kalamıyor korkuyorum diye.Ki tamamen şımarıklık yağtığı.gidip kardeşime damatla kalıyor.Ordada sorun çıkarıyor.Damat bozuluyor.Yakında ordan da kovulur.
Aslında katdeşim bana destek verse anneme dayanabilse
Annem kendi evinde yalnız dursun da bir müddet.Aklı başına gelsin.Ama yapmaz işte.
Annem anca bundan anlar.yoksa şımarık ce huysuzluğunun gideceği yok...

hayat kısa, ben olsam görüşmem, kadın sana bi gram huzur vermemiş yıllarca, hiç bi güzelliğide yok sana...

Ve bana geldiğinde kardeşime mesaj atmış.Senden ayrılmak çok zor vs vs....tarzında...
Ben komşu yum çünkü.kızını bırakıp komşu suna geldi kadın.

Af buyur canım da böyle bir anneyi neden surekli evine alıyorsun? Bir de dikkat ettim kayınvaliden bir yere gidince çağırıyorsn yani seninde hatan var . Çocuğuna bakıcı tut ondan iyi :/

Af buyur canım da böyle bir anneyi neden surekli evine alıyorsun? Bir de dikkat ettim kayınvaliden bir yere gidince çağırıyorsn yani seninde hatan var . Çocuğuna bakıcı tut ondan iyi :/
Gece gece ağrarken atlamış olabilirim.
Yok hayır canı ne zaman isterse gelip kalıyor kayonvalidem varkrnde.3 gün 1 hafta....sadece o yokken çağırıyoruz kısmı doğru değil

Gece gece ağrarken atlamış olabilirim.
Yok hayır canı ne zaman isterse gelip kalıyor kayonvalidem varkrnde.3 gün 1 hafta....sadece o yokken çağırıyoruz kısmı doğru değil
Anladım canım, seni suçlamak için söylemedim yanlış anlama. Her evlat zor zamanda anneye ihtiyaç duyar ama ANNE OLANA İHTİYAÇ DUYAR ... Ama bunca haksızlığa rağmen hala ne yüzle geliyor evine merak ediyorum gerçekten ! Ben koymam şahsen böyle anneyi evime.

Ne denir ki sende biliyorsun artik. Baskasi icin kendinddn vazgecmemelisin annen resmen ayrimcilik ediyor allah yardim etsin ve saBir versin

Anladım canım, seni suçlamak için söylemedim yanlış anlama. Her evlat zor zamanda anneye ihtiyaç duyar ama ANNE OLANA İHTİYAÇ DUYAR ... Ama bunca haksızlığa rağmen hala ne yüzle geliyor evine merak ediyorum gerçekten ! Ben koymam şahsen böyle anneyi evime.

Ona sorsan en kötü evlat benim.Kavgacı yım...
2 gün ağlar sonra kabul ederiz ne de olsa öyle düşünüyor.Ama daha da gelemez.Eşim de istemiyor artık

Ona sorsan en kötü evlat benim.Kavgacı yım...
2 gün ağlar sonra kabul ederiz ne de olsa öyle düşünüyor.Ama daha da gelemez.Eşim de istemiyor artık
Küçücük yaşında eve ekmek getirirken eminim en iyi evlat sendin ! Ne zaman evlendin çeşme kapandı en kötü evlat ilân edildin! Annem benim ablama böyle bisey yapsa acimam veririm ağzının payını ! Bundan sonra affetmeyin oyle ana olmaz olsun, evet anne bu zor olur ama senin psikolojin her gün yavaş yavaş çöker. Bir evladın var ona sağlıklı bir beyin ile bakmalisn. Enişte beye de helal olsun iyi sabretmis kovmamis evden..

Çok çok zor bir durum canım acını tahmin edebiliyorum. Annen için ne denibiliri ki acaba hastalığı felan mı var.Tepkileri davranışları hiç normal değil bir dr felan mı gitse ki... Üzmek istemem lakin baban hiç arayıp sormadı evlatlarına yani sana destek olmadı mı?

Annesiyle çok sıkı fıkı olmayan biri olarak seni anlayabiliyorum. Destek hissetmek istediğin anda bulamamak çok zor. Benim annemin de desteği olmadı ama en azından köstek de olmadı.

Senin annense tam bir ömür törpüsü. Her ağladığında her pişmanım dediğinde inanmış, başa sarmışsın. Oysa anladığım kadarıyla pişmanlığından değil çıkarından ağlayıp sızlanmış. Belki de kardeşinle gerildiğinde sana ağlıyor, senle bozuşunca kardeşine ağlıyor. Tek derdi kendisi. Kardeşine daha verici davranmasının nedeni onu daha fazla yolunacak kaz olarak görmesi. Sizin evde ona mesajla senden ayrılmak çok zor demesinin nedeni doktor kızında kalmak istemesi, orda şartların daha iyi olduğunu düşünmesinden ötürü. Malesef ki annen sizi evlat gibi değil, gelir kapısı gibi görüyor. Hangi evlat daha yüksek gelir sağlarsa o o kadar kıymetli oluyor onun için

Ben olsam geri gönderir, bir daha asla yatılı kalmasına izin vermezdim. Haftada ya da 10 günde bir arar, halini hatrını sorardım ama duygu sömürüsüne girdiği anda mesafe koyardım. Konuşmak istiyorsa duygu sömürüne girmemesi gerektiğini anlamasını sağlardım. Ve koyduğum mesafeden ne yaparsa yapsın asla taviz vermezdim

Çocuk için güvendiğin komşu falan varsa para karşılığı ondan yardım alabilirsin. Hem vardiyalı çalıştığın için bu daha makul göründü bana. Evine yakın olursa çocuğun düzeni açısından da daha kolay olur diye düşündüm.

Ve son olarak (bence en önemlisi) annenin senden esirgediği hayatı kurmak için asla pes etme. Dışardan ortaokul ve lise okumuşsun, bu harika birşey. Tebrik ederim seni. Aynı şekilde üniversiteyi de okuyabilirsin. Dil öğrenebilirsin, kurslara gidip sertifikalar edinebilirsin. Belediyelerin bile ücretsiz kursları var, değerlendir derim ben. Hayallerini gerçekleştirmek için asla geç değil.

Ve kim olursa olsun sana maddi ya da manevi katkı sağlayacak insanlar olsun hayatında, köstek olanları uzak tut

Doğurmakla anne olunmuyor. Size yapın diyemem ama ben olsam bir daha ölsem dahi çağırmazdım evime ne kadar pişman olursa olsun istemeye istemeye de olsa yüz çevirirdim. Çok çok insafsız biri anneniz

Ay gözlerim dolu dolu okudum Allah yardımcınız olsun.

Anneniz doğru evlatlık görevi falan filan ama bir yere kadar. Bu ne yahu bu kadına kimse çıkıp demiyor mu "sen bu kızı 13 yaşından beri çalıştırdın nasıl hakkını ödeyeceksin" diye?

Benim aklıma güven olmaz bunları bana annem yapsa çağırmam bir daha. Gitmem de. Ayda bir telefon ederim o da ona yeter. Eşinizle huzurunuzu asla bozmayın. O da vardiyalı çalışıyorsa gerekirse birbirinize uygun alın çocuğunuza öyle bakın. Normalde aileden birine çocuk baktırmayı desteklemem ama elti,görümce,yenge ne bileyim aranızın iyi olduğu biri varsa ona bile bırakabilirsiniz.

Lütfen üzülmeyin siz üzerine düşen,düşmeyen her şeyi fazlasıyla yapmışsınız. Allah görüyor ya o size yeter. Kardeşinizle de konuşun annenizin artık evinizin huzurunu kaçırmasını istemediğini söyleyin. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Konu Annem...Derdim o....
yargılayacak olanlar yazmasın....Zaten canım burnumda.
Özetle
10 yaşında iken ben,kardeşim 9 yaşındaydı.
Anne babam ayrıldı.
13 yaşında Türkiye ye geldik.Ben okulumu yarım bıraktım.işe girdim çalıştım.Kardeşim okudu.Doktor oldu.
bana sen ablasın dediler.Çok ağlardım okumak için ama çalışmak zorunda idim.Çalıştığım yer ssk yapmadı.Tam loca 6 yıl.Kardeşimin eğitimine destek veriyorlar diye.Annem aman sus kızım aman bişey deme kızım diye diye benim çalışmama ezilmeme hep göz yumdu.
13 yaşından 22 yaşıma kadar çalıştığım bütün maaşımı her ay anneme verdim.Eşimle evlendiğimde Çeyiz olarak bir nevresim takımım yoktu.
Sonradan annem almış işte bir uyku seti.bikaç ıvır zıvır...Yani bütün çabam aileme ve kardeşime idi.Bu sırada ev almıştı annem tâbi ona da...
kardeşim doktor olur olmaz annem çalışamam artık çalışmak istemiyorum dedi ilten çıktı.
yapma etme anne,bak bizim evimiz yok biraz da bize yardım etsen dedim ama çıktı.gitti 2 sene kardeşimle yaşadı.
Bu arada evi boşken O 2 yıl orda oturduk kira vermemek için.
birgün geldi psikolojisi bozuk
bizi evden attı.beni kayınvalidemi ve oğlumu.eşim gece de yani iste idi.
gece 10 da attı bizi evden...Biz onun evini elinden alacakmışız.Amacımız oymuş.
Valide misafirdi ve doktora gittikten sonra gidecekti.

Neyse 2 sene kirada oturduk.Eşim kızgındı valide de.2 sene ağladı annem ben evinize gelemiyorum ne olur geleyim ben ettim siz etmeyin.Ama eşim kabul etse de valide istemedi.Bende savunamadım.Neyini savunayım.
2.5 senedir valide bende.oğluma bakıyor.
bir ara 15 günlük kendi annesine gitti.O ara annemi çağırdık gel bak dşye.valide gelene kadar.( çalışıyorum çünkü )
Geldi 2 gün kaldı.kavga çıkardı sinirlendi gitti.
15 gün eşim dükka da veya k pederde kayınpeder (kv ile ayrıldışar )baktı oğluma.şuan 6.5 yaşında....
Neyse ev aldık taşındık annem hala ağlıyor evine gelemiyorum diye.yeni eve...
Geldi onu valide affetti barıştılar.
Şimdi 15 gündür valide kaynıma gitti...kızı misafir geldiği için.daha da 1 ay kalacakmış görümce kişisi...)
Anneme tekrar dedik gel idare et bakıcı tutacağız çünkü valide zaten gidecekti ilerde...
Bakıcı konusunda ciddiyiz....
geldi 2 gün gene trip ler kavga.
10 gündür bende hep idare ediyorum.
dünde işe gitmedem yemekleri yaptım.çocuğum var eşim var annem yapmasın uğraşmasın diye.
vardiyam 3?5 11.5
Giderken de oğlum masanın altına pialv dökmüş anne onları alırsın
bide bana ocağımı silsen yeter dedim.
İnanın ki evi temizliğimi falan hepsini yapıyorum.tek istediğim oğluma gÖz kulak olması.
Neyse gece geldim eve ki her yer mutfak kırıntı yerde pilavlar..ocak pis.kahve yapmış taşırmış silmemiş
cezve kahve taşımı ile beraber bulaşık makinesine konmuş.
gecenin 00 30 u ağlayarak yaptım.yorgunluk bi yerden.
sabah da güzelce söyledim.ama hep üste çıktı hep.beni işe gitmeden 2 kere ağlattı.yemek yiyecektim yiyemeden ağlayarak işe gittim.kızlar sordu
gözlerin şişmiş ne oldu diye...
Gece geldim 00.00 gibi işten. kapıyı açtı ne nasılsın ne biley.bende kızgınım laf atmadım.o sırada komşumu aradım müsaitsen kahveye geleyim.
kafam dağılacaktı biraz...
Anahtarı istedim ki hani gece uyanmasın bi daha.Sordu nereye.açıkladım.
Sen git bak bende gitmiyorum mu?bu evi terketmiyorum mu?İnsan dedim geldim vs vs...açıklıyorum yok dinlemiyor.eşim izin verdi diyorum ama yok.
ben onunla konuşmamışm.Ağlayarak ile gittim ben fln dedim.Bir sana muhtaç olunca hep bunu yapıyorsun dedim.
işten mi çıkayım dedim.( kredi ödüyoruz )
Banane ya banane dedi...
geldin geleli bama 1 bardak su vermedin dedim.
kardeşime kahveyi ayağına götürüyorsun dedim.(kahveyi yemeği herşeyini yapar )

KARDEŞİN BANA AYDA ŞU KADAR PARA VERİYOR SEN NE VERİYORSUN DEDİ....
İŞTE BEN O AN YIKILDIM
..HIÇKIRIKLARA BOĞULDUM...
SEN BENİ OKUTMADIN
KARDEŞİMİ OKUTRUN DİYEBİLDİM SADECE...
3 vardiya çalışıyorum
gece gündüz
aldığım asgari ücret.
buişyerine daha yeni başladım
kadroya kalmak için didiniyorum.
Bakıcı tutacağım.
işyeri ile konuşup 2 vardiya gelmek istiyorum işimi de seviyorum
bakıcı gece bakmıyor çocuğuma diyeceğim.kabul etmesseler de işten çıkıcam.
ki orada kalmak istiyorum ;(
Tek vardiya bir iş bakarım ne yapayım...
Ne olur ferahlatın içimi
Biliyorum sonra annem herzamanki gibi çok pişman olacak hep arayacak
ama bu sefer eşim daha katı olacak.Kolay affetmez bu kez ;(
Ve bende söylediklerini Ölsem unutamam...
uzun oldu kusura bakmayın ;(
Çokkk Üzgünüm.
Annenle ilişkilerin hep beklentilere dayalı.Her ailede bir taraf bazen daha fedakar olmak zorunda kalıyor.Kardeşini okutan eve bakan nice evlat var.
Sen annenin evinde 2 yıl oturmuşsun kira vermemek için.2 yıl sonra kadının canı sıkıldı da bir gece gelip seni evden mi çıkardı.Ev alana kadar annene işten çıkma diyorsun.Senin kocan senin annene güvenerek mi evlendi.Annenin de hataları vardır ama annen nihayetinde.Kadını affetmiyorsunuz görüşmüyorsunuz.Kaynanan kaynına gidince çocua baksın diye affedip çağırıyorsunuz.Bi de görümcen 1 ay kalacak diye görümce kiisi diye sinirlenerek bahsediyorsun.Anneni bilmeme ama bu kadar çıkar odaklı yaşama.Bencillik görüyorum sende.

[QU omeda-80, post: 47331062, member: 713423"]Annesiyle çok sıkı fıkı olmayan biri olarak seni anlayabiliyorum. Destek hissetmek istediğin anda bulamamak çok zor. Benim annemin de desteği olmadı ama en azından köstek de olmadı.

Senin annense tam bir ömür törpüsü. Her ağladığında her pişmanım dediğinde inanmış, başa sarmışsın. Oysa anladığım kadarıyla pişmanlığından değil çıkarından ağlayıp sızlanmış. Belki de kardeşinle gerildiğinde sana ağlıyor, senle bozuşunca kardeşine ağlıyor. Tek derdi kendisi. Kardeşine daha verici davranmasının nedeni onu daha fazla yolunacak kaz olarak görmesi. Sizin evde ona mesajla senden ayrılmak çok zor demesinin nedeni doktor kızında kalmak istemesi, orda şartların daha iyi olduğunu düşünmesinden ötürü. Malesef ki annen sizi evlat gibi değil, gelir kapısı gibi görüyor. Hangi evlat daha yüksek gelir sağlarsa o o kadar kıymetli oluyor onun için

Ben olsam geri gönderir, bir daha asla yatılı kalmasına izin vermezdim. Haftada ya da 10 günde bir arar, halini hatrını sorardım ama duygu sömürüsüne girdiği anda mesafe koyardım. Konuşmak istiyorsa duygu sömürüne girmemesi gerektiğini anlamasını sağlardım. Ve koyduğum mesafeden ne yaparsa yapsın asla taviz vermezdim

Çocuk için güvendiğin komşu falan varsa para karşılığı ondan yardım alabilirsin. Hem vardiyalı çalıştığın için bu daha makul göründü bana. Evine yakın olursa çocuğun düzeni açısından da daha kolay olur diye düşündüm.

Ve son olarak (bence en önemlisi) annenin senden esirgediği hayatı kurmak için asla pes etme. Dışardan ortaokul ve lise okumuşsun, bu harika birşey. Tebrik ederim seni. Aynı şekilde üniversiteyi de okuyabilirsin. Dil öğrenebilirsin, kurslara gidip sertifikalar edinebilirsin. Belediyelerin bile ücretsiz kursları var, değerlendir derim ben. Hayallerini gerçekleştirmek için asla geç değil.

Ve kim olursa olsun sana maddi ya da manevi katkı sağlayacak insanlar olsun hayatında, köstek olanları uzak tut[/QUOTE]

çok Haklısın.Aslında derdi oara değil.Derdi canımı acıtmaktı ve de başardı.Yoksa 100 tl si olsun 50 sini oğluma verir.
Sabah eşim işten geldi oturduk konuştuk.
Eşim dedi neden böyle yapıyorsun anne bu kız senşn kızın.Ve çok hoş bir insan...
Senden iş istemedik yemek istemedik
hepsini askitom hallediyor.Sen kendi kızınla neden geçinemiyorsun?
Dediki bana bunu bunu dedi.
Eşim dediki bağırdı mı sana?Hayır dedi annem...
Peki dedim o söylediğin laf.

İNSANA ANNESİ HERŞEY DERMİŞ ZoRUNA GİTMEZ MİŞ...
EVDE HUZURSUZLUK ÇOK KOTU ANNE.ÇOCUĞA BAKMAM DERSEN AÇIK AÇIK DA SÖYLE DEDİ.
YOK DİYOR TORUNUM BENŞM CANIM ONU BIRAKMAM BEN ONUN İÇİN GELDİM SİZ İŞİNİZE GİDİN FALAN.GELDİ SARILDI ÖPÜYOR.
Kİ ARTIK HİÇ MUTLU DEĞİLİM BENİ ÜZÜP ÜZÜP SONRA SEN BENİM EVLADIMSIN VS DEMESI ARTIK MUTLU DEĞİLİM.

Annenle ilişkilerin hep beklentilere dayalı.Her ailede bir taraf bazen daha fedakar olmak zorunda kalıyor.Kardeşini okutan eve bakan nice evlat var.
Sen annenin evinde 2 yıl oturmuşsun kira vermemek için.2 yıl sonra kadının canı sıkıldı da bir gece gelip seni evden mi çıkardı.Ev alana kadar annene işten çıkma diyorsun.Senin kocan senin annene güvenerek mi evlendi.Annenin de hataları vardır ama annen nihayetinde.Kadını affetmiyorsunuz görüşmüyorsunuz.Kaynanan kaynına gidince çocua baksın diye affedip çağırıyorsunuz.Bi de görümcen 1 ay kalacak diye görümce kiisi diye sinirlenerek bahsediyorsun.Anneni bilmeme ama bu kadar çıkar odaklı yaşama.Bencillik görüyorum sende.

Evet arkadaşım anneme güvenerek evlendik.
O evi annem tek başına almadı.Boşken oturdum.Ve evet bir gece geldi kavga çıkardı ve bizi evden attı.
Ne kadar art niyetli siniz.Ben anneme kıyamadığım için barıştım.evime gelemese de eşim hep gitmeme izin verdi.yani sadece evime gelemiyodu.Ki zamanla ağlamalarına dayanamadım.Bi şekilde hallettik geldi....

görümce kişisi derim çünkü sevmiyorum.
Evet çok bencilim dir....Haklısınız!

Evet arkadaşım anneme güvenerek evlendik.
O evi annem tek başına almadı.Boşken oturdum.Ve evet bir gece geldi kavga çıkardı ve bizi evden attı.
Ne kadar art niyetli siniz.Ben anneme kıyamadığım için barıştım.evime gelemese de eşim hep gitmeme izin verdi.yani sadece evime gelemiyodu.Ki zamanla ağlamalarına dayanamadım.Bi şekilde hallettik geldi....

görümce kişisi derim çünkü sevmiyorum.
Evet çok bencilim dir....Haklısınız!
Ne bu şimdi.Napalım pohpohlayalım mı seni.Başka bakış açısıyla yaklaşınca iyyy ni kdir irtniyitliisiüööööğnnn
O evin evladısın.13 yaşında işe girmişsin 21 yaşına kadar çalışmışsın.7 yıl.
Kardeşini bu 7 yıl da mı okuttun.O evi tek başına almadı senin 7 yıllık maaşınlamı aldı.13 - 21yaşındaki çocuk ne kadar maaş alır.Ne kadar ben merkezlisin ya.
Bir insan annesine nasıl işten çıma bizim evimiz yok ev alana kadar çalış der.Herkesin kendi hayatı var.Seni büyütmüş kardeşini büyütmüş öyle veya böyle kocana bedavadan 2 yıl oturacağı evi vermiş.
Herkes sana göre mi hareket edecek.Çocuğuna bakasrsa iyi.NBakmazsa kötü.Kaynana kendi kızını görmeye gitti vay efendim görümceyi sevmiyor diye niye 1 ay kaldı.Yok aygazı temizlemedi yeri ağlayarak süpürmüş.Öff neyse çoluk çocukla uğraşamaycağım.

Back