• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BİR DERDİM VAR...

nora2010

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
9.826
10.168
773
Konu Annem...Derdim o....
yargılayacak olanlar yazmasın....Zaten canım burnumda.
Özetle
10 yaşında iken ben,kardeşim 9 yaşındaydı.
Anne babam ayrıldı.
13 yaşında Türkiye ye geldik.Ben okulumu yarım bıraktım.işe girdim çalıştım.Kardeşim okudu.Doktor oldu.
bana sen ablasın dediler.Çok ağlardım okumak için ama çalışmak zorunda idim.Çalıştığım yer ssk yapmadı.Tam loca 6 yıl.Kardeşimin eğitimine destek veriyorlar diye.Annem aman sus kızım aman bişey deme kızım diye diye benim çalışmama ezilmeme hep göz yumdu.
13 yaşından 22 yaşıma kadar çalıştığım bütün maaşımı her ay anneme verdim.Eşimle evlendiğimde Çeyiz olarak bir nevresim takımım yoktu.
Sonradan annem almış işte bir uyku seti.bikaç ıvır zıvır...Yani bütün çabam aileme ve kardeşime idi.Bu sırada ev almıştı annem tâbi ona da...
kardeşim doktor olur olmaz annem çalışamam artık çalışmak istemiyorum dedi ilten çıktı.
yapma etme anne,bak bizim evimiz yok biraz da bize yardım etsen dedim ama çıktı.gitti 2 sene kardeşimle yaşadı.
Bu arada evi boşken O 2 yıl orda oturduk kira vermemek için.
birgün geldi psikolojisi bozuk
bizi evden attı.beni kayınvalidemi ve oğlumu.eşim gece de yani iste idi.
gece 10 da attı bizi evden...Biz onun evini elinden alacakmışız.Amacımız oymuş.
Valide misafirdi ve doktora gittikten sonra gidecekti.

Neyse 2 sene kirada oturduk.Eşim kızgındı valide de.2 sene ağladı annem ben evinize gelemiyorum ne olur geleyim ben ettim siz etmeyin.Ama eşim kabul etse de valide istemedi.Bende savunamadım.Neyini savunayım.
2.5 senedir valide bende.oğluma bakıyor.
bir ara 15 günlük kendi annesine gitti.O ara annemi çağırdık gel bak dşye.valide gelene kadar.( çalışıyorum çünkü )
Geldi 2 gün kaldı.kavga çıkardı sinirlendi gitti.
15 gün eşim dükka da veya k pederde kayınpeder (kv ile ayrıldışar )baktı oğluma.şuan 6.5 yaşında....
Neyse ev aldık taşındık annem hala ağlıyor evine gelemiyorum diye.yeni eve...
Geldi onu valide affetti barıştılar.
Şimdi 15 gündür valide kaynıma gitti...kızı misafir geldiği için.daha da 1 ay kalacakmış görümce kişisi...)
Anneme tekrar dedik gel idare et bakıcı tutacağız çünkü valide zaten gidecekti ilerde...
Bakıcı konusunda ciddiyiz....
geldi 2 gün gene trip ler kavga.
10 gündür bende hep idare ediyorum.
dünde işe gitmedem yemekleri yaptım.çocuğum var eşim var annem yapmasın uğraşmasın diye.
vardiyam 3?5 11.5
Giderken de oğlum masanın altına pialv dökmüş anne onları alırsın
bide bana ocağımı silsen yeter dedim.
İnanın ki evi temizliğimi falan hepsini yapıyorum.tek istediğim oğluma gÖz kulak olması.
Neyse gece geldim eve ki her yer mutfak kırıntı yerde pilavlar..ocak pis.kahve yapmış taşırmış silmemiş
cezve kahve taşımı ile beraber bulaşık makinesine konmuş.
gecenin 00 30 u ağlayarak yaptım.yorgunluk bi yerden.
sabah da güzelce söyledim.ama hep üste çıktı hep.beni işe gitmeden 2 kere ağlattı.yemek yiyecektim yiyemeden ağlayarak işe gittim.kızlar sordu
gözlerin şişmiş ne oldu diye...
Gece geldim 00.00 gibi işten. kapıyı açtı ne nasılsın ne biley.bende kızgınım laf atmadım.o sırada komşumu aradım müsaitsen kahveye geleyim.
kafam dağılacaktı biraz...
Anahtarı istedim ki hani gece uyanmasın bi daha.Sordu nereye.açıkladım.
Sen git bak bende gitmiyorum mu?bu evi terketmiyorum mu?İnsan dedim geldim vs vs...açıklıyorum yok dinlemiyor.eşim izin verdi diyorum ama yok.
ben onunla konuşmamışm.Ağlayarak ile gittim ben fln dedim.Bir sana muhtaç olunca hep bunu yapıyorsun dedim.
işten mi çıkayım dedim.( kredi ödüyoruz )
Banane ya banane dedi...
geldin geleli bama 1 bardak su vermedin dedim.
kardeşime kahveyi ayağına götürüyorsun dedim.(kahveyi yemeği herşeyini yapar )

KARDEŞİN BANA AYDA ŞU KADAR PARA VERİYOR SEN NE VERİYORSUN DEDİ....
İŞTE BEN O AN YIKILDIM
..HIÇKIRIKLARA BOĞULDUM...
SEN BENİ OKUTMADIN
KARDEŞİMİ OKUTRUN DİYEBİLDİM SADECE...
3 vardiya çalışıyorum
gece gündüz
aldığım asgari ücret.
buişyerine daha yeni başladım
kadroya kalmak için didiniyorum.
Bakıcı tutacağım.
işyeri ile konuşup 2 vardiya gelmek istiyorum işimi de seviyorum
bakıcı gece bakmıyor çocuğuma diyeceğim.kabul etmesseler de işten çıkıcam.
ki orada kalmak istiyorum ;(
Tek vardiya bir iş bakarım ne yapayım...
Ne olur ferahlatın içimi
Biliyorum sonra annem herzamanki gibi çok pişman olacak hep arayacak
ama bu sefer eşim daha katı olacak.Kolay affetmez bu kez ;(
Ve bende söylediklerini Ölsem unutamam...
uzun oldu kusura bakmayın ;(
Çokkk Üzgünüm.

Ne kadar zor bi durum ya...
Annenin aksine sana daha fazla destek çıkması lazım, sen kardeşin okusun diye yıllarca fedakarlık yapmışsın, okumak istediğin halde okumamışsın. Kardeşin çalışsaydı seni okutsalardı sen de şuan ona o parayı veriyor olabilirdin. Bunu sana nasıl söyleyebiliyor aklım almadı...
Eşinin kolay affetmemesi de çok normal, hiç affetmese bile normal bence.
Ne kadar kırıldığını tahmin edebiliyorum çünkü insan hayatta en çok desteği , yakınlığı aslında ailesinden görmek istiyor.
Çözüm sunamıyorum şuan ama bence yapabileceğin tek şey bunu kafandan atmaya çalışmak, o da öyle bir insan diyebilmek. Her geldiğinde, her ihtiyacın olduğunda hep kavga çıkarmış, gerginlik çıkarmış bir insan, demekki değişmeyecek. Senin bunu kafanda bitirmekten başka çaren yok bu durumda. Kırgınlığını, hayal krıklığını kendi kafandan silmeye çalışmalısın yoksa hep üzülmekle geçicek ömrün..
Ve her ne kadar şimdiki işinden memnun olsan da, mecburiyetten dolayı başka bir iş bulman belki senin için daha iyi olur..

Ne kadar zor bi durum ya...
Annenin aksine sana daha fazla destek çıkması lazım, sen kardeşin okusun diye yıllarca fedakarlık yapmışsın, okumak istediğin halde okumamışsın. Kardeşin çalışsaydı seni okutsalardı sen de şuan ona o parayı veriyor olabilirdin. Bunu sana nasıl söyleyebiliyor aklım almadı...
Eşinin kolay affetmemesi de çok normal, hiç affetmese bile normal bence.
Ne kadar kırıldığını tahmin edebiliyorum çünkü insan hayatta en çok desteği , yakınlığı aslında ailesinden görmek istiyor.
Çözüm sunamıyorum şuan ama bence yapabileceğin tek şey bunu kafandan atmaya çalışmak, o da öyle bir insan diyebilmek. Her geldiğinde, her ihtiyacın olduğunda hep kavga çıkarmış, gerginlik çıkarmış bir insan, demekki değişmeyecek. Senin bunu kafanda bitirmekten başka çaren yok bu durumda. Kırgınlığını, hayal krıklığını kendi kafandan silmeye çalışmalısın yoksa hep üzülmekle geçicek ömrün..
Ve her ne kadar şimdiki işinden memnun olsan da, mecburiyetten dolayı başka bir iş bulman belki senin için daha iyi olur..

Yürek yangınımı anlatacak kelimem yok.
kalbim acıyor.Ayaklarım buz kesti şu an.uyuyamıyorum...

Uzuldum durumuna.. Onca fedakarlığın uzerine "sen ne yaptin ki" denmesi cok yıkıcı.. Ama kendini hirpalama.. Madem annen boyle biri, surekli yatili cagirma, mecbur kalsan bile iş istememeye calis.. Mesafeli ol, karsisinda aglayip durma.. Esinle iyiysen evine, cocuguna ve onlarla olan ailene odaklan.. Ve esine fazla ayrinti verme annenin yaptiklariyla ilgili..

Uzuldum durumuna.. Onca fedakarlığın uzerine "sen ne yaptin ki" denmesi cok yıkıcı.. Ama kendini hirpalama.. Madem annen boyle biri, surekli yatili cagirma, mecbur kalsan bile iş istememeye calis.. Mesafeli ol, karsisinda aglayip durma.. Esinle iyiysen evine, cocuguna ve onlarla olan ailene odaklan.. Ve esine fazla ayrinti verme annenin yaptiklariyla ilgili..

Maalesef annem sinirlenince gözü görmez biri.
Eşim nelere şahit oldu :(
Yapıp yapıp pişmanlık diliyor.

Eşimle aram gayet iyi Hamdolsun.
Ailesi eh işte....Ama eşim beni yedirmez kimseye...Buna annem de dahil.
Yüzüm gülmüyor diye Anneni gönderelim bile dedi ;(
Iyi olmaniza cok sevindim.. Allah a sukur..
Esinle arani bozma annenin bu davranislari yuzunden.. Dedigim gibi, kotu olma mesafeli ol.. Aglayip durma karsisinda.. Bi daha olsen de bi is icin cagirma

YOK CANIM DAHA BİTTİ....GEREKİRSE İŞTEN ÇIKARIM BİRAZ İDARE EEDERİM AMA ÇAĞIRMAM....O SÖZÜNÜ NASIL UNUTULUR ;( ;( ;(

YOK CANIM DAHA BİTTİ....GEREKİRSE İŞTEN ÇIKARIM BİRAZ İDARE EEDERİM AMA ÇAĞIRMAM....O SÖZÜNÜ NASIL UNUTULUR ;( ;( ;(
Allah icin evlatlik vazifeni yap ama sıkı fıkı olma.. Herkesin anne-evlat iliskisi filmlerdeki gibi olamiyor malesef.. Sen evine esine cocuguna bak, mutlu olmaya calis.. Gecmise de takilma artik, yapacak bsy yok..

Bu yaptıklarından sonra, ana falan dinlemez bu sefer ben kovardım net!
Anne anne gibi davranmıyor çünkü.
Peki kardeşinizle aranız nasıl?

Adı anne olunca insan diyecek birşey bulamıyor. Annenden beklentilerini bitir az ve öz görüş mesela çağırma kendisi isterse gelsin. Çocuğun içinde bir bakıcı ya da kreş ayarlamaya çalış. Kardeşinle görüşüyor musunuz?

Bu yaptıklarından sonra, ana falan dinlemez bu sefer ben kovardım net!
Anne anne gibi davranmıyor çünkü.
Peki kardeşinizle aranız nasıl?

Kardeşimle aram gayet iyi....Annem ona da çok çektiriyor.bir emeklim olaydı
bir oğlum olaydı.
hatta kardeşimin kv sini bile tersleyip duruyor
telefonu suratına kapatıyor falan.
Zor yani işimiz.;(

Adı anne olunca insan diyecek birşey bulamıyor. Annenden beklentilerini bitir az ve öz görüş mesela çağırma kendisi isterse gelsin. Çocuğun içinde bir bakıcı ya da kreş ayarlamaya çalış. Kardeşinle görüşüyor musunuz?

Kardeşimle aram gayet iyi.Onun yüzünden bozulduğu da oluyor.
kızkardeşim bekarken onunla kalıyordu.
Beni dövdü diye şikayet ediyordu bize.Kardeşim annemi döbmüş sözde...Çok zor bir insan Annem

Kardeşimle aram gayet iyi....Annem ona da çok çektiriyor.bir emeklim olaydı
bir oğlum olaydı.
hatta kardeşimin kv sini bile tersleyip duruyor
telefonu suratına kapatıyor falan.
Zor yani işimiz.;(
Anladım... Kötülükte ayrım yapmıyor yani.
Valla bahanen de varmış, kayınvalidemle eşim istemiyor. Çünkü bizi evden attı. Keşke hiç bozmasaymışsın.

Anladım... Kötülükte ayrım yapmıyor yani.
Valla bahanen de varmış, kayınvalidemle eşim istemiyor. Çünkü bizi evden attı. Keşke hiç bozmasaymışsın.

O kadar çok ağlıyordu ki
Kardeşimş de benide durmadan huzursuz etti.o huzursuz ettiköe bende evimde huzur bulamadım.Kv ben ölmeden o bu eve giremez dedikçe kızdım.sinirlendim....
Ama ya şimdi .
YİNE BANA YAPMADIĞI KALMADI

Anneniz de kardesiniz de size hakkinizi nasil odeyebilirler? Doktor olan kardesiniz yardim ediyor mu bari?

Anneniz kusura bakmasında 13 yaşınızdan beri sizi çalıştırıp yediği paralara saysın,kardeşin bana şu kadar veriyor ayda diyeceğine. Sinir oldum sinir sinir.
Ne vardı daha az yeseydiniz,gerekirse ikinci işte çalışsaydı iki kızınıda okutsaydı.
Hem okutmamış,hemde huzur vermiyor. Bence bu son olsun,evden gece yarısı kovmalar,sorun çıkarmalar vs derken anneniz haddini aşmış,bıraksın eşinizle çocuğunuzla huzurlu olun,bu nedir yani.
Gidince ararsa ağlarsa anne uzak olalım,birbirimizi kırmayalım,kabul edemem kusura bakma,ben sana yapacağımı yaptım,elimden fazlasi gelmez maddi manevi,hazır kardeşimde sana şu kadar para veriyormuş,ben onuda veremem,buda seni rahatsız ediyor. Sen evinde mutlu,ben evimde huzurlu. Deyin kapatın telefonu zira anneniz ciddi anlamda bir dersi hakediyor. Gelmesin bir süre. Ağlıyor ama gelince yapacağındanda geri durmuyor. Madem çok seviyor /özlüyor torunun kızını,telefonda ağlayacağına gelince huzur versin bu nedir ya.
Allah yardımcın olsun konu sahibi işin zor. Ama yapman gereken mesafe koymak,vicdanında rahat olsun bence,sen 13 yaşından beri kendi görevin olmayan şeyleri yapmışsın ve karşılığı bu olmamalı,üzüldüm.

Konu Annem...Derdim o....
yargılayacak olanlar yazmasın....Zaten canım burnumda.
Özetle
10 yaşında iken ben,kardeşim 9 yaşındaydı.
Anne babam ayrıldı.
13 yaşında Türkiye ye geldik.Ben okulumu yarım bıraktım.işe girdim çalıştım.Kardeşim okudu.Doktor oldu.
bana sen ablasın dediler.Çok ağlardım okumak için ama çalışmak zorunda idim.Çalıştığım yer ssk yapmadı.Tam loca 6 yıl.Kardeşimin eğitimine destek veriyorlar diye.Annem aman sus kızım aman bişey deme kızım diye diye benim çalışmama ezilmeme hep göz yumdu.
13 yaşından 22 yaşıma kadar çalıştığım bütün maaşımı her ay anneme verdim.Eşimle evlendiğimde Çeyiz olarak bir nevresim takımım yoktu.
Sonradan annem almış işte bir uyku seti.bikaç ıvır zıvır...Yani bütün çabam aileme ve kardeşime idi.Bu sırada ev almıştı annem tâbi ona da...
kardeşim doktor olur olmaz annem çalışamam artık çalışmak istemiyorum dedi ilten çıktı.
yapma etme anne,bak bizim evimiz yok biraz da bize yardım etsen dedim ama çıktı.gitti 2 sene kardeşimle yaşadı.
Bu arada evi boşken O 2 yıl orda oturduk kira vermemek için.
birgün geldi psikolojisi bozuk
bizi evden attı.beni kayınvalidemi ve oğlumu.eşim gece de yani iste idi.
gece 10 da attı bizi evden...Biz onun evini elinden alacakmışız.Amacımız oymuş.
Valide misafirdi ve doktora gittikten sonra gidecekti.

Neyse 2 sene kirada oturduk.Eşim kızgındı valide de.2 sene ağladı annem ben evinize gelemiyorum ne olur geleyim ben ettim siz etmeyin.Ama eşim kabul etse de valide istemedi.Bende savunamadım.Neyini savunayım.
2.5 senedir valide bende.oğluma bakıyor.
bir ara 15 günlük kendi annesine gitti.O ara annemi çağırdık gel bak dşye.valide gelene kadar.( çalışıyorum çünkü )
Geldi 2 gün kaldı.kavga çıkardı sinirlendi gitti.
15 gün eşim dükka da veya k pederde kayınpeder (kv ile ayrıldışar )baktı oğluma.şuan 6.5 yaşında....
Neyse ev aldık taşındık annem hala ağlıyor evine gelemiyorum diye.yeni eve...
Geldi onu valide affetti barıştılar.
Şimdi 15 gündür valide kaynıma gitti...kızı misafir geldiği için.daha da 1 ay kalacakmış görümce kişisi...)
Anneme tekrar dedik gel idare et bakıcı tutacağız çünkü valide zaten gidecekti ilerde...
Bakıcı konusunda ciddiyiz....
geldi 2 gün gene trip ler kavga.
10 gündür bende hep idare ediyorum.
dünde işe gitmedem yemekleri yaptım.çocuğum var eşim var annem yapmasın uğraşmasın diye.
vardiyam 3?5 11.5
Giderken de oğlum masanın altına pialv dökmüş anne onları alırsın
bide bana ocağımı silsen yeter dedim.
İnanın ki evi temizliğimi falan hepsini yapıyorum.tek istediğim oğluma gÖz kulak olması.
Neyse gece geldim eve ki her yer mutfak kırıntı yerde pilavlar..ocak pis.kahve yapmış taşırmış silmemiş
cezve kahve taşımı ile beraber bulaşık makinesine konmuş.
gecenin 00 30 u ağlayarak yaptım.yorgunluk bi yerden.
sabah da güzelce söyledim.ama hep üste çıktı hep.beni işe gitmeden 2 kere ağlattı.yemek yiyecektim yiyemeden ağlayarak işe gittim.kızlar sordu
gözlerin şişmiş ne oldu diye...
Gece geldim 00.00 gibi işten. kapıyı açtı ne nasılsın ne biley.bende kızgınım laf atmadım.o sırada komşumu aradım müsaitsen kahveye geleyim.
kafam dağılacaktı biraz...
Anahtarı istedim ki hani gece uyanmasın bi daha.Sordu nereye.açıkladım.
Sen git bak bende gitmiyorum mu?bu evi terketmiyorum mu?İnsan dedim geldim vs vs...açıklıyorum yok dinlemiyor.eşim izin verdi diyorum ama yok.
ben onunla konuşmamışm.Ağlayarak ile gittim ben fln dedim.Bir sana muhtaç olunca hep bunu yapıyorsun dedim.
işten mi çıkayım dedim.( kredi ödüyoruz )
Banane ya banane dedi...
geldin geleli bama 1 bardak su vermedin dedim.
kardeşime kahveyi ayağına götürüyorsun dedim.(kahveyi yemeği herşeyini yapar )

KARDEŞİN BANA AYDA ŞU KADAR PARA VERİYOR SEN NE VERİYORSUN DEDİ....
İŞTE BEN O AN YIKILDIM
..HIÇKIRIKLARA BOĞULDUM...
SEN BENİ OKUTMADIN
KARDEŞİMİ OKUTRUN DİYEBİLDİM SADECE...
3 vardiya çalışıyorum
gece gündüz
aldığım asgari ücret.
buişyerine daha yeni başladım
kadroya kalmak için didiniyorum.
Bakıcı tutacağım.
işyeri ile konuşup 2 vardiya gelmek istiyorum işimi de seviyorum
bakıcı gece bakmıyor çocuğuma diyeceğim.kabul etmesseler de işten çıkıcam.
ki orada kalmak istiyorum ;(
Tek vardiya bir iş bakarım ne yapayım...
Ne olur ferahlatın içimi
Biliyorum sonra annem herzamanki gibi çok pişman olacak hep arayacak
ama bu sefer eşim daha katı olacak.Kolay affetmez bu kez ;(
Ve bende söylediklerini Ölsem unutamam...
uzun oldu kusura bakmayın ;(
Çokkk Üzgünüm.

hayat kısa, ben olsam görüşmem, kadın sana bi gram huzur vermemiş yıllarca, hiç bi güzelliğide yok sana...

Anneniz de kardesiniz de size hakkinizi nasil odeyebilirler? Doktor olan kardesiniz yardim ediyor mu bari?

Huzur verse anlayışlı olsa yeter.indan öz annesi tarafından günde 3 kere ağlatılırmı?
Göndereceğiz bugun.
kardrşim evli.Düğün borcu vs var.oğluma harçlık hediye vs alır verir.birde Annem in ihtiyaçlarını gideriyor işte.Genelde annem onlarda yaşıyor.Yalnız duramıyor.
Kardeşim de olsa asla maddi beklentim olmadı.Düşünceli dir.Annem gibi lap diye söylemez herşeyi.
Düşünüyorum da Allahtan açıkoğretimden eğitim gördüm de hiç değilse Lise mezunuyum.
Kendi çabalarımla.Ona da ben yazıldım.15 yaşında iken hiç tanımadığım bir şehre tek başına giderek ve yol yordam öğrendim kendi başıma.

Back