- 21 Eylül 2009
- 9.826
- 10.168
- 773
Konu Annem...Derdim o....
yargılayacak olanlar yazmasın....Zaten canım burnumda.
Özetle
10 yaşında iken ben,kardeşim 9 yaşındaydı.
Anne babam ayrıldı.
13 yaşında Türkiye ye geldik.Ben okulumu yarım bıraktım.işe girdim çalıştım.Kardeşim okudu.Doktor oldu.
bana sen ablasın dediler.Çok ağlardım okumak için ama çalışmak zorunda idim.Çalıştığım yer ssk yapmadı.Tam loca 6 yıl.Kardeşimin eğitimine destek veriyorlar diye.Annem aman sus kızım aman bişey deme kızım diye diye benim çalışmama ezilmeme hep göz yumdu.
13 yaşından 22 yaşıma kadar çalıştığım bütün maaşımı her ay anneme verdim.Eşimle evlendiğimde Çeyiz olarak bir nevresim takımım yoktu.
Sonradan annem almış işte bir uyku seti.bikaç ıvır zıvır...Yani bütün çabam aileme ve kardeşime idi.Bu sırada ev almıştı annem tâbi ona da...
kardeşim doktor olur olmaz annem çalışamam artık çalışmak istemiyorum dedi ilten çıktı.
yapma etme anne,bak bizim evimiz yok biraz da bize yardım etsen dedim ama çıktı.gitti 2 sene kardeşimle yaşadı.
Bu arada evi boşken O 2 yıl orda oturduk kira vermemek için.
birgün geldi psikolojisi bozuk
bizi evden attı.beni kayınvalidemi ve oğlumu.eşim gece de yani iste idi.
gece 10 da attı bizi evden...Biz onun evini elinden alacakmışız.Amacımız oymuş.
Valide misafirdi ve doktora gittikten sonra gidecekti.
Neyse 2 sene kirada oturduk.Eşim kızgındı valide de.2 sene ağladı annem ben evinize gelemiyorum ne olur geleyim ben ettim siz etmeyin.Ama eşim kabul etse de valide istemedi.Bende savunamadım.Neyini savunayım.
2.5 senedir valide bende.oğluma bakıyor.
bir ara 15 günlük kendi annesine gitti.O ara annemi çağırdık gel bak dşye.valide gelene kadar.( çalışıyorum çünkü )
Geldi 2 gün kaldı.kavga çıkardı sinirlendi gitti.
15 gün eşim dükka da veya k pederde kayınpeder (kv ile ayrıldışar )baktı oğluma.şuan 6.5 yaşında....
Neyse ev aldık taşındık annem hala ağlıyor evine gelemiyorum diye.yeni eve...
Geldi onu valide affetti barıştılar.
Şimdi 15 gündür valide kaynıma gitti...kızı misafir geldiği için.daha da 1 ay kalacakmış görümce kişisi...)
Anneme tekrar dedik gel idare et bakıcı tutacağız çünkü valide zaten gidecekti ilerde...
Bakıcı konusunda ciddiyiz....
geldi 2 gün gene trip ler kavga.
10 gündür bende hep idare ediyorum.
dünde işe gitmedem yemekleri yaptım.çocuğum var eşim var annem yapmasın uğraşmasın diye.
vardiyam 3?5 11.5
Giderken de oğlum masanın altına pialv dökmüş anne onları alırsın
bide bana ocağımı silsen yeter dedim.
İnanın ki evi temizliğimi falan hepsini yapıyorum.tek istediğim oğluma gÖz kulak olması.
Neyse gece geldim eve ki her yer mutfak kırıntı yerde pilavlar..ocak pis.kahve yapmış taşırmış silmemiş
cezve kahve taşımı ile beraber bulaşık makinesine konmuş.
gecenin 00 30 u ağlayarak yaptım.yorgunluk bi yerden.
sabah da güzelce söyledim.ama hep üste çıktı hep.beni işe gitmeden 2 kere ağlattı.yemek yiyecektim yiyemeden ağlayarak işe gittim.kızlar sordu
gözlerin şişmiş ne oldu diye...
Gece geldim 00.00 gibi işten. kapıyı açtı ne nasılsın ne biley.bende kızgınım laf atmadım.o sırada komşumu aradım müsaitsen kahveye geleyim.
kafam dağılacaktı biraz...
Anahtarı istedim ki hani gece uyanmasın bi daha.Sordu nereye.açıkladım.
Sen git bak bende gitmiyorum mu?bu evi terketmiyorum mu?İnsan dedim geldim vs vs...açıklıyorum yok dinlemiyor.eşim izin verdi diyorum ama yok.
ben onunla konuşmamışm.Ağlayarak ile gittim ben fln dedim.Bir sana muhtaç olunca hep bunu yapıyorsun dedim.
işten mi çıkayım dedim.( kredi ödüyoruz )
Banane ya banane dedi...
geldin geleli bama 1 bardak su vermedin dedim.
kardeşime kahveyi ayağına götürüyorsun dedim.(kahveyi yemeği herşeyini yapar )
KARDEŞİN BANA AYDA ŞU KADAR PARA VERİYOR SEN NE VERİYORSUN DEDİ....
İŞTE BEN O AN YIKILDIM
..HIÇKIRIKLARA BOĞULDUM...
SEN BENİ OKUTMADIN
KARDEŞİMİ OKUTRUN DİYEBİLDİM SADECE...
3 vardiya çalışıyorum
gece gündüz
aldığım asgari ücret.
buişyerine daha yeni başladım
kadroya kalmak için didiniyorum.
Bakıcı tutacağım.
işyeri ile konuşup 2 vardiya gelmek istiyorum işimi de seviyorum
bakıcı gece bakmıyor çocuğuma diyeceğim.kabul etmesseler de işten çıkıcam.
ki orada kalmak istiyorum ;(
Tek vardiya bir iş bakarım ne yapayım...
Ne olur ferahlatın içimi
Biliyorum sonra annem herzamanki gibi çok pişman olacak hep arayacak
ama bu sefer eşim daha katı olacak.Kolay affetmez bu kez ;(
Ve bende söylediklerini Ölsem unutamam...
uzun oldu kusura bakmayın ;(
Çokkk Üzgünüm.
yargılayacak olanlar yazmasın....Zaten canım burnumda.
Özetle
10 yaşında iken ben,kardeşim 9 yaşındaydı.
Anne babam ayrıldı.
13 yaşında Türkiye ye geldik.Ben okulumu yarım bıraktım.işe girdim çalıştım.Kardeşim okudu.Doktor oldu.
bana sen ablasın dediler.Çok ağlardım okumak için ama çalışmak zorunda idim.Çalıştığım yer ssk yapmadı.Tam loca 6 yıl.Kardeşimin eğitimine destek veriyorlar diye.Annem aman sus kızım aman bişey deme kızım diye diye benim çalışmama ezilmeme hep göz yumdu.
13 yaşından 22 yaşıma kadar çalıştığım bütün maaşımı her ay anneme verdim.Eşimle evlendiğimde Çeyiz olarak bir nevresim takımım yoktu.
Sonradan annem almış işte bir uyku seti.bikaç ıvır zıvır...Yani bütün çabam aileme ve kardeşime idi.Bu sırada ev almıştı annem tâbi ona da...
kardeşim doktor olur olmaz annem çalışamam artık çalışmak istemiyorum dedi ilten çıktı.
yapma etme anne,bak bizim evimiz yok biraz da bize yardım etsen dedim ama çıktı.gitti 2 sene kardeşimle yaşadı.
Bu arada evi boşken O 2 yıl orda oturduk kira vermemek için.
birgün geldi psikolojisi bozuk
bizi evden attı.beni kayınvalidemi ve oğlumu.eşim gece de yani iste idi.
gece 10 da attı bizi evden...Biz onun evini elinden alacakmışız.Amacımız oymuş.
Valide misafirdi ve doktora gittikten sonra gidecekti.
Neyse 2 sene kirada oturduk.Eşim kızgındı valide de.2 sene ağladı annem ben evinize gelemiyorum ne olur geleyim ben ettim siz etmeyin.Ama eşim kabul etse de valide istemedi.Bende savunamadım.Neyini savunayım.
2.5 senedir valide bende.oğluma bakıyor.
bir ara 15 günlük kendi annesine gitti.O ara annemi çağırdık gel bak dşye.valide gelene kadar.( çalışıyorum çünkü )
Geldi 2 gün kaldı.kavga çıkardı sinirlendi gitti.
15 gün eşim dükka da veya k pederde kayınpeder (kv ile ayrıldışar )baktı oğluma.şuan 6.5 yaşında....
Neyse ev aldık taşındık annem hala ağlıyor evine gelemiyorum diye.yeni eve...
Geldi onu valide affetti barıştılar.
Şimdi 15 gündür valide kaynıma gitti...kızı misafir geldiği için.daha da 1 ay kalacakmış görümce kişisi...)
Anneme tekrar dedik gel idare et bakıcı tutacağız çünkü valide zaten gidecekti ilerde...
Bakıcı konusunda ciddiyiz....
geldi 2 gün gene trip ler kavga.
10 gündür bende hep idare ediyorum.
dünde işe gitmedem yemekleri yaptım.çocuğum var eşim var annem yapmasın uğraşmasın diye.
vardiyam 3?5 11.5
Giderken de oğlum masanın altına pialv dökmüş anne onları alırsın
bide bana ocağımı silsen yeter dedim.
İnanın ki evi temizliğimi falan hepsini yapıyorum.tek istediğim oğluma gÖz kulak olması.
Neyse gece geldim eve ki her yer mutfak kırıntı yerde pilavlar..ocak pis.kahve yapmış taşırmış silmemiş
cezve kahve taşımı ile beraber bulaşık makinesine konmuş.
gecenin 00 30 u ağlayarak yaptım.yorgunluk bi yerden.
sabah da güzelce söyledim.ama hep üste çıktı hep.beni işe gitmeden 2 kere ağlattı.yemek yiyecektim yiyemeden ağlayarak işe gittim.kızlar sordu
gözlerin şişmiş ne oldu diye...
Gece geldim 00.00 gibi işten. kapıyı açtı ne nasılsın ne biley.bende kızgınım laf atmadım.o sırada komşumu aradım müsaitsen kahveye geleyim.
kafam dağılacaktı biraz...
Anahtarı istedim ki hani gece uyanmasın bi daha.Sordu nereye.açıkladım.
Sen git bak bende gitmiyorum mu?bu evi terketmiyorum mu?İnsan dedim geldim vs vs...açıklıyorum yok dinlemiyor.eşim izin verdi diyorum ama yok.
ben onunla konuşmamışm.Ağlayarak ile gittim ben fln dedim.Bir sana muhtaç olunca hep bunu yapıyorsun dedim.
işten mi çıkayım dedim.( kredi ödüyoruz )
Banane ya banane dedi...
geldin geleli bama 1 bardak su vermedin dedim.
kardeşime kahveyi ayağına götürüyorsun dedim.(kahveyi yemeği herşeyini yapar )
KARDEŞİN BANA AYDA ŞU KADAR PARA VERİYOR SEN NE VERİYORSUN DEDİ....
İŞTE BEN O AN YIKILDIM
..HIÇKIRIKLARA BOĞULDUM...
SEN BENİ OKUTMADIN
KARDEŞİMİ OKUTRUN DİYEBİLDİM SADECE...
3 vardiya çalışıyorum
gece gündüz
aldığım asgari ücret.
buişyerine daha yeni başladım
kadroya kalmak için didiniyorum.
Bakıcı tutacağım.
işyeri ile konuşup 2 vardiya gelmek istiyorum işimi de seviyorum
bakıcı gece bakmıyor çocuğuma diyeceğim.kabul etmesseler de işten çıkıcam.
ki orada kalmak istiyorum ;(
Tek vardiya bir iş bakarım ne yapayım...
Ne olur ferahlatın içimi
Biliyorum sonra annem herzamanki gibi çok pişman olacak hep arayacak
ama bu sefer eşim daha katı olacak.Kolay affetmez bu kez ;(
Ve bende söylediklerini Ölsem unutamam...
uzun oldu kusura bakmayın ;(
Çokkk Üzgünüm.