Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bir derdim var :(
- Konu Sahibi xx_9
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Dolayısıyla konunun tamamen kişisel hassasiyetlerle bulandırılmasına anlam veremedim.
Bir erkek sizi aldatıp duruyorsa ve siz o diğer kadına saldırıp bu adamın da afrasını tafrasını çekiyorsanız ve o kadına da "o.spu" diyerek saldırıyorsanız; bu, toplumsal, zihniyetsel, kültürsel bir meseledir. Ben buna karışırım, bunun karşısında da dururum.
Yani kadın düşmanı tavırlar sergilerseniz beni karşınızda bulursunuz, en azından fikirlerimle.
Ama aldatan kişiyi affeder misiniz, ederseniz niye edersiniz, etmezseniz niye etmezsiniz, sizin ilişkinizde neler olmuştur... Bunlar beni ilgilendirmez. Bana ne. Sizin kişisel, duygusal meseleniz.
Bir erkek sizi aldatıp duruyorsa ve siz o diğer kadına saldırıp bu adamın da afrasını tafrasını çekiyorsanız ve o kadına da "o.spu" diyerek saldırıyorsanız; bu, toplumsal, zihniyetsel, kültürsel bir meseledir. Ben buna karışırım, bunun karşısında da dururum.
Yani kadın düşmanı tavırlar sergilerseniz beni karşınızda bulursunuz, en azından fikirlerimle.
Ama aldatan kişiyi affeder misiniz, ederseniz niye edersiniz, etmezseniz niye etmezsiniz, sizin ilişkinizde neler olmuştur... Bunlar beni ilgilendirmez. Bana ne. Sizin kişisel, duygusal meseleniz.
- 14 Şubat 2015
- 12.563
- 7.620
- 198
duydum ve içim yandı agladım üzüldüm ben kimseyi sen de şöylesin demem sonucta oda bi insan evlatı isteyerek o hayatı seçtigine de inanmıyorum çogunun ama şimdi itiraf edelim etrafımızda kötü insanlar yok mu ne yapacagız öldürecek miyiz onları en fazla uzak dururuz o kadar yani ne yapabiliriz kötüyle bas edilmez ayrıca illa aldatma konusunda ki hassasiyet aldatılmiş olmanı gerektirmez aldatılanlar var onların yerine koymak empati yapmak yanlış degilAblacım, Özgecan'ı öldürdüler ya hani... Aynı günlerde bir seks işçisi kadını ve bir de trans kadını tecavüz edip işkence ederek öldürdüler. Bunların haberlerini duydunuz mu hiç? Duymadınız.
Her gün kaç tane seks işçisi tecavüze uğruyor, kaç tanesi şiddet görüyor, kaç tanesi öldürülüyor biliyor musunuz?
Onlar bu şiddeti görüyorlar çünkü birileri hala "o.spu" kelimesini hakaret olarak kullanıyor.
Dışarıda koca bir dünya var. Erkek şiddetiyle dolu.
Ve bir sürü kadın belki farkında olarak, belki farkında olmadan bu şiddeti destekliyor ve besliyor. Tabi ki gözüme o çarptı.
Çünkü sizler böyle konuştukça, kadınlar tecavüze uğruyor, tacize uğruyor, şiddet görüyor, öldürülüyorlar!
Bunu anlatabiliyor muyum?
bu olayda en önemli suçlu aldatandır zaten. cinsiyeti farketmez.Dolayısıyla konunun tamamen kişisel hassasiyetlerle bulandırılmasına anlam veremedim.
- 14 Şubat 2015
- 12.563
- 7.620
- 198
eger beni kastediyorsanız ben erkek yada kadın dedim 2.kadını öldürün kocanıza alkış tutun demedim dedigim gibi sen beni bende seni anlamıyorum ama en azından sana dogru söylediğin şeyler de var diyebiliyorumDolayısıyla konunun tamamen kişisel hassasiyetlerle bulandırılmasına anlam veremedim.
- 14 Şubat 2015
- 12.563
- 7.620
- 198
aynen kadını erkegi yokbu olayda en önemli suçlu aldatandır zaten. cinsiyeti farketmez.
duydum ve içim yandı agladım üzüldüm ben kimseyi sen de şöylesin demem sonucta oda bi insan evlatı isteyerek o hayatı seçtigine de inanmıyorum çogunun ama şimdi itiraf edelim etrafımızda kötü insanlar yok mu ne yapacagız öldürecek miyiz onları en fazla uzak dururuz o kadar yani ne yapabiliriz kötüyle bas edilmez ayrıca illa aldatma konusunda ki hassasiyet aldatılmiş olmanı gerektirmez aldatılanlar var onların yerine koymak empati yapmak yanlış degil
Aldatılmış da olabilirsiniz, ben de aldatılmış olabilirim. Bu bir zayıflık değildir ki.
Aldatmak, karşındaki insanı kandırmak demektir. Her şekilde olabilir. Ve bu, aldatan kişinin zavallılığı, kendiyle olan mutsuzluğu, kendini sevmeyişi, kendi sorunlarıyla ilgili bir şeydir.
O kişiye ancak üzülebilirsiniz. Biri beni aldattı diye ben zayıf olmam. Her insan çevresine, ancak kendisini gördüğü hali yansıtır. Yani kendisiyle mutsuz insan, kendisini sevmeyen insan çevresine mutsuzluk yayar, çevresindekileri mutsuz etmeye uğraşır.
Kendini seven, kendiyle mutlu, hayatı seven insan çevresine neşe, sevgi, güzellik dağıtır.
Ya gerçekten bakın, şu laflardaki nüanslar çok dikkat çekici, "o DA bir insan evladı" diyorsunuz öldürülen seks işçileri için.
Fuzuli'nin bir lafı vardır: "karıncayı BİLE incitmem demeyin, oradaki bileden karınca incinir sonra" diye.
Ayrıca bir insan isteyerek seks işçisi olmayı da seçebilir. Bunu da yargılayamayız.
Kadınların bedenlerini ya da cinselliklerini alınır satılır hale getiren ataerkil sistemi yargılayabiliriz ama bu sistemde böyle var olmayı seçen bir kadını yargılayamayız.
eger beni kastediyorsanız ben erkek yada kadın dedim 2.kadını öldürün kocanıza alkış tutun demedim dedigim gibi sen beni bende seni anlamıyorum ama en azından sana dogru söylediğin şeyler de var diyebiliyorum
Allah'a şükür benim gayet yerinde akli melekelerim var=) Ben sizin her dediğinizi anlamakla kalmıyor, dediklerinizin ötesinde olanları, hislerinizi, duygularınızı, ruh halinizi de anlıyorum.
- 14 Şubat 2015
- 12.563
- 7.620
- 198
kadın erkek ilişkilerinden önce okadar değiştirilecelk konu varki artık haber izlememeye karar verdim öyle seyler oluyor ki adamın biri geçen ögrencileri macı kazanamadı diye işkence ediyor baska bi anne çin de oluyor oglu yaramazlık yağtı diye balkondan sarkıtıyor vs vsbu ülkede bunu değiştirebileceğinizi düşünüyormusunuz
hele şu dönemde.
ütopya.
bu olayda en önemli suçlu aldatandır zaten. cinsiyeti farketmez.
Ama gerçekten enteresan. Ben ne yazıyorum, siz ne yazıyorsunuz=)
Şu başlık altında beni insanların duygusal ve kişisel meseleleri hiç ilgilendirmiyor. Aldatanı falan suçlayacağınız, duygusal konuları konuşabileceğiniz binlerce başlık var bu forumda (ki ben de müdahil olup konuşuyorum o başlıklarda bazen), neden orada konuşmuyorsunuz bunları?
kadın erkek ilişkilerinden önce okadar değiştirilecelk konu varki artık haber izlememeye karar verdim öyle seyler oluyor ki adamın biri geçen ögrencileri macı kazanamadı diye işkence ediyor baska bi anne çin de oluyor oglu yaramazlık yağtı diye balkondan sarkıtıyor vs vs
Kadın-erkek ilişkileri diyince ne anlıyorsunuz ki? Dünyadaki tüm eşitsizliklerin, zulümlerin, adaletsizliklerin temelinde ataerkiden doğan erk ilişkileri yatar.
Yani tüm bu anlattığınız şeyler direkt olarak, tırnak içinde söylüyorum "kadın-erkek ilişkileriyle" ilgilidir.
- 14 Şubat 2015
- 12.563
- 7.620
- 198
tamam yargılayamayız yargılamıyorum zaten ben bu konu içinde mi yoksa baska bi konu içindemi hatırlamıyorum aldatılmanın zayıflık olmadıgına benzer birşey söyledim zatenAldatılmış da olabilirsiniz, ben de aldatılmış olabilirim. Bu bir zayıflık değildir ki.
Aldatmak, karşındaki insanı kandırmak demektir. Her şekilde olabilir. Ve bu, aldatan kişinin zavallılığı, kendiyle olan mutsuzluğu, kendini sevmeyişi, kendi sorunlarıyla ilgili bir şeydir.
O kişiye ancak üzülebilirsiniz. Biri beni aldattı diye ben zayıf olmam. Her insan çevresine, ancak kendisini gördüğü hali yansıtır. Yani kendisiyle mutsuz insan, kendisini sevmeyen insan çevresine mutsuzluk yayar, çevresindekileri mutsuz etmeye uğraşır.
Kendini seven, kendiyle mutlu, hayatı seven insan çevresine neşe, sevgi, güzellik dağıtır.
Ya gerçekten bakın, şu laflardaki nüanslar çok dikkat çekici, "o DA bir insan evladı" diyorsunuz öldürülen seks işçileri için.
Fuzuli'nin bir lafı vardır: "karıncayı BİLE incitmem demeyin, oradaki bileden karınca incinir sonra" diye.
Ayrıca bir insan isteyerek seks işçisi olmayı da seçebilir. Bunu da yargılayamayız.
Kadınların bedenlerini ya da cinselliklerini alınır satılır hale getiren ataerkil sistemi yargılayabiliriz ama bu sistemde böyle var olmayı seçen bir kadını yargılayamayız.
farklı şeymi konuşuyoruz:)Aldatılmış da olabilirsiniz, ben de aldatılmış olabilirim. Bu bir zayıflık değildir ki.
- 14 Şubat 2015
- 12.563
- 7.620
- 198
az önce birsey sordum ne yapmamız lazım diye yine soruyorum ne yapmamız lazımKadın-erkek ilişkileri diyince ne anlıyorsunuz ki? Dünyadaki tüm eşitsizliklerin, zulümlerin, adaletsizliklerin temelinde ataerkiden doğan erk ilişkileri yatar.
Yani tüm bu anlattığınız şeyler direkt olarak, tırnak içinde söylüyorum "kadın-erkek ilişkileriyle" ilgilidir.
pek anladığınız söylenemez benceAllah'a şükür benim gayet yerinde akli melekelerim var=) Ben sizin her dediğinizi anlamakla kalmıyor, dediklerinizin ötesinde olanları, hislerinizi, duygularınızı, ruh halinizi de anlıyorum.